Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
detabarca
Capitá del Barça

2010.12.22. 23:09:34

Mondjuk azt gyorsan megjegyzem, hogy nyugaton (leginkább USA-ra gondolok, mert azt majmolják) már a dohányzás nagy mértékben ellenszenvet kiváltó ok. Ott már rájöttek, hogy az milyen káros és a mostani tendencia szerint majdhogynem ciki, ha valaki dohányzik. Unokanővérem kint élt 10 évig. Fél éve sincs, hogy hazajött, de ne tudjátok meg, hogyan nézett, amikor megtudta, hogy dohányzok. Erről már nem esik szó itthon, csak arról ami aktuális és most lehet erőltetni az online kapálást (farmville), meg a többi szarságot, amit divatnak neveznek. A próbléma, amiről beszélünk leginkább a média felelőssége sztem, hiszen a mai fiatalok élete ekörül forog (TV, internet), ha beszélnek egymással, akkor is többnyire ezekről.
Persze mindezt tovább lehet fokozni a szülői felelőséggel (és kell is), én most csak az előbbiről akartam írni, mert a mai világban 60-40% arányban már inkább a médiát tartom befolyásosabbnak a szülőkkel szemben. (sajnos)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.12.22. 22:30:32

Én 25 vagyok, a mai fiatalok engem is kiakasztanak rendesen.

Pont az utóbbi időben gondolkodtam el azon, ha még mindig lenne katonai kötelezettség, akkor ezek a zselézett hajú, emós, meg fene se tudja milyen fiatalok hogy állnák meg a helyüket. Gyorsan megválaszolom, SEHOGY. Annyira elfajzott a mai fiatalság (tisztelet a kivételnek), hogy nem csodálom, hogy már a korosztályon belülieknek is szúrja a szemét. És ez az igazi kritika szerintem. Ahol az egy korosztályon belüliek botránkoznak meg azon, mit művelnek az embertársaik.

A folyamat pedig sajnos egyre rosszabb irányba halad, a nyugatot ugye követni kell vakon és 13-14 évesen inni, cigizni, nemi életet élni, ahogy a cikkíró is írta... Sajnálom, hogy hanyatlik a világ.
Kép
Kép
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.12.22. 22:27:49

Victor_Valdes írta:
Bob_Marley írta:Még régebben volt róla szó.....
Aki teheti szánjon rá 3 percet és olvassa el!!!!
http://logout.hu/cikk/ezek_a_mai_fiatalok/teljes.html
Mondanom sem kell teljes mértékben egyet értek......s Messifan írta, hogy erre a világra gyereket, hát van benne igazság, de hát ha így marad és ez a generáció fog szavazni dönteni, akkor....
szerk: azért a szülők is mit csinálnak????......
Azért a mostani, idősebb generáció sem a jó döntéseiről hírás. Látjuk hol tart az ország. :wink:

Fogjuk rá, hogy hasonló társaságba mozgok én is mint a cikkben említett "csoport" .

Ellenben azzal, hogy mindig tudom hol a határ.

Kívülről vágom az általam igaznak vélt magyar történelmet. Lehet csak én vagyok ilyen hülyén összerakva, de nem szégyellem, hogy majd 16 évesen beülünk egy kocsmába haverokkal piálni, de mindig tudom a hol a határ, és mikor nem kell a következő kör. Jah cigiztem, majd egy évig, egy hónapja már nem ( köszönhető barátnőmnek...). A mai szórakozó helyektől meg személy szerint hánynom kell. Hasonlóképpen undorom azoktól aki csontrészegen, beszívva keménynek érzik magukat, mögöttük a fél cigánysorral... :roll: :roll:

Az elején kiemeltem egy mondatot, a mai "felnőttekről". Továbbra is tartom, hogy a tiszteletnek semmi köze nincs a korhoz. Ugyebár van akin a pizsama is tisztelet követel, meg van akin még az öltöny sem. :)

Sokszor nevetségesnek tartom, amikor a vasárnapi közös ebédnél (nagyapám, nagyanyám,anyám és én) nekem kell rávilágítani rengeteg dologra, 15 évesen... nevetségesnek tartom, hogy édesanyámnak volt olyan szerencséje, hogy gyerekkorában rengeteg rosszból kimaradt, így elmondhatom, hogy 15 évesen több 'mit is' ? éltem már át mint ő. Emiatt eléggé elrontott világképem lett valljuk be. Érdekesnek tartom, hogy rengeteg dologban nekem kell döntést hoznom helyettük...

