http://www.youtube.com/watch?v=2P8zkSy9GvE
El fanático írta:Cáfolnom kell, amit írsz. Az oka elsőre lehet, rém' ostobán fog hangzani, de így van: ott van ugyebár a Facebook.Rinku írta:
Soha nem leszel katalán és soha nem leszel igazi Barca drukker, mert a valódi Barcelona drukkerek a katalán drukkerek. Övék a csapat, mások számára, számunkra nem jelent annyit, mint nekik és soha nem is fog jelenteni.
Regelve vagyok én is és úgy, mint Barca drukkernek, elég sok Barcás ismerősöm van a világ minden tájáról, közük nagyon sok katalán, akikről csakis a legnagyobb ódákat tudom zengeni, mert arról, amiről te fentebb beszélsz, szó sincs náluk! Olyan szeretettel fogadnak bárkit, akin látják, hogy imádja a Barcát és szívből szorít a csapatért és energiát feketet bele, hogy napi szinten tájékozott legyen a csapat dolgai felől...stb.
Nagyon sok pozitív élményem van velük kapcsolatban és most nem taknyos kölykökől beszélek, hanem meglett családos nőkről és férfiakról 25 éves kortól és afelett, akik szinte napi szinten keresnek és kérik a véleményemet még aktuálpolitikai kérdésekben is, holott tudják, hogy magyar vagyok, de komolyan - annyira csak hozzáállás kérdése az egész és máris befogadnak a katalánok. Ha arról van szó, hogy mi vagyunk a culék - egyből hívnak engem is, jelölnek a Barcás versekben meg minden, nah...
Abszolút nem dicsekvésként mondom és fenntartom, hogy leírva az egész dedósan veheti ki magát, de nem az.
Nem másolok be magánbeszélgetéseket inkább csak, hogy lássátok miről is beszélek, mert nem... Aki akarja hiszi, aki nem - az szintén megpróbálhatja megcsinálni...
Akinek egy katalán is azt fogja visszaírni, hogy magyarként kevesebb vagy Barca drukkerként, mint az, aki katalán, az a következő klubtalin vendégem egy italra!
Tetoválás: Nekem vannak és Barcás is lesz, ha valaki megrajzolja az elképzelésemnek megfelelőt. Nagyon meg kell gondolni, hogy ki-mit varrat magára és a kétség legkisebb szikrájánál már nem szabad megcsináltatni, mert ez nem piercing, hogy megunom-kiveszem és a lyuk meg összenő egy idő után.
Cáfolnom kell, amit írsz. Az oka elsőre lehet, rém' ostobán fog hangzani, de így van: ott van ugyebár a Facebook.Rinku írta:
Soha nem leszel katalán és soha nem leszel igazi Barca drukker, mert a valódi Barcelona drukkerek a katalán drukkerek. Övék a csapat, mások számára, számunkra nem jelent annyit, mint nekik és soha nem is fog jelenteni.
Gondolkoztál már azon, hogy ezzel magad is a farkasok közé állsz?jelwaz írta:És rohadtul nem nem bírom elviselni ezt a nagy magyarkodást, amíg ma magyar magyarnak farkasa.
Ha evidens a hazaszeretet, akkor önmaga számára a Katalónia iránti szeretete is evidens. A tetoválás azért van, hogy a többi ember lássa, neki ez számít. Ha nincs mellette ott a magyar címer, joggal gondolhatja bárki, hogy neki fontosabb Katalónia, mint Magyarország. Az önkifejezéshez joga van bárkinek, bármilyen módon, de csak elméletben. Például ha a körúton, meztelenül járkálva fejezd ki önmagad, előbb utóbb előállítanak a rendőrök.jelwaz írta:Másrészt lehet, hogy úgy érzi, hogy neki a hazája iránti tiszteletét és szeretetét nem így kell kimutatnia, lehet neki ez evidens. Viszont Katalónia nem egyértelmű, ezért azt meg így fejezi ki. Az önkifejezéshez mindenkinek joga van, és annak módjának a kiválasztásához.
Kultúrák rangsorolása, érdekes felvetés. Lehet például fejlettség alapján, vagy hogy melyik a régebbi. Ezek objektív(ebb) dolgok. Értékek alapján sorrendet felállítani viszont már sokkal nehezebb, mert értékrendünket meghatározza a kultúra, amiben élünk. Ezzel pedig létrejön egy olyan visszacsatolás, amiből nem könnyű okosan kikeveredni.jelwaz írta:És attól, hogy magyar vagyok, még lehetnek olyan kultúrák, amik számomra fontosabb értéket közvetítenek. Minek tetoválnék magamra mondjuk pogány magyar szimbólumot, ha keresztény vagyok?
Csalados az oke,de hol varratnam magamra egy no nevet vagy jelkepet azert meg van agyam!!!L.Messi 10 írta:Na aztán a barátnősnek van értelmekatalunya írta:énse ajánlom h egy külföldi csapat címerét varrasd magadra.inkább valami családosat vagy a barátnőddel valami közöset.szerintem,de nem akarok beleszólniZsuzsát nem irod át soha a retkes életbe ha úgy esik, Máriára vagy bármi (példák csak a nevek)
Sokat segitettel.amugy mar van egy barca tetkom haha!Rinku írta:Lehet csak én vagyok maradi, de te fiam magyar vagy és viselkedj magyarként. Ne férceld össze a bőrödet más országok és kúltúrák neveivel, szimbólumaival, hanem légy büszke Magyarországra és magyar tetoválást készíts.
