visca el barca írta:valaki tud vmit a steve buscemi féle gengszterkorzó c. pár részes sorozatról. gondolkodom a nézésén (nemtom' tölthető-e..) de azt mondják nagyon hajaz a maffiozokra. azt pedig nagyon utálom. amugy sem vagyok oda gengszter filmekért, de ha vki ajánlja lehet belevágok.
amugy jó az az oldal, amit lentebb ajanlott vki, ahol online lehet nézni szinte minden sorozatot.
a deadwoodot néztem ki magamnak, azt mondják nagyon jó.
Én végignéztem a Gengszerkorzó elő évadját, és ha nem is volt olyan jó mint egy Dexter v. SoA (az utóbbiért köszönöm az ajánlásokat, óriási sorozat

) első évad, azért összességében jó volt. Tényleg van pár közös vonás a Maffiózókkal (ami a közös rendező esetén természetes szvsz.), de azért annyira nem hajaz rá szerintem. Igazából mindkét sorozat kifejezetten az alaptörténetre fókuszál, és mivel a kettő között 80 év telik el, így elég különböző.
Én csak azt tudom ajánlani, hogy nézz meg a GK-ból kb. 4-5 részt, és ha tetszik amit látsz (látvány, sztori, karakterek), akkor folytasd, ha nem, akkor inkább nézd a Deadwoodot (bár abból még nem láttam egy részt se

)
Más: kollégiumban van egy lány ismerősöm, aki kb. a Szex és New York és a Született feleségek című borzalmakon (előre is bocs a fanoktól) "él". Ajánlottam neki, hogy kezdje el a Dextert, mondván biztos jobban fog neki tetszeni. Nem igazán volt kedve hozzá, de az unszolásomra ketten megnéztük az első részt, majd otthagytam.
Másnap reggel 8 körül jött, hogy egyhuzamban szünet nélkül reggel 6-ig nézte, és ezzel be is fejezte az első évadot, és, hogy nincs-e meg nekem a 2.

Ez tegnap reggel volt, szerintem azóta már azt is befejezte...
A tanulság: óvatosan a Dexterrel, függőséget okoz!