Bajnoki Mérkőzések 10-11

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Mit vársz az új idénytől?

Könnyed címvédés
67
13%
Kiélezett versenyfutás, tavalyi eredménnyel
362
72%
Real Madrid bajnoki címet
40
8%
Európa Liga szereplés
4
1%
Biztos bennmaradás
29
6%

Szavazatok száma: 502
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.01.20. 20:33:14

Bennem örökre megmarad Pep első (?) bajnoki meccse a Racing ellen ami 1-1 lett.. Talán emiatt érzem azt a bizonyos "szagot".
Mind1 milyen lesz a felállás csak nyerjenek. Gondolom ugyan az lesz mint mindig. Labdatartás és támadásépítés az első gólig utána kifárasztani az ellenfelet és beverni nekik annyi gólt amennyit csak lehet.
Van ez ellen bármi esélye is bármelyik csapatnak is?:D
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.20. 20:32:18

Andris írta:
messideco írta:Nem lesz 4-0, ebben biztos vagyok. Egy sima győzelem tökéletesen megfelelne nekem.
Szerintem még több is. A Racing tényleg borzasztóan játszik..

Az a baj,hogy akármilyen jól is játszunk, 4/5-0nál totálisan visszaveszünk. Nem tudom miért fékezi a csapatot Pep? miért nem lehet megszórni az olyan csapatokat,mint a Malaga? ott is simán lehetett volna még többet rúgni,erre visszaveszünk, és mi kapunk gólt.
Úgy megnéznék egyszer egy 90. percig maxon pörgő barcát. :roll:
Hétvégén is,vezetnénk 3/4-0ra, vissza fogunk állni,menni fog a hátul passzolgatás.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.01.20. 20:28:17

Nem az a kérdés, hogy mennyi lesz a Racing ellen az eredmény, hanem az, hogy Pep képes-e rotálni és pihenőidőt adni egy-két játékosának. A Betis ellen Messi abszolút nem volt formában, mellette még 1-2 (3) játékost el tudnék képzelni, hogy pihenjen.
Kép
Kép
Kép
Andris
Adminisztrátor

2011.01.20. 17:11:46

messideco írta:Nem lesz 4-0, ebben biztos vagyok. Egy sima győzelem tökéletesen megfelelne nekem.
Szerintem még több is. A Racing tényleg borzasztóan játszik..
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
messideco
Presidente del Barça

2011.01.20. 16:31:21

Nem lesz 4-0, ebben biztos vagyok. Egy sima győzelem tökéletesen megfelelne nekem.
Kép
"And my heart will leave you never."
Tocy
Director del Fútbol

2011.01.20. 15:42:36

Racingot még lélektelen játékkal is meg kell verni, abszolút veszélytelenek, hátul pedig óriási hibákat képesek csinálni, csak meg kell várni. Az első félidőben szerzünk egy gólt, a másodikban még1et, aztán 80. perc után még kettőt, és 4-0. :D
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.01.20. 15:28:34

MessiFan írta:Nálam a következő meccs döntetlen szagú... Ezért is nem mondok bármilyen eredményt is mert nem lehet biztosra tudni.

A legerősebb kezdőt várom (sajnos) ilyen védelemmel: Puyol-Piuqé-Milito-Abi
Egyszer valószínű hogy megszakad a bajnokságban is a menetelésünk, de nem most. Kellett ez a kisiklás, jól mondta Pep most is korábban is, kell a vereség hoy értékelni tudjuk a dolgokat, illetve hogy ne szálljunk el.

5-0 után ránk ijesztettek, de nem kellett maxon pörögnünk.
Semmi nem változott, ott vagyunk az elődöntőben, de ezt el is lehet felejteni.

Több mozgással, első 45 perces gólokkal hozni fogjuk, Racing gyenge.

Puyol nem lesz jobb bekk, ez tuti. Kiegészülve, sok mozgással, több góllal fogunk nyerni szerintem.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.01.20. 15:22:55

Nálam a következő meccs döntetlen szagú... Ezért is nem mondok bármilyen eredményt is mert nem lehet biztosra tudni.

