Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.01.18. 10:31:56

Sok ember örülne ilyen 40 évnek, amit ez az ember megélt a Barça kötelékében. :)

Pep a Cézár, játékosai pedig a gladiátorok. :)

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT GUARDIOLA!!!
Kép
Kép
Kép
detabarca
Capitá del Barça

2011.01.18. 10:23:25

Boldog 40. Születésnapot és még sokat a Barcelona kispadján!

Gracias Pep
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
ziipp
Capitá del Barça

2011.01.18. 01:33:58

"Ez remek hír. Remélem, senki sem fog semmilyen elméletet gyártani, miért is maradt mégis nálunk. Gabi ugyanis nem akar jobb szerződést, ő csak többet szeretne játszani, amit teljesen megértek, hiszen ő is egy labdarúgó"

Kódolt üzenet Alvesnek? Vagy csak én látok sokat az utóbbi mondatba?
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.01.13. 10:35:03

a provokáció nem szép dolog... :roll: a provokáló madridistákat sem szeressük...

ON: a meccs után belegondoltam, h gyengébb felállásban nem biztos, h jól jöttünk volna ki a meccsből, mert a Betis megkockáztatom fantasztikus volt, (az átlagos ellenfelekhez képest...)
tehát jó döntés volt az erős kezdő!
viszont a cserék nem tetszettek, túl későn jöttek és a fiatalok megint nem kaptak lehetőséget :(
kristop
Entrenador del Barça

2011.01.13. 09:05:02

sjd írta:Most legalább volt partnerünk a Betis személyében. Elég régen volt olyan csapat, amelyik úgy letámadott, hogy a kapusunk nem tudta röviden kirúgni a labdát
nem olyan régen volt az, bilbao is hasonlót csinált, csak ők játékban voltak kevesek. a betis olyan volt, mint a villarreal, de az a durva, hogy annak ellenére, hogy gólt nem rúgtak, néhol ügyesebbek voltak náluk. szóval a la ligába a focizó csapatot! mondjuk a sporting gijon így kezdte az első osztályt, szimpatikusak is voltak, mostanra viszont egy csípő, harapó, harcolós csapat lettek..
sjd
Llegenda del Barça

2011.01.13. 08:17:13

kristop írta:ugye mindenki elaludt megint a barca játékán? (miután egy meccs alapján kezdtek néhányan következtetéseket levonni) MessiFan egyenes angol másodosztály ismétléseket nézett helyette.
Most legalább volt partnerünk a Betis személyében. Elég régen volt olyan csapat, amelyik úgy letámadott, hogy a kapusunk nem tudta röviden kirúgni a labdát
kristop
Entrenador del Barça

2011.01.13. 05:31:29

ugye mindenki elaludt megint a barca játékán? (miután egy meccs alapján kezdtek néhányan következtetéseket levonni) MessiFan egyenes angol másodosztály ismétléseket nézett helyette.
Tocy
Director del Fútbol

2011.01.09. 17:38:53

Leomessi14 írta:Most komolyan,sokszor leirjuk a Realt a jatekaert,de az ilyen meccseken szivesen neznem ezt a jatekot tolunk is,az ilyen vedekezo csapatok ellen,mint hogy 8 passzbol(szamoltam)jutunk el Valdestol a kozeppalyaig.Es tenyleg ez a Spanyol Bajnoksag hibaja.Milyen jo meccseket jatszodtunk Europaban az elmult 2-3 evben,Te jo eg!Itt spanyolban csak a Reallal lehet focit jatszani es az Atletico az aki kicsi szint visz a jatekba.(Mostanaban Villareal). Bayern,Lyon,MU,Arsenal,Inter(elso meccs),Real ellenik es Atletico ellenik,milyen jo meccsek voltak,nagy %-on porgott a csapat,es par meccsen az ellen is legjobbjat tudta hozni.
Ezzel egyetértek, néha jobb lenne a Madrid-féle kontrajátékot látni, Messi-Pedro-Iniesta pikk-pakk végigviszi és gól. Bár szerintem idén már 1 fokkal többször van ilyen, mint eddig, mikor csak az volt, hogy ha megvan a labda, akkor megállunk és megvárjuk az ellenfelet. Az Arsenal, Real ellen meg úgy feltudtunk pörögni, hogy nem volt csapat a Földön aki ellen tudott volna állni.
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.01.09. 17:32:29

