socio66 írta:
én régen amúgy a rockot szerettem,rengeteg koncertre jártam,meg ilyen rockkocsmákba,de aztán meguntam,kinőttem ezt a zúzós valamit,meg már inkább szánakoztam a bakancsos,zsíros hajú feketerucis tagoktól,meg az igénytelen szokásaiktól így kerestem valami mást.
Hát azért a rock nem erről szól, legalábbis az én véleményem szerint az egésszel az a baj, hogy kialakulnak sztereotípiák és ezek alkotják a meghatározó képet sok mindenről így a rockról is még akkor is ha tévesek. A másik gond, hogy a rockot könnyen mossák össze más műfajokkal gyakran gyűjtőnévként használják amit szintén hibának látok. A Rockból sok műfaj született és mindegyiknek van bőven sajátossága, egy halhatatlan zenei stílus ami új kapukat nyitogatott és sok tekintetben meghatározó volt a mai világra nézve.
Szóval úgy gondolom, hogy degradáló azt gondolni, hogy a rock a zsíros hajú feketerucis tagok zenéje lenne, bár nyilván van bőven, de összeségében véve még így is a kissebbség szerintem.
Különben nekem a kedvenc műfajom a Blues és az R&B (Rhythm and Blues -re gondolok, nem arra amit ma neveznek R&B -nek

) tulajdonképpen ebből és countryból fejlődött ki a Rock... Persze szívesen meghallgatok sok mást is legyen szó akár rap-ról is ha jó, vagy legalábbis nekem tetszik.
Na de hogy valamivel alátámasszam:
http://www.youtube.com/watch?v=rZnKNRw47Ho ez töbnyire rock

Csak pár jellegzetes másodperc minden dalból.