barcafan0911 írta:kudu írta:Valaki tudna ajánlani sorozatot? Elsősorban az akciódús, fordulatos sorozatokat kedvelem. Abszolút kedvenc a Dexter.
Amiket néztem:
Dexter, Prison Break, Lost, HIMYM, Event, Spartacus
Amit elkezdtem, de nem jött be:
Maffiózók, Flash Forward, Supernatural
Ezek függvényében várnék javaslatokat

Hoppá, itt valami nem stimmel.

Nem jött be neked a Supernatural?

Nézd meg az első három évadot. Ez tulajdonképpen felvezetése a szuper jó negyedik évadnak. Amit követ a hiperszuper jó lett volna ha kihozzák belőle a maximumot 5. évad, de az is van olyan jó mint a negyedik. Szerintem abszolút de megéri megnézni az első hármat, az utána következő két évadért.

Egyetértek a már korábban szólókkal. Igazából amikor elkezdtem a Supernaturalt nekem se jött be igazán (nem igazán volt sztorija, kicsit nyálasnak tartottam, és látványra se volt túl ütős az első évad), de részről-részre egyre jobban tetszett, és mire elértem a 4. évadhoz, azt vettem észre, hogy ha nem is egy szintre, de hajszálnyira megközelítette színvonalban a már itt rengeteg ember által (jogosan) istenített Dextert (ami nálam is nr. 1). Aztán az 5. évad végén úgy éreztem, hogy be kellett volna fejezni (ezzel nem csak én, de az addigi rendező is úgy volt), de folytatták a 6. évaddal és egy új rendezővel, ami sajnos szvsz. kicsit erőltetett lett. De ennek ellenére mindenképp ajánlom, hogy ugorj neki újra!
A Maffiózókat én személy szerint végignéztem, és ott is végig növekedett a színvonal, tetszett is, de megértem ha valakinek egy Dexter/Szökés duó után kicsit "monoton". Ennek ellenére én nem tartom egyáltalán rosszabbnak mint a Szökést...
A Spartacust pedig csak elkezdtem, de nekem nem igazán jött be ez a látványvilág (300 elég volt ilyen szempontból), és mivel hallottam, hogy a főszereplő betegsége miatt késni fog a 2. évad, így le is álltam vele.
Amiket ajánlanék:
-
The Wire/A drót: a Maffiózókhoz hasonlóan HBO sorozat, és habár szvsz. voltak gyengébb időszakai (pl. 2. évad), összességében zseniális. Eszméletlen részletességgel, mutatja be Baltimore város különböző rétegeit (rendőrség, narkónepperek, politikusok, kikötői munkások stb.), mindet azok saját szemszögéből.
-
Boardwalk Empire: habár még csak az. 5 résznél tartok, eddig teljesen magával ragadott, óriási potenciál van benne. Lehet elhamarkodott amit írok, de szvsz. könnyedén túlszárnyalhatja a nagy elődöket (Maffiózók, Drót). A történetről még sokat nem tudok írni, hiszen az elején vagyok még csak, de a helyszín az 1920-as évek Amerikája, Atlantic City a szesztilalom idején. A főszereplő Steve Buscemi (akit a Maffiózókban már megismerhettünk Tony B. szerepében), aki a város kincstárosának szerepét játsza (és nagyon jól). Egy rövid kis összefoglaló róla:
http://comment.blog.hu/2010/09/21/board ... engszterek
-
The Walking Dead: korábban már valaki írta, hogy az első rész után kicsit visszaesett az összesen 6 részből álló első évad, és egyet is értek vele, viszont ennek ellenére nagyon sajnálom, hogy nincsen még vagy 10 rész hátra az évadból.

Úgyszintén elég sok potenciál van benne, és én biztos vagyok benne, hogy nagy siker lesz, Frank Darabont neve a garancia erre (aki nem ismerné, emellett olyan remekművek rendezője mint a Halálsoron, A remény rabjai vagy A köd). Az alapsztori egy "szokásos" posztapokaliptikus zombi-horrorfilmhez hasonlítható (pl. 28 nappal később, Holtak hajnala vagy akár a Zombieland

)
Ezek közül bármelyiket ajánlom mindenkinek!
Zaen