Azt mond mindenki amit akar, nem szégyellem, hogy ha úgy hozza akkor piálunk a haverokkal, és nyugodt szívvel elmagyarázom egy 40 évesnek is, a látáspontom a dolgokról, hogy mit miért is teszek. Nem hiszek benne, hogy a kor feljogosítaná arra, hogy ő felettem álljon bármiben is. :)

A mai döntéshozó réteg meg inkább nézzen magába, hogy miért is lett a gyereke 40 kilós füves alkoholista, ( hogy az előttem szóló hasonlatával éljek...) mert ha ma megnézem, hogy kik vezetik és kik vezették az országot az elmúlt években, nem látok potenciális különbséget kirajzolódni közte. A mai felnőttek is teljesen döntésképtelenek már. ( nagy átlagban persze...akinek nem inge...)

Nem csak a fiatalság, az előző generáció is teljesen elkorcsosult már. Azt meg ne feledjük, hogy a szülőkön múlik a leginkább, hogy milyenné válik a gyermeke. Persze befolyásolja a környezet és a baráti kör, de a jó családi háttér rengeteg lendíthet a dolgon. Nálam ez hiányzott/hiányzik, mégis úgy érzem élet képes ember válik belőlem. :wink:

szerk.: kicsit összevissza lett, meg rengeteg gondolat kimaradt belőle, de így elsőre ezeket tartottam fontosnak. :)
Nem a kortól függ ebben igazad van. Önmagában lehet valaki akárhány éves, nem elég ahhoz,hogy feltétlen tiszteld. Viszont szerintem semmi gond nincs abban, hogy te világosítod fel az otthoniakat egy-két dologban. Ettől még nem vagy több, vagy inkább tiszteletreméltó, mint ők ( vagyis nem tudjuk, hogy az vagy-e). Vannak témák, amikben egy mai fiatal naprakészebb és jobban tájékozott. Nálunk is azóta politizál és "világosodott fel" a család mióta én ( remélem :D ) foglalkozom vele ( 15-16 éves korom óta), de ezt nem tartom olyan dolognak, amire annyira büszkének kéne lennem és nem néztem őket sosem hülyének. Más érdeklődési kör és lekötötte őket a családfenntartás és sok minden más is. Én pedig úgymond jobban ráérő fiatalként (ahogy te is) otthon voltam a dolgokban. Viszont annyiban vitatkoznék veled, hogy szerintem a tendenciát kell látni, egyre rosszabb az átlag fiatal, hiszen ahhoz hogy a lejtőn ne lefelé menjünk tovább, hanem felfelé induljunk, ahhoz valamikor minőségi változás kellett volna, de nem volt... Állni pedig a lejtőn nem lehet. Az előző nemzedékek nem törődtek rengeteg dologgal,ami miatt ott vagyunk ahol, de még a viselkedéskultúra sokkal inkább jellemző volt rájuk ( még a szülők, nagyszülők vagy akár a dédszülők is közelebb voltak a nagycsaládban és az ó idők erkölcseit tudták közvetíteni), ellenben a mai fiatalokkal és logikusan, ha ezek a fiatalok lesznek szülők, akkor az ő gyerekeik egy még nívótlanabb csoportot fognak jelenteni sajnos.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.12.22. 22:18:53

Minden azért nem fér bele. Eddigiek igen.

De ahogy komolyabb mértékben kezdtek politizálni, ne adj Isten a jelen ügyében, akkor berekesztjük.