A legerősebb kezdőt várom (sajnos) ilyen védelemmel: Puyol-Piuqé-Milito-Abi
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.01.20. 15:20:39

S.Agüero írta:Az idény második felének az első bajnoki meccsét játsszuk szombaton.
Ilyen kezdőt elnéznék:
--------------------------VV-----------------------
----Adriano------Piqué-----Puyol-------Abidal----
--------------------Sergi/Masch-------------------
--------------Xavi/Ibi--------Iniesta---------------
-------Pedro----------Messi-----------Villa--------
Tipp: 4-0. Gólok: Messi, Villa, Pedro, Ini
Jót tenne a csapatnak most egy magabiztos nagy arányú győzelem.
Hajrá! :wink: :D
Igen, bár semmi gond nincs az égvilágon :P

Racingot tuti megcsapjuk, érdekelne Pep mit gondol Adriano tegnapi meccséről. Akárhogy átvariálnám a helyében hogy ne játsszon, így pontatlan, inkább úgy hogy Maxwellnek mindenképp helye legyen.

Puyolt már nem fogja többet kitenni jobbra, pedig akkor Abidal középre húzódásával játszhatna baloson Maxwell, erre a szitura 0% esély van.

Inkább egyből jobboson kezdetném, hibátlanul játszott idén, sőt, nélkülözése után is.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
MatyiG
Adminisztrátor

2011.01.20. 15:14:49

Az idény második felének az első bajnoki meccsét játsszuk szombaton.
Ilyen kezdőt elnéznék:
--------------------------VV-----------------------
----Adriano------Piqué-------Puyol------Abidal----
---------------------Sergi/Masch-------------------
--------------Xavi/Ibi--------Iniesta---------------
-------Pedro----------Messi-----------Villa--------
Tipp: 4-0. Gólok: Messi, Villa, Pedro, Ini
Jót tenne a csapatnak most egy magabiztos nagy arányú győzelem.
Hajrá! :wink: :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MatyiG 2011.01.20. 15:21:19-kor.
GyZ
Barça C

2011.01.19. 18:55:37

Hétvégén tizenöten megyünk Barcelonába meccsre,és szeretnénk kilátogatni az edzőközpontba is!Ezzel kapcsolatban lenne az kérdésem,hogy itt milyen korosztályú csapatoknak van edzés,illetve esetleg van-e meccs is valamelyik utánpótlás csapatnak?
A felnőttek is itt edzenek,és ha igen,akkor az edzések időpontját hol lehetne megtalálni az interneten?Szombat reggeltől kedd reggelig leszünk Barcelonában!
Előre is kösz a választ!
Tocy
Director del Fútbol

2011.01.17. 17:14:41

Az első félidőben ellenállhatatlanul játszottunk, nem tudom, hogy az Almeria hatására, vagy a rekorddöntés miatt, vagy mi miatt, de nagyon pörögtek a srácok. Iniesta aranylabdás szinten játszik hetek óta, fenomenális, amit művel. És idén a gólok sem maradnak el, jönnek szépen, meg a gólpasszok is. Jelenleg a csapat legjobbja. Messi is az első félidőben volt yo, a másodikban már leeresztett, de ez most megbocsátható. Villa megint két gól, szerintem ha szezon előtt valaki azt mondja, hogy ennyit lő, mindenki vakon aláírta volna, itt meg év elején még Zlatant sírták vissza sokan...Abidal hihetetlen, agresszíven és önbizalommal telve játszik, a Bilbao elleni gólja óta fantasztikus. Viszont nekem ( csak az első félidőt láttam végig, a másodikból csak részleteket ) Xavi játéka megint elég szürke volt, kb az Espanyol óta picit takarékon van. Ez nem baj, jelenleg Iniesta pótolja ezt, de az Arsenal ellen újra kéne a zseniális Xavi :)
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.01.17. 16:59:51

Sok mindent már nem nagyon lehet írni egy-egy bajnoki meccsünk után. :) Összességében csak a a cserékkel nem voltam kibékülve ismét. Nem értem ezeket a késői változtatásokat, főleg nem egy ilyen első játékrész után.
A 4 pont előny már jelentős, akkor is ha még sok van hátra. Úgy érzem nyeregben vagyunk, amit persze helyén kell kezelni (ezzel nem lesz gond) és meg lesz a bajnoki cím.

