Bajnoki Mérkőzések 10-11

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Mit vársz az új idénytől?

Könnyed címvédés
67
13%
Kiélezett versenyfutás, tavalyi eredménnyel
362
72%
Real Madrid bajnoki címet
40
8%
Európa Liga szereplés
4
1%
Biztos bennmaradás
29
6%

Szavazatok száma: 502
Tocy
Director del Fútbol

2010.09.22. 16:02:27

barca2010 írta:Most lehet gyakorolni a két szűrős felállást, ami nem is lenne újdonság, hiszen a spanyol válogatott is azt játssza!

--------------------------Valdes-----------------------

-----Alves-------Piqué----------Puyol-----Abidal----

----------Mascherano----------Busquets------------

---Pedro---------------Xavi--------------Iniesta----

------------------------Villa--------------------------
Meg lehetne próbálni. De én mindenképp olyan rendszerben küldeném fel a srácokat, és abban az összeállításban is, ahogy a Bilbao ellen...az nehéz meccs lesz nagyon, kellene egy főpróba...
menczel
Entrenador del Barça

2010.09.22. 15:51:22

Ha már kisérletezni akarunk akkor inkább Thiagot, vagy JDs-t rakjuk be, hagy szokják a meccseket. És akkor legalább lesz felnőtt csatár a padon akit be lehet cserélni.

De ahogy Pepet ismerem Keitát vagy Masc-t rakja be Ini posztjára.
sjd
Llegenda del Barça

2010.09.22. 15:38:57

barca2010 írta:Most lehet gyakorolni a két szűrős felállást, ami nem is lenne újdonság, hiszen a spanyol válogatott is azt játssza!
És akkor akár nyerhetünk is 1-0ra, mint a spanyol válogatott az összes meccsén
Az meg siralmas volt amit Villa középcsatárként nyújtott ebben a rendszerben
barca2010
Jugador d'estrella

2010.09.22. 15:26:30

Most lehet gyakorolni a két szűrős felállást, ami nem is lenne újdonság, hiszen a spanyol válogatott is azt játssza!

--------------------------Valdes-----------------------

-----Alves-------Piqué----------Puyol-----Abidal----

----------Mascherano----------Busquets------------

---Pedro---------------Xavi--------------Iniesta----

------------------------Villa--------------------------
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello

BARCA FOREVER!!!
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.09.22. 14:49:58

Az, hogy a győzelem kötelező, nem kétség. Kezdőtől függetlenül be kell húzni, nagy gálát nem várok a meccstől, nem is feltétlen kell, a lényeg,hogy behúzzuk a 3 pontot. Az sem ártana ha nem kellene végigjátszania pár stabil kezdőnek az egész meccset.

tipp 2-0

FORCA BARCAAA!!!
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
barca2010
Jugador d'estrella

2010.09.22. 14:49:16

Sziasztok!

Nagyon sajnálom Messi sérülését, de szerintem van benne pozitívum! Ha valaki nézte Pep arcát, akkor tisztán lehetett látni rajta, hogy ajjaj ki fog elől játszani? Szóval a pozitívum ebben, hogy talán a vezetés látja, télen mindenképpen kell igazolni valakit a támadó szekcióba! Mindig elmondjuk, hogy milyen erős a keret, én nem ezt láttam Pep arcán! Bojan élvezi a bizalmat, meg nagyon sokat fejlődött sokak szerint, csak éppen nem játszik, mert nem meri játszatni Pep! Ma kiderül, hogy mennyire bő ez a keret!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello

BARCA FOREVER!!!
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.09.22. 14:24:49

Jó dolog hogy kezd Masch de miért pont Iniesta helyén? Én inkább egy fiatalt játszatnék. Szerintem ő nem az a típus aki jól tud támadó kp-t játszani.
Egy 4-4-2-ben elmegy de így, nem.
Az én kezdőm így nézne ki: V.V.-Dani-Piqué-Puyol-Maxi-Busi-Xavi-Iniesta és Pedro-Bojan-Villa
A védősorban esetleg még Maxi helyett Abidal vagy Piqué/Puyol helyett Milito.
Capon
Llegenda del Barça

2010.09.21. 15:30:32

Ahogy Pepet ismerjük a varázslatosan játszó Keita úgy is a kezdőben lesz míg Ini szerintem fellép bal támadónak szokás szerint. Ha Pep Init akarja feltolni akkor is remélem hogy nem Keita hanem Maxwell lesz a kp-n.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
9Dave
Capitá del Barça

