FC Barcelona 10/11

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány kupát nyer idén a csapat?

Minden sorozatot elbukunk
27
7%
Bajnokság vagy BL meglesz
127
32%
Duplázni fogunk
127
32%
Sima tripla
94
24%
Hala Madrid?! :D
17
4%

Szavazatok száma: 392
ab1daL
Director del Fútbol

2010.08.30. 22:41:28

LM10 írta:Na ha minden igaz a Barcelona jövő évi kerete:

Váldes,Pinto

Alves,Puyol,Piqué,Abidal,Milito,Adriano,Maxwell

Busquets,Xavi,Iniesta,Mascherano,Keita

Messi,Villa,Pedro,Bojan,Jeffren

Alternatívák: Fontás,Muniesa,Thiago,dos Santos.

Nem rossz ez. Cruijff is azt mondta, hogy inkább legyen kevesebb a keret, mint hogy sokan legyünk, és sokan ne játszanak.
Nem rossz, de én valahogy ezt a támadószekciót kicsit rövidnek érzem. Mármint, ha esetleg valaki onnan megsérül, akkor "csak" egy Bojanunk, meg egy Jeffrenünk van. Még egy támadót szívesen látnék a csapatban mindenesetre. :roll:
LM10
Director del Fútbol

2010.08.30. 22:40:02

Na ha minden igaz a Barcelona jövő évi kerete:

Váldes,Pinto

Alves,Puyol,Piqué,Abidal,Milito,Adriano,Maxwell

Busquets,Xavi,Iniesta,Mascherano,Keita

Messi,Villa,Pedro,Bojan,Jeffren

Alternatívák: Fontás,Muniesa,Thiago,dos Santos.

Nem rossz ez. Cruijff is azt mondta, hogy inkább legyen kevesebb a keret, mint hogy sokan legyünk, és sokan ne játszanak.

SZERK: Bojan lesz a 9-es? :P :D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára LM10 2010.08.30. 22:42:15-kor.
jelwaz
Entrenador del Barça

2010.08.30. 15:28:22

Eagico írta:Nagy mágia lehet ebből idén!
Vagy máglya. Azért eléggé fiatal még a szezon, és az nevet, aki a végén nevet.
MatyiG
Adminisztrátor

2010.08.30. 15:08:25

Ahogy elnéztem tegnap ez a csapat kérem készen van!
Késznek azért én még nem mondanám. :oops:
Ha beesik 2-3 sérülés akkor nagy bajban lehetünk, de nem szeretném a falra festeni az ördögöt. :)
Láthattuk, h már tegnap is lett 2 sérültünk és még csak most kezdődött a szezon. :) Mondjuk nem vészes sérülések, de akkor is.
Nagyon jó lenne ha a "nagyobb" sérülések elkerülnének minket. :wink: :)
Eagico
Barça B

2010.08.30. 15:03:46

Ahogy elnéztem tegnap ez a csapat kérem készen van!

Abidalt elkönyvelhetjük új középső védőnek, néha kicsit parázok a megmozdulásain, de két meccset játszott középen és egy árva gólt sem kaptunk (Sevilla,Racing).

Maxwell a tavalyi teljesítményével elérte, hogy immár kezdő balhátvéddé vált. Az Ő illetve Alves cseréje egy személyben Adriano! Kitűnő igazolás!

A KP kicsit bonyolultabb, de úgy érzem, hogy Mascherano nem padra érkezett, hanem alapban Iniesta helyén fog játszani. És sokszor fogjuk látni Ini-t balszélső poszton, ahogyan tegnap is.

Elöl pedig lehet orrvérzésig variálni a Messi, Villa, Pedro, Bojan négyest!

A fiatalok szvsz csak akkor jönnek, ha valaki kidől. A másodosztályban azért már keményebb meccsek vannak, edződhetnek szinte folyamatosan a felnőtt csapattal!