írom úgy,h érdeklődve olvastam az eddigi témákat.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.12.22. 22:17:09

messideco írta:Ha már generáció:
199x-ben volt egy felmérés, hogy kit tartanak a legrosszabb magyar tört. személyiségnek vagy valami hasonló. A --győztes-- Horthy Miklós lett. Ez nem a mi generációnk volt, hanem az a generáció, amelyik a kommunizmust élte stb. Ne menjünk bele, mert belénk kötnek :D
Nyugodtan menjünk bele, mert az offtopicba minden belefér :D ( kis túlzással persze Ozsimiki, ebben jelen kevésbé van) Szóval én azt gondolom, hogy csak a kommunizmust ( tehát a két vh előtti időt nem) megélő nemzedék nem tehet róla, hogy rosszul ítélte meg a kormányzót, mert egyszerűen ezt tanították, ez volt a tankönyvekben. Honnan is lett volna más információjuk? Persze az okosabbak figyeltek a szülőkre, nagyszülőkre, de az okosabb mindig a kisebbség, ezt tudjuk. Erről nem hiszem, hogy tehettek. Viszont a kulturáltság már más dolog. Persze ezt is befolyásolja és irányítja a közhangulat, na meg a korszellem, de nem annyira egzaktan és egyértelműen, mint az eltitkolt információk Horthy esetében.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalap1988 2010.12.22. 22:28:44-kor.
Tim
Mezei fórumozó

2010.12.22. 22:10:44

A mai "elfajzott fiatalság" problémája kb. egyidős az emberiséggel :lol:
Ezzel együtt persze a helyzet tényleg aggasztó,elég ha csak itt a fórumon körülnéztek. Nem is elsősorban a helyesírásra gondolok,hanem inkább arra hogy valaki képtelen értelmesen fogalmazni.
A viselkedéssel kapcsolatban azt figyeltem meg,hogy ezek a suttyók csak bandában hozzák a formájukat.Külön-külön akár még értelmesen is képesek megnyilvánulni,tehát a helyzet nem reménytelen,feltéve ha képes hatni rájuk valaki. Itt elsősorban a szülőkre gondolok,esetleg tanárok,vagy egy normálisabb társaság. És ha már a szülőket szóba hoztam..Lentebb olvastam,hogy van aki úgy gondolja hogy ilyen világban nem érdemes gyereket vállalni.Mint gyakorló apa ennek ellent kell mondjak. A világ olyan amilyen,bár valamennyire mi is formáljuk,és ami azt illeti régen sem volt sokkal jobb(kérdezzétek meg a nagyszüleiteket ők hogy látják).
Azt viszont biztosan állítom,hogy egy gyerek felnevelése a legszebb dolgok egyike. Egészen hihetetlen élmény,viszont tény hogy nagy felelősség is egyben,tehát a gyerekvállalásnak átgondolt és tudatos döntésnek kell lennie. Könnyen lehet pár év múlva már ti is másképp látjátok majd a dolgot,pláne ha lesz olyan aki miatt érdemes megfontolni a kérdést :wink:
Kép
messideco
Presidente del Barça

2010.12.22. 17:45:00

Ha már generáció:
199x-ben volt egy felmérés, hogy kit tartanak a legrosszabb magyar tört. személyiségnek vagy valami hasonló. A --győztes-- Horthy Miklós lett. Ez nem a mi generációnk volt, hanem az a generáció, amelyik a kommunizmust élte stb. Ne menjünk bele, mert belénk kötnek :D
Kép
"And my heart will leave you never."
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.12.22. 17:41:44

Mondanom sem kell teljes mértékben egyet értek......s Messifan írta, hogy erre a világra gyereket, hát van benne igazság, de hát ha így marad és ez a generáció fog szavazni dönteni, akkor....
Azért a mostani, idősebb generáció sem a jó döntéseiről hírás. Látjuk hol tart az ország. :wink:

Fogjuk rá, hogy hasonló társaságba mozgok én is mint a cikkben említett "csoport" .

Ellenben azzal, hogy mindig tudom hol a határ.

Kívülről vágom az általam igaznak vélt magyar történelmet. Lehet csak én vagyok ilyen hülyén összerakva, de nem szégyellem, hogy majd 16 évesen beülünk egy kocsmába haverokkal piálni, de mindig tudom a hol a határ, és mikor nem kell a következő kör. Jah cigiztem, majd egy évig, egy hónapja már nem ( köszönhető barátnőmnek...). A mai szórakozó helyektől meg személy szerint hánynom kell. Hasonlóképpen undorom azoktól aki csontrészegen, beszívva keménynek érzik magukat, mögöttük a fél cigánysorral... :roll: :roll:

Az elején kiemeltem egy mondatot, a mai "felnőttekről". Továbbra is tartom, hogy a tiszteletnek semmi köze nincs a korhoz. Ugyebár van akin a pizsama is tisztelet követel, meg van akin még az öltöny sem. :)

