Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Big four már nem az mint régen, de nem kell részleteznem gondolom. Nem 4 nagy csapat van és az összes többi kicsi. De ezt is tudod.Agypiercing írta: természetesen, lehet szándékosan nem megérteni azt, amit írni akartam, ez bármikor egy lehetőség. akkor vedd úgy, hogy (nagy újdonságot fogok ám mondani) gyorsabban gondolkodó/reagáló, taktikailag képzettebb játékosok vannak a big fourban, akik könnyebben meg tudják zavarni egy kiscsapat védekezését, mint fordítva. ez szerintem alap dolog, ezért feltűnő, ha a négy nagyból valaki kiemelkedően sokat szabálytalankodik.
lluisllach89 írta:Ha megnézed a korábban írt statot, arányaiban kevesebb sárgát kapott mint Busi, és 4 év alatt 3szor állították ki.
Az egyik valóban a Mu elleni derbi volt, 3 meccs eltiltással.
Ez azt mutatja hogy ugyanakkora állat mint M. Taylor, favágó, pföj.
Fogalmad sincs mennyi Pl-t nézek, ez nem a tippjáték.Agypiercing írta:(off: ha néznéd a pl-t, akkor tudnád, hogy Martin Taylornak az Eduardo lábát törő brutális becsúszásán kívül nem volt szokása ilyeneket csinálni. inkább elkésett, mint lehentelte
Agypiercing írta:akire te gondolsz, az mondjuk Robbie Savage vagy Joey Barton.
Joey Bartonnal egyébként összehasonlítottam Mascheranót
Eldöntöttem. Nem az.Agypiercing írta:csak ezek után döntsd el, hogy Javier favágó-e vagy sem.
természetesen, lehet szándékosan nem megérteni azt, amit írni akartam, ez bármikor egy lehetőség. akkor vedd úgy, hogy (nagy újdonságot fogok ám mondanilluisllach89 írta: Tele van az összes nem top 4-be való csapat LASSÚ játékosokkal a Pl-ben.
Ez így igaz
(off: ha néznéd a pl-t, akkor tudnád, hogy Martin Taylornak az Eduardo lábát törő brutális becsúszásán kívül nem volt szokása ilyeneket csinálni. inkább elkésett, mint lehentelte.)lluisllach89 írta:Ha megnézed a korábban írt statot, arányaiban kevesebb sárgát kapott mint Busi, és 4 év alatt 3szor állították ki.
Az egyik valóban a Mu elleni derbi volt, 3 meccs eltiltással.
Ez azt mutatja hogy ugyanakkora állat mint M. Taylor, favágó, pföj.
Mocskos playa,de ez is elkél!Az meg a másik,hogy tuti beszabályozza Pep,nem fog annyira erősen rugdosódni,mint a Plben,mivel annyira nem lehet!Habár azért elnézve jópár Barca meccset,ellenünk mit megúsznak játékosok lap nélkül!?Szal a spanyol bajnokság is elfavágósodott egy kicsit,már nem a régi!Amúgy meg van annyira alptomos játékos,hogy úgy fog rugdosódi,hogy ne állítsák ki!Azért volt már nálunk egy két favágó típusú player,Koeman sem finomkodott annó,no és akkor nem is beszéltünk Hristoról!Azért Stoichkov amit leverekedett a pályán az nem volt semmi,azt mégis elég jól ide illett!Agypiercing írta:hát ez döbbenetes, le vagyok sújtva ettől a mascheranós hírtől. direkt a tavalyi statisztikáit néztem meg, az a legfrissebb (a Premier League oldalán bárki ellenőrizheti):
- 66 fault, a 3. legsportszerűtlenebb játékos (a 'big four'-ból ő az első, ez csak azért érdekes, mert a kisebb csapatoknak, lévén kevésbé képzettek, gyorsak, stb., többet "kell" szabálytalankodniuk, mint a legnagyobbaknak)
- 10 (!!) sárga
- 2 piros
- és még hozzátenném, hogy rendre a nagy meccseken gurul el a gyógyszere, és állíttatja ki magát, gondolom emlékeztek a 2008-as old traffordi ámokfutására.