Nagy mágia lehet ebből idén!
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.08.30. 10:26:54

noname írta:Már eddig se volt túlzottan 4-3-3.
Tegnap is.
Messi mindenhol játszott. iniesta hol balszélen, hol osztogató ponton tűnt fel. Villa hol középcsatár, hol balszélső poszton. Tavaly is hasonlóan mentek a dolgok, csak most Villával még több lehetőség van a ahelycserékre, hiszen Ibra pocsék volt szélső poszton.
Bojan pedig semmiképp se jó visszavont csatárnak. Ő középcsatár. Úgy néz ki nem jön más csatár már, szóval Bojannak fontos feladata lesz idén. Ha nem válik be, a télen még hozhatunk vkit.
Érdekes dolog, mert bennem máig a 4-3-3 él. Mindig, amikor pályára lép a Barça, mindig erre a felállásra gondolok és így is nézem a játékosokat. Emiatt is néztem nagyot, hogy a Racing ellen is a baloldalon kezdett Villa, pedig akár lehetett volna középcsatár. Aztán a második gondolatom az volt, hogy Messi lesz ezentúl középen, utána meg arra gondoltam, hogy meccs közben dimanikusan változtat felállást a Barcelona. Ekkor jöhetnek képbe a posztváltások, amiket te is írtál. Érdekes szisztéma ez, arra nagyon jó, hogy megkavarjuk az ellenfelet. Ezért jó, ha sok variációs lehetőség van!
Kép
Kép
Kép
Capon
Llegenda del Barça

2010.08.30. 08:58:34

Azért mégis csak van amit ugyan úgy látunk.
Abszolút egyet értek hogy ha Bojan, Villa, Messi 3-as egyszerre fent van, akkor szerintem is Villa-nak kell bal szélen lennie mivel sokkal jobban szerepel azon a poszton mint a "Kicsi".
Egyébként mikor a felálláson gondolkodtam nekem is egy hogy is mondjam "aszimmetrikus" támadó szekció rajzolódott ki előttem ahogy te is írtad, Villa előrébb, Messi kicsit hátrébb. Viszont lehet rosszul emlékszem, bennem olyan kép van Bojan-ról, hogy ügyesen helyzetbe tudja hozni a társait. És elég sok kép van előttem amikor egy az egy ellen próbál átmenni a védőjén de vagy elhagyja a labdát cselezés közben vagy elveszik tőle/elnyomják. Ezért is gondolom úgy hogy jó lenne kipróbálni azon a poszton.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
noname
Llegenda del Barça

2010.08.30. 08:48:55

Capon írta:noname érdekes mennyire másképp látjuk Bojan "játékát/szerepkörét".
Én úgy gondolom sokkal jobban menne neki a játék ha nem csak mögötte lennének társak hanem előtte is.
Valóban a sok rossz/felesleges igazolás mellé azért becsúszott egy két jó is. de nálam ár érték arányban Piqué megvétele magasan viszi a pálmát. Ennyire belenyúlni a jóba ritkán sikerül. Maxwell is eddig nagyon jól szerepel szerintem is és remélem Adriano is hasonló kép meglep minket.
Én 2 dolgoból indulok ki.
1. Bojan mindig középcsatárt játszott, gólrekordokat döntött az ificsapatokban, ez az, amit tanult, neki nem a kiszolgálás volt a dolga
2. Nálunk a széljáték különleges, irányítói szerepkörük is van az ott játszóknak.Bojannak nem megy szélen, nem a passzairól híres.
3. amikor tavaly ment neki, az a középcsatár poszton volt Ibra helyén.

Bojan sztem Villa cseréje kell legyen. Amikor meg egyszerre játszanak, akkor jobb ha Villa megy ki szélre, hiszen ő sokakl jobban érzi magát a szélsőposzton mint Bojan.
A másik ok, ami miatt enm lenne jó a visszavont csatár: Messi az utóbbi időben tulajdonképpen visszavont csatár. Egy vonallal Villa mögött játszik, a támadásokkal fut fel. Ő egy jobboldalra tolt visszavont csatár/irányító szerűség. Villa pedig tegnap egy kissé baloldalra tolt középcsatár volt. Bojannak nem igazán lenne hely visszavont csatáért játszani.
A Fifa egy szégyen
Capon
Llegenda del Barça

2010.08.30. 08:34:59

noname érdekes mennyire másképp látjuk Bojan "játékát/szerepkörét".
Én úgy gondolom sokkal jobban menne neki a játék ha nem csak mögötte lennének társak hanem előtte is.
Valóban a sok rossz/felesleges igazolás mellé azért becsúszott egy két jó is. de nálam ár érték arányban Piqué megvétele magasan viszi a pálmát. Ennyire belenyúlni a jóba ritkán sikerül. Maxwell is eddig nagyon jól szerepel szerintem is és remélem Adriano is hasonló kép meglep minket.
culinho
Capitá del Barça

