Kalap! Sztem meg akkoriban sokkal jobb volt a bajnokság. A Valencia nem egy erős középcsapat volt, hanem Európai szinten is meghatározó csapat, 2x játszottak BL döntőt 2 éven belül. A Deportivo is komoly csapat volt, a bajnokságban és a BL-ben is szép eredményeik voltak. A Barca magához képest gyenge volt, de igy is komoly csapatnak számított, a Real meg fénykorát élte. A középcsapatok is abszolút jók voltak: Mallorca, Zaragoza, Alaves, Celta, Sociedad-erős keretük volt, és olykor meg tudtak komoly csapatokat szorongatni.
Ma pedig mi van? Évek óta az egyetlen csapat a Barcelona, amely a ligából feltud mutatni vmit a Bl-be. Igaz, h mi viszont elég sokat, de az a többi 19 csapatot nem ment fel. Azt mondod a bajnokság a Barca erőssége miatt látszik ilyen gyengének? Nem, ez a bajnokság valóban ilyen gyenge. A Real Mardid, amelyet az utóbbi években mutatott BL teljesítményük alapján még erős középcsapatnak SEM tudnám nevezni európai szinten is tudott tavaly 96 pontot szerezni a bajnokságban, ez mindent elmond sztem a liga színvonaláról. Villarreal, Sevilla kettősről: Sztem SOSEM voltak igazán komoly csapatok. A Sevillának leseett 2 Uefa kupa, a Villarrealnak meg BL elődöntő, de az igazán nagy áttörés mind2 csapatnál elmaradt. Sztem egy Lyon, egy PSV, egy Porto, akik gyengébb bajnokságokból jöttek többet mutattak náluk az utóbbi években, sőt, a Real Madridnál is.
Igazából azon a véleményem vagyok, h ha ebből a bajnokságból kivennénk a Barcát, akkor gyakorlatilag nem nagyon érne többet egy olasz v. egy francia bajnokságnál.