Barca Igazolások 2010-2011

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Elégedett vagy-e az idei igazolásokkal/igazoláspolitikával?

Igen
95
34%
Nem
186
66%

Szavazatok száma: 281
szkeptikus06
Jugador del Barça

2010.08.27. 14:37:00

Azért itt páran nagyon el vannak szállva. Mascherano egy nagyon jó játékos, nem egy labdaművész az igaz,de összjátékban jó és Busquetsnél nagyobb stabilitást adhat a kp-nak. Erőszakos játékos az igaz,de Alves nem az ? Kíváncsi lennék arra,hogy érkezése előtt hány olyan emberke fikázta itt a fórumon,aki most isteníti...kicsit érdekes felfogás.

Ibra távozása esetén biztos kellene valaki, mert a Pedro-Villa-Messi hármas mellé Bojan és Jeffren kevesek. Bojanban még van fantázia,bár ő sem akkora ász,mint amekkorának tartották az első szezonjában,Messi szintjére pedig nem igazán fog feljutni,de cserének nem rossz. Jeffrenben viszont nem tudom,hogy mit lát a vezetőség. A Milán ellen is a fejemet fogtam,hogy miket művel. Ha Robinhot (akit a Sport.es-en megint hírbe hoztak velünk) önzőnek tartják,akkor Jeffren erre még egy lapáttal rátesz. Ugyanolyan önző cselgép,mint Gai volt-aki mint tudjuk nem maradt sokáig. Az előszezonban alig volt pár értékelhető megmozdulása,én fix elküldeném. Visszatérve az eredeti gondolatmenethez, ha Ibra megy,akkor mindenképp kell egy csatár,mert Iniesta nem megfelelő baloldali támadónak. Jó,el tud ott játszani,de ezzel elvész az a bombaerős tkp-s tengely,amit Xavival alkotnak - egy részben ez a páros teszi verhetetlené a Barcát,ezt hiba lenne megbontani.

Ugyanakkor Torres vagy Robinho simán eljátszhatnának nálunk.
Apropó Torres. Volt szerencsém látni a city elleni meccsen és engem nem igazán győzött meg,ahogy a VB-n sem. Bár abban biztos vagyok,hogy a Barcában sokkal jobb lenne,mivel az ő helye a spanyol bajnokságban van. A city ellen Richards azt hitem,hogy eltöri párszor, levette Torrest a pályáról az agresszív,durva játékával. Az angliai védők nagy része pedig ilyen,ezért szed össze Torres ott annyi sérülést és ezért akar elmenni. Ez kapóra jöhet nekünk,ha Ibra megy,csak akkor gyorsan kellene cselekedni.

Robinhoról pedig annyit,hogy sokan úgy vannak vele,hogy önző. Nekik ajánlom visszanézni az idei VB-meccseket. Játszott úgy a VB-n(itt most csak a VB-ről van szó!),mint Messi.Azt pedig láthattuk,hogy van olyan reálos játékos,aki nem kellett a reálnak és akinek a Barcában jobban ment, pl.:Luis Enrique,Eto'o
Nem lenne rossz a Robinho-Villa-Messi trió sem. Romario-Ronaldo-Rivaldo-Ronaldinho-Robinho. Szép brazil R-sor :lol:

Szóval én Torresnek vagy Robinho-nak is örülnék és Ibra maradásakor se lennék elkeseredve,bár Ibránál az előző 2 megoldást jobbnak tartom. Azt viszont remélem,hogy nem csak elküldjük Ibrát és hagyjuk a csapatot,ahogy van.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szkeptikus06 2010.08.27. 16:39:10-kor.
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.08.27. 14:32:53

Agypiercing írta: természetesen, lehet szándékosan nem megérteni azt, amit írni akartam, ez bármikor egy lehetőség. akkor vedd úgy, hogy (nagy újdonságot fogok ám mondani :)) gyorsabban gondolkodó/reagáló, taktikailag képzettebb játékosok vannak a big fourban, akik könnyebben meg tudják zavarni egy kiscsapat védekezését, mint fordítva. ez szerintem alap dolog, ezért feltűnő, ha a négy nagyból valaki kiemelkedően sokat szabálytalankodik.
Big four már nem az mint régen, de nem kell részleteznem gondolom. Nem 4 nagy csapat van és az összes többi kicsi. De ezt is tudod.
Nah most a védelem megbontásról..
Ebben az iramban, kontránál törvényszerű hogy meg kell csinálnia a faultot, de abban igazad van, hogy a többi nagy közül nincs még egy ennyire szabálytalan playa.
De az eredeti big four közül sincs ennyire süllyedő hajó mint a Pool volt.