Sokszor nevetségesnek tartom, amikor a vasárnapi közös ebédnél (nagyapám, nagyanyám,anyám és én) nekem kell rávilágítani rengeteg dologra, 15 évesen... nevetségesnek tartom, hogy édesanyámnak volt olyan szerencséje, hogy gyerekkorában rengeteg rosszból kimaradt, így elmondhatom, hogy 15 évesen több 'mit is' ? éltem már át mint ő. Emiatt eléggé elrontott világképem lett valljuk be. Érdekesnek tartom, hogy rengeteg dologban nekem kell döntést hoznom helyettük...

Azt mond mindenki amit akar, nem szégyellem, hogy ha úgy hozza akkor piálunk a haverokkal, és nyugodt szívvel elmagyarázom egy 40 évesnek is, a látáspontom a dolgokról, hogy mit miért is teszek. Nem hiszek benne, hogy a kor feljogosítaná arra, hogy ő felettem álljon bármiben is. :)

A mai döntéshozó réteg meg inkább nézzen magába, hogy miért is lett a gyereke 40 kilós füves alkoholista, ( hogy az előttem szóló hasonlatával éljek...) mert ha ma megnézem, hogy kik vezetik és kik vezették az országot az elmúlt években, nem látok potenciális különbséget kirajzolódni közte. A mai felnőttek is teljesen döntésképtelenek már. ( nagy átlagban persze...akinek nem inge...)

Nem csak a fiatalság, az előző generáció is teljesen elkorcsosult már. Azt meg ne feledjük, hogy a szülőkön múlik a leginkább, hogy milyenné válik a gyermeke. Persze befolyásolja a környezet és a baráti kör, de a jó családi háttér rengeteg lendíthet a dolgon. Nálam ez hiányzott/hiányzik, mégis úgy érzem élet képes ember válik belőlem. :wink:

szerk.: kicsit összevissza lett, meg rengeteg gondolat kimaradt belőle, de így elsőre ezeket tartottam fontosnak. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Victor_Valdes 2010.12.22. 17:48:35-kor.
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
messideco
Presidente del Barça

2010.12.22. 17:39:14

Nem tudom az árat, őgyhogy nem írok hülyeséget inkább :D
Egyik osztálytársamnak van egy. Elég igénytelen állatok, bírják a hideget. Most kölykedzett a kutyája. A kiskutyák egy hét után már a hóba lehetnek, mindenféle pajta stb. nélkül.
Nekem személy szerint egy magyar vizsla kellene. Az a legszebb.
Kép
Kép
Tdavid
Entrenador del Barça

2010.12.22. 17:27:57

Srácok tudna nekem segíteni valaki?
A családdal kutya vásárlást tervezünk és mindenki husky-t szeretne.:D
Ha vkinek van ilyen kutyája az tudna róla pár infót dobni, és egy körülbelüli árat h mennyi lenne egy ilyen kis "szőrmók".:D
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2010.12.22. 17:14:08

Azért jó látni, olvasni, hogy vannak akik hasonlóan elítélik ezt a viselkedést!
Okozati tényező ezer van, amit írtatok, internet, "más" a világ, ....stb stb!
Ami szerintem 2 fontos dolog:
értékrend csökkenés, ez alatt azt értem, hogy nincs önbecsülésük ezeknek a fiataloknak, "ciki" kellene legyen ha így viselkedek, de nem ezt váltja ki belőlük!
Nem szabad általánosítani, de maga a probléma átfogó!És én sem vagyok álszent, mindenki követ el hibákat, szívtam már el füves cigit, még"tini" koromban lakótelepen, de a lelki ismeretemnek nem tett jót.....Na ez hiányzik sok fiatalból!
Kollégámnak van egy 18 éves lánya, s kicsit problémás....ő azzal védekezett, hogy mi akik elmondjuk a szentbeszédet honnan tudjuk mi a jó????Persze ez relatív, de pont azért felnőtt az ember, mert megtud különböztetni dolgokat!És ezek olyan problémák, amiket nem lehet azzal elintézni, hogy majd rájön a gyerek.....NEM nem jön rá, mert ez a "trendi"!!!!!!Modern a világ, még amikor én voltam 16 éves nem volt annyi mobil mint manapság, s ha azt mondtam 11re otthon vagyok, akkor 11re otthon kellett lennem, ma már kamu sms azt bekaphatják a szülők....
Szülői felelősség ez, mert tényleg szinte lehetetlen eltiltani mindentől a gyereket, mert túl sok behatás van, s dolgozni kell, pénzt keresni + gyereket nevelni, de fel kell építeni a gyerekeben egy magas értékrendet, hogy viszolyogjon dolgoktól....szerintem!

