bowlinggolyo írta:Nem tudom h innen kinézi a síugrást de szerintem Knézynek teljes mértékben igaza van ez az egyetlen olyan sportág ahol mesterségesen lent tartják az eredményeket azzal,hogy ha valaki túl ugorja a zsűri távolságot már viszik le a beülőt és csak kompenzációs pontokat adnak érte ha meg nem ugranak jókat vissza már nem viszik a beülőt

Nagyon sajnálom h ez a sportág ide sodródott.Én nem ezért szerettem meg kis koromban és nem ezért néztem mindig h ne legyenek újabbnál-újabb rekordok és ilyen pontokon múljon h ki nyer és ki veszít
Veszélyes dolog azért. Sztem ha egy közepes ugró zsűritávolság közelében ugrik, akkor abszolút jogos, h lejjebb mennek. Gondolj bele, akkor Morgensternék kiugranának a világból. Larinto is csúnyán pórul járt Garnisch-ban, vagy ott volt Planicán 2005-ből Ahonen híres 240 méteres ugrása. Ezek után érthető, h miért rettegnek ennyire a zsűritávolság feletti ugrásoktól. Túl nagy a felelősségük, h valami történik a versenyzővel őket veszik elő.
Ha meg nem ugranak nagyokat miért nem viszik feljebb? Szokták feljebb is vinni, ha megfelelőnek tarják a körülményeket, pl. kicsik az ugrások, de az idő tiszta, szélcsend van. De ha olyan rossz körülmények miatt kicsik az ugrások, mint oldal-hátszél, akkor megint csak veszélyes feljebb vinni, hiába nem ugranak nagyokat. Nagyon lehet látni, h az oldal szél miatt mennyire kell korrigálniuk, szegény Koffler is majdnem hatalmasat bukott a 4sáncon.