Soha nem leszel katalán és soha nem leszel igazi Barca drukker, mert a valódi Barcelona drukkerek a katalán drukkerek. Övék a csapat, mások számára, számunkra nem jelent annyit, mint nekik és soha nem is fog jelenteni. Ha a Nyíregyházának van egy pécsi szurkolója, akkor se lesz olyan szurkoló, mint én, aki tősgyökeres Nyíregyháza szülött.
Ez csak egy észrevétel, de hogy én tetoválást nem csinánék soha a büdös életbe, főleg nem, amin Katalónia van kiemelve, az is biztos. Neked amúgy is a Barcához van közöd, csak azért mert szereted ezt a csapatot, marhára nem kell Katalániát dicsőíteni és magadénak gondolnod. Te csak a szülőhazádat tekintheted magadénak, egy focicsapat miatt nem leszel egy nemzet tagja.
Ugyanezt elmondtam egyik Juventus rajongó haveromnak, aki tetoválást akar csinálni. Nem nagyon tudtam meggyőzni, de egy tetoválás az bélyeg, egy tetoválást el lehet rejteni ruhával, de amikor mezítelen az ember, látszódik majd. És hátrányos megkülönböztetésed lehet miatta, attól, hogy focicsapat címere a tetoválás, az még ugyanúgy egy bélyeg. Ja és, ha munkát szeretnél, ajánlom, hogy ne lássák, mert sok helyen nem vesznek fel miatta. Legalább a hülyéjét le tudtam beszélni arról, hogy ne a nyakára, hanem a mellére tetováljon. Még a marhát jól agyonüti valamilyen Interes, Milanos, stb. huligáncsoport egy olasz strandon, azt meg igazán sajnálnám, mert jóbarátom, de ha ennyi esze van, hajrá, én nem szólok bele.
Telepítsd újratomabence írta:Sziasztok!
A mozillám teljesen meghülyült. Böngészés közben egyszerűen nem érzékeli a kurzort. Csak akkor ha a böngészőn kívül kattintok valahol , akkor 1 klikkelésig érzékeli ha kattintani szeretnék, de onnantól megint mintha csak a vak világba tologatnám az egeret. Nem bírom tovább hogy egyszer ki a netből aztán megint be h bírjak 1et kattintani és utána megint ha kattintani akarok. Lapozni tudok fel le de a klikkelés nem megy.
Pls gyorsan segítsetek mert ez így nem állapot. Remélem érthetően le tudtam írni( ja és emlékeim szerint semmit nem állítottam el - bár nem hinném h lenne ilyen opció )
Na ezt én totál nem fogadom el. Az emberünk le sem írta, hogy miért azt akarja magára tetoválni. Lehet, hogy a menyasszonya katalán vagy valami ilyesmi. Lehet, hogy nem. De bírom, hogy a neten keresztül mindenki olyan jó konzekvenciákat akar levonni.Rinku írta:...
Ennyi!Bányász írta:Nem feltétlenül lesz valaki nagyobb Barca drukker mondjuk nála csak azért mert Katalóniában él.
teljesen adom a nézeted, ez ügybe.Rinku írta:...
Na aztán a barátnősnek van értelmekatalunya írta:énse ajánlom h egy külföldi csapat címerét varrasd magadra.inkább valami családosat vagy a barátnőddel valami közöset.szerintem,de nem akarok beleszólni
Szerintem a Catalunya per sempre a helyes,a Catalunya az tuti,a másik attól függ,h milyen szinonímáját használod a mindignek;)Norberto 25 írta:Sziasztok!
Tattoovalasom lesz es kerdesem az lenne hogy katalonia mindig szoveg lesz irva a cimer melle.
catalonia sempre vagy catalunya sempre ezt dobta ki a szotar de nem tudom melyik helyes,ha vki tud segiteni kerem irjon.
Udv
Visca!
Norberto 25 írta:Sziasztok!
Tattoovalasom lesz es kerdesem az lenne hogy katalonia mindig szoveg lesz irva a cimer melle.
catalonia sempre vagy catalunya sempre ezt dobta ki a szotar de nem tudom melyik helyes,ha vki tud segiteni kerem irjon.
Udv
Visca!
A számtech tanár fele órán a terembe sincs... Le se tojja...sjd írta:Ezzel ki tudod játszani a telepítés tiltását. Azzal nem tudok mit tenni h utána meg....nak mert torrentezelL.Messi 10 írta:
De ha le van tiltva a torrentezés akkor ezzel menni fog? Mert a sima utorrentel nem tudok leszeni.
Attól függ h mennyire figyelnek erre
(ja meg semmi nyoma nem lesz elvileg a gépen, tehát bizonyítani nem tudják a dolgot)
Ezzel ki tudod játszani a telepítés tiltását. Azzal nem tudok mit tenni h utána meg....nak mert torrentezelL.Messi 10 írta:
De ha le van tiltva a torrentezés akkor ezzel menni fog? Mert a sima utorrentel nem tudok leszeni.