Tehát ők szögezték legkevésbé a kapujához az ellent szvsz.
lluisllach89 írta:Ha megnézed a korábban írt statot, arányaiban kevesebb sárgát kapott mint Busi, és 4 év alatt 3szor állították ki.
Az egyik valóban a Mu elleni derbi volt, 3 meccs eltiltással.
Ez azt mutatja hogy ugyanakkora állat mint M. Taylor, favágó, pföj.
Agypiercing írta:(off: ha néznéd a pl-t, akkor tudnád, hogy Martin Taylornak az Eduardo lábát törő brutális becsúszásán kívül nem volt szokása ilyeneket csinálni. inkább elkésett, mint lehentelte
Fogalmad sincs mennyi Pl-t nézek, ez nem a tippjáték.
Mascherano nem csinált ehhez hasonlót, még is ugyanannyi-3 meccs eltiltást kaptak- mind2-en.
Agypiercing írta:akire te gondolsz, az mondjuk Robbie Savage vagy Joey Barton.
Joey Bartonnal egyébként összehasonlítottam Mascheranót
:lol:
Azt ne felejtsd el hogy az argentinnak hogy is mondjam, legalább van játékintelligenciája.
Agypiercing írta:csak ezek után döntsd el, hogy Javier favágó-e vagy sem :).
Eldöntöttem. Nem az.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Agypiercing
Barça B

2010.08.27. 14:11:51

lluisllach89 írta: Tele van az összes nem top 4-be való csapat LASSÚ játékosokkal a Pl-ben.
Ez így igaz :idea:
természetesen, lehet szándékosan nem megérteni azt, amit írni akartam, ez bármikor egy lehetőség. akkor vedd úgy, hogy (nagy újdonságot fogok ám mondani :)) gyorsabban gondolkodó/reagáló, taktikailag képzettebb játékosok vannak a big fourban, akik könnyebben meg tudják zavarni egy kiscsapat védekezését, mint fordítva. ez szerintem alap dolog, ezért feltűnő, ha a négy nagyból valaki kiemelkedően sokat szabálytalankodik.
lluisllach89 írta:Ha megnézed a korábban írt statot, arányaiban kevesebb sárgát kapott mint Busi, és 4 év alatt 3szor állították ki.
(off: ha néznéd a pl-t, akkor tudnád, hogy Martin Taylornak az Eduardo lábát törő brutális becsúszásán kívül nem volt szokása ilyeneket csinálni. inkább elkésett, mint lehentelte.)
akire te gondolsz, az mondjuk Robbie Savage vagy Joey Barton.
Joey Bartonnal egyébként összehasonlítottam Mascheranót, csak a kedvedért, JB-nél a 05/06 óta eltelt szezonjait vettem alapul, mert a másodosztályban volt egy évet ugye. na akkor:
JB 98 meccs 28 sárga 3 piros 0,19 falt/lap
JM 99 meccs 24 sárga 3 piros 0,16 falt/lap
és Barton végig kisebb csapatokban játszott. Man. City (akkor), Newcastle. ezek után döntsd el, hogy Javier favágó-e vagy sem :).
Visca el Barça!
Bestbarca
Entrenador del Barça

2010.08.27. 14:04:36

Agypiercing írta:hát ez döbbenetes, le vagyok sújtva ettől a mascheranós hírtől. direkt a tavalyi statisztikáit néztem meg, az a legfrissebb (a Premier League oldalán bárki ellenőrizheti):
- 66 fault, a 3. legsportszerűtlenebb játékos (a 'big four'-ból ő az első, ez csak azért érdekes, mert a kisebb csapatoknak, lévén kevésbé képzettek, gyorsak, stb., többet "kell" szabálytalankodniuk, mint a legnagyobbaknak)
- 10 (!!) sárga
- 2 piros
- és még hozzátenném, hogy rendre a nagy meccseken gurul el a gyógyszere, és állíttatja ki magát, gondolom emlékeztek a 2008-as old traffordi ámokfutására.
és hát ugye a Premier League a topbajnokságok közül az egyetlen, ahol engedik a kemény játékot. Spanyolországban jóval hamarabb és jóval többet fújnak. akkor itt hány sárgát fog kapni Mascherano? harmincat?...
borzasztó ez a hír, nála kevésbé ideillő játékost nem is találhattunk volna. hozzá képest Ibrát a Barcába találták ki. és akkor ugye Touré elküldéséről még nem is beszéltem... el vagyok keseredve, komolyan. ennyi erővel Gravesent kellett volna megvennünk, ha még játszik valahol, ő biztos olcsó... :lol:

