Slither írta:
-alternatív (? ez kicsit túl elvont)
-country
-dance (tánczene, és nem ilyen klub zenék)
-elektronikus (? mennyire kell szétszedni)
-folk/world
-hip-hop/rap
-jazz/blues (? sztem ezt lehet együtt)
-klasszikus
-latin
-metal
-pop
-punk
-r&b/soul
-reggea/ska
-rock
-rock N roll
Most pont 16, de pl. a 2 rockot vagy punkot össze lehet vhogy talán vonni és berakni egy másikat, ha kell...
Nos, szerintem az alternatív irányzatot sem muszáj feltétlenül különválaszani a rocktól, ha úgy érzed nem tiszta, hogy mi is akar lenni - de erre nincs jobb kifejezés, az alternatív irányzatra gondolok még mindig.
A punk viszont mindenképp menjen külön a rocktól, mert az igazi punk zene nem a Green day és társai, ami beleférhetne a rock megnevezés alá is, de ha pontosak akaunk lenni, akkor nem.
Dance helyett disco címke alá mehetne minden olyan mjúzik, ami az előbb említett műintézmény falain belül előadásra kerül - szerintem.
Az elektronikus zenénél már lehetnek gondok, mert nagyon széles a paletta, de a Dj-zenék egyértelműen ne ide tartozzanak, ezért javasolnám a disco gyűjtőnevet. Viszont elektronikus zenék alatt hogyan fér össze egy Kraftwerk egy Sisters of Mercy-vel vagy akár egy Laibach-al, Hocico-val esetleg egy Front line Assembly-vel? Még úgyis túlságosan eltérő lehet, hogy dark eletric vagy industrial esetleg dance-esebb vonal, amiről beszélünk egy-egy banda esetén... vagy akkor legyen külön industrial is és a sime Eletric címszó alá mehet a kevésbé mainstream, csakis ami nem kifejezetten disco.
Jazz a bluessal ne legyen együtt, inkább akkor a rock n' roll & blues!
A metal esetén jó ötlet nem szétbontani.
Remélem érthető voltam - lehet, hogy kicsit kusza lesz első olvasásra, de úgyis szólsz, ha valami nem tiszta