2, fontos dolog, hogy alapvető belső társadalmi propagandát érzek, ezt úgy értem, hogy a társadalmo ezt tartja "helyesnek", s nem mindenáron ezt e réteget próbálja kitaszítani....kifordult a világ na...... :cry:

szerk: a propaganda dolog, gyakorlatilag Kalap szavaival egyezik meg, csak az ő újságírói vénája, szebben megfogalmazta :lol:
Kép
Kép
Kép
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2010.12.22. 16:45:32

gygerike írta:Ismeri vki azt a táncot mikor teljesen sötétben vannak és ilyen világitos ruhájuk van? Nem jut eszembe e neve . Azt hiszem a Csillag születikben is volt 1 ilyen banda. Tud valaki segíteni?
Ez lenne az?
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
gygerike
Entrenador del Barça

2010.12.22. 16:36:50

Ismeri vki azt a táncot mikor teljesen sötétben vannak és ilyen világitos ruhájuk van? Nem jut eszembe e neve . Azt hiszem a Csillag születikben is volt 1 ilyen banda. Tud valaki segíteni?
Visca El Barca
Kép
detabarca
Capitá del Barça

2010.12.22. 16:34:24

Én is teljesen egyetértek! 23 éves vagyok, de már 2-3 évvel ezelőtt is észrevettem az író által publikált tüneteket. És valóban visszafogta magát. Személy szerint azért szoktam le a szórakozóhelyekről, mert nincs olyan hely, amelyik ne engedné be a 13-14 éves dohányos, alkoholista gyerekeket. (hülyék lennének, hisz az is bevétel a kluboknak.....)
Ha elfogadható körülmények között akarok bulizni, akkor azt busásan meg kell fizetnem, egy nívósabb helyen, holott sztem nem nekem kéne alkalmazkodnom egy ilyen elferdült társadalomban. Sajnos a pénz az úr és nekünk továbbra is csak az marad, hogy gyerekeinket megpróbáljuk helyesen nevelni.
Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy ez jelen állás szerint egyre nehezebb lesz....
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.12.22. 15:52:33

A cikk szerzője ráadásul még nem is volt annyira durva. Sokkal többet és rosszabbakat is írhatott volna, valamennyire visszafogta magát. Annak ellenére mondom ezt, h ebbe a korosztályba tartozom, de ugyanígy látom a dolgokat, mint a szerző... :roll:
Sajnos igaz.
messideco
Presidente del Barça

2010.12.22. 15:50:39

Nagyjából igaza van az írónak.
Abban a 90-es években nem voltak drogok,cigi,pia, és nemiség? Meg az akkori retros cuccok ma már elég ódivatúnak számítanak.
A dolgok elfajulásának egyik legnagyobb okozója az internet. 10-11 éves gyereknek megveszik a számítógépet, bekötik a netet, játssza a Wowot vagy egyéb online játékot. Elfelejt beszélni is lassan... Mikor 18 lesz, a szülei beíratják sofőrsuliba, ha sikerül veszik is a luxusautót. Múltkor egy öreg sofőr megjegyezte egy száguldozónak: Apád BMW-t vett, s te most hajtasz vele.
Bele lehet kötni, de igaz...
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.12.22. 14:56:49