Mikaos írta:Igenis, a mi csapatunkban van a legtöbb egyéniség. Hol találtok ilyen játékosokat, mint a kezdő11-ünk? SEHOL, sehol és sehol.

Nem hiszem, hogy a mai fociban sokkal kevesebben vannak valódi egyéniségek...egyszerűen a játék az, ami más lett. Ma már nincs annyi idő, amennyi elegendő lenne egy Ronaldinho-nak, hogy csillogjon. Képletes értelemben "leszűkült" a pálya, nincs hely és idő a kibontakozásra.
Ha már mindenképpen meg akarjuk "köszönni" ezt, akkor korántsem Guardiola-nál kell keresni az igazságot, hanem azoknál az edzőknél, akik a 2000-es évek eleje óta a nagy csapatokra érvényesítették kis csapatok fociját. Ezekre valahogy reagálni kell, s vagy beállsz a sorba, vagy csinálsz valami olyat, ami a tökéletesség filozófiája felé közelít (ez utóbbi Guardiola). Ezért is nagyra becsülöm ezt az embert.

Én speciel örömömet lelem ebben a fociban, ami tul.képpen egy brutális erődemonstráció, 80%-os labdabirtoklás, csomó helyzet, szebbnél-szebb passzok és megoldások, a gólokról nem is beszélve.
Ez eddig a legjobb megfogalmazás a témával kapcsolatban, egyetértek! :wink:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Mikaos
Director del Fútbol

2011.01.09. 17:09:33

Igenis, a mi csapatunkban van a legtöbb egyéniség. Hol találtok ilyen játékosokat, mint a kezdő11-ünk? SEHOL, sehol és sehol.

Nem hiszem, hogy a mai fociban sokkal kevesebben vannak valódi egyéniségek...egyszerűen a játék az, ami más lett. Ma már nincs annyi idő, amennyi elegendő lenne egy Ronaldinho-nak, hogy csillogjon. Képletes értelemben "leszűkült" a pálya, nincs hely és idő a kibontakozásra.
Ha már mindenképpen meg akarjuk "köszönni" ezt, akkor korántsem Guardiola-nál kell keresni az igazságot, hanem azoknál az edzőknél, akik a 2000-es évek eleje óta a nagy csapatokra érvényesítették kis csapatok fociját. Ezekre valahogy reagálni kell, s vagy beállsz a sorba, vagy csinálsz valami olyat, ami a tökéletesség filozófiája felé közelít (ez utóbbi Guardiola). Ezért is nagyra becsülöm ezt az embert.

Én speciel örömömet lelem ebben a fociban, ami tul.képpen egy brutális erődemonstráció, 80%-os labdabirtoklás, csomó helyzet, szebbnél-szebb passzok és megoldások, a gólokról nem is beszélve.
kennyke04
Entrenador del Barça

