Zozzy 5 írta:a teljes pszichés összeomlást nem ramos kirohanása jelzi legjobban, hanem Carvalho jelenete, aki még egy sikeres szerelés után is szükségesnek érezte az elégtételt Messin, aki egyébként a szerelés utáni esést követően nem reklamált.
mérni lehetett kis túlzással a real játékosokból (ez különösen a védelem tagjaira vonatkozik, nem véletlen..) áradó félelmet és érezni azt, ahogy a királyiakban dolgozik a saját maguk iránti bizalom hiánya, amit a legprimitívebb emberi reakcióval, agresszióval próbáltak kompenzálni.
a nagy Pszichonak azt kellett végignéznie a kispadról, hogy játékosait a legalapvetőbb ösztöneik vezérelték. nem a taktikai vereség miatt kell itt elgondolkozni a portugálnak. hanem azért, mert miközben a sajtótájékoztatókon a pszichés fegyvertárával szórakozik úgy látszik elfelejti megtanítani játékosait az ellenfél tiszteletére és a vereségre.
ugyanakkor Guardiola sokszor üresnek látszó beszédei mögött úgy tűnik mégis sokkal több van, mint amennyi látszik.
Megspóroltál nekem ezer karaktert, teljes mértékben így láttam a dolgot én is. Carvalho jelenetében az volt undorító, h a jó szerelés után a földön fekvő Messit hergelte, aztán még hátra is könyökölt. De a vicc az egészben, h az idióta Messinek adott lapot.
Amúgy megértem az idegességüket és még az agresszivitást is, de pár dolog azért túl ment a határon. Ramos saját maga mellet a barátait szégyenítette meg, bár azt azért hozzátenném, h pl. sokszor edzésen vitatkoznak/verekednek össze csapattársak...mi ez a feszültség egy classicohoz képest. Utána egy sima sörrel meg bocsánatkéréssel el lehet intézni a dolgot. Én nem is számítok hosszabb eltiltásra, véleményem szerint felesleges is volna. Nem kell ezt túlmisztifikálni.
Szal érthető, [auto_cenzúra] érzés és baromi fárasztó mentálisan és fizikailag - tapasztalatból mondom - védekezni, futni a labda után, ezerrel koncentrálni h ne hibázzak hátul, ezért nem követem meg a Real játékosait.
Ami a a tavaszi meccsre plusz erőt adhat nekünk, az - amit Te is írtál - a Real játékosok félelme és frusztráltsága, h 5 meccs óta esélyük sincs ellenünk nyerni, és az SB-ben is simán vertük őket az elmúlt két évben, plusz ott már nekik lesz vesztenivalójuk.