lui1698 írta:Akkor kicsit bővebben kifejtem amit gondolok a vallás témában.
Mióta ugye van az ember vannak istenek is.
Erre szüksége van az embereknek. Kell az, hogy valamilyen magasabb hatalomba kapaszkodhassanak, illetve ha valamilyen dolgot nem tudnak megmagyarázni akkor azt is általában isteni csodaként fogják fel.
Holott anno a tűznek is isteni eredetet tulajdonítottak, most meg előkapod a farzsebedből a gyújtódat és azt gyújtasz meg amit akarsz.
Nekem bajom nem azzal van, hogy az emberek hisznek (mert végül is jó dolog az), hanem azzal, hogy rengetegen túlságosan is nagy befolyást engednek ennek a dolognak.
Nagyon sok ember életét gyakorlatilag a vallás, a hit határozza meg. Viszont ez az ami szerintem nem jó dolog. Az embernek igen is saját maga kell, hogy boldoguljon.
Ami még felháborít, hogy iszonyat pénzeket szednek ki emberekből vallások mögé bújva (tv-s hittérítők, templomi kéregetések stb., stb.)
Tehát még egyszer nem azzal van a fő gond, ha valaki hisz, hanem ha valaki túlzásba viszi.
És tényleg nem szeretnék senkit megbántani, részemről a vallás téma lezárva.
Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy a baj nem az, ha valaki ahogy te mondod túlzásba viszi, hanem az, ha nem érti a tanítást. Mert, ha érti és úgy viszi úgymond túlzásba, akkor ezzel nincs baj. Hiszen a nagy világvallások ,a történelmi egyházak alapvető tanításai semmi rosszra nem sarkallnak és semmi devianciát nem állítanak példának. Ami rossz volt azt mind a gyarló emberek tették és nem maga az elméleti tanítás. A félreértelmezések ( szándékos, vagy szándék nélküli, az eredmény szempontjából mellékes) és hasonló gyarló tettek.
Lionel85! Divat lett a papi pedofília? Ne hidd azt, csak azért gondolod így, mert arányaiban sokkal többet hallasz róla. Ezt pedig a média teszi. A média korlátlan hatalommal rendelkezik ezen a téren. Hiszen nem csak a hírek meghamisításával és torzításával lehet csúsztatni, hanem az elhallgatással, vagy a túlzott hangsúlyozással is. Minden egyes pedofil az én szememben halált érdemelne ( még, ha nem is ítélkezhetünk Isten helyett), de ez nem jelenti azt, hogy a papok közt aránytalanul sok lenne a pedofil. Nem az, szinte lehetetlen kiszűrni az egyháznak sajnos ezért vannak, de a világiak közt is elég sok van.... Még sem kap akkora hangsúlyt. A média tette csak, hogy manapság úgy tűnik mintha divat lenne.