Nem tudom mennyire zárult le ez a téma, visszaolvastam minden gondolatot, s hát mit ne mondjak termeltetek rendesen
Előre bocsátom vallás, s mi megy a tv-ben dolgokról megvan a véleményem, s elképzelhető, hogy merőben ellentétes másokéval, elnézést kérek előre is, ha érzékenyen érint valakit!
Illetve valószínűleg nagy kuszaság lesz na mondandóban, s csapongások
Kitérnék először a politikára egy picit (remélem nem törlik, nem konkrétan pártpolitikát hozok szóba)
Szóval szerintem nálunk, a politikáról nem lehet nyíltan beszélni, pedig nap mint nap politikai döntéseket hozunk mi magunk is, s valóban egy "ocsmány" tudomány, de nem lehetünk meg politika nélkül, de sajnos eltérve a nyugati országoktól "titok" van a politika körül!
Ezt úgy értem, hogy megbélyegeznek, ha én leírom, mi az álláspontom, s beszélek a politikáról!
Külföldön is rossz szemmel tudnak rád nézni, de meghallgatnak, mi óckodunk a politikától!Úgy gondolom más a felfogás, mint külföldön!Meg se hallgatjuk a másik érvelését, pedig biztos, hogy akár amit én leírok, nem a színtiszta valóság, s a totál ellen oldal mondandójában is nagyon sok valóságtartalom lapul!Ezt komplexen értem, hogy amit a másik mond hülyeség!Tisztelet a kivételnek, de pl csak a focinkban is megfigyelhető ez!Aki más csapatnak szurkol egy....
Szóval igenis szerintem lehet politikáról beszélni, mert a minden napunk velejárója, s nem szabad "szégyellni" ki milyen irányzatot tart helyesnek!
Vallás:
Én már mint írtam református vagyok, s olvastam az éles vitát, hogy pedofília, vallásosság, "képmutatás"!
Mindegyik igaz, én ezért is írtam, hogy "magamban" vagyok vallásos!Olvasom a Bibliát, jártam hittanra, voltam áldozó stb stb...de magamban kell értelmeznem a Bibliát és Isten szavait!
Pont az egyház "elfertőzése" miatt, sem tudok úgy nézni az egyházra mint aki Jézus tanításai, tisztán eltudja közvetíteni az emberekhez!
Amit Kalap is írt, hogy mindent kétféleképpen értelmeznek!Alapvetően meg a modern világ gondolkodás ellentétes az egyházzal, szóval megértem azokat akik modern gondolkodásúak, s az is fontos, hogy magunkat helyezzük előtérbe, s ne külső személyeket, de itt is a hit a legfontosabb!Mindegy hogy Allahban Istenben Buddhában hiszel, a hit tisztasága e legfontosabb, s hogy helyesen cselekedj!
Mondom nagy össze-visszasságokban tudok írni, de annyira sok gondolat kavarodik bennem, hogy nehéz megfogalmazni, ezeket a kényes témákat!
És itt át is csatolnék, a TV témára, Kalapnak itt is voltak hozzám közel álló vélemény alkotásai!
Mocsok világ ez a média!Mindent a pénz vezérel, s persze aki értelmes ki tud szűrni jó és rossz dolgokat egy műsorból!
De amit írt pár ember, megértem, de elítélem, azt a gondolkodást, hogy azért nézzek valamit, hogy röhögjek rajta, hogy milyen buta valaki!Fárasztó hétköznapok, dolgozni kell mindennap, de azért leüljek, hogy kárörvendjek, hát.....
A színvonal alacsony a főműsör időben sugárzott szennynél!Eltörölni nem lehet, ez tény, de visszaszorítani igen, s attól még hogy el lehet kapcsolni, s ott az internet, de sok családban a TV még mindig a legfontosabb!
És bizonyítottan, több a a gyerekgyilkos, a ferde hajlamú, a szexuális téren deviánsabb ember!Nem fogjuk megváltani a világot, ez tény, de szülőként nem tudod kiszűrni, hogy a gyereke tv kapcsolgatás közben mire bukkan rá!
Én azt mondom jó dolog a szabadság, s mindenkinek joga van kiválasztani mit akar nézni csinálni, stb....csak hát ismételten csak köszönhetően az emberi gyarlóságnak, önfejűségnek, kapzsiságnak, inkább olyan műsort készítenek ami már túlmegy bizonyos határokon!
Ezt ki használják, s amit már írtam egyszer, saját belső propaganda van az emberek között!"Punnany szöveg jut eszembe:
Ha kiállsz a sorból leszel megbélyegezve más, ha profitálsz elismert ha nem akkor az sz...ás"
És hatalmas igazság van benne.....
És még egy utolsó gondolat, hogy lehet kiszűri az ember, hogy mi a helyes vagy helytelen egy műsorban, de azt látom mégis a fiatalok nagy része, de akár az idősebbek is a TVben látott dolgokhoz akarnak megfelelni!
Kimegy az ember az utcára, s 15 Michael Jackson hasonmás, és 10 Claudia Schiffer hasonmás jön szembe!
Ebben a nagy szabadságban még jobban felszínre törtek, hogy mindenki megakar felelni a másik embernek!Valaki kitalál valami hülyeséget, talál 1 partnert, s onnantól kezdve követik!
Normális az, hogy hallottam, hogy egyre több 18-24 éve közötti lány/nő mellplasztikát kér Karácsonyra szüleitől, párjától...Mert szerintem nem, s a Médiából mi sugárzik, akkor leszel sikeres ha.....pedig ősrégi időkben akkor voltál sikeres ha volt eszed......Arról nem is beszélek, hogy a TVben káromkodni olyan megszokott, s elfogadandó, hogy az vérlázító!
VV4-ből láttam pár percet, de több sggfej, kva anyád, bmeg, stb stb hangzott el, mint egy Ganxsta számban.....Mindig is volt ilyen réteg aki ezt keresi s érdekli, de ennek a rétegnek kisebbnek kell lennie!
Lehet én vagyok a nagypapi gondolkodású, s pl szeretem a hip-hopot, s van benne káromkodás, de a mögötte lévő dolgok a fontosak....egy 5 perces káromkodok a TVbek dolognál viszont nem ezt látom!
Nah hosszú lett, s tényleg elnézést, mert kényes témák, s nehezen tudtam összeszedni a gondolataimat, de azért remélem átment
ui:és Persze Boldog Karácsonyt és Békés ünnepet mindenkinek