ne értsétek félre, én nagyon tisztelem Pepet a mostmár nyolc kupáért, mint edző, egészen biztos a legnagyobbak között van, de mint "manager", azaz igazolások terén eddig, hát, valljuk be, nagyon sok félresikerült húzása volt. nem azt mondom, pl. az általam legnagyobbnak tartott Sir Alexnek is volt nem egy pocsék transzfere, gondoljunk csak Djemba-Djembára, Klébersonra, Dong Fangzhuóra stb., de neki évek alatt elszórva, nem koncentráltan két év alatt 6 vagy 7. Henrique, Hleb, Csiga, Cáceres, Keirrison - ez biztos fail. és Ibrahimovics, ha eladjuk ekkora veszteséggel, dettó, Mascherano pedig nem is lehetne más, mint bukta, nem is feltétlenül anyagilag, de játékfelfogásban. anno az MTK-s Molnár Zolinak voltak olyan ámokfutásai, mint neki :lol:.
Mocskos playa,de ez is elkél!Az meg a másik,hogy tuti beszabályozza Pep,nem fog annyira erősen rugdosódni,mint a Plben,mivel annyira nem lehet!Habár azért elnézve jópár Barca meccset,ellenünk mit megúsznak játékosok lap nélkül!?Szal a spanyol bajnokság is elfavágósodott egy kicsit,már nem a régi!Amúgy meg van annyira alptomos játékos,hogy úgy fog rugdosódi,hogy ne állítsák ki!Azért volt már nálunk egy két favágó típusú player,Koeman sem finomkodott annó,no és akkor nem is beszéltünk Hristoról!Azért Stoichkov amit leverekedett a pályán az nem volt semmi,azt mégis elég jól ide illett! :wink: És hát azért Busi is kiszóratta magát a Madrid ell tavaly,ugye a tök fölös kezezéses 2. sárgája!Sztem azzal,hogy 3. legtöbbet szabálytalankodott tavaly,de ugyan ekkor 4 év alatt csak 3 piros,jól csinálja!Ez bizonyítja!Szabálytalan,de megússza.Végülis egy vkpnek meg kell állítani az ellenfelet az a feladata!Ezt meg maximálisan megoldja!No azért nem véletlen akarta Benitez magávla vinni az Interbe! :wink:
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.08.27. 13:49:56

Agypiercing írta:66 fault, a 3. legsportszerűtlenebb játékos (a 'big four'-ból ő az első, ez csak azért érdekes, mert a kisebb csapatoknak, lévén kevésbé képzettek, gyorsak, stb., többet "kell" szabálytalankodniuk, mint a legnagyobbaknak)
Tele van az összes nem top 4-be való csapat LASSÚ játékosokkal a Pl-ben.
Ez így igaz :idea:
Agypiercing írta:- 10 (!!) sárga
- 2 piros
- és még hozzátenném, hogy rendre a nagy meccseken gurul el a gyógyszere, és állíttatja ki magát, gondolom emlékeztek a 2008-as old traffordi ámokfutására.
Ha megnézed a korábban írt statot, arányaiban kevesebb sárgát kapott mint Busi, és 4 év alatt 3szor állították ki.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lluisllach89 2010.08.27. 13:51:16-kor.
Kép
zsulter
Jugador del Barça

2010.08.27. 13:48:04

lluisllach89 írta:
zsulter írta:
Nem nem felejtettem el, de azt sem, hogy 2003/04-től 2006-ig hova jutatta a csapatot....
Egyébként én ezt kizárólagosan az igazolásokra értettem, nem az eredményekre...Mellesleg 90%-ban az a csapat nyerte meg a 6 kupát is, amelyik sorfalat állt a Bernabeu-ban...úgyhogy nem lehetett annyira rossz játékospolitikája Rijkaardéknak...
Annak az X %-a és jó néhány kulcsember sajátnevelés és nem ő építette be, szóval ne kezdjük el ezt a marhaságot.
Az érkezőknek is hatalmas szerepe van, úgy ahogy Pepnek.
:lol: Most megmosolyogtattál...de gondolom nem kell leírni a triplázó csapat kezdő 11-ét és azt sem hogy Messit és Iniesta-t ki építette be... Alvesen és félig meddig Piqué-n kivül (Marquez akkor még sokkal inkább alap volt) ugyanaz volt a kezdő, de felőlem erősködhetsz.... :wink:

Az pedig hogy az érkezőknek vagy Pep-nek ne lett volna nagy szerepe a sikerekben ezt egy percig nem vitatom....csak azt mondom, hogy a triplázás kulcsemberei ugyanazok voltak, mint Rijkaard utolsó évében...Puyol, Touré, Xavi, Messi, Eto'o, Henry, Iniesta...de gondolom nem mondtam újat...