2011.01.09. 17:05:51

LaPulga írta:Nem a jatek minosegevel van bajom,az szemkapraztato es tokeletes.
Ha iden megnyerunk mindent akkor csondben maradok,de valamiert 2 eve nagyobb oromot okozott barca meccset nezni mint most.(kimeljetek meg azoktol a hozzaszolasoktol ,hogy "akkor ne nezz")
ez 100%an azt bizonyítja, hogy a jóból is megárt a sok! 2 eredménytelen év után szeretted, nagyobb örömöt okozott, most 2 sikeres év utána már megcsömöltél. Rátenném kis vagyonomat arra, hogyha a köv két évben megint kínlódás lenne, majd a 3.ba hoznánk ugyanazt amit most, ismét ugyanakkora örömöt jelentene.
Ronaldinhos korszakot vissza lehet sírni, hogy mien dolgokat művelt, de én nem tartom cseppet sem kevesebbre Ini, Messi, Xavi stb. mutatványait sem. Precizitás és a lehellet finom cselek, még R10 laza és könnyed játéka közül nem tudnék választani. Mindig az kéne, ami nincs :)
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
Leomessi14
Entrenador del Barça

2011.01.09. 16:56:57

Most komolyan,sokszor leirjuk a Realt a jatekaert,de az ilyen meccseken szivesen neznem ezt a jatekot tolunk is,az ilyen vedekezo csapatok ellen,mint hogy 8 passzbol(szamoltam)jutunk el Valdestol a kozeppalyaig.Es tenyleg ez a Spanyol Bajnoksag hibaja.Milyen jo meccseket jatszodtunk Europaban az elmult 2-3 evben,Te jo eg!Itt spanyolban csak a Reallal lehet focit jatszani es az Atletico az aki kicsi szint visz a jatekba.(Mostanaban Villareal). Bayern,Lyon,MU,Arsenal,Inter(elso meccs),Real ellenik es Atletico ellenik,milyen jo meccsek voltak,nagy %-on porgott a csapat,es par meccsen az ellen is legjobbjat tudta hozni.
Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
Alberto10
Capitá del Barça

2011.01.09. 16:56:12

TiTiHenry írta:Yaya elment,jott Busquets,nagyon jo vkp lett belole,nyugaodt vagyok ha o van azon a poszton,de smmi olyan nincs benne ami miatt kedvelnem,es ami megszornyubb utalni sem birom mert nincs benne mit,egyszeruen nem egyeniseg.
Hát ez pont fordítva van. Busquets sokkal inkább egyéniség, mint Touré. Busi finom körömpasszai, bokacselei, amivel eteti az ellenfelet élményszámba mennek, főleg, ha az ellenfél a Real Madrid. Ugyanakkor a védekezésben is kiváló. De ami a legszembetűnőbb: mindkettőt olyan eleganciával, lazasággal és művészien teszi, mint senki a vkp poszton. Persze vannak hibái, hiányosságai, de nyilvánvaló, hogy klasszissá érett és nagy művész a posztján.

Touré is kíváló volt, masszívságával és passzjátékával kitűnt a Barcából,de hát legyünk őszinték a korábbi védekező középpályásaink közül nem volt nagy szó kítűnni. Edmílson, Motta, V.Bommel...stb. Egyik se hozta a megfelelő szintet, és Touré érkezéséig a vkp poszt volt a Barca gyenge posztja, oda sose volt jó ember. Jött Touré és mindenki ámuldozott, hogy hű hát ilyen is van??!! Aszta. És nem lehúzni akarom, tényleg eszméletlenül jól megoldotta a védekező feladatait, és ráadásul még az előrefelé játékban is alkotott, amit z elődjei még nem is kapizsgáltak.

De aztán feltűnt Busquets, aki méginkább illett a képbe és NEM VLETLENÜL szorította ki Tourét. Hagyjuk már a Pep kedvence, saját magát látja benne stb. dumákat! :wink: Inkább vegyük észre mekkora zseni a maga posztján. Ahogy összeköti a középpályát a védekezéssel, az az EGYÉNISÉG!! Sokkal, de sokkal egyénibb, mint Yaya, nem is értem, hogy hogy merült fel vita pont arról, hogy ki az egyénibb. Mert egyértelmű szerintem, hogy Busi. Abban nyugodtan lehet vitatkozni, hogy ki látja el jobban a védekező feladatokat, ki a keményebb, de hogy ki a nagyobb egyéniség, művész? Nem kérdés, hogy Busi.
Sergi a posztján egyértelműen a legnagyobb egyéniség, nemcsak a Barcán belül, az egész világon! Persze bőven van még hova fejlődni egyben, s másban, de a stílus az nagyon megvan benne.