2010.09.21. 15:25:31

LM10 írta:Én erre szavazok:

Valdés-Adriano-Puyol-Milito-Abidal-Mascherano-Xavi-Keita-Pedro-Villa-Bojan.
Én erre:

Valdés
Dani Alves Puyol Piqué Abidal(Maxvell)
Busquets
Xavi Iniesta
Pedro Villa Bojan
Kép
"Egy passz boldoggá tesz két embert" -Xavi Hernández
D@v3
footwork
Barça B

2010.09.21. 15:11:45

Sziasztok!! Számomra remek hír hogy Nolitot behívta Pep a keretbe Leo helyet!!Igaz hogy Ő bal oldali támadó de Pedroval és Villaval elég jó lehet! De persze gondolom ugy se a kezdőbe kap lehetőséget!! csak azért örülök ennyire mert a B idei összes meccsét láttam és nagyon kiemelkedik a srác!! remélem akik nézték azokat a meccseket egyet értenek velem!!
Hajrá Nolito!
Hajrá Barca!
LM10
Director del Fútbol

2010.09.20. 21:39:05

Én erre szavazok:

Valdés-Adriano-Puyol-Milito-Abidal-Mascherano-Xavi-Keita-Pedro-Villa-Bojan.
Fernando
Llegenda del Barça

2010.09.20. 21:32:14

Bőven belefér egy ilyen kezdő a Gijón ellen:

Valdés,- Adriano, Piqué, Milito, Maxwell,- Mascherano, Xavi (Thiago), Keita,- Villa, Bojan, Pedro
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
pitta19
Jugador d'estrella

2010.09.20. 21:29:24

Kövezzetek meg érte, de nem baj, hogy most történt a sérülés Leo-val. Pepnek van variációs lehetősége, és most lehetősége is lesz kipróbálni. Kíváncsian várom a Gijon ellei felállást.
Leo jobbulást!!!!
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.09.20. 21:14:54

cibik írta:lehet,hogy nem ide tartozik,de Messinek mielőbbi visszatérést kívánok.Hala Madrid
De ide tartozik. :) és köszi :) most megtudjuk, mire megy a csapat Messi nélkül. Én nem majrézok úgy mint sokan, szerintem nélküle is van élet (de vele jobb), és tudunk nyerni még Kazanyban is! Pedig az tavaly sem volt leányálom.
Kép
Kép
Kép
cibik
Barça C

2010.09.20. 20:34:57

lehet,hogy nem ide tartozik,de Messinek mielőbbi visszatérést kívánok.Hala Madrid
Messidona10
Entrenador del Barça

2010.09.20. 20:23:28

Más volt a meccs képe, mint általában, de nekem nagyon tetszett. Jók voltak a srácok, szerintem megérdemelten nyertünk. Védők mind elég jól teljesítettek, szerintem a gólnál senki nem hibáztatható. Maxwell és Dani nagyon jók voltak, minden egyes labdáért mindketten megharcoltak. Puyol és Piqué is jól védekeztek, Piqué góljának külön nagyon örültem.
Busquets is nagyon jó volt tegnap, volt egy elég laza csele leghátsó emberként, amikor két embert elküldött, hálistennek nem bukott bele :D Ott azért kicsit megijedtem...
Xavi és Iniesta szokás szerint hozták a kiválót.
Messi is jól játszott, szép volt a gólja is, remélem minél hamarabb felépül. Pedro nemigen jutott szóhoz ott a szélen, de nem mondható rossznak ő sem.
Egyedül Villára voltam kicsit mérges, szerintem túlságosan is gólt akart lőni... Itt-ott elég önző volt. Remélem ez nem lesz mindig így (nyilván nem is).
Ha valamikor, akkor az ilyen meccseken hiányzik kicsit Ibrahimovic játéka, persze nem létkérdés, de kíváncsi lettem volna, vele mire megyünk mondjuk Pedro helyett.
Capon
Llegenda del Barça

2010.09.20. 17:44:37

Szerintem nagyon jó meccs volt a tegnapi. Mindkét csapat próbálta irányítani a játékot több kevesebb sikerrel. 1 félidő elejét eltekintve utaltuk a pályát a 2ban meg nagy harc folyt a pályán minden labdáért meg kellett küzdeni. Rendkívül kellemetlen ellenfél volt az Atlético, mégis sikerült elhozni a 3 pontot Madridból ami nem kis szó. Büszke voltam a csapatra mert ezen a találkozón nem igen lehetett focizni itt harcolni kellett és ezt is meg tudták oldani a játékosok. Grat az egész csapatnak!!
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Tocy
Director del Fútbol