Továbbra is fentartom, hogy Rijkaard fényévekkel jobban igazolt, mint Guardiola idáig...
Kép
Los Equipos de Leyenda: (Ramallets, Olivella, Gracia, Segarra, Tejada, Gensana, Kocsis, Kubala, Czibor, Suarez, Eu. Martínez. El entrenador era: Helenio Herrera)
Agypiercing
Barça B

2010.08.27. 13:42:58

hát ez döbbenetes, le vagyok sújtva ettől a mascheranós hírtől. direkt a tavalyi statisztikáit néztem meg, az a legfrissebb (a Premier League oldalán bárki ellenőrizheti):
- 66 fault, a 3. legsportszerűtlenebb játékos (a 'big four'-ból ő az első, ez csak azért érdekes, mert a kisebb csapatoknak, lévén kevésbé képzettek, gyorsak, stb., többet "kell" szabálytalankodniuk, mint a legnagyobbaknak)
- 10 (!!) sárga
- 2 piros
és hát ugye a Premier League a topbajnokságok közül az egyetlen, ahol engedik a kemény játékot. Spanyolországban jóval hamarabb és jóval többet fújnak. akkor itt hány sárgát fog kapni Mascherano? harmincat?...
borzasztó ez a hír, nála kevésbé ideillő játékost nem is találhattunk volna. hozzá képest Ibrát a Barcába találták ki. és akkor ugye Touré elküldéséről még nem is beszéltem... el vagyok keseredve, komolyan. ennyi erővel Gravesent kellett volna megvennünk, ha még játszik valahol, ő biztos olcsó... :lol:

ne értsétek félre, én nagyon tisztelem Pepet a mostmár nyolc kupáért, mint edző, egészen biztos a legnagyobbak között van, de mint "manager", azaz igazolások terén eddig, hát, valljuk be, nagyon sok félresikerült húzása volt. nem azt mondom, pl. az általam legnagyobbnak tartott Sir Alexnek is volt nem egy pocsék transzfere, gondoljunk csak Djemba-Djembára, Klébersonra, Dong Fangzhuóra stb., de neki évek alatt elszórva, nem koncentráltan két év alatt 6 vagy 7. Henrique, Hleb, Csiga, Cáceres, Keirrison - ez biztos fail. és Ibrahimovics, ha eladjuk ekkora veszteséggel, dettó, Mascherano pedig nem is lehetne más, mint bukta, nem is feltétlenül anyagilag, de játékfelfogásban. anno az MTK-s Molnár Zolinak voltak olyan ámokfutásai, mint neki :lol:.
Visca el Barça!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2010.08.27. 13:25:41

Mikaos írta:Olyan verziót is el tudok képzelni, hogy Busquets előrébb jön (közelebb kerül junior csapatbeli posztjához), Masche lesz a vkp, és Iniesta kimegy balszélre. Xavi, Messi és Villa pedig adott.

Szerintem elég erős lesz most már a keretünk, ha marad Ibra - ha nem.
Így van. Legalább nem lesznek így sértődések sem. Elegen vagyunk ahhoz, hogy bármilyen sorozatban célba érjünk és elegen ahhoz, hogy mindenki annyit játszon amennyit csak lehet. Én ebben reménykedek. V
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Bestbarca
Entrenador del Barça

2010.08.27. 13:23:33

Mascherano kellett!Busi kevés lett vonla mint egyedüli védekéző középpályás!No meg így legalább Keita kevesebb szerepet kap,aminek nagyon örülök,nem kell őt annyira eröltetni!Kicsit kiöregedett már,ez látszik a játékán is!Cserének vagy sérülés esetén viszont még azért hasznos lehet!