u.i.: tudom, hogy nem ebbe a topicba tartozik, de itt találtam ezt az általam idézett véleményt, hát ide válaszoltam.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Alberto10 2011.01.09. 17:00:07-kor.
barca0417
Entrenador del Barça

2011.01.09. 16:43:38

LG írta:Gyerekek, én is hiányolom az olyan művészeket csapatból, mint R10 v. Deco. De az a szomorú, h nemcsak a csapatból, hanem az egész Európai elitből eltűntek ezek az emberek. Ronaldinho topicjában írtam is, h nekem mennyire hiányzik egy ilyen, vagy legalább hasonló mágus.
Sajnos ilyen irányba halad a futball. Én már ezt az egész sportot nem tudom olyan örömmel nézni, mint néhány éve. Lehet, h eredményesebb ez a Barca, mint az akkori, de én azt mégis sokkal jobban szerettem.
Most meg eljött az olyan emberek ideje, mint C. Ronaldo v. Bale. Gyorsan tudnak futni, és gólerősek, ennyi kb. a tudományuk. Ronaldo tud egy kicsit bicikli cselezni, csak előre nem jut vele, elveszti a labdát, elesik, aztán onnantól azon múlik a dolog, h bíró mennyire naiv. Míg anno R10 szanaszét etette az egész ellenfél védelmét.
Xavi is tud szép labdákat adni, de nekem az ő játéka sem nyújt olyan élményt, mint anno Decoé, Zidane-ról meg ne is beszéljünk.
Még Iniesta az, aki nemcsak hasznosan, de szépen is játszik.
Én Thiagoban látom azt, aki majd ha abszolút eljön az ő ideje, akkor látványosan is fog játszani, "nemcsak" hasznosan. Tény , hogy Guardiola tökéletesre fejlesztette a csapatjátékot, és az egyének nem tűnnek ki belőle annyira. De az eredmények őt igazolják eddig. És a játék is szórakoztató.
Kép
noname
Llegenda del Barça

2011.01.09. 16:32:11

MessiFan írta: Én már szívesebben nézem a championship meccseit (mert csak azt tudom) mint a Barcáét.
Akkor nézd azt! Ilyen egyszerű.Nem mi tehetünk arról h unalmasak a meccsek. Az ellenfél teljesen visszahúzódik, ezért fulladnak gyakran unalomba a meccsek. Az Arsenal például ezt nem tette meg és 2 ritka szép meccs lett tavaly a BL-ben.
A Fifa egy szégyen
Tocy
Director del Fútbol

2011.01.09. 16:21:48

Tényleg érdekesek ezek a fejtegetések...de aki azt mondja, hogy inkább angol meccseket néz, annak ajánlom a MU-Poolt, ami szerintem egy kiszabott vicc...5 pontos passz nincs egymás után, csak futnak mint a hülyék, belerúgnak a labdába vagy az ellenfélbe, teljesen mind1. Nekem ez nézhetetlen. Bár az tény, hogy néha a mi meccseink is unalomba fulladnak. Igen, most már tényleg egysíkú a csapat játéka, Pep határozott elképzeléseit tökéletesen megvalósítják. Nekem szép ez a játék, bár valószínűleg ha nem lenne Messi, nem lehetne ennyire élvezni a dolgot. R10-Deco féle csapatban csak az ő villanásaik voltak szépek, a csapat játéka egyáltalán nem ( a mostanihoz képest főleg ).
MichaaBee
Llegenda del Barça

