2011.01.15. 15:26:02
sziasztok!
Figyelgetem már egy ideje a fórumot, gondoltam én is regelek. Érdeklődéssel hallgattam a "divatdrukker" vitát. Van benne igazság, bár nem értek feltétlen egyet.
Én 12 éve vagyok Barca szurkoló, anno 1998-ban volt szerencsém megnézni pár meccset élőben, keresztapám jóvoltából. NYilván 7-8 évesen az ember a család felé tendál, ízlés szintjén, de akkor megragadott a meccs hangulata.
Magára a találkozókra nem nagyon emlékszem, de a hangulat meg az élmény, az felejthetetlen. Én azóta vagyok barca fan, nyilván az ember előbb szimpátia alapján dönt és csak később fejlődik észben annyira, hogy feljebb lépjen a "divatdrukker" státuszból.
Szerintem nem kell egymás csapatát szidni, még akkor sem, ha totálisan ellenszenves a rivális klub. Most a Barca a jobb csapat, de nem volt ez mindig így.
Persze, feltétlenül örül az ember, ha nyer a csapata, de az öröm közben jó, ha nem sértünk meg másokat. Szerintem belátható, hogy az ő klubja neki ugyanannyira fontos, mint nekünk a Barca...
Nincs ezzel semmi gond, persze a provokáció előfordul, de nem érdemes elcseszni a hangulatot meg elvenni a figyelmet a szép fociról.