2010.08.30. 08:20:41

Jó is lesz már végre, ha lezárul az átigazolási időszak és végre csak a focival kell foglalkozni. Élmény volt számomra nézni tegnap is a fiúkat, annyira tudják, hogy mennyit kell kiadni. Nincs még egy csapat, mely ennyire lazán, könnyedén intézné el az ellenfeleit.
Számomra úgy tűnt, hogy bár Iniesta bal szélre volt jelölve, mégis inkább a középpályán mozgott, így pedig 2 csatáros játékot játszottunk. Persze lehet tévedek, mert annyit mozognak, hogy csak Guardiola tudja, mi is a felállás. Ha már elkövettük ezt a borzalmas eladást Ibrával (az árra gondolok), akkor pozítivumként illik megjegyezni, hogy Maxwell a maga 5 milliójával és Adriano is meglehetősen jó vásárnak mutatkozik, univerzális játékosok, sokat nyertünk velük.
noname
Llegenda del Barça

2010.08.30. 08:08:37

Már eddig se volt túlzottan 4-3-3.
Tegnap is.
Messi mindenhol játszott. iniesta hol balszélen, hol osztogató ponton tűnt fel. Villa hol középcsatár, hol balszélső poszton. Tavaly is hasonlóan mentek a dolgok, csak most Villával még több lehetőség van a ahelycserékre, hiszen Ibra pocsék volt szélső poszton.
Bojan pedig semmiképp se jó visszavont csatárnak. Ő középcsatár. Úgy néz ki nem jön más csatár már, szóval Bojannak fontos feladata lesz idén. Ha nem válik be, a télen még hozhatunk vkit.
A Fifa egy szégyen
Capon
Llegenda del Barça

2010.08.30. 07:41:58

Én is úgy látom, hogy nem feltétlen 4-3-3-ban kell a továbbiakban elképzeli a csapatot. Ugye tavaly elég rendesen bele lett ebbe a rendszerbe nyúlva és Messi szép lassan majdnem a középcsatár szerepét tölti be. De igazából majdhogynem bejátssza az egész támadó szekciót. Majdnem biztos vagyok benne, hogy Messi marad a középcsatár, Bojan és Pedro pedig maradnak a széleken. Egyszer pedig már megnézném Bojan-t középen a két csatár mögött, hogy szegény gyerekből végre már legyen valaki. Szerintem ez lenne az ő helye. A széleken csak elkallódik ha beteszik KCS-nak akkor meg megeszik a védők. Bár nem vagyok egy nagy Bojan fan csak úgy megjegyeztem...
Én a jelenlegi kerettel ezt képzelem el:
-------VV--------
jsz--kh--kh--bsz
-----Busi/Mas---
--Xavi-------Ini--
-------Bojan-----
--Messi---Villa---

Bár nincs az az isten, hogy Pep Keita-t ne tegye a kezdőbe, pedig lenne lehetőség más játékosokkal is variálni akik egy kicsit kreatívabbak elől.
Tegnap elég érdekes volt látni hogy mind a 3 BSZ posztra pályázó játékos (Abidal, Maxwell, Adriano) egyszerre fent voltak. Maxwell pedig egyre inkább középpályássá lép elő. Magyarán Pep majdnem mindenkivel variál kivéve Keita-val. Természetesen nem rossz játékos, de nálunk szerintem lennének erre a posztra megfelelőbbek is. Egy Sevilla-ban megértem hogy alap kezdő volt de azért az egy másik szint. Pep egész biztos benne látja a tökéletes vízhordó embert és nincs az az isten aki megingatja ebben a hitében.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.08.30. 00:14:33

Barcaádám írta:na akkor ez most milyen felállás?? :D
Meglehetősen kötetlennek tűnik. :) Az, hogy Busquets visszalép védőnek az nem újdonság. Iniesta amolyan "összekötő" a csatárok és a középpálya között, Messi valamivel előrébb helyezkedik, a széleket bejátssza a két szélső védőnk, Villa meg Kicsit balra tolt befejező csatár. Igazából az egész elég képlékeny, de megfelelő összeszokottsággal és megfelelő játékintelligenciával ennél jobbat szerintem nehezen lehet kitalálni. :) És ebben a csapatban megvan mind a kettő, így elég váratlan és veszélyes helyzetek alakulhatnak ki. Valószínűleg azért van 1-2 dolog, amit közöl velük Pep, hogy amikor az egyik így dönt, akkor a másik lehetőleg hogy reagálja le. De már tavaly is kijelentette Pep, hogy az ilyen felállások csak a táblákon léteznek, kint a pályán teljesen más van. :) És amíg ilyen hatékony ez a képlékeny dolog, addig felőlem jöhet. :D
Barcaádám
Capitá del Barça