Igaz Mascherano nagy hentes,node jól csinálja!Viszonylag ritkán állítják ki pedig én kiszórnám kb. minden meccsen!Ha megfigyeljük Ramos játékát,hát borzalmas miket tud művelni,de hatékony,elismerem jó védő!Ugye sokak úgy becézik,hogy a "hentes",nem véletlen!A mai fociba ez is kell!Busi a technikás vkp-okat képviseli,sokszor túl finoman akarja megoldani,és elrontja.Mascherano nem finomkodik,rombol!A blben kemény csapatok ellen,pl Chelsea,Inter nagyon nagy hasznát fogjuk venni!Nézzük csak meg hogy játszott ellenünk a Chelsea,vagy Inter,gusztustalan volt,de eredményes,bele is buktunk,nem tudtunk játszani rendesen!Ennyi rombolás elkél a Barca játékába is!Mindenki más úgyis finomkodik.Legalább lesz ki fölvegye a kesztyűt az ellenfelekkel.Tourénál is én ezt hiányoltam egy kicsit,évek óta azt mondom,hogy kellene egy hentes,aki beszabályozza az ellenfelet!Szerintem sokan nem fogják szeretni itt az fix,dehogy nagy segítségünkre lesz az tuti!
Arról nem is beszélve,hogy jópár variáció nyílik ezzel a középpálya és a csatársor felállítására. Mascherano fixen vkpt fog játszani ha játszik.Így ha vki hiányzik és módosul a felállás,akkor Busi mehet Mascherano elé,kicsit szervező szerepbe!Az azért jó,mert ha nem lenne Mascherano akkor Busi menne vkp posztra,és Keita szervezne,mint ahogy sokszor idén,és láthattuk,hogy ez így nem jó!Így viszont tuti Keita lesz a 3. számú vkp,és Pep nem fogja eröltetni Keitat szervező szerepkörben!És sokkal jobban szervez Busi,mint Keita az fix!
Legalábbis sztem így lesz,remélem Pep nem 3.számú vkpként fog számítani Mascheranora,és nem helyezi Keitát elé,mert akkor falnak megyek!Keitát hanyagolni kell nagyobb meccseken,és most hogy itt van Mascherano,lehet is!De nem hinném,hogy Pep hülye lenne,amúgy ő szerette volna ezt az igazolást már tavaly is,szal nem hinném,hogy 3.számúnak vettette meg Mascheranot!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
mrlevy
Jugador del Barça

2010.08.27. 13:23:13

mrlevy írta:
Láthatjuk, hogy a brazil válogatott hova jutott, mióta két vkp-val játszanak...
Nezzuk meg a spanyol valogatott hova jutott amiota 2 VKP-val jatszanak :)

Velemenyem szerint Ibrat el kell adni mert egy ekkora jatekost luxus padon koptatni.Viszont Masch erkezese arra enged kovetkeztetni hogy egy az egyben tudjak jatszani a spanyol valogatottnal bevalt jatekot.Csak itt nalunk Busi lesz Xabi Alonso es amit Busi jatszik valogatottba azt veszi at Masch.Tobbi meg ugyanaz csak Pedro helyett Messi kezd.

Jah es persze nem Casillas ved es a 2 szelso hatved sem ugyanaz de sztem ertitek ti mit akartam en itt "mondani" ;)

Azt hiszem rosszul fogalmaztam , javitanam sajat magamat.
Velemenyem szerint Ibrat nem kene eladni es ugy jatszani 4-3-3 at hogy nem Iniesta az egyik szelso hanem Xavi mellet jatszik kozepen es igenis ragaszkodni a Villa-Ibra-Messi csatarsorhoz.Viszont valoszinuleg nem fogja jatszatni Pep es sokszor Iniesta fog kezdeni szelen es Villa kozepen.
Ezert kene eladni es venni helyette egy klasszikus kozepcsatart (Torres ,Drogba vagy Sanyit :P ) mert kulomben megint az lehet a vesztunk mint tavaly.Kiesik Ini aztan [auto_cenzúra] mert egy Keita , de meg egy Pedro sem tudja ugyanazt nyujtani meg ugysem hogy Iniestanak nem is az a legerosebb posztja.
Mikaos
Director del Fútbol

2010.08.27. 13:23:04

Olyan verziót is el tudok képzelni, hogy Busquets előrébb jön (közelebb kerül junior csapatbeli posztjához), Masche lesz a vkp, és Iniesta kimegy balszélre. Xavi, Messi és Villa pedig adott.

Szerintem elég erős lesz most már a keretünk, ha marad Ibra - ha nem.
víscaelbarca!forever
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2010.08.27. 13:19:21

Messa írta:Én is bízom abban, ha már a svédnek mennie kell, titokban, sunyiban már egy másik sztárcsatár csak arra vár, hogy Rossel aláírja a papírját... :?

Jól számolom, hogy 2, azaz kettő darab csatárunk lesz a következő évre, ha nem igazolunk senkit ?
nem 5 Bojan,Messi,Pedro,Villa,Jeffren
Barcaman1993
Director del Fútbol

2010.08.27. 13:19:00

Mihu írta:
Barcaman1993 írta:Most ahogy belegondolok, elég könnyen előfordulhat, hogy nem jön több ember :arrow: átállunk a 4-2-2-2-re. Ez nagyon brutális lenne viszont.