és hát ugye a Premier League a topbajnokságok közül az egyetlen, ahol engedik a kemény játékot. Spanyolországban jóval hamarabb és jóval többet fújnak. akkor itt hány sárgát fog kapni Mascherano? harmincat?...
borzasztó ez a hír, nála kevésbé ideillő játékost nem is találhattunk volna. hozzá képest Ibrát a Barcába találták ki. és akkor ugye Touré elküldéséről még nem is beszéltem... el vagyok keseredve, komolyan. ennyi erővel Gravesent kellett volna megvennünk, ha még játszik valahol, ő biztos olcsó...![]()
ne értsétek félre, én nagyon tisztelem Pepet a mostmár nyolc kupáért, mint edző, egészen biztos a legnagyobbak között van, de mint "manager", azaz igazolások terén eddig, hát, valljuk be, nagyon sok félresikerült húzása volt. nem azt mondom, pl. az általam legnagyobbnak tartott Sir Alexnek is volt nem egy pocsék transzfere, gondoljunk csak Djemba-Djembára, Klébersonra, Dong Fangzhuóra stb., de neki évek alatt elszórva, nem koncentráltan két év alatt 6 vagy 7. Henrique, Hleb, Csiga, Cáceres, Keirrison - ez biztos fail. és Ibrahimovics, ha eladjuk ekkora veszteséggel, dettó, Mascherano pedig nem is lehetne más, mint bukta, nem is feltétlenül anyagilag, de játékfelfogásban. anno az MTK-s Molnár Zolinak voltak olyan ámokfutásai, mint neki.
Tele van az összes nem top 4-be való csapat LASSÚ játékosokkal a Pl-ben.Agypiercing írta:66 fault, a 3. legsportszerűtlenebb játékos (a 'big four'-ból ő az első, ez csak azért érdekes, mert a kisebb csapatoknak, lévén kevésbé képzettek, gyorsak, stb., többet "kell" szabálytalankodniuk, mint a legnagyobbaknak)
Ha megnézed a korábban írt statot, arányaiban kevesebb sárgát kapott mint Busi, és 4 év alatt 3szor állították ki.Agypiercing írta:- 10 (!!) sárga
- 2 piros
- és még hozzátenném, hogy rendre a nagy meccseken gurul el a gyógyszere, és állíttatja ki magát, gondolom emlékeztek a 2008-as old traffordi ámokfutására.
lluisllach89 írta:Annak az X %-a és jó néhány kulcsember sajátnevelés és nem ő építette be, szóval ne kezdjük el ezt a marhaságot.zsulter írta:
Nem nem felejtettem el, de azt sem, hogy 2003/04-től 2006-ig hova jutatta a csapatot....
Egyébként én ezt kizárólagosan az igazolásokra értettem, nem az eredményekre...Mellesleg 90%-ban az a csapat nyerte meg a 6 kupát is, amelyik sorfalat állt a Bernabeu-ban...úgyhogy nem lehetett annyira rossz játékospolitikája Rijkaardéknak...
Az érkezőknek is hatalmas szerepe van, úgy ahogy Pepnek.
Így van. Legalább nem lesznek így sértődések sem. Elegen vagyunk ahhoz, hogy bármilyen sorozatban célba érjünk és elegen ahhoz, hogy mindenki annyit játszon amennyit csak lehet. Én ebben reménykedek. VMikaos írta:Olyan verziót is el tudok képzelni, hogy Busquets előrébb jön (közelebb kerül junior csapatbeli posztjához), Masche lesz a vkp, és Iniesta kimegy balszélre. Xavi, Messi és Villa pedig adott.
Szerintem elég erős lesz most már a keretünk, ha marad Ibra - ha nem.
mrlevy írta:Nezzuk meg a spanyol valogatott hova jutott amiota 2 VKP-val jatszanakLáthatjuk, hogy a brazil válogatott hova jutott, mióta két vkp-val játszanak...
Velemenyem szerint Ibrat el kell adni mert egy ekkora jatekost luxus padon koptatni.Viszont Masch erkezese arra enged kovetkeztetni hogy egy az egyben tudjak jatszani a spanyol valogatottnal bevalt jatekot.Csak itt nalunk Busi lesz Xabi Alonso es amit Busi jatszik valogatottba azt veszi at Masch.Tobbi meg ugyanaz csak Pedro helyett Messi kezd.