2010.08.29. 21:53:07

Úgy látom meg lent "döntve" a 4-3-3 és nem is igazán látom a mostani taktikánkat.. nem rossz de nem látom a posztokat

Alves a jobbhátvéd alapjában véve de most kevesebbet láttam hátul , inkább jobbszélső, mivel Messi nincs jobbszélen , Iniesta se nagyon volt, rendkívül kötetlenül mozgott hol középen hol baloldalon néha kimozog jobbra..

Amikor Alves nagyon felmegy kihúzodik Piqué jobbra, balra Abidal , és Busquets jóformán középső védő.

Villa volt baltámadó meg középső is..

Messi meg árnyékék volt meg néha indult jobbról..

na akkor ez most milyen felállás?? :D
4-2-2-2? vagy ilyen nincs? :D
Kép

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.08.29. 20:57:11

Nah nem űgy tűnt,h rossz lenne a csapat összhang, nem is gondoltam,h rossz lesz, ezzel nem lesz baj ebben az idényben sem. 8)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Andris
Adminisztrátor

2010.08.29. 17:47:17

Mi lenne ha az igazolásokat az igazolások topicban tárgyalnátok meg ?
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
bali 15
Director del Fútbol

2010.08.29. 17:44:00

Barcelona club officials are planning to sign Brazilian forward Robinho (26) from Manchester City as soon as Zlatan Ibrahimovic leaves for AC Milan.
Remélem hogy valamennyire igaz. Már csak az a kérdés hogy mennyibe fog kerülni.
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.08.29. 17:26:33

De pont ezért vagyok egyre biztosabb benne,h vmi komolyabb ügy áll ennek a dolognak a hátterében,ami valószínűleg sosem fog napvilágot látni teljes egészében
Az a baj, h mostanában egyre több ilyen dolga van a csapatnak. Ott volt a Touré ügy, ott volt Csiga eladása, jött a 150M eurós kölcsön + az állítólagos anyagi problémák, most itt az Ibra ügy. Egyre több a disznóság.
Initom
Entrenador del Barça

2010.08.29. 16:48:42

Enjoy írta:
Mental_Theo írta:No igen,de mit teszünk,ha lesérül Messi, és mondjuk Xavi egyszerre? vagy Iniesta aki sérülékeny? Keita, Bojan, Mascherano kezd, és nincs épkézláb cserénk sajnos. Tavaly hatalmas szerencsénk volt,csakúgy mint 2009-ben a sérülésekkel,de sajnos előbb utóbb utolér minket egy sérüléshullám...
Így van, totál rátapintottál másik fontos tényezőre.
S késő lesz már játékosok után nézni, főleg közel 100m-val vékonyabb pénztárcával :cry:
HM... a piacon nincs még 2 ilyen játékos.
úgyhogy erről ne álmodozzatok :roll: :shock:
Abi & Tito
miihii
KHAL

2010.08.29. 16:09:01

Enjoy írta:
Rivaldo11 írta: Mata meg Suarez alapból nem kéne, Robinho meg...ki tudja. A történek után, ismerve Robinho eddigi pályafutását, zsákbamacskának nevezném.
Szerk: Nincs olyan, hogy "reális ár".
Mindenki annyit ér, amennyit adnak érte.
Ezen kívül bármennyire is fontos, NEM KIZÁRÓLAG GAZDASÁGI SZEMPONTOK LÉTEZNEK.
De csak aggódjatok tovább.
Ameddig nem gondolkoznak racionálisan a vezetők, addig aggódunk (kell).

Elnézést a példáért, de most ez jutott eszembe:
Szerintem te is aggódnál, ha a családban a feleséged eladná a gyereknek vett házat (1éve vásárolt 60miiló-ért) 1 év után 30millióért.
Totál nem racionális, főleg azért nem, mert adottak a piaci árak.