Valdes
Alves, Puyol, Piqué, Abidal
Busi, Masche
Xavi, Iniesta
Messi, Villa

Sztem ezzel bárkit lehetne ütni :!: Ők ott elől 4-en nem lennének gyöngék. Ráadásul a 2 vkp eléggé jól tudna takarítani Xavi és Ini mögött. Ráadásul a fiatalok is így sok lehetőséget kaphatnának. És bármikor át lehetne állni szükség esetén még támadóbb szellemű csapatra.

Mi a véleményetek?
Az, hogy a Barca 4-3-3-ban fog játszani, akkor is, ha cigánypulyák hullanak az égből. A Barca játéka mindig is a támadásokra épült, azért szeretik sokan a világban, mert mindig a támadás az elsődleges szempont a csapat játékában. Na már most ez két vkp-val teljesen lehetetlen, még egy Barcának is. Közel se lenne olyan attraktív a játékunk, mint amilyen most, és ezt sem a szurkolók, sem a pártoló tagok nem néznék jó szemmel.

Láthatjuk, hogy a brazil válogatott hova jutott, mióta két vkp-val játszanak...Pedig ha van csapat, amiben sok labdazsonglőr van, az a brazil válogatott. Mégse olyan a játékuk, ami volt 10 évvel ezelőtt.
10 évvel ezelőtt a brazil csapatnak volt Rivaldoja meg Ronaldoja. Most ilyen kaliberű játékosa nincs a braziloknak. De ez most nem is érdekes. Nem tudom, hogy Te honnan veszed, hogy ez nem támadó felfogású csapat. 1 csatár helyett 1 vkp lesz, de Xavi előrébb tud játszani. Aztán a 2 szélső védő ugyanúgy fel tud futkározni. Aztán a spanyol kupában játszottunk olyan kezdővel is, ahol egyszerre Busi, Touré és Keita is játszott. Akkor ez milyen felfogású csapat? Aztán a Real elleni 2. meccsen, hogy játszottunk? Teljesen védekező felfogásban aztán ígyis simán nyertünk úgy, ha 4-et kapnak akkor sem szólhattak volna 1 szót sem. 1 szó, mint 100 a támadó játékunk nem azon fog múlni, hogy esetleg Ibra helyett Maszkeránó lesz a kezdőben, vagy sem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Barcaman1993 2010.08.27. 13:20:05-kor.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.08.27. 13:14:12

Én is bízom abban, ha már a svédnek mennie kell, titokban, sunyiban már egy másik sztárcsatár csak arra vár, hogy Rossel aláírja a papírját... :?

Jól számolom, hogy 2, azaz kettő darab csatárunk lesz a következő évre, ha nem igazolunk senkit ?
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
mrlevy
Jugador del Barça

2010.08.27. 13:11:25

Láthatjuk, hogy a brazil válogatott hova jutott, mióta két vkp-val játszanak...
Nezzuk meg a spanyol valogatott hova jutott amiota 2 VKP-val jatszanak :)

Velemenyem szerint Ibrat el kell adni mert egy ekkora jatekost luxus padon koptatni.Viszont Masch erkezese arra enged kovetkeztetni hogy egy az egyben tudjak jatszani a spanyol valogatottnal bevalt jatekot.Csak itt nalunk Busi lesz Xabi Alonso es amit Busi jatszik valogatottba azt veszi at Masch.Tobbi meg ugyanaz csak Pedro helyett Messi kezd.

Jah es persze nem Casillas ved es a 2 szelso hatved sem ugyanaz de sztem ertitek ti mit akartam en itt "mondani" ;)
Mihu
Director del Fútbol

2010.08.27. 13:03:05

Barcaman1993 írta:Most ahogy belegondolok, elég könnyen előfordulhat, hogy nem jön több ember :arrow: átállunk a 4-2-2-2-re. Ez nagyon brutális lenne viszont.

Valdes
Busi, Masche
Xavi, Iniesta
Messi, Villa

Sztem ezzel bárkit lehetne ütni :!: Ők ott elől 4-en nem lennének gyöngék. Ráadásul a 2 vkp eléggé jól tudna takarítani Xavi és Ini mögött. Ráadásul a fiatalok is így sok lehetőséget kaphatnának. És bármikor át lehetne állni szükség esetén még támadóbb szellemű csapatra.

