Bajnoki Mérkőzések 10-11

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Mit vársz az új idénytől?

Könnyed címvédés
67
13%
Kiélezett versenyfutás, tavalyi eredménnyel
362
72%
Real Madrid bajnoki címet
40
8%
Európa Liga szereplés
4
1%
Biztos bennmaradás
29
6%

Szavazatok száma: 502
csdewl
Capitá del Barça

2010.10.23. 17:13:25

Hivatalos kezdő: Valdés - Alvés, Piqué, Puyol, Abidal - Iniesta, Busquets, Keita - Pedro, Messi, Villa
"a Futball nyer, ha a Barca nyer"

"Köszönetet mondok a Barcelonának.Egy ilyen nagy klub ilyen nagy futballistái foglalkoztak velünk..." - Franklin Lobos, egy kimentett chilei bányász.
Andris
Adminisztrátor

2010.10.23. 13:55:07

Részemről meg a

-----------------------Valdes---------------------
-Alves------Piqué------------Puyol-----Abidal--
-----------------------Masch---------------------
-----------Sergi----------------Iniesta----------
---Pedro--------------Messi------------Villa-----

kezdő a legszimpibb, Bojan Thiago Adriano cserékkel..

Ma gólzáport tippelek sok villa és Messi góllal.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
gygerike
Entrenador del Barça

2010.10.23. 13:45:08

Vv; Alves-Pique-Puyol-Abidal; Masch-Thiago-Iniesta; Adriano-Villa-Messi.
Ilyesmit szeretnék , a lnyeg hogy játszon Adriano és Thiago is. De az is jó ha Adriano lesz a balhátvéd és a szélső Bojan vagy Pedro
Visca El Barca
Kép
Leomessi14
Entrenador del Barça

2010.10.23. 13:34:26

En ezuttal konnyu meccsre szamitok.Szerintem mar az elejen megszerezzuk a vezetest es 3-4 gollal nyerunk.

Kezdom: VV-Dani-Pique-Puyol-Adriano-Busi-Masch-Ini-Pedro-Villa-Messi
Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
ab1daL
Director del Fútbol

2010.10.23. 12:47:34

Én nem várok könnyű meccset. Hiába kezdett rosszul a Zaragoza, ahogy Pep is mondta, most még annál is inkább "harapni" fognak. Mivel hétközben majd király kupa meccs lesz, és utána egy rangadó otthon a Sevilla ellen, ma elég erős kezdővel futnék ki, hétközben pihenhetnek a meghatázoró játékosok, majd a Sevilla ellen ismét játszanak.
Szóval a kezdőm a mai meccsre:
Valdés
Alves-Puyol-Piqué-Abi
Busi
Iniesta-Keita
Messi-Bojan-Villa
Vamos Barca! :wink:
MatyiG
Adminisztrátor

2010.10.23. 10:41:32

Én kezdőm:
------------------------VV--------------------------
--Alves---------Piqué-----Puyol---------Maxwell
-------------------Mascherano-------------------
--------------Busquets----Iniesta---------------
---------Messi------------Villa------Bojan(Pedro)
Tipp:
0-3. Messi, Villa, Bojan/Pedro
Könnyed győzelmet várok.
Zaragoza ellen általában sok gólt rúgunk. :P :)
messideco
Presidente del Barça

2010.10.23. 10:40:29

Milito sérült, két vagy három hétig. Bojan nem hiszem, hogy kezdő lenne...
Kép
"And my heart will leave you never."
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2010.10.23. 10:36:25

messideco írta:Nagy pihentetésre nem számítok, maximum Messi esetében.
Az én szegénységi bizonyítványom, de nem tudom így hirtelen, hogy Milito sérült e, mert ha egészséges, szerintem biztos pályára lép. Van egy olyan érzésem, hogy Adriano és Bojan is kezdeni fog...

