Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Rendkívül sokszor egyetértek veled, de szerintem itt nagyon mellélőttél. 5-0-nál mit csináljanak? Milyen motiváció az, hogy 5-0-nál is ugyanúgy hajtsanak egy Almeria, vagy Betis ellen? Ha még a Real Madrid, megértem, hiszen az ősi rivális elleni minőségkülönbség bemutatása még nagyobb büszkeség, na de alap bajnokikon...csababarca írta:...
20tek írta:Ritkán szólok hozzá a fórumban, de ez már sok.csababarca írta: Az a baj,hogy akármilyen jól is játszunk, 4/5-0nál totálisan visszaveszünk. Nem tudom miért fékezi a csapatot Pep?
Mégis miféle követelmény ez a csapattal/Peppel szemben? Nézel te futballt a a Barcan kivül? Nézted a Barcat az elmúlt 2 év előtt is? Tudod mi az a futballban, hogy 2 góllal vezetni? Mi az hogy 3-mal? Esetleg 4-gyel? Egy átlag csapat egész szezonjárban 1-2-szer fordul elő ilyen, az aktuális bajnoknál kb 4-5-ször.
Amit jelenleg a Barca művel, az egy álom, de nekünk azért nem ártana 2 lábbal a a földön járni, és úgy élvezni/érrtekelni ezt a helyzetet, mert nagyon valószínű, hogy sem a te, sem az én életemben nem fogunk már ilyen Barca csapatot látni (persze a jelenlegit remélhetőleg még sokáig látjuk:-))
Ezt azért másoknak is mondom, hogy az azért nem olyan természetes, hogy jön Thiago esteleg Fabnregas, beállnak Xavi posztjára, és minden megy tovább. Egyáltalán nem biztos,hogy az aktuális generációban van olyan játékos, aki ezt nyújtani tudja Xavi helyén, hiába vesszük meg az aktuális legjobbat...
Kellenek a karakteres kis csapatok, de van még 19 meccs és nagyon szoros az alsóház:El fanático írta:A szerdai kupameccsen a mi szempontunkból sajnálatos módon a Betisnek sikerült újfent megerősítenie engem, hogy a következő elgondolásom helyes:
Eljött az idő, amikor is a La ligában szükségszerű a vérfrissítés. A második ligában való 2-3-4 vagy akár több éves szereplés jót tesz a kiscsapatoknak, újraépítik magukat és "megtanulnak" küzdeni.
Többen említették már több topikban, hogy a La liga igazából két csapatos és színvonaltalan, mert a két nagy ellen szinte senki sem tud kétesélyes meccset lehozni.
Az alsóházban, ha megfigyelitek megy a "nagy kényelmeskedés" - persze az idény vége felé vannak csapatok, mint a Málaga is, akik tavaly az utolsó pillanatban tudtak a Primera divisionban maradni, most arab tőkeinjekció segítségvel iparkodnak, mert ekkora mázlira nem alapozhatnak újra.
Amikor azt mondjátok, a kisebb csapatok lefekszenek ennek-annak, igen - elalibizik a szempontjukból esélytelenebb meccseket, mert ők a saját kis csatáikat vívják meg a bentmaradást jelentő helyekért és más nem érdekli őket.
Erre jön előbb egy Hercules és megmutatja, hogy ha akarna akkor pl.: a Zaragoza is tudna így játszani, de addig bolond lesz, amíg a part nem szakad, úgymond.
Aztán a Levente - aki azt gondolta, hogy a másik frissen felkerült csapatot jól megcsapjuk, az bizony leshetett, hogy 2-1re voltunk jók ellenük és nem csinálták magukat össze, mert a Barca volt az ellenfél.
Most meg a kupában a Betis - ezek akarnak, küzdenek. Nem egy villámlátogatás lesz az övéké, mint ahogy a Sociedad-é sem.
Személy szerint roppant mód örülök, hogy nyáron ismét harapós lesz a friss hús, aki meg eddig évekig ellébecolt és csak arra játszott, hogy éppen hogy csak a bentmaradás meglegyen az pedig küzdjön meg a visszajutásért.
Oké, tudom - utolsó 3-nak is lenni kell, de nem mindegy, hogyan.
Persze, szép az, mikor szana-széjjel szívatjuk szerencsétleneket, holott biztosan lehetne másképp is.
Jövő szeptembertől pedig lesz is, higyjétek el - elmegy a Zaragoza, a Gijon és a Almería előreláthatóan és jön a Betis, a Celta Vigo és a Vallecano - utóbbi nem biztos, hogy minőségi csere, de az első kettő biztosan nem bámészkodni érkezik.
Már most üdvözlöm az érkezésüket.
Ritkán szólok hozzá a fórumban, de ez már sok.csababarca írta: Az a baj,hogy akármilyen jól is játszunk, 4/5-0nál totálisan visszaveszünk. Nem tudom miért fékezi a csapatot Pep?
hy!!GyZ írta:GyZ írta:Hétvégén tizenöten megyünk Barcelonába meccsre,és szeretnénk kilátogatni az edzőközpontba is!Ezzel kapcsolatban lenne az kérdésem,hogy itt milyen korosztályú csapatoknak van edzés,illetve esetleg van-e meccs is valamelyik utánpótlás csapatnak?
A felnőttek is itt edzenek,és ha igen,akkor az edzések időpontját hol lehetne megtalálni az interneten?Szombat reggeltől kedd reggelig leszünk Barcelonában!
Előre is kösz a választ!