Mi a véleményetek?
Az, hogy a Barca 4-3-3-ban fog játszani, akkor is, ha cigánypulyák hullanak az égből. A Barca játéka mindig is a támadásokra épült, azért szeretik sokan a világban, mert mindig a támadás az elsődleges szempont a csapat játékában. Na már most ez két vkp-val teljesen lehetetlen, még egy Barcának is. Közel se lenne olyan attraktív a játékunk, mint amilyen most, és ezt sem a szurkolók, sem a pártoló tagok nem néznék jó szemmel.

Láthatjuk, hogy a brazil válogatott hova jutott, mióta két vkp-val játszanak...Pedig ha van csapat, amiben sok labdazsonglőr van, az a brazil válogatott. Mégse olyan a játékuk, ami volt 10 évvel ezelőtt.
Kép
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2010.08.27. 12:56:14

Ha Zlatant valóban eladják, akkor nagyon remélem, hogy azért teszik, mert már elő van készítve F. Torres szerződése. /álmodozik.../
Rövid lesz a kispadunk idén...
P_e-d_r-o
Barça B

2010.08.27. 12:24:31

Hát nem azért mondom,de nagyon sok ember nagyon rossz szemszögből nézi a dolgokat!Kezdjük Eto'o-nál.Őt a személyisége,a viselkedése miatt tette ki Guardiola,amit a csapat érdekébe tett,és én ezzel egyet is értek!Touré esete teljesen más tészta,amikor Guardiolával leültek beszélgetni,Tuoré azt szerette volna hallani hogy te leszel az 1-ő számú kvk,és te fogsz játszani,de mivel Guardiola azt mondta hogy lehet hogy csak epizódszerepeket fog kapni,ezért inkább távozott!Én ezzel is egyetértek,mert ahogy nézem,Busquets hatalmas játékos lesz,és a világ talán egyik legjobbja,ha nem a legjobb,de hogy az lehessen,ahhoz folyamatosan fejlődnie kell,ahhoz pedig folyamatosan játszania,szóval én személy szerint ezzel is egyetértek!Ibra ügye meg nálam ugyanaz mint Eto'o-é volt!Chigrinsky is más tészta,kellett a pénz,a vezetőség eladta,Pep még bízott benne,szal én ezt sem az ő számlájára írom!Keirison meg Henrique még lehet nagy játékos,de Hlebbel tuti melléfogott Pep,Cácerest én pedig csak kölcsönadnám,mert a Juvéban tavaly nagyon jól tolta,még egy ilyen jó szezon kölcsönben,és meggyőzhetné Pep-et!
A lényeg:én egyáltalán nem vagyok olyan pesszimista mint itt egyesek,és ha még az átigazolásokat valaki szerint el is rontotta,az eredményekkel azért simán kompenzálta ezeket!!!!
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.08.27. 12:24:12

zsulter írta:
Nem nem felejtettem el, de azt sem, hogy 2003/04-től 2006-ig hova jutatta a csapatot....
Egyébként én ezt kizárólagosan az igazolásokra értettem, nem az eredményekre...Mellesleg 90%-ban az a csapat nyerte meg a 6 kupát is, amelyik sorfalat állt a Bernabeu-ban...úgyhogy nem lehetett annyira rossz játékospolitikája Rijkaardéknak...
Annak az X %-a és jó néhány kulcsember sajátnevelés és nem ő építette be, szóval ne kezdjük el ezt a marhaságot.
Az érkezőknek is hatalmas szerepe van, úgy ahogy Pepnek.

De nekem mind1.
Ha neked az átigazolások és azok menete a fontos, akkor jó.
Engem nem érdekel.
Az eredményt kell fenntartani és Pep ahhoz ért.
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2010.08.27. 12:24:11

Valdes
Busi, Masche
Xavi, Iniesta
Messi, Villa

Mi a véleményetek?
Kezdőnek tökéletes...és igen, valszeg mindenkit lehetne ütni. És mjuk, ebben a rendszerben Keita is lehetne Busi vagy Masche cseréje, itt nem egyedüli szűrő lenne, mert az látható h annak nem tartja jónak Pep. Csak így hova fér be elöl Pedro? Csereként is...vagy minden cserével más rendszer lesz? Az sem túl jó....
Barcaman1993
Director del Fútbol

2010.08.27. 12:22:12

senzu írta:Van egy olyan érzésem, hogy amennyiben Ibra távozik, nem hoznak helyette senkit. Most, hogy jött Mascherano, szerintem Busquets-Xavi-Mascherano középpálya lesz, és Iniesta-Villa-Messi csatársor.
Csak nem megpróbálja Pep lemásolni VdB 2 védekező középpályás módszerét? Mert attól a falra másznék... :x
Sztem azzal a csapattal semmi gond nem volt... A védelem jól működött a kevés lőtt gólért meg a borzasztó helyzetkihasználás okolható. Itt viszont van 1 messzi aki orbitálisan is tudja termelni a gólokat.
senzu
Entrenador del Barça