Visca el Barca :!:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Gauchomester
Entrenador del Barça

2011.01.17. 12:12:43

Sok pozitívumot el lehetne mondani a tegnap estéről. A legnagyobb az Alméria játéka volt, hatalmasat küzdöttek, s bár 5 centin múlt a végén, de szerencsére egyszer már elpártolt a szerencse a madridtól. Na de a Barca-meccsről meg:
Azt nem tudom, hogy ha 3-0-ra megyünk, Pedro is gólt lőtt már, Villa is gólt lőtt már, tehát mindketten elégedettek lehetnek, akkor a 60. percben miért nem lehet behozni Bojant? Megint a 80. percben állt be, és sorra csak 10 perceket kap, ha kap. Persze, hogy semmi önbizalma, és görcsös, mert csak azt látja, hogy a meccsek száma csak gyarapszik ezekkel a francos 10 percekkel, a gólok száma viszont nem. Pedig tegnap jól mozgott, helyzetbe is került, amit a kapus nagy bravúrral védett, adott Afellaynak egy gólpassz értékű labdát, szóval nem lehetett rá panasz, de ezt továbbra sem értem, hogy miért csak a 81. percben jön be. Ezek után kicsit fura hallgatni Pep-et, hogy ő aztán minél több lehetőséget akar neki adni. Fura, de most a 4 pontos differencia vigasztal.
detabarca
Capitá del Barça

2011.01.17. 09:55:07

Egyenlőre nem látok semmilyen formaingadozást. Max 2 meccs volt, amire rá lehet fogni, az is a karácsonyi szünet után. Tegnap az első 20 percben olyan hengerelés volt, hogy öröm volt nézni. Vérszemet kaptak, hogy a Real botlott. Most 3 elvileg pihenős meccs következik, majd február 6.-án az Atletico. Ha addig nem változik semmi, akkor hazai pályán nem lehet gond, mert a II. Tridente is remek formában van. Én a BL-ig tuti nem izgulok és örülök az ilyen pihenős meccseknek.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.01.17. 09:48:02

Az első félidő jó volt, a második már nem annyira mert darálták Messiéket rendesen. A szabadrúgás nagyon tetszett mert tökéletesen lőtte Duda :D
A lényeg, hogy meg van a 3 pont és 4 pont előny :)
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2011.01.16. 23:58:35

ab1daL írta:A győzelemmel nem csak 4 pont lett az előny, janem megvan az új klubrekord is. 28 tétmeccs veretlenül. Hasonló folytatást! :wink:
Guardiola nem bízta véletlenre, hogy sikerüljön megdönteni. :D

Amúgy épp ma gondoltam rá, hogy azzal, hogy mindig a legjobb csapat játszik pihennek a legtöbben a legtöbbet. Mert így már egy félidő alatt lerendezik a meccset és aztán mindenki pihen. De ha mondjuk 3 kulcsjátékos pihen egy meccset, akkor a többieknek végig kell hajtaniuk a meccset azért, hogy ne veszítsünk. Így pedig csak 3 pihen és 7 (Valdést ne számítsuk) normális terhelést kap. :)

A mai meccs is tökéletesen ezt mutatja. Ilyen borzasztóan unalmas meccset is rég láttam. :D a második gól után már simán leállt a csapat, a második félidő meg egyenesen nézhetetlen volt. Itt annyiban mást csináltam volna Pep helyében, hogy beküldöm már akkor a cseréket, hogy fenntartsák legalább egy kicsit a meccs ritmusát.