Szerk: megnéztem. Milito még sérült...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára P.U.Y.O.L. 2010.10.23. 10:44:25-kor.
messideco
Presidente del Barça

2010.10.23. 09:54:47

Nagy pihentetésre nem számítok, maximum Messi esetében.
Kép
"And my heart will leave you never."
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2010.10.23. 09:36:08

Barcaman14 írta:Az én kezdőm ez lenne: Valdés-Alves-Pique-Puyol-Abidal-Busquets-Mascherano-Iniesta-Messi-Villa-Pedro(Bojan)
Nem lennék boldogtalan egy ilyen kezdővel, de szerintem több pihentetés lesz.
Barcaman14
Director del Fútbol

2010.10.23. 09:30:28

Az én kezdőm ez lenne: Valdés-Alves-Pique-Puyol-Abidal-Busquets-Mascherano-Iniesta-Messi-Villa-Pedro(Bojan)

Pedro szerintem már képes lenne kezdeni, de ha nem akkor ezúttal megadnám a lehetőséget Bojannak. Ha Pep úgy dönt hogy Keita kezdjen akkor remélem hogy a Busi-Masch kettősből padozik valaki, mert ha ők hárman lesznek középen, az nem jó. Nem mondom hogy nem képesek az előre játékban is jót nyújtani, sőt. De fontos hogy ott legyen az Ini-Xavi kettősből legalább az egyik.

Kötelező a győzelem! Semmilyen kifogás nem lehet, magabiztosan meg kell nyerni a meccset, és meg is fogjuk.

Visca el Barca :!:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.10.18. 22:04:08

Mikaos írta:Sajnos az eddigi meccsek közül talán 1-re (max 2-re) lehetett ráfogni, hogy könnyű meccs. De ezen meccsek sem néztek ki könnyűnek a kezdő sípszó előtt.
Szóval én ebben látom annak okát, hogy pl. Thiago vagy Fontas még viszonylag keveset játszottak, vagy akár Mascherano és Adriano mint új szerzemények.

Bár az utolsó helyezettel fogunk játszani szombaton majd, de akkor is idegenben -> ez megint egy plusz tényező, ami megakadályozhatja a fiatalok és az új szerzemények aktivitását.
Ugyanakkor az is igaz, hogy ebben az évben valahogy jobban megy idegenben :D Szóval ha ebből indulok ki (ami nem normális, de egyelőre így van), akkor akár a Zaragoza ellen fel lehetne küldeni 1 fiatalt és 1 új szerzeményt kezdőként.

Másik lényeges tényező, hogy a csapatnak nem megy annyira, nem igazán magabiztosak egy-egy meccsen. Nem vagyunk képesek eldönteni a meccset az első félidőben, holott (a Valencia meccset kivéve) brutál fölényünk van. Pep -gondolom- azt akarja, hogy a csapat végre felvegye a fordulatszámot, s ezért nem akarja megbontani a kezdőcsapatot.
Egyébként, ha átnéztek a túloldalra, Mourinho is pontosan ezt csinálja: max. 2-3 helyen változtat, és akkor is inkább csak a sérülések miatt.
Ha minden posztra sok, hasonló minőségű játékos lenne itt, akkor menne a rotáció. Mivel szűk a pad, így nem fog nagyon gyakran változtatni Pep, jóformán addig játszat mindenkit, amíg tolószékbe nem kényszerül. Lásd most Xavi.
Kép
Kép
Kép
szbalint88
Jugador del Barça

2010.10.18. 11:39:31

Ha jól emlékszem Pep nyilatkozott vmi olyasmit, hogy a fiatalokat inkább csak később, a spanyol kupa kezdetekor fogja felhozni és játszatni. Akkor több meccsünk lesz, és lesznek közte könnyebben nyerhetők, sztem akkor kezdi el játszatni Fontast vagy Jonathant. Most tényleg az a legfontosabb, hogy formába lendüljünk.
gergo9
Director del Fútbol

2010.10.18. 11:30:10

Léfe írta:Herik Larsson
Igaz ő is eszembe volt. :)
Azóta a keret legalábbis a kezdő még erősebb lett , és talán még különlegesebb játékot játszunk, még nehezebb ide beilleszkedni.
Óriási nyomás alatt van bármelyik játékos aki ide jön, Ibra-t is összetörte a publikum-média nyomása Villa is szenved egyenlőre görcsös stb.
Összehasonlíthatatlanul nehezebb ebbe a csapatba igazolni mint akármelyik másikba, sokkal nagyobb kockázatot vállalunk mint akármelyik másik csapat.
De ugytünik Pep tanult az elmult évekből és váltottunk egy olcsóbb és talán biztosabb utra. Ehhez képest szeptember óta megy a köpködés meg az anyázás. Fáking diszgrész.
Az Ibra-s ügyet egyenlőre függőbe hagyom mert ha jön Pato akkor meggyőződésem hogy hatalmasat fogtunk. Ill Thiago Silva-t sem utasítanám el. Piqué stílusához nagyon közel áll.
Nah lényeg sztem sem véletlenül 24 millióból hoztuk ki az egészet, mikor ténylegesen 40ért is mehetett volna mert az hivatalos volt vagy annak tünt.

