Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
nem olyan régen volt az, bilbao is hasonlót csinált, csak ők játékban voltak kevesek. a betis olyan volt, mint a villarreal, de az a durva, hogy annak ellenére, hogy gólt nem rúgtak, néhol ügyesebbek voltak náluk. szóval a la ligába a focizó csapatot! mondjuk a sporting gijon így kezdte az első osztályt, szimpatikusak is voltak, mostanra viszont egy csípő, harapó, harcolós csapat lettek..sjd írta:Most legalább volt partnerünk a Betis személyében. Elég régen volt olyan csapat, amelyik úgy letámadott, hogy a kapusunk nem tudta röviden kirúgni a labdát
Most legalább volt partnerünk a Betis személyében. Elég régen volt olyan csapat, amelyik úgy letámadott, hogy a kapusunk nem tudta röviden kirúgni a labdátkristop írta:ugye mindenki elaludt megint a barca játékán? (miután egy meccs alapján kezdtek néhányan következtetéseket levonni) MessiFan egyenes angol másodosztály ismétléseket nézett helyette.
Ezzel egyetértek, néha jobb lenne a Madrid-féle kontrajátékot látni, Messi-Pedro-Iniesta pikk-pakk végigviszi és gól. Bár szerintem idén már 1 fokkal többször van ilyen, mint eddig, mikor csak az volt, hogy ha megvan a labda, akkor megállunk és megvárjuk az ellenfelet. Az Arsenal, Real ellen meg úgy feltudtunk pörögni, hogy nem volt csapat a Földön aki ellen tudott volna állni.Leomessi14 írta:Most komolyan,sokszor leirjuk a Realt a jatekaert,de az ilyen meccseken szivesen neznem ezt a jatekot tolunk is,az ilyen vedekezo csapatok ellen,mint hogy 8 passzbol(szamoltam)jutunk el Valdestol a kozeppalyaig.Es tenyleg ez a Spanyol Bajnoksag hibaja.Milyen jo meccseket jatszodtunk Europaban az elmult 2-3 evben,Te jo eg!Itt spanyolban csak a Reallal lehet focit jatszani es az Atletico az aki kicsi szint visz a jatekba.(Mostanaban Villareal). Bayern,Lyon,MU,Arsenal,Inter(elso meccs),Real ellenik es Atletico ellenik,milyen jo meccsek voltak,nagy %-on porgott a csapat,es par meccsen az ellen is legjobbjat tudta hozni.
Ez eddig a legjobb megfogalmazás a témával kapcsolatban, egyetértek!Mikaos írta:Igenis, a mi csapatunkban van a legtöbb egyéniség. Hol találtok ilyen játékosokat, mint a kezdő11-ünk? SEHOL, sehol és sehol.
Nem hiszem, hogy a mai fociban sokkal kevesebben vannak valódi egyéniségek...egyszerűen a játék az, ami más lett. Ma már nincs annyi idő, amennyi elegendő lenne egy Ronaldinho-nak, hogy csillogjon. Képletes értelemben "leszűkült" a pálya, nincs hely és idő a kibontakozásra.
Ha már mindenképpen meg akarjuk "köszönni" ezt, akkor korántsem Guardiola-nál kell keresni az igazságot, hanem azoknál az edzőknél, akik a 2000-es évek eleje óta a nagy csapatokra érvényesítették kis csapatok fociját. Ezekre valahogy reagálni kell, s vagy beállsz a sorba, vagy csinálsz valami olyat, ami a tökéletesség filozófiája felé közelít (ez utóbbi Guardiola). Ezért is nagyra becsülöm ezt az embert.
Én speciel örömömet lelem ebben a fociban, ami tul.képpen egy brutális erődemonstráció, 80%-os labdabirtoklás, csomó helyzet, szebbnél-szebb passzok és megoldások, a gólokról nem is beszélve.
ez 100%an azt bizonyítja, hogy a jóból is megárt a sok! 2 eredménytelen év után szeretted, nagyobb örömöt okozott, most 2 sikeres év utána már megcsömöltél. Rátenném kis vagyonomat arra, hogyha a köv két évben megint kínlódás lenne, majd a 3.ba hoznánk ugyanazt amit most, ismét ugyanakkora örömöt jelentene.LaPulga írta:Nem a jatek minosegevel van bajom,az szemkapraztato es tokeletes.