2011.01.09. 16:11:07

MessiFan írta:Mondjuk ki: A gólokon kívül unalmas a meccs.
Akármennyire is szép hogy 90 percen keresztül passzolgatnak és amint az ellenfélnél van a labda azon nyomban visszaszerzik, egy angol bajnokságban az ilyen csapatokat kifütyülik mert semmi izgalom nincs benne.
Meg is lehet nézni, hogy hol tart emiatt az angol válogatott... Amikor bunkerfocival nyer egy csapatuk, akkor mindig az eredménycentrikusságot nyomatják, amikor a Barca játszik eredménycentrikusan hatszor kultúráltabb formában és ráadásul SZÉPEN, akkor **** unalmasak a meccsek. Értem. :roll:
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.01.09. 15:52:00

Valóban érdekes a téma, amiről szó van! Nem nagyon gondolkodtam eddig ezen, de most hogy olvasom a hsz-eket én is elkezdtem egy kicsit gondolkodni. :) (szoktam néha :D )
Ma már talán azért sablonosabb egy kicsit számunkra egy Barca meccs mert megszoktuk hogy leülünk és azt várjuk hogy megint uraljuk a meccset és nyerünk jó pár góllal. Az az igazság hogy jó dolgunkban elkezdünk ilyeneken filózni, amikor tök fölösleges. Hétről hétre szurkolhatunk a világ legjobb csapatának, és a világ legjobb csapata nem szürkébb mint 2 évvel ezelőtt volt.

Ja és ha már a Guardiola topicban vagyunk: Nem hiszem hogy sokan gondoltuk volna, hogy a triplázó csapat után 2 évvel is még midnig mi leszünk a világlegjobbjai. Azt hogy ezt állandósitani tudtuk és hogy nem esett vissza a csapat-ami normális lett volna-Pepnek köszönhetjük. És ezért fogják ezt a társaságot mindenidők legjobbjaiként emlegetni.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
kilibarca
Capitá del Barça

2011.01.09. 15:37:19

Érdekes amiről itt írtok de egyrészt idegesít másrészt megnevettet. Én nem tudnék úgy leülni egy Barca meccset megnézni hogy az zavarna hogy 4-0 simán nyerjük a meccseinket. Meg hogy championship meccs is érdekesebb ez már a vicc kategória. Akinek az esztelen futkosás meg rugdalózás tetszik.
Rijkaard-éra Barcája persze hogy izgalmasabb volt a védelmünk néha átjáróház volt. Most pedig világ legjobbjai vannak minden védekező poszton . Akkor ha Valdést még nem ismerte el jóformán senki , ha hibázott mindenki új kapust akart szerződtetni egyből. Ronnie és Deco szép éveket töltöttek itt de nem volt meg bennük annyira a Barca iránti szeretet mint a mostani játékosokba pl. Iniesta.

Pep úgy össze rakta ezt a csapatot hogy hibát akarva akaratlanul se lehet találni benne. Ez a játék nem lesz örökké addig örüljünk még így játszanak. Én egy meccset , cselt , gólt , mozdulatot sem találok unalmasnak.
kristop
Entrenador del Barça

2011.01.09. 15:33:36

túlreagáljátok a dolgot. ez egy nagyon durván unalmas meccs volt, tényleg, de általában nem ilyeneket játszunk. a depor már kettő nullánál nem támadott le, nem akart semmit se csinálni csak várta a végét. mi meg iszonyat fásultak voltunk és inkább csináltunk mindig egy oldalpasszt amikor lehetett volna indulni. amit meg csináltunk azt is kettővel lassabban, mint szoktuk. lehet xavi is hiányzott, hogy diktálja a tempót, de ezt már csak a következő meccsen tudjuk meg. én személy szerint a thiago, afellay cserét vártam a második félidőben szinte végig.

amúgy érdekes volt látni, hogy akiknek ez már a harmadik meccsük volt az idén, azok mennyire iszonyat fáradtak voltak. kellett ez a pihentetés nagyon, hogy legalább a csapat egy része mindig friss legyen.
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.01.09. 15:26:30