A lényeg akkor is az, hogy ez a csapat túltesz az eddigi összes Barcán. Elképesztő!
Gali
Capitá del Barça

2011.01.16. 23:40:36

S.Agüero írta:Féltávnál járunk. 19 meccsen 52 gól, és csak 11 kapott elképesztő.
Bocs, hogy javítalak, de 52 pont és 61 gól.
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
ab1daL
Director del Fútbol

2011.01.16. 23:19:58

A győzelemmel nem csak 4 pont lett az előny, janem megvan az új klubrekord is. 28 tétmeccs veretlenül. Hasonló folytatást! :wink:
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
MatyiG
Adminisztrátor

2011.01.16. 23:18:30

Féltávnál járunk. 19 meccsen 61 gól, és csak 11 kapott elképesztő.
4 pont előnyben várhatjuk a következő 19 meccset.
meccsről: első félidőben káprázatosan játszottunk, másodikban leálltunk, de így is sikerült berámolnunk egy gólt(jött is a tippem 8) :lol: )
Alves sérülése szerintem elég súlyos több hét lesz abból a húzódásból, de ne legyen így.
Abidal megint tökéletes volt. :)
Busquets-et lehetne pihentetni pár meccsig most szvsz.
Xavi jól játszott+adott egy kumma nagy gólpasszt.
Iniesta szokásos csodálatos ahogyan teszi-veszi a labdát.
Messiről leírtam a topicjában.
Villa szokásos, csak most be is mentek neki a helyzetei.
Pedro meg hihetetlen milyen mezőnymunkát művelt. :D
Szép volt fiúk!
év végén 100 pont fölött! :D 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MatyiG 2011.01.16. 23:43:19-kor.
szkeptikus06
Jugador del Barça

2011.01.16. 23:17:40

csababarca írta: egy bl-meccsen nem szabad elaltatnunk magunkat,mert ott visszaüthet,mert akár meg is foghatja a csapatot egy talált gól.

Összességében elégedett vagyok, örülök,hogy Messi mellé Pedro és Villa is feljött góllövésben.

féltáv,+4 pont difi. játékban sokkal több van közte.
Én ezeket mindenképpen kiemelném.
1. A BL-ben szerintem tavaly ezzel is baj volt az Inter ellen,hogy 1 gólos vezetés után elhittük,hogy győztünk. Ezt idén nem szabadna.
Egyedül az szól a 2. félidei játék mellett,hogy még most van lehetőség pihenni,használjuk ki! Ha már a kupa és a bajnokság mellé bejön a Bl is,akkor nem lesz idő pihenésre és jól jöhet most ez a kis plusz.
2.Pedro és Villa jó formája kell,mert ha véletlen valamelyik csatár kiesik,akkor is legyen 2 top formában lévő, mivel a kispadunk hulla, valamint nem szabad olyanná válni,mint a reál,hogy ha a top játékosnak nem megy(Ronaldo),akkor a csapatnak sem. Fontos lehet,hogy Villa és Pedro is tudják szórni a gólokat.
3. 4 pont a különbség,de lehetne 7-8 is. Ha azt vesszük,hogy a reál a Sevilla és a Valencia ellen sem annak köszönhette a győzelmet,hogy felülkerekedett a másikon. Volt egy klasszis megoldás,ami a javukra döntött,de egál volt a két csapat. A spanyoloknál sajnos nagyon ritka az olyan meccs,hogy a reál-barca duót megfogja valaki. Ez a két csapat külön szint. A Barca most mindenki fölött áll és alatta van egy-két szinttel a reál,viszont így is pár szinttel a többi spanyol csapat fölött. Már az elköltött eurótízmilliók önmagukban is biztosítják ezt a "királyiaknál". De szerencsére csapategységet és hozzáállást nem lehet vásárolni. Ezért nem tudnak olyan egységesek lenni,mint mi. Viszont,ha odafigyelünk,akkor ezt a 4 pontot megtartjuk a bajnokság végéig és behúzzuk idén is a bajnoki címet.
ziipp
Capitá del Barça

2011.01.16. 23:09:39

Öröm volt nézni a mai játékot.

Iniesta... szavakat alig találok. Erősebb, stabilabb lett, és elkezdett gólokat lőni.