Hogy a topikhoz is hozzászóljak én is jobban élvezem az idei meccseinket eddig mint a tavalyiakat ez idő tájt.
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.10.18. 11:12:17

Mikaos írta:Sajnos az eddigi meccsek közül talán 1-re (max 2-re) lehetett ráfogni, hogy könnyű meccs. De ezen meccsek sem néztek ki könnyűnek a kezdő sípszó előtt.
Szóval én ebben látom annak okát, hogy pl. Thiago vagy Fontas még viszonylag keveset játszottak, vagy akár Mascherano és Adriano mint új szerzemények.

Bár az utolsó helyezettel fogunk játszani szombaton majd, de akkor is idegenben -> ez megint egy plusz tényező, ami megakadályozhatja a fiatalok és az új szerzemények aktivitását.
Ugyanakkor az is igaz, hogy ebben az évben valahogy jobban megy idegenben :D Szóval ha ebből indulok ki (ami nem normális, de egyelőre így van), akkor akár a Zaragoza ellen fel lehetne küldeni 1 fiatalt és 1 új szerzeményt kezdőként.

Másik lényeges tényező, hogy a csapatnak nem megy annyira, nem igazán magabiztosak egy-egy meccsen. Nem vagyunk képesek eldönteni a meccset az első félidőben, holott (a Valencia meccset kivéve) brutál fölényünk van. Pep -gondolom- azt akarja, hogy a csapat végre felvegye a fordulatszámot, s ezért nem akarja megbontani a kezdőcsapatot.
Egyébként, ha átnéztek a túloldalra, Mourinho is pontosan ezt csinálja: max. 2-3 helyen változtat, és akkor is inkább csak a sérülések miatt.
Igen, teljesen egyetértek. Sőt! Épp az általad is említett brutál fölény miatt nem aggódom. Szerintem tavaly, főként a szezon elején, szenvedősebb meccseink voltak a játék képe alapján, mint most, csak akkor bementek a helyzetek. Egy lelki gát, az is lehet, hogy pszichés fáradtság van a srácokban a "hosszú szezon" (vb miatt) okán, ami, ha átszakad, akkor könnyen jöhetnek a Pana meccshez hasonló parádék.
Mikaos
Director del Fútbol

2010.10.18. 10:37:15

Sajnos az eddigi meccsek közül talán 1-re (max 2-re) lehetett ráfogni, hogy könnyű meccs. De ezen meccsek sem néztek ki könnyűnek a kezdő sípszó előtt.

Lionel85
Llegenda del Barça

2010.10.18. 09:09:31

gergo9 írta:Tény hogy szükebb a cucc de jóval használhatóbbnak tünik mint a tavalyi, amikor tele volt használhatatlan töltelékkel a keret.
Egyetértek veled, amit írtál, de van ez az utolsó mondat. Sajnos akarva-akaratlanul sem nyúl állandóan a fiatalokhoz Guardiola. Inkább játszatja Xavit 80%-osan, mintsem Jonathant vagy Thiagót betegye. Ez pedig eléggé sérülésveszélyes, mert rendben, hogy Xavi vállalja a játékot nem teljesen egészségesen is, de van egy pont, ahol az edzőnek azt kell mondania, hogy nem, most pihensz és nem kockáztatom egy esetleges komolyabb sérülés lehetőségét. Nem lesz minden héten válogatott szünet, ahol ki tudja magát pihenni nem csak Xavi, hanem bárki más, aki ilyen helyzetbe kerül.

