albicelesteX írta:És szerinted ez véletlen..a nagy Norge kikap a kis skandináv testvértől érdekes.....Mocskos csalás ez az egész EB is.

Nem, nem véletlen. A svédek szenzációsan és iszonyatosan fegyelmezetten játszottak, kihúzták a norvégok méregfogát. Folyamatosan visszajártak, a norvégok nem tudtak indításokkal operálni. Bár nem zavaróvédekezéssel, amit korábban írtam, de belül akasztották meg a támadásokat. A kettes védők iszonyatosan figyeltek a lövőikre, nagyon jókor léptek ki, és közben senki sem felejtett el váltani a beállóra (lassítottak is be felvételeket, amin ez látszik). Ha mi is ilyen fegyelmezettek lennénk, mi is meg tudnánk verni a norvégokat Görbiczcel, meg persze, ha norvégok olyan napot fognak ki, mint tegnap. Mert az is kellett hozzá. De látszik, hogy őket is meg lehet fogni. Azt gondolom, hogy az 5-6. hely reális. Ha Magyarországon is azzal foglalkoznának a kézilabdás utánpótlásban, mint az északiak, előbbre járnánk. Csak magunkra vethetünk a sikertelenségeinkért. Svédországban már nagyon érett, hogy a nők is feljebb lépjenek. Ez nem véletlen.
Kalap!
A baj az, hogy 3-an állnának ugyanannyi ponttal a csoport élén, és 3-as összevetés lenne, és a körbeverésből nagyon nem állunk jól (21-es zakó a norvégok ellen). Nem szerencsés, de igazából igazságosnak érezném. Egy csapat, amelyik elődöntőzni szeretne nem kaphat ki senkitől 21 góllal. Ha meg sikerül annyival megverni a svédeket, amennyivel kell, akkor meg meg is érdemeljük. A 13-as verés nem tudom, hogy hogyan jött ki (a svédek +20-ban vannak, mi meg -17-ben), azt még nem lehet tudni nem? Én úgy számolom, hogy, ha a franciákat 1-gyel verik a svédek nekik lesz +21, mi 1-gyel a hollandokat nekünk -16. Akkor a svédeket (21+16)/2=19 góllal kell verni. mindenesetre a hollandokat nagyon meg kellene szórni, akkor lenne halovány esélyünk szerintem, mert nem tartom reálisnak, hogy a franciák zúzzák a svédeket, sőt, de az is kell, hogy az szoros legyen (remélhetőleg a svédekből sokat kivett a norvégok elleni győzelem, a franciák meg hoznak egy bravúr meglepetés győzelmet, amit olykor bejátszanak).
Az a szerencse, hogy női kézilabdáról van szó, így nincs elképzelhetetlen forgatókönyv