Ez valóban egy kortünet, bár azért vannak üdítő kivételek, "szegregált" társadalmi csoportok. Mindenesetre épp ez a bajom azzal a hozzáállással, hogy nem vállalunk gyereket. Aki normális az igenis vállaljon gyereket és nevelje jól. Mert ezek szülni fognak, sokat és neveletlen ember lesz a többsége! Ez kell nekünk? Ha a normális embernek nincs gyereke, akkor egyre kevesebben leszünk. A szülők felelőssége, illetve az oktatási rendszeré és a korszellemé, a médiáé. Nem oly rég egy Kanadában élő ember véleményét olvastam erről a dologról, aki kifejtette, hogy Magyarország egyik baja, hogy a nyugat deviáns szokásait majmolja ( "a hanyatló nyugat ópiuma" by Virág elvtárs, remélem jól idéztem :D ), míg a létező értékeket ( amelyek sajnos kisebbségben vannak nyugaton is) egyáltalán nem veszi át. Teljesen egyetértek.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2010.12.22. 14:14:35

Még régebben volt róla szó.....
Kép
Kép
Kép
Rinku
Director del Fútbol

2010.12.22. 13:42:31

lui1698 írta:
Rinku írta:Van valakinek egy praktikus szavazás generátora?
Még nem próbáltam, de csak ezt ismerem
http://www.99polls.com/
Köszi szépen! :)
Football, bloody hell. /SAF/
lui1698
Llegenda del Barça

2010.12.22. 13:27:52

Rinku írta:Van valakinek egy praktikus szavazás generátora?
Még nem próbáltam, de csak ezt ismerem
http://www.99polls.com/
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Rinku
Director del Fútbol

2010.12.22. 13:26:04

Van valakinek egy praktikus szavazás generátora?
Football, bloody hell. /SAF/
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.12.22. 10:24:08

Bob_Marley írta:Lehet nem az ösztönösen a legjobb szó rá!Az agyadnak „elvileg” 7re kellene gondolnia!Ez persze nem bizonyított!De egymás után sok összeadásra gondolsz és megkérdeznek egy olyat hogy gondolj egy számra 12-5között a különbségre gondolsz először! Tudat alattiban 7 jön ki, de mondom nem bizonyított!De ha 10re gondoltatok, akkor lehet túl sokat gondoltok Messire, még tudat alatt is :lol:
Szerk: De mint olvasható is nem tudtam megmagyarázni :lol: Leggyorsabban egy különbségre gondolsz egy ilyen esetben!Ja és nem vagyok Villa fan :lol:
Nem gondoltam Messire, egyébként meg a kedvenc mezszámom a 11. :D A 10 meg kerek szám és ugye azt mondtad, hogy gyorsan kell egy számra gondolni és arra könnyebb volt gondolni, mint a 7-re. :)
Kép
Kép
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2010.12.22. 10:16:14

Kalap1988 írta: Én sem a hétre gondoltam, de valóban így van. Egyébként talán még hatásosabb lenne mondjuk 6-7 kivonással az összeadás helyett.. Ez nem vicc..
Hát látom mindenki másra gondolt, érdekes,! :lol: Lehet ha több kivonás van, hatásosabb!De ezek szerint ez nem volt tú jó fejtörő
szerk: szajko grat :wink:
Most pontosan nem tudom a "képletet", de van egy minimális állítási szám, s onnantól kezdve folytonos valószínűség számítás, akármennyi is az alapi ismeretlen!
szajko
Director del Fútbol

2010.12.22. 10:15:17

Bob_Marley írta:A kérdés: Melyik tart halat?

Nincs benne trükk, következtetésekkel megoldható...
Klasszikus, papír kell, s összehozni a valószínűségeket

A német tart halat
Ezt az egyik matek órán kellett megcsinálni 5-ösért. Nekem sikerült. :wink:
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.12.22. 10:12:07

Bob_Marley írta:Lehet nem az ösztönösen a legjobb szó rá!Az agyadnak „elvileg” 7re kellene gondolnia!Ez persze nem bizonyított!De egymás után sok összeadásra gondolsz és megkérdeznek egy olyat hogy gondolj egy számra 12-5között a különbségre gondolsz először! Tudat alattiban 7 jön ki, de mondom nem bizonyított!De ha 10re gondoltatok, akkor lehet túl sokat gondoltok Messire, még tudat alatt is :lol:
Szerk: De mint olvasható is nem tudtam megmagyarázni :lol: Leggyorsabban egy különbségre gondolsz egy ilyen esetben!Ja és nem vagyok Villa fan :lol:
Én sem a hétre gondoltam, de valóban így van. Egyébként talán még hatásosabb lenne mondjuk 6-7 kivonással az összeadás helyett.. Ez nem vicc..
Válasz küldése