Én nem őt hoztam volna, de nagy szerencséje van mindenkinek, hogy nálam százszor alkalmasabb személyek vannak a megfelelő posztokon.
A legnagyobb bajom tulajdonképpen a magasságával van, egy Xavi - Iniesta - Mascherano hármas nálam a veszélyes kategória, főleg, hogy Henry sincs már (bár ő tavaly sem igazán volt). Most, legideálisabb esetben lesz egy Piqué, Abidal, Busquets, Ibra négyes meg még egy középhátvéd, aki éppen megüti a szintet. Viszont úgyis alakulhat, hogy az előbbieket felváltja Milito, Maxwell, Mascherano, Villa, és gyakorlatilag magas ember nélkül maradunk, amiből komoly problémáink is lehetnek. Reméljük a legjobbakat.
Stílusban szerintem a Rijkaard féle Barcába jobban illett volna, Pep-é sokkal jobban van "megkomponálva". Alkotott egy közel tökéleteset, aminek az a hátránya, hogy a csak adott játékosokkal működik igazán, ha valaki kiesik, erősen akadozik. A hollandnál meg egy fél éves Xavi sérülés is belefért, van bommelek, és edmilsonok játszottak a középpályán.
Itt nagyon fontos a jó labdakihozatal, amiben Touré is jó volt, Busquets meg még jobb. Az argentínnak azonban nem tudjuk, mennyire fekszik majd a stílus (de megkockáztatom, hogy messze lesz Touré-tól).
Az viszont biztos, hogy Cruyff híres tanácsához - ha hátrányban vagy, hozz be egy labdaszerzőt - pontosan ilyen játékos kell. Aki piócaként megy, mindig megszerzi a labdát és remélhetőleg a legközelebbi kreatív emberig el is tudja juttatni.
15 millióért (plusz egy olyan játékosért, aki sehogy sem fér a koncepcióba) simán megéri.
A vadbarmozók meg utána nézhetnének a statjainak, csak egy kicsit kell visszaolvasni, és össze van hasonlítva Fabregassal. Ha logikusan gondolkozok, és azt látom, hogy támadó szellemű kp közel hasonlóan áll lapokból, mint egy szűrő, aki sokkal gányabb munkát végez, még azt kell kikövetkeztetnem, hogy a támadó sokkal nagyobb favágó.
Mascherano nem allattomos, nem durva, viszont kellően határozott. Tény, hogy tud baromi ostoba lenni, de bízzunk abban, hogy itt valaki jó hatással lesz a játékára. Amúgy is fele olyan sebességgel folyik a játék, mint a PL-ben, reméljük ez csökkenti a lapok számát.