Ahogy
S.Agüero írta, azzal egyet értek. Nálam is a két legnagyobb klub a Barca és a Real. Már csak ha megnézzük azt, hogy mekkora rivalizálás megy a két csapat között és hogy mekkora presztizzsel bír e két klub összecsapása, már az egyedülálló. Mondjuk lehet, hogy azért van ekkora rivalizálás, mert ha egyik nem lenne, akkor a másik egyeduralkodó lenne a ligában, de alapvetően nálam ez a két klub a legnagyobb. Hiába is utálom tiszta szívemből a Real Madridot, elismerem az eredményeit és én is azért szurkolok a Barcának, mert szépen játszanak, de mindez előtt azért, mert olyan politikát folytatnak amilyet, - ezt gondolom nem kell részleteznem.
Ugyanígy elismerem mondjuk az Athletic Bilbaót is, nem sok olyan csapat van, mely, - jelen esetben b.a.s.z.k, - játékosokat alkalmaz és tőlük sem kis teljesítmény, hogy ők a 3. olyan csapat a Barcán és a Realon kívül, amely még nem esett ki sohasem az első osztályból.
Az én értékrendemben hiába ősi rivális a Real Madrid, sokkal többre tartom őket, mint például a Chelsea-t, Arsenalt, Intert, Bayernt és még sorolhatnám...
A jelenlegi politikájuk nem igazán jön be, nem tetszik ez az eszeveszett költekezés, de erről nem tehetnek a szurkolók, ezért az értelmesebb Madrid szurkolókkal nincs is semmi bajom, az pedig, hogy Szezon közben be-be szólogatunk egymásnak, szerintem természetes dolog, e nélkül nem is lenne igazi klubszeretet.
Egyébként az idei igazoláspolitikája a Realnak már azért jobban közelít ahhoz, amit az én gyomrom is bevesz.
VB-n egyébként ugyanúgy szorítottam egy Sergio Ramosnak, egy Xabi ALonsónak, vagy egy Iker Casillasnak, mint a Barcának, és a játéokoskon is látszott bizony, hogy nincs közöttük semmiféle konfliktus. Például Xavi is simán elvolt Casillassal, vagy akár Ramos is el vonatozott Villával a repülőn.
Szerintem ugyanezt kell tenni a két csapat szurkolóinak is, jóban kell lenni, persze azért lehet egymást ugratni.