2010.09.20. 17:40:40

Sztem is nagyon fontos győzelem! Közel sem játszottunk olyan gyorsan, olyan ritmusban ahogy a Panathinaikosz ellen. Ennek ellenére ha Villa nincs beoltva gól ellen, akár 4-5 gólt is lőhettünk volna. Messi sérülése nagyon elszomorító, de most meg kell mutatni, hogy nem függünk annyira tőle, mint ahogy azt gondolják. Remélem ez egy kis pluszt is ad a csapatnak, és még jobban fognak pörögni. Úgy gondolom, hogy a bajnokság jelenlegi talán legjobb csapata ellen nyertünk idegenben, úgy h talán 2 helyzetük volt, nekünk meg 7-8. Ez mindenképp jó hír. A Sporting ellen laza 2-0 lesz sztem döcögős játékkal, aztán a Bilbao ellen már újra jó focit és természetesen győzelmet várok.
MatyiG
Adminisztrátor

2010.09.20. 16:54:54

Ez a győzelem eszméletlen fontos volt a csapatnak, mert:
1. ez a 2. vagy 3. legnehezebb meccsünk a bajnokságban, szvsz.
2. Ha nem nyerünk 3 vagy 4 pontra is el tudott volna szakadni tőlünk a Real ami már azért nem kis különbség.

A játék átlagos volt, játszottunk már jobban és rosszabban is.
Messi-t nagyon sajnálom, de remélem nélküle is tudjuk majd hozni a meccseinket. :)
visca el Barca! :wink:
Barcaman14
Director del Fútbol

2010.09.20. 15:52:44

A tegnapi egy nagyon fontos siker! Mondhatni azzal hogy itt most nyertünk, "egalizáltuk" a Hercules elleni hazai kisiklást. A Calderonban sokan meg fognak szenvedni. Bár tegnap az Atleico nem mutatott túl sokat, de ettől függetlenül továbbra is komolyan kell számolni velük.
Jól játszottunk összességében. Villan egy kicsit még érezhető hogy van még szüksége egy kis időre, de a lehetőségei így is bőven megvoltak a meccsen. Nem lesz ezzel gond!

A Sporting ellen szerdán akár kötelező a győzelem, és jó lenne minél frissebben menni Bilbaoba, mert az is kőkemény ütközet lesz.

Visca el Barca :!:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.09.20. 15:47:26

Azért csak óvatosan a fiatalokkal...A san mamesbe a lehető legjobb csapattal kell menni.
Rivaldo-A Legnagyobb.
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2010.09.20. 15:33:36

Devid16 írta:Én meg ezt vártamaz Atleticotól...Semmirekellő egy csapat. Sokszor bizonyították már, hogy ennyit tudnak... Ami meglepett, hogy Forlan is gyatra volt.(de azért örültem is neki[titokban azt gondoltam hogy a 96.percbe lő egyet 30ról és beakad és ezzel oda a 3om pont]hála istennek nem lett ez :D )A további meccsekről meg annyit, hogy pihentetnék most a Gijon ellen, nemtudom én valahogy tartok attól a Bilbaoi kiruccanástól :? De ne legyen igazam. Remélem hétközbe lehetőséget kapnak a fiatalok és elkápráztatnak bennünket 8)

Hercules ellen is pihentetes volt, szoval lehet, de ne fel csapattal sztem.
Devid16
Jugador d'estrella

2010.09.20. 14:39:24

Én meg ezt vártamaz Atleticotól...Semmirekellő egy csapat. Sokszor bizonyították már, hogy ennyit tudnak... Ami meglepett, hogy Forlan is gyatra volt.(de azért örültem is neki[titokban azt gondoltam hogy a 96.percbe lő egyet 30ról és beakad és ezzel oda a 3om pont]hála istennek nem lett ez :D )A további meccsekről meg annyit, hogy pihentetnék most a Gijon ellen, nemtudom én valahogy tartok attól a Bilbaoi kiruccanástól :? De ne legyen igazam. Remélem hétközbe lehetőséget kapnak a fiatalok és elkápráztatnak bennünket 8)
Chino
Llegenda del Barça

2010.09.20. 14:00:30

Én valahogy nem erre számítottam az Atletico-tól. Az rendben van hogy az az ellenszere a játékunknak hogy megfojtanak minket és agresszivan letámadnak, oda-oda lépnek, de azért ez túlzás. Annyira bírom, hogy ha szabályosan nem tudják megállítani a támadásainkat akkor hentelnek. A bíró hibája is, hogy nem fogta meg a meccset. Talán egy korábbi piros visszavette volna az indulatokat, de úgyy vettem észre nem akar belenyúlni a meccsbe.