Rendben, hogy fiatalok lesznek a kiegészítők, és nem a 10-15 milliós zsákbamacskák, de akkor tessék játszatni is a fiatalokat!
Kép
Kép
Kép
torrentkiller
Entrenador del Barça

2010.10.18. 08:47:40

Léfe írta:Herik Larsson
Valahogy nekem is Ő ugrott be hirtelen, amikor olvastam a kolléga hozzászólását.
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
Léfe
Entrenador del Barça

2010.10.18. 08:34:40

Herik Larsson
Fecó
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.10.18. 00:35:15

gergo9 írta:
BlauGranaGroc írta:
Mikor volt nekünk olyan cserejátékosunk aki bármikor beállva, változtatott a játék képén?
Nah ezen meg el lehet gondolkodni mindenkinek akik :shock:-ért meg Robinnyóért reklamálnak.
Talán jópár éve Iniesta , de nah lehet keresni Iniesta kaliberü játékost a piacon normális áron(vagy akármilyen áron). Hajrá.
Kezdőnk messze minden csapat fölött van.
Azt várjátok el hogy igazoljon Pep olyan embert aki képes felnőni ennek a csapatnak a kezdőjéhez , a folyamatos padozást is türje meg még azé legyen óccsó is.
Miközben Ánrik,Ibrák,Hlebek égtek olyat itt hogy nem igaz. A legszükebb elit.
Hleb ugyan nem teljesen de a játékstílusa , és ugye az Arsenalos multja is azt sugallta hogy lesz köze a játkunkhoz ehhez képest totálisan fogalmatlan volt.
Ezek után hogy lehet pár embernek készpénznek venni azt hogy mondjuk :shock: egy darab botnál többet ért volna itt?
Mindenki zsákbamacska számunkra én nem várom el hogy továbbra is 10milliókért kísérletezgessünk, okos lépésnek tartom hogy inkább az utánpótláshoz nyultunk most.
Tény hogy szükebb a cucc de jóval használhatóbbnak tünik mint a tavalyi, amikor tele volt használhatatlan töltelékkel a keret.
Ámen. :D

A meccsről pedig csak annyit, hogy nagyon érdekes volt az egész. Úgy futott ki a csapat, ahogy nem lehet, még az utolsó ellen sem, nem volt egy értelmes passz, teljes hiánycikk volt a kreativitás. A Valencia meg meg is lőtte a maga, megérdemelt gólját.

A második félidő már mást hozott. Nekem az tűnt fel, hogy úgy tudott nagyon gyorsan helyzetbe kerülni a csapat, hogy egy erősebb passzt átlépett valaki. Lehet csak belemagyarázás, de emlékszem, hogy a második félidőben nagyon sokszor lépte ezt meg a csapat, mintha tudatosították volna bennük, hogy ezzel szét lehet szedni a védelmüket. Aztán persze az is lehet, hogy csak épp így jött ki. :D A lényeg, hogy a második félidőre nagyon feljavult a csapat, mintha 4 sebesség fokozatot lépett volna előre. Az meg butaság, hogy a Valencia visszaállt. Sokszor támadtak volna le minél előbb, csak a Barca játékosai addigra már rég továbbtették a labdát a következő játékosnak. Helyzetek megvannak, gólok még mindig hiányoznak, bár a híresen gólképtelen Iniesta épp beköszönt. Talán ez segít majd neki a további ziccerek értékesítésében, ezzel terhet és nyomást levéve a csatárok válláról.

Kiemelném a csapatból Valdést, Xavit és Iniestát pozitív irányba, Messit és Maxwellt negatív irányba. Előbbi semmit sem csinált, utóbbi meg rendkívül pontatlan volt végig. Néha van ilyen meccse. :?
gergo9
Director del Fútbol