City-nek szóltunk volna, ajánlottak volna érte simán 50milliót.
_

Logikus, hogy nem csak gazdasági szempontok léteznek, de azt ne mond, hogy ezek nem túlzásak már!
Guardiola előtt tudunk olyan évet mondani, amikor ennyire háttérbe szorultak a gazdasági szempontok?
:roll:
Lehet,h annak a háznak szép volt a külseje,de belépve már közel sem mutatott olyan jól.Rossz volt a feng shui benne :lol:
Totál nem logikus lépés fele áron eladni,az tuti.De pont ezért vagyok egyre biztosabb benne,h vmi komolyabb ügy áll ennek a dolognak a hátterében,ami valószínűleg sosem fog napvilágot látni teljes egészében.Mivel a vezérkarral együtt dolgozták ki ezt a lépést,így valószínűleg egyetértettek a dologgal,még akkor is ha ilyen olcsón válunk meg Zlatantól.Ennyire nem lehetnek a saját maguk ellenségei,az biztos.Valszeg azért a matekot némileg ismerik odafönt is.Ezzel együtt,ha mégis meghúzták ezt,akkor annak már komoly okai lehettek.

Biztos nem azért a Milannal bizniszeltünk,h olcsóbban adhassuk oda :roll: A City lehet,h ajánlott volna többet is,de amikor bejelentkeztek,el lettek utasítva.(Ha még mindig akarták volna a bosnyákot,akkor gondolom gyorsan megtették volna tétjüket,amikor kibukott,h Ibra vihető...)Gondolom Ibra nem akart oda menni.Az ő beleegyezése nélkül pedig nem lehet üzletelni.

Lehet,h nem racionális ez így,lehet,h háttérbe szorulnak a gazdasági dolgok,de ez egy esetben bocsánatos bűn:ha a csapat érdekét szolgálja a döntés.Mindamellett,h védhető ezzel a 60 millás spórolással,plusz a háttérben lévő ,vélhetően igen komoly probléma -elvileg- megszűnésével...
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.08.29. 15:57:14

Az utóbbi egy hónapom elég mozgalmas volt, így nem igen maradt időm a labdarúgás eseményeit figyelni. Most van kis nyugalom, mondom felnézek ide, mi a helyzet szeretett klubommal. Legszívesebben sírni tudnék...
Amikor utoljára megnéztem a hireket az volt, h nem lesz több igazolás erre jött a világ egyik legbutább játékosa, és még itt látom Robinhorol beszéltek, na az lenne a hab tortán. Ibra meg el lett zavarva, illetve még nem, de valószínűleg a Milan elviszi szánalmas áron. Hát eddig nagyon rossz úton halad az új vezetőség...
víscaelbarca!forever
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2010.08.29. 13:46:48

wuwu írta:
víscaelbarca!forever írta:Robinho lenne a legjobb megoldás ő nem játszik a Citybe és akárki akármit mond Robinho egy zseni.Ő áll legközelebb Messi tudásához elképesztő cselei vannak, gyors is,1tipikus szélső játékos ki akármikor tudja változtatni a helyét.
Igy van :D :D :D ,es biztos vagyok benne hogy jonni fog.
és érte télleg csak Manchesterbe kéne repülni :D :D
Enjoy
Capitá del Barça

2010.08.29. 13:42:27

víscaelbarca!forever írta:Robinho lenne a legjobb megoldás ő nem játszik a Citybe és akárki akármit mond Robinho egy zseni.Ő áll legközelebb Messi tudásához elképesztő cselei vannak, gyors is,1tipikus szélső játékos ki akármikor tudja változtatni a helyét.
Ha jön Robinho, akkor a mi (irracionális) gondolkodásunk szerint, 20milliónál nem szabad többet adni érte. Főleg, hogy előző szezonban szinte semmit sem játszott - nincs játékban. Azt hiszem, fölösleges abban bízni, hogy a City megválik tőle olyan könnyen ill. olyan olcsón, mint mi Ibrától
Kép
wuwu
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2010.08.29. 13:36:40

Igy van :D :D :D ,es biztos vagyok benne hogy jonni fog.
Kép
A lehetetlen csupán egy szó, amivel a kisemberek dobálóznak!
FC Barcelona,Arsenal FC
víscaelbarca!forever
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2010.08.29. 13:28:26

Robinho lenne a legjobb megoldás ő nem játszik a Citybe és akárki akármit mond Robinho egy zseni.Ő áll legközelebb Messi tudásához elképesztő cselei vannak, gyors is,1tipikus szélső játékos ki akármikor tudja változtatni a helyét.
Lezárt