Ha egy időben van a Barcával 1 meccs akkor egyértelműen a Barcát választom de azért mondtam hogy szívesebben nézem mert kell a változatosság. Nem csak azt akarom látni hogy tartja a Barca a labdát..
De ez már átmegy offba :D
MatyiG
Adminisztrátor

2011.01.09. 15:21:45

MessiFan írta:Én már szívesebben nézem a championship meccseit (mert csak azt tudom) mint a Barcáét.
De engem nem zavar addig amíg nyerünk Very Happy
Azért ez már túlzás szerintem, hogy szívesebben nézel meg egy angol 2. osztályú meccset.
Én semmilyen meccset nem nézek meg szívesebben mint egy Barcát.
Inkább megnézem a Depor - Barcát mint a MU-Pool-t ha egy időben van még akkor is.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.09. 15:12:34

Ahhoz,hogy izgalmasabb legyen egy meccs két csapat kell.
Nézzétek meg a hétközi meccsünk a Bilbaoval pl nagyon jó volt szvsz. Ha így próbálna játszani minden csapat ellenünk,akkor rá lennénk kényszerítve,hogy jobban pörögjünk. Jelenleg,ilyen deporok ellen a Barca kb 60%-on pörög,vagy még annyi se. Annyira uralják a meccset,hogy az ellenfélnek elmegy a kedve,és nem is hajt igazán.
Mi játsszuk a focinkat,mert engedik. Ennyi a történet. Nem vállalják túl magukat a srácok,az biztos, kényelmesen elfocizgatnak,mert ez is elég.

Látványosabbnak látványosabb volt a Rijkaard-éra Barcája,de akkor a többi csapat is nyíltabban játszott.
Viszont szembetűnő nekem,ha nézek régebbi meccseket,hogy teljes fejetlenség uralkodott,össze-vissza szaladgált mindenki. Persze szigorúan a mostani barcához mérve.

Amíg nyerünk,addig szerintem nem kell kritizálni. Sokkal nagyobb baj lenne,hogy botladoznánk,és közben még unalmas a meccs is.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
noname
Llegenda del Barça

2011.01.09. 15:04:14

socio66 írta:sok igazság van abban amit írsz TiTiHenry.
a mostani csapat egy mértani pontossággal megszervezett gépezet,amelyben jelenleg mindenki tökéletesen teszi a dolgát.
az,hogy egy 4-0-ás meccsnek a végét várod,az azért van,mert gyakorlatilag minden meccsünk ugyanaz. szinte mintha egy szalagot pörgetnénk le hétről-hétre,csak az eredmény változik.
valahol ez már nem is szurkolás(mert nincs minek),hanem egy színházi előadás megnézése. :)
én ezt már sokszor megfogalmaztam magamban,csak valahogy hülyén hangzik az egész,lehet hogy nagyon el vagyunk már kényeztetve. :)
de szerintem mindenképp érdekes amiket mondasz.
Nem hangzik hülyén. Nemrég írtam vhol h sok szurkoló saját cirkuszi állatai ként(nembiztos h szó szerint így írtam) tekint a játékosainkra, pedig ők is csak emberek.
A Fifa egy szégyen
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.01.09. 14:58:49

Mondjuk ki: A gólokon kívül unalmas a meccs.
Akármennyire is szép hogy 90 percen keresztül passzolgatnak és amint az ellenfélnél van a labda azon nyomban visszaszerzik, egy angol bajnokságban az ilyen csapatokat kifütyülik mert semmi izgalom nincs benne.
Egy kisebb csapat ellen igenis merjenek nyíltan támadni és ne passzolgassanak 100x addig amíg nem jutnak el az ellenfél kapujáig.
Én már szívesebben nézem a championship meccseit (mert csak azt tudom) mint a Barcáét.
De engem nem zavar addig amíg nyerünk :D
Válasz küldése