2010.10.18. 00:04:46

BlauGranaGroc írta:
Mikor volt nekünk olyan cserejátékosunk aki bármikor beállva, változtatott a játék képén?
Nah ezen meg el lehet gondolkodni mindenkinek akik :shock:-ért meg Robinnyóért reklamálnak.
Talán jópár éve Iniesta , de nah lehet keresni Iniesta kaliberü játékost a piacon normális áron(vagy akármilyen áron). Hajrá.
Kezdőnk messze minden csapat fölött van.
Azt várjátok el hogy igazoljon Pep olyan embert aki képes felnőni ennek a csapatnak a kezdőjéhez , a folyamatos padozást is türje meg még azé legyen óccsó is.
Miközben Ánrik,Ibrák,Hlebek égtek olyat itt hogy nem igaz. A legszükebb elit.
Hleb ugyan nem teljesen de a játékstílusa , és ugye az Arsenalos multja is azt sugallta hogy lesz köze a játkunkhoz ehhez képest totálisan fogalmatlan volt.
Ezek után hogy lehet pár embernek készpénznek venni azt hogy mondjuk :shock: egy darab botnál többet ért volna itt?
Mindenki zsákbamacska számunkra én nem várom el hogy továbbra is 10milliókért kísérletezgessünk, okos lépésnek tartom hogy inkább az utánpótláshoz nyultunk most.
Tény hogy szükebb a cucc de jóval használhatóbbnak tünik mint a tavalyi, amikor tele volt használhatatlan töltelékkel a keret.
sjd
Llegenda del Barça

2010.10.17. 19:32:56

Tegnapiakról:
első- és nem utolsósorban, amit Teixera Vitienes összehozott a Barca ellen, az bőven megér már egy pár éves harmadosztályú bíráskodás, amint kiírták a nevét, rögtön felment bennem a pumpa (és nem cáfolt rám)

Masch: végre megmutatta h miért tartjuk
Villa: nagyon nem megy neki, de ez most már azzal durvult h többet van lesen, mint Inzaghi. Elvileg ő lett vna az a csatár, aki keni-vágja a játékunkat és tökéletesen beleillik, ehhez képest.... :roll:

A héten meg kár volt megpendíteni az Ibra-Pato cserét, mert Puyol gólöröme óta kis túlzással csak ez jár a fejemben

Remélem a srácok meglepnek a szülinapomra egy igazi Barcás alázással!
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.10.17. 12:59:33

Köszi a leírásokat.
Lionel85 írta:Borzasztó volt az első félidő,
de legalább nyertünk.
A kulcsemberek (Villa, Messi) gyengélkedtek,
de legalább nyertünk.
A bíró elvett egy tiszta tizenegyest és gyengén is bíráskodott,
de legalább nyertünk.
A második félidő is hagyott némi kívánnivalót,
de legalább nyertünk.
A meccs végén már durvult a Valencia (á lá Espanyol),
de legalább nyertünk.

VISCA EL BARCA!!!
Ennyi! Így vagy úgy de ha nyer a csapat én jobban örülök mint ha kikap egy középcsapattól sok helyzettel.
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.10.17. 12:54:07

Borzasztó volt az első félidő,
de legalább nyertünk.
A kulcsemberek (Villa, Messi) gyengélkedtek,
de legalább nyertünk.
A bíró elvett egy tiszta tizenegyest és gyengén is bíráskodott,
de legalább nyertünk.
A második félidő is hagyott némi kívánnivalót,
de legalább nyertünk.
A meccs végén már durvult a Valencia (á lá Espanyol),
de legalább nyertünk.

VISCA EL BARCA!!!
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2010.10.17. 11:15:28

MessiFan írta:Sajnos nem láttam meccset mert korcsolyázni voltam.
Valaki leírná nekem hogy ki hogyan játszott? Én leginkább Keitára és Villára lennék kíváncsi. Egyébként a cikkben leírtak alapján Pepéknek sok dolguk lesz idén...
Valdes:Volt egy hatalmas védése ami nagyon fontos volt, mert ha bemegy akkor 2vel megy a Vale
Alves: Végre voltak jó beadásai, jól játszott.
Puyol: Fejelt egy gólt és ez épp elég volt, h azt mondjam, h jó volt.
Piqué: Magához képest nem volt most olyan jó.
Maxwell: Jól játszott, sokat jött fel a támadásokkal.
Sergio: Megint pazar volt.
Xavi: A 2 gólpassza elmondja, h ő is jól játszott.
Iniesta: Csak a szokásos játék + 1 gól. A szokásos az szenzációsnak is megfelel.
Messi: Nem ment neki. Ott a gólhelyzet előtte és elpattan tőle a labda méterekre, nem értem.
Villa: Nagyon akar, de semmi sem jött neki össze.
Keita: Átlagos.
:wink:
Lezárt