A végén Messivel sajnos nem sikerült gólt rúgatni, cserébe viszont Villa kétszer is betalált. ;)
Alberto10
Capitá del Barça

2011.01.16. 23:08:52

csababarca írta:Tudom nem illik egy ilyen sima meccs után fanyalogni. De azért ezt a második félidőt én kikérem magamnak. Még ha 3 gólos is az előny miért állunk le?miért nem rúgunk annyit amennyit csak tudunk? ezt irigylem egyedül a realból,hogy azok mennek mint a meszes,ha tudnak, nem állnak le úgy mint mi.

Az első félidő brutális volt, a másodikon bealudtam majdnem.

ezzel csak azt akarom mondani,hogy egy bl-meccsen nem szabad elaltatnunk magunkat,mert ott visszaüthet,mert akár meg is foghatja a csapatot egy talált gól.

Összességében elégedett vagyok, örülök,hogy Messi mellé Pedro és Villa is feljött góllövésben.

féltáv,+4 pont difi. játékban sokkal több van közte.
Azért pihiznek ilyenkor,mert tudják, hogy nagyon hosszú még a szezon. És így is négy gólt rúgtak. A Clásico-t, meg a BL meccseket majd végig nyomják. De ehhez az is kell, hogy most kicsit pihenjenek.
Szerintem ez az ő szemszögükből teljesen érthető, ráadásul még úgy is, hogy minden meccsen a második félidőben takaréklángon égnek akkora gólrekord áll mögöttük, hohy ihaj.
A mi szemszögünkből persze finnyáskodhatunk, de bele kell gondolni, hogy 70 meccset lenyomni egy szezonba, szerda-szombat ritmusban igen kemény fizikai feladat, megpróbáltatás.:wink:
Amikor kell, akkor elvárjuk, hogy végig nyomják.
torrentkiller
Entrenador del Barça

2011.01.16. 23:07:18

Bob_Marley írta:A győzelem volt a legfontosabb, s ezt hozta is a csapat!
4 pont az előny, innentől kezdve pláne nem nagyon kell figyelgetni a Madridot, mert ez már 2 meccs!
csababarca sok igazságot írt, de azért nem szabad el menni amellett, hogy borzasztó hosszú a szezon!
Szerintem nem baj, hogy amikor csak lehet lazsálunk, s pihenünk!
Persze jó nézni a szép focit, de hosszú távon ez a helyes döntés!
szvsz
Ezzel én is így vagyok. Egy félidő gála, majd egy pihenés. (azért a végén a cserék egy kicsit felpezsdítették a játékot). Összességében elégedettek lehetünk, főleg úgy hogy a madrid sincs már olyan szorosan rajtunk.
Most azért oda kell figyelni, mivel ilyen tájban szokott jönni a hullámvölgy. Gondolom Pep is felkészült rá, és dolgozik valamin ez ellen :)
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2011.01.16. 23:04:42

mess2009 írta:Adrianó sajnos közelében sincs

Messi kissé dekoncentráltnak tűnt

hogy valami negatívat is mondjak

Bele se merek gondolni, hogy mi volt pozitívum :)

A meccsről:

Az első félidő tökéletes. Messin látszott, hogy nagyon gólt szeretett volna rúgni, de nem nagyon jött össze. Vagy túl sokan voltak körülötte, vagy túl sokat cselezett vagy nem ért oda. Villa nálam a meccs embere. Zseniálisan játszott.
A második félidőben kicsit visszavettünk a tempóból, de ennyi is elég volt, így is voltak ziccereink. Bojan most elég jól tolta abban a 10 percbe, csak azt sajnáltam, hogy a végén nem sikerült betalálnia. Afellay egyre több időt kap, és egyre jobban érzi a ritmust. A hátsó alakzatnak, sok dolga nem volt, most Piquének volt 1-2 hibája, de szerencsére nem lett különösebb zűrzavar belőle.
Szép volt fiúk!

Szerintem ha így folytatjuk, év végére 100 pont fölé is mehetünk, na de ez még nagyon a jövő zenéje.
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
Lezárt