2010.08.27. 12:18:58

Van egy olyan érzésem, hogy amennyiben Ibra távozik, nem hoznak helyette senkit. Most, hogy jött Mascherano, szerintem Busquets-Xavi-Mascherano középpálya lesz, és Iniesta-Villa-Messi csatársor.
Csak nem megpróbálja Pep lemásolni VdB 2 védekező középpályás módszerét? Mert attól a falra másznék... :x
Barcaman1993
Director del Fútbol

2010.08.27. 12:18:43

Most ahogy belegondolok, elég könnyen előfordulhat, hogy nem jön több ember :arrow: átállunk a 4-2-2-2-re. Ez nagyon brutális lenne viszont.

Valdes
Busi, Masche
Xavi, Iniesta
Messi, Villa

Mi a véleményetek?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Barcaman1993 2010.08.27. 12:20:43-kor.
zsulter
Jugador del Barça

2010.08.27. 12:07:01

lluisllach89 írta:
zsulter írta:
Hogy kinek mennyi szerepe van az igazolásokban arra csak annyit mondanék, hogy Rijkaard alatt is ugyanaz a vezetés volt, mint az elmúlt 2 évben Guardiolaval....Akkor minden rendben ment, volt koncepció, elképzelés, Rijkaardék tudták mit akarnak játszani és ahhoz milyen játékosokra van szükség.....
Gondolom a sorfalat el is felejtetted a Bernabeuban.
Meg a holland utolsó két évének trófeahalmozását..
Kép
Los Equipos de Leyenda: (Ramallets, Olivella, Gracia, Segarra, Tejada, Gensana, Kocsis, Kubala, Czibor, Suarez, Eu. Martínez. El entrenador era: Helenio Herrera)
szkeptikus06
Jugador del Barça

2010.08.27. 12:03:20

Xavi26 írta: Busi,Keita,Mash közül 2 lesz a pályán. A spanyol válogatottban is szinte mindig pályán volt Busi és Xabi "egymás mellett" mégsem 2 csatáros játék volt. Bár aztán lehet hülyeség... Pep majd kitalálja.
Szerintem kár ezen aggódni! Ha jövőre jön Cesc,akkor valószínűleg megy majd valaki,de nem feltétlenül Mascherano. Mascherano,Busquets,Iniesta,Xavi,Cesc,Keita,JDS,Thiago. Ebből a sorból egy távozó lehet ,az pedig Keita. Nem hiszem,hogy sokat gyengülne vele a csapat. Mascherano és Busi lenne vkp-ra,Iniesta,Xavi,Cesc ,Thiago és JDS tkp-ra, de JDS vkp-ként is bevethető lenne. Lenne a keretben tapasztalt,"nagy öreg"(Xavi) ,fiatal tehetségek(Thiago,JDS,Busi), középkorú játékosok,akiben jópár év benne van még(Iniesta,Cesc,Mascherano). Szerintem ideális keret lenne egy év múlva. Persze az sem biztos,hogy Cesc érkezik jövőre.

Egyébként Pep filozófiájához annyit,hogy nagyon helyes,hogy a fiatalokat is játszatja,de azt remélem nem hiszi,hogy a saját nevelésből hosszú távon sikercsapatot lehet alkotni. Nem csak Barcelonában vannak tehetséges focisták. Elég ha a klub történelmét megnézzük. Kik azok a játékosok,akik naggyá tették ezt a csapatot? Kik azok,akikre a mai napig emlékeznek a szurkolók? Kubala,Cruyff,Ronaldinho,Samitier,Sztoicskov,Rivaldo,Romario,Maradona,Ronaldinho,Zubizarreta,Bakero,Koeman,Kocsis,Laudrup,Kluivert,Ronaldo, és sorolhatnám még estig.
A lényeg az,hogy természetesen vannak híres saját nevelésű játékosaink (Paulino Alcántara,Rexach,Guardiola,Amor,Ferrer) de a legnagyobb világsztárok sosem katalán,saját nevelésű játékosok voltak (Messi kivételével-de ő sem katalán ugyebár).

Ha jó csapatot akarunk,akkor kell a saját nevelés,de önmagában ez nem elegendő,kellenek a minőségi igazolások is.
Lezárt