P.U.Y.O.L. írta:matador írta:Nem feltétlen, mert rengeteg sztár nyilatkozatából ki lehet ragadni ilyen jellegű mondanivalót. Amikor Messi, aki kétségtelenül klasszis (világ legjobbja) olyat mond, hogy Ronaldo és mondjuk Xavi IS ott van a legjobbak közt, azzal is érzékelteti, hogy ő is. Erre is sokan rácsaphatnának, és hidd el, sokan meg is teszik - ok nélkül.
Persze magában hülyeség összehasonlítani egóban Messit és Nanit, de nálam hatalmas különbség van aközt, hogy "A világ első három legjobb játékosa én vagyok" vagy "Egyértelműen én vagyok a legjobb, nincs hozzám fogható" stb, vagy "én vagyok a világ EGYIK legjobbja, de nem vagyok elégedett magammal, mindig fejlődni akarok"...
Anno ugye Zlatannak is legalább ekkora arca volt (sőt, nyilván most is...)
Az, hogy Messi kijelenti 2 másik focistáról, hogy a világ legjobbjai közé tartoznak, abban semmi kivetnivaló nincs és erős belemagyarázás az általad említett feltevés.
Mindenképp ellenszenves, ha valaki magáról azt állítja, hogy ő a világ legjobbja vagy, hogy a legjobbak közé tartozik. (még ha esetleg egyértelműen úgy is van. Itt most elvonatkoztattam Nanitól, inkább Ronaldora, Ibrára stb... gondolok) Nem az ő dolga, hogy el
döntse...
Sztem meg azzal nincs semmi gond, ha tényleg, egyértelműen úgyis van. Ha pl. Messi azt mondaná, h ő a világ legjobb játékosa, nekem nem lenne semmi bajom a nyilatkozatával, mert abszolút így van. Lehet, h nagyképűnek tűnne, de sztem nincs vele baj, ha kimondjuk az igazságot. Naninál azért más a helyzet, mert eddig ő nem támasztotta alá, amit mondott. Lehet idén jól megy neki, de azért sokat kell letennie az asztalra, h a legjobbak között legyen.
A City megvesz mindenféle hulladékot? Hát a felsoroltak épp nem ezt tükrözik. Barry iszonyat jó játékos, de Jong se különben, de az ő stílusa nem jön be. Elég favágó, de hatékony ezt el kell ismerni. Utóbbi időben nagyon jól igazoltak. Touré, Silva, Johnson stb. Szerintem jobb a keretük, mint a Chelsea-é, csak alapvető baj náluk, hogy midnen posztra extraklasszist akarnak. Ezt belátta a Chelsea is, hogy nem megy. Utána jött Essien, Malouda, Anelka stb, akik a klasszis réteg alatt voltak picivel és ma ők alkotják a magot. Ezt kéne a City-nek is. Kezdtem volna azzal, hogy Ireland-et megtartom, mert szerintem a PL egyik legjobb középpályása.
Az én véleménye pedig az, h nem hulladékokat vesz a City, de azért alaposan túlértékelt játékosokat. Az általad felsoroltak közül egyedül Tourét nem tartom annak. Rivaldo11 egyszer nagyon jól megfogalmazta, h a PL tele van túlértékelt játékosokkal. Most is van belőlük rengeteg, mig igazán nagy klasszis sztem igen kevés van Angliában, két kezemen biztos meg tudnám számolni.
Akiket meg a Chelsea-ből hoztál fel:
Essien-hatalmas tehetségnek tartották a Lyonban, és a Chelsea-ben be is értett.
Malouda-szintén nagy tehetség volt, bár ő szerintem nem lett igazán klasszis, csak egy sima jó játékos.
Anelka-ő pedig egyedi eset. Ugye már fiatalon voltak komoly sikerei, aztán jött neki egy gyengébb időszaka, de vissza tudott az elitbe kapaszkodni, ami kevés játékosnak sikerül.
Ettől függetlenül nem rossz a City kerete, de messze nem tartom jobbnak, mint a Chelsea-ét, vagy akár Mu-ét. + Mancinit sem tartom akkora edzőnek, mint e két csapatét. Én úgy gondolom, h jelenleg ennek a Citynek a 4. hely lehet a reális cél, max a 3., de ahhoz kéne az Arsenal bénázása. És ha komoly eredményeket akarnak mondjuk jövőre elérni, akkor még kell az erősítés, akár edzői poszton is.