Jah es persze nem Casillas ved es a 2 szelso hatved sem ugyanaz de sztem ertitek ti mit akartam en itt "mondani"
nem 5 Bojan,Messi,Pedro,Villa,JeffrenMessa írta:Én is bízom abban, ha már a svédnek mennie kell, titokban, sunyiban már egy másik sztárcsatár csak arra vár, hogy Rossel aláírja a papírját...![]()
Jól számolom, hogy 2, azaz kettő darab csatárunk lesz a következő évre, ha nem igazolunk senkit ?
10 évvel ezelőtt a brazil csapatnak volt Rivaldoja meg Ronaldoja. Most ilyen kaliberű játékosa nincs a braziloknak. De ez most nem is érdekes. Nem tudom, hogy Te honnan veszed, hogy ez nem támadó felfogású csapat. 1 csatár helyett 1 vkp lesz, de Xavi előrébb tud játszani. Aztán a 2 szélső védő ugyanúgy fel tud futkározni. Aztán a spanyol kupában játszottunk olyan kezdővel is, ahol egyszerre Busi, Touré és Keita is játszott. Akkor ez milyen felfogású csapat? Aztán a Real elleni 2. meccsen, hogy játszottunk? Teljesen védekező felfogásban aztán ígyis simán nyertünk úgy, ha 4-et kapnak akkor sem szólhattak volna 1 szót sem. 1 szó, mint 100 a támadó játékunk nem azon fog múlni, hogy esetleg Ibra helyett Maszkeránó lesz a kezdőben, vagy sem.Mihu írta:Az, hogy a Barca 4-3-3-ban fog játszani, akkor is, ha cigánypulyák hullanak az égből. A Barca játéka mindig is a támadásokra épült, azért szeretik sokan a világban, mert mindig a támadás az elsődleges szempont a csapat játékában. Na már most ez két vkp-val teljesen lehetetlen, még egy Barcának is. Közel se lenne olyan attraktív a játékunk, mint amilyen most, és ezt sem a szurkolók, sem a pártoló tagok nem néznék jó szemmel.Barcaman1993 írta:Most ahogy belegondolok, elég könnyen előfordulhat, hogy nem jön több emberátállunk a 4-2-2-2-re. Ez nagyon brutális lenne viszont.
Valdes
Alves, Puyol, Piqué, Abidal
Busi, Masche
Xavi, Iniesta
Messi, Villa
Sztem ezzel bárkit lehetne ütniŐk ott elől 4-en nem lennének gyöngék. Ráadásul a 2 vkp eléggé jól tudna takarítani Xavi és Ini mögött. Ráadásul a fiatalok is így sok lehetőséget kaphatnának. És bármikor át lehetne állni szükség esetén még támadóbb szellemű csapatra.
Mi a véleményetek?
Láthatjuk, hogy a brazil válogatott hova jutott, mióta két vkp-val játszanak...Pedig ha van csapat, amiben sok labdazsonglőr van, az a brazil válogatott. Mégse olyan a játékuk, ami volt 10 évvel ezelőtt.
Nezzuk meg a spanyol valogatott hova jutott amiota 2 VKP-val jatszanakLáthatjuk, hogy a brazil válogatott hova jutott, mióta két vkp-val játszanak...
Az, hogy a Barca 4-3-3-ban fog játszani, akkor is, ha cigánypulyák hullanak az égből. A Barca játéka mindig is a támadásokra épült, azért szeretik sokan a világban, mert mindig a támadás az elsődleges szempont a csapat játékában. Na már most ez két vkp-val teljesen lehetetlen, még egy Barcának is. Közel se lenne olyan attraktív a játékunk, mint amilyen most, és ezt sem a szurkolók, sem a pártoló tagok nem néznék jó szemmel.Barcaman1993 írta:Most ahogy belegondolok, elég könnyen előfordulhat, hogy nem jön több emberátállunk a 4-2-2-2-re. Ez nagyon brutális lenne viszont.