Ha iden megnyerunk mindent akkor csondben maradok,de valamiert 2 eve nagyobb oromot okozott barca meccset nezni mint most.(kimeljetek meg azoktol a hozzaszolasoktol ,hogy "akkor ne nezz")
Hát ez pont fordítva van. Busquets sokkal inkább egyéniség, mint Touré. Busi finom körömpasszai, bokacselei, amivel eteti az ellenfelet élményszámba mennek, főleg, ha az ellenfél a Real Madrid. Ugyanakkor a védekezésben is kiváló. De ami a legszembetűnőbb: mindkettőt olyan eleganciával, lazasággal és művészien teszi, mint senki a vkp poszton. Persze vannak hibái, hiányosságai, de nyilvánvaló, hogy klasszissá érett és nagy művész a posztján.TiTiHenry írta:Yaya elment,jott Busquets,nagyon jo vkp lett belole,nyugaodt vagyok ha o van azon a poszton,de smmi olyan nincs benne ami miatt kedvelnem,es ami megszornyubb utalni sem birom mert nincs benne mit,egyszeruen nem egyeniseg.
Én Thiagoban látom azt, aki majd ha abszolút eljön az ő ideje, akkor látványosan is fog játszani, "nemcsak" hasznosan. Tény , hogy Guardiola tökéletesre fejlesztette a csapatjátékot, és az egyének nem tűnnek ki belőle annyira. De az eredmények őt igazolják eddig. És a játék is szórakoztató.LG írta:Gyerekek, én is hiányolom az olyan művészeket csapatból, mint R10 v. Deco. De az a szomorú, h nemcsak a csapatból, hanem az egész Európai elitből eltűntek ezek az emberek. Ronaldinho topicjában írtam is, h nekem mennyire hiányzik egy ilyen, vagy legalább hasonló mágus.
Sajnos ilyen irányba halad a futball. Én már ezt az egész sportot nem tudom olyan örömmel nézni, mint néhány éve. Lehet, h eredményesebb ez a Barca, mint az akkori, de én azt mégis sokkal jobban szerettem.
Most meg eljött az olyan emberek ideje, mint C. Ronaldo v. Bale. Gyorsan tudnak futni, és gólerősek, ennyi kb. a tudományuk. Ronaldo tud egy kicsit bicikli cselezni, csak előre nem jut vele, elveszti a labdát, elesik, aztán onnantól azon múlik a dolog, h bíró mennyire naiv. Míg anno R10 szanaszét etette az egész ellenfél védelmét.
Xavi is tud szép labdákat adni, de nekem az ő játéka sem nyújt olyan élményt, mint anno Decoé, Zidane-ról meg ne is beszéljünk.
Még Iniesta az, aki nemcsak hasznosan, de szépen is játszik.
Akkor nézd azt! Ilyen egyszerű.Nem mi tehetünk arról h unalmasak a meccsek. Az ellenfél teljesen visszahúzódik, ezért fulladnak gyakran unalomba a meccsek. Az Arsenal például ezt nem tette meg és 2 ritka szép meccs lett tavaly a BL-ben.MessiFan írta: Én már szívesebben nézem a championship meccseit (mert csak azt tudom) mint a Barcáét.
Meg is lehet nézni, hogy hol tart emiatt az angol válogatott... Amikor bunkerfocival nyer egy csapatuk, akkor mindig az eredménycentrikusságot nyomatják, amikor a Barca játszik eredménycentrikusan hatszor kultúráltabb formában és ráadásul SZÉPEN, akkor **** unalmasak a meccsek. Értem.MessiFan írta:Mondjuk ki: A gólokon kívül unalmas a meccs.
Akármennyire is szép hogy 90 percen keresztül passzolgatnak és amint az ellenfélnél van a labda azon nyomban visszaszerzik, egy angol bajnokságban az ilyen csapatokat kifütyülik mert semmi izgalom nincs benne.
Azért ez már túlzás szerintem, hogy szívesebben nézel meg egy angol 2. osztályú meccset.MessiFan írta:Én már szívesebben nézem a championship meccseit (mert csak azt tudom) mint a Barcáét.
De engem nem zavar addig amíg nyerünk Very Happy
Nem hangzik hülyén. Nemrég írtam vhol h sok szurkoló saját cirkuszi állatai ként(nembiztos h szó szerint így írtam) tekint a játékosainkra, pedig ők is csak emberek.socio66 írta:sok igazság van abban amit írsz TiTiHenry.
a mostani csapat egy mértani pontossággal megszervezett gépezet,amelyben jelenleg mindenki tökéletesen teszi a dolgát.
az,hogy egy 4-0-ás meccsnek a végét várod,az azért van,mert gyakorlatilag minden meccsünk ugyanaz. szinte mintha egy szalagot pörgetnénk le hétről-hétre,csak az eredmény változik.
valahol ez már nem is szurkolás(mert nincs minek),hanem egy színházi előadás megnézése.
én ezt már sokszor megfogalmaztam magamban,csak valahogy hülyén hangzik az egész,lehet hogy nagyon el vagyunk már kényeztetve.
de szerintem mindenképp érdekes amiket mondasz.