Bocs!Tudna valamelyikőtök választ adni a kérdéseimre?GyZ írta:Hétvégén tizenöten megyünk Barcelonába meccsre,és szeretnénk kilátogatni az edzőközpontba is!Ezzel kapcsolatban lenne az kérdésem,hogy itt milyen korosztályú csapatoknak van edzés,illetve esetleg van-e meccs is valamelyik utánpótlás csapatnak?
A felnőttek is itt edzenek,és ha igen,akkor az edzések időpontját hol lehetne megtalálni az interneten?Szombat reggeltől kedd reggelig leszünk Barcelonában!
Előre is kösz a választ!
eric írta:Félre ne érts pajtás, a világért sem akarnálak megbántani
Az általad felvetett dolgot próbáltam egy másik szemszögből megközelíteni, hátha a csapattal kapcsolatos kételyeid ezáltal enyhülnek. Nem akarlak semmiről meggyőzni, főleg nem álhatatosan.
Egyszerűen úgy érzem, hogy bőven többet kapunk/kaptunk a csapattól az elmúlt 3 évben, mint bármely másik szurkolótábor, és ezek után bármilyen ilyen felvetés már tényleg a "szőrszálhasogatás" kategóriába esik (nálam).
De azért van ez a topik, hogy erről diskuráljunk
Hajrá AtMa!!!!!
Értem én, mit hiányolsz te, de nem jó helyen keresed a megoldást: azt írtad, hogy kevés erőfeszítés kell ezekhez a papírforma meccsekhez (ezzel is lehetne vitatkozni, de most ebbe ne menjünk bele). Szerinted ha nem 50-60 percig adnak bele a fiúk "kevés erőfeszítést", hanem 90 percig, akkor az fejleszt rajtuk bármit is?? Nemhinném. Nem ez okoz k*rvakemény és küzdős ellenfelek ellen "üzemzavart", hanem az, hogy nagyon kevés a szezonban az olyan meccs, ahol a siker nem ezzel a könyebb, lazább játékkal jön, hanem vért kell picit izzadniuk a fiúknak. Itt lehet némi hiányérzetünk, ezen a ponton szívhatunk egy Chelsea vagy Inter ellen. Amit te írsz, az a könnyed játék 90 percesre nyújtása, de ez már megy nekik hidd el, ez a kisujjukban van,csababarca írta:eric írta:csababarca: ...
NEm ezzel van a gondom. Tisztában vagyok vele,hogy hány meccs van egy évben, mennyit edzenek a srácok.
Csak az a bajom,hogy minimálisat adnak ki magukból. Nem azt akarom,hogy fulladjanak ki minden meccs végére. De teljesen látni,hogy nagyon kevés erőfeszítés kell ahhoz,hogy itthon,ilyen malaga,levante csapatoknak gólokat rúgjanak. Nem kell ehhez felpörögniük, megszakadniuk. Ez látszik kívülről is.
eric írta:Még annyit hozzátennék, hogy a 3 éve tartó konstans jó teljesítményhez lehet, hogy pont ez az egyik kulcs, hogy nem ajdák ki minden meccsen magukból a maximumot (akár csak a hazai meccseken). Vajh' érdemes lenne beáldozni ezt a hihetetlen szériát egy olyan bizonytalan hatású tényezőért, hogy idehaza 90 percekig gálázunk? Nemhiszem. Nyerjünk itthon több góllal, idegenben elég 1-2 góllal, és ez így van rendjén, így működik a dolog... de még ebbe is néha csúszhat hiba (sőt eljöhet az idő, amikor hibák jönnek egymás után, el se merem képzelni ekkor hogy fogsz hozzáállni a csapathoz)
eric írta:csababarca: ...
Valamelyest egyet értek. Annyi különbséggel, ha nem is akarnak 90 percig csak támadni (mert azért az sem lehetséges), legalább ne ott hátul a Puyol-Pique-Valdés trió labdázgasson 10 percig, mert olyankor általában majdnem bealszom.csababarca írta: Nem értitek miről beszélek.
Szoktátok nézni a meccseket? elég egy fél percre felpörögni,jönnek a helyzetek. aztán labdázzanak egy kicsit megint hátul.
Idegenben pihenjenek 2/3-0 után,az teljesen jogos.
De otthon ne aludjanak már be a második félidőre.
És ezt azért mondom,mert ha már az összes többi bajnokság meccsén nem lehet szórakozni rendesen,akkor legalább ahol lehet,ott legyen 90. percig tényleges szórakoztatás.
S.Agüero írta: Csababarca!
Szerintem lesz még nekünk olyan meccsünk ahol egész meccsen kell pörögni. tartalékolnak. Nem akarják teljesen kifutni magukat gondolom ezért nem hajtunk már 3-0 után.
2. bajnoki volt. első a numancia ellen volt.MessiFan írta:Bennem örökre megmarad Pep első (?) bajnoki meccse a Racing ellen ami 1-1 lett.. Talán emiatt érzem azt a bizonyos "szagot".
Mind1 milyen lesz a felállás csak nyerjenek. Gondolom ugyan az lesz mint mindig. Labdatartás és támadásépítés az első gólig utána kifárasztani az ellenfelet és beverni nekik annyi gólt amennyit csak lehet.
Van ez ellen bármi esélye is bármelyik csapatnak is?:D
Sanama írta:Ne már... Ezt most komolyan nem értitek?
Miért vesznek vissza 5gólos előny után?? Talán mert játszanak így is épp elég meccset 1 év alatt?
Ne legyetek már telhetetlenek...Örülnétek,hogy megvan a lehetőség arra,hogy visszavegyenek,vagy inkább néznétek 1,5óra szenvedést a végén 1-1el?