Valdes
Busi, Masche
Xavi, Iniesta
Messi, Villa
Sztem ezzel bárkit lehetne ütniŐk ott elől 4-en nem lennének gyöngék. Ráadásul a 2 vkp eléggé jól tudna takarítani Xavi és Ini mögött. Ráadásul a fiatalok is így sok lehetőséget kaphatnának. És bármikor át lehetne állni szükség esetén még támadóbb szellemű csapatra.
Mi a véleményetek?
Annak az X %-a és jó néhány kulcsember sajátnevelés és nem ő építette be, szóval ne kezdjük el ezt a marhaságot.zsulter írta:
Nem nem felejtettem el, de azt sem, hogy 2003/04-től 2006-ig hova jutatta a csapatot....
Egyébként én ezt kizárólagosan az igazolásokra értettem, nem az eredményekre...Mellesleg 90%-ban az a csapat nyerte meg a 6 kupát is, amelyik sorfalat állt a Bernabeu-ban...úgyhogy nem lehetett annyira rossz játékospolitikája Rijkaardéknak...
Kezdőnek tökéletes...és igen, valszeg mindenkit lehetne ütni. És mjuk, ebben a rendszerben Keita is lehetne Busi vagy Masche cseréje, itt nem egyedüli szűrő lenne, mert az látható h annak nem tartja jónak Pep. Csak így hova fér be elöl Pedro? Csereként is...vagy minden cserével más rendszer lesz? Az sem túl jó....Barcaman1993 írta:Most ahogy belegondolok, elég könnyen előfordulhat, hogy nem jön több emberátállunk a 4-2-2-2-re. Ez nagyon brutális lenne viszont.
Valdes
Busi, Masche
Xavi, Iniesta
Messi, Villa
Mi a véleményetek?
Sztem azzal a csapattal semmi gond nem volt... A védelem jól működött a kevés lőtt gólért meg a borzasztó helyzetkihasználás okolható. Itt viszont van 1 messzi aki orbitálisan is tudja termelni a gólokat.senzu írta:Van egy olyan érzésem, hogy amennyiben Ibra távozik, nem hoznak helyette senkit. Most, hogy jött Mascherano, szerintem Busquets-Xavi-Mascherano középpálya lesz, és Iniesta-Villa-Messi csatársor.
Csak nem megpróbálja Pep lemásolni VdB 2 védekező középpályás módszerét? Mert attól a falra másznék...
Nem nem felejtettem el, de azt sem, hogy 2003/04-től 2006-ig hova jutatta a csapatot....lluisllach89 írta:Gondolom a sorfalat el is felejtetted a Bernabeuban.zsulter írta:
Hogy kinek mennyi szerepe van az igazolásokban arra csak annyit mondanék, hogy Rijkaard alatt is ugyanaz a vezetés volt, mint az elmúlt 2 évben Guardiolaval....Akkor minden rendben ment, volt koncepció, elképzelés, Rijkaardék tudták mit akarnak játszani és ahhoz milyen játékosokra van szükség.....
Meg a holland utolsó két évének trófeahalmozását..
Szerintem kár ezen aggódni! Ha jövőre jön Cesc,akkor valószínűleg megy majd valaki,de nem feltétlenül Mascherano. Mascherano,Busquets,Iniesta,Xavi,Cesc,Keita,JDS,Thiago. Ebből a sorból egy távozó lehet ,az pedig Keita. Nem hiszem,hogy sokat gyengülne vele a csapat. Mascherano és Busi lenne vkp-ra,Iniesta,Xavi,Cesc ,Thiago és JDS tkp-ra, de JDS vkp-ként is bevethető lenne. Lenne a keretben tapasztalt,"nagy öreg"(Xavi) ,fiatal tehetségek(Thiago,JDS,Busi), középkorú játékosok,akiben jópár év benne van még(Iniesta,Cesc,Mascherano). Szerintem ideális keret lenne egy év múlva. Persze az sem biztos,hogy Cesc érkezik jövőre.Xavi26 írta: Busi,Keita,Mash közül 2 lesz a pályán. A spanyol válogatottban is szinte mindig pályán volt Busi és Xabi "egymás mellett" mégsem 2 csatáros játék volt. Bár aztán lehet hülyeség... Pep majd kitalálja.