Nem tudom, nekem Maxwell-el nem volt bajom, nem volt mindig teljesen magabiztos, de csinált klasszis dolgokat, plusz a sebessége a kontráknál nagyon számít, ami Abidalnal végzetes lehet, ráadásul jól segítette a támadásokat.

Nem igazán volt gyenge pont, de nagyon nem feküdt ez a stílus nekünk. Akit igazán ki tudnék emelni az Ini és Piqué. Amit Gerard csinál az nagyon durva. Néha csak néztem. Ilyen fiatal srác ilyen magabiztosan játszik, ráadásul középső védőként ilyen technikásan. (a támadásokról ne is beszéljünk) Valdes sajna nyakig benne volt a gólban, de ennyi hiba még belefér ilyen konstans jó teljesítmény után.

A többi meccset Messi nélkül is be kell húzni. Villa tegnap el volt átkozva, de nem játszott rosszul. Halványabb volt mint a korábbi meccseken, de be volt oltva gól ellen. Nem hiszem hogy hosszútávon gond lenne.

Aminek örülök, hogy megmutatta a csapat, hogy nem csak egy stílus ellen tud eredményesen játszani. Sajnos nem lehetünk maradéktalanul boldogok de a lényeg hogy egy nagyon fontos meccset hoztunk. Nem lett volna jó 3 ponttal állni 3 meccs után.
Forca Barca!!!!
lui1698
Llegenda del Barça

2010.09.20. 12:27:02

albicelesteX írta:Egy sérülés mikor jön jól?Soha!Jobbulást Leo reméljük mindez hamar megtörténik és ebben a formádban térsz vissza.Bocsánat kérés ide vagy oda a 93. percben így belépni akkor is nagyon nagy patkányság,nem is labdára irányult,hanem,hogy odaszúrjon...szemét cseh!!De Pep is miért nem hozta le Leo-t már akkor Bojan helyett időhúzásnak is jó lett volna...na mindegy.

Egyébként a meccsről annyi véleményem van,hogy nem volt ez olyan hú de nagy játék szerintem,játszott már jobban idén a csapat ráadásul benne volt a Matracosokban az egyenlítés nem volt ez olyan egyértelmű,de beírom a fáradtság számlájára,jobbak voltunk,de ennél sokkal jobbak is tudunk lenni!
Valóban soha nem jön jól egy sérülés (pláne egy ilyen kvalitású játékosé), de ha sérült akkor inkább most legyen az, mint később mikor már ott a bl egyenes kieséses szakasza, a kupa meccsek.

A meccshez annyit, hogy nem volt könnyű dolguk a srácoknak.
A madridi közönség a játékosokkal karöltve minden labdalevételt szabálytalannak látott, és kalamoltak a bírónak illetve fütyülték a mieinket.
Sokszor csak mezőnyben ment a harc, plusz a madridiak rengeteg alattomos szabálytalansággal próbálták tördelni a játékot. (ehhez képest csak a 93. percben állítottak ki tőlük valakit)
Volt több nagy helyzetünk (Villa tiszta ziccere, plusz legalább 2 hatalmas De Gea védés), amiket ha belövünk akkor nem kellett volna izgulni a végén. Mert ugyan nagy helyzeteket nem dolgozott ki a Madrid, de Forlán és társai bármikor villanhatnak egyet, és akkor kész a baj.
Szerencsére nem így lett, zsebben a 3 pont. Messi sajnos megsérült, de öröm az ürömben, hogy a szezon könnyebb szakaszában, és mindössze egy hónapra.

Az Atlético egyébként elég jól el van eresztve kapusokkal.
Ez a De Gea gyerek tavaly, szinte a semmiből robbant be, és mostanra alapembere a csapatnak. Nem is rossz kapus, ahogy láthattuk tegnap is.
Cseréje az az Asenjo akit a Valladolid-os éveiben Casillas lehetséges utódjaként emlegettek a válogatottnál.
És, bár a harmadik számú kapust nem ismerem ő is még csak 20 éves.
Ezen a poszton tehát jól állnak a matracosok.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Lezárt