Bajnoki Mérkőzések 10-11

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Mit vársz az új idénytől?

Könnyed címvédés
67
13%
Kiélezett versenyfutás, tavalyi eredménnyel
362
72%
Real Madrid bajnoki címet
40
8%
Európa Liga szereplés
4
1%
Biztos bennmaradás
29
6%

Szavazatok száma: 502
Tocy
Director del Fútbol

2011.01.22. 12:29:17

S.Agüero írta:
davidvillabest írta:Megtudná valaki mondani miért Adriano a Jobb szélső ?
Mert Alves sérült és valakinek helyettesítenie kell és erre alkalmas ő, de meglehet, h Maxwell fog játszani a jobb oldalon. :) :wink:
Jobban járunk ott Adrianoval.
MatyiG
Adminisztrátor

2011.01.22. 12:18:06

Mert Alves sérült és valakinek helyettesítenie kell és erre alkalmas ő, de meglehet, h Maxwell fog játszani a jobb oldalon. :) :wink:
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.01.22. 11:41:17

Mivel a baloldalon nem nagyon van helye Maxvell és Abidal miatt, és máshol sem igazán jutna szóhoz, így a jobb oldlat hellyettesíti Alvest. Puyol is jó lenne oda, de rá középen van szükség. Ezért! :wink:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
davidvillabest
Jugador del Barça

2011.01.22. 11:13:04

Megtudná valaki mondani miért Adriano a Jobb szélső ?
Kép
¡illa, illa Illa, Villa maravilla!
oregem21
Jugador del Barça

2011.01.22. 10:44:00

mekkor a királyság már, ma otthon játszik az Atletic is meg a Nagycsapat is!!!!
ha most mennék ki Barcelonába tuti h mindkettőt megnézném....:):) :wink:
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.01.22. 10:34:30

sjd írta: Nekem ezzel nincs semmi problémám, de azt magyarázza már meg valaki, hogy miért van az, hogy Guardiola ezeket a 4-0-kat nem érzi elég biztosnak ahhoz, hogy a 85. percnél előbb pályára dobja Bojant vagy Thiagot?

Almeria ellen is már 5-tel kellett, hogy menjünk, mire nagy kegyesen becserélte Bojant a 60. perc környékén, és érdekes módon alig, hogy kapott 5 percnél több bizalmat egy kellően gyökér csapat ellen, rögtön lőtt is 2-t.

Egy 3-0és félidőnél pl. reális esély van arra, hogy az ellenfél kihoz vmit a meccsből, ha esetleg a Thiago-Jds-Mascherano kp állna fel? Vagy a Jeffren-Pedro-Bojan csatársor? Esetleg Fontás lő 3 öngólt ha behozza Pique helyére?
Ez én sem értem. :roll: Általában a 60. perc körül a meccsünk már eldőlt, megy a gurigázás. Ilyenkor egy bizonyításra vágyó csereember mint Thiago,Bojan vagy Affellay nagy lendületet adhat a csapatnak, plusz ők is több lehetőséget kapnak. Az alapembereink pedig többet pihenhetnének. Bízom benne hogy idővel változtatni fog a cserélési szokásán Pep, mert ez még nem igazán tökéletes.

A mai meccsről: Minden nagyképüséget félretéve, azt gondolom hogy tökéletes ellenfél lesz a Racing, a hétközi vereség után! Persze jó lenne ha szoros, izgalams meccset játszanánk, de valószínüleg nem így lesz.

A kezdőt nem merném megtippelni. Messit szeretném ma is ltáni, de egy kis pihenés ráférne, ahogy Bojanra is egy önbizalom növelő meccs. Én még nem láttam Affellayt csak egy 10 perc erejéig kb. úgyhogy remélem ma lehetőséget kap. Illetve Keita játéka is sanszos. 4-0-ra tippelek! :)

Visca el Barca :!:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
sjd
Llegenda del Barça

2011.01.22. 10:30:41

lluisllach89 írta: Értem az álláspontod de ez így túl "szép" lenne.

Van egy hierarchia, és szépen kell végiglépkedni a ranglétrán. Gondolj bele hogy a kp-n ez hogy néz ki..
Szerintem teljesen igazságtalan lenne ha például egy JDS jönne be csereként Mascherano helyett..
Sőt, Keitát is idevehetjük. Lehet szidni a két vkp-t de egyrészt nem egy posztra jönnek be, emiatt persze lehet Pepet szidni hogy Keita nem túl erős előrejátékban.

De ha jönne egy sérüléshullám ki játszana, ki lenne kezdő? JDS? Ugyanmár. (A mai hírektől eltekintve szigorúan)

Akik kezdők lehetnek az pont hogy Masch illetve Keita.

Ez főleg a kp sorra vonatkozik. Egyébként, ettől eltekintve, igazad van. Mert Ibinek, Bojannak, Thiagonak kellenek a percek és van hogy jegeli őket Pep 2 gólos előny birtokában is...
Itt most nem feltétlenül a neveket kell nézni, felőlem beállhatna Masch és Keita is a félidőben
Fernando
Llegenda del Barça

2011.01.22. 09:22:18

Az én kezdőm:

Valdés,- Adriano, Puyol, Piqué, Abidal,- Busquets, Keita (Thiago), Iniesta,- Villa, Afellay (Bojan), Pedro

Messit pihentetném.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2011.01.22. 00:00:36

csababarca írta:...
Hát, ezek szerint ha ilyen szempontból közelíted meg, hogy visszaüthet, akkor gondolom a 2-0-s előnyökre gondolsz. De olyan meg mostanában nem volt :) Egyébként teljesen természetes, hogy többet akar mindenki, ez is emberi tulajdonság, csak nem elvárni kell, maximum reménykedni lehetne szvsz. Legalábbis az én értékrendem szerint ez lenne a helyes.

Ami a cseréket illeti, 3-0-nál még én se cserélnék :) Nem mintha ez sokat számítana, de egy gólt bármikor lehet találni, az pedig újabb lendületet adhat az ellenfélnek. Azért annyit ezekkel kapcsolatosan Pepre lehet bízni, hogy Busquetsnél egyből bedobta, amikor látta, hogy eljött az idő, Pedrónak meg kellett egy év, hogy ezt megtegye. Thiagónak ez volt az első olyan féléve, amikor komolyan ott ült a padon bevethetően.
.
gergo9
Director del Fútbol

2011.01.21. 23:29:30

csababarca írta: egy napja vitatkozok,feleslegesen.
Azt,hogy visszaüthet a leülés,nem egy 4-0ás meccs esetében mondtam,hanem pl a tavalyi inter ellenit. Ahol rengeteg más tényező is hozzájárult a vereséghez,de az is,hogy a gól után látványosan visszavettünk.
Vagy Arsenal elleni 0-2ről 2-2.
Azért ez jó nagy ferdítés.
Inter ellen egy szemernyivel nem játszottunk jobban a gól előtt mint után , gyakorlatilag a semmiből lőttünk egy gólt.
Arsenal ellen meg nem az volt a kulcsmomentum hogy visszavettünk hanem az hogy Maxvellt 10ből 10szer megverte egyazegyben Walcott.
Meg kaptak egy teljesen ajándék 11-est.
Meg amugy is nevetséges elvárásai vannak pár embernek a csapattal szemben.
Már nem elég a 4-5-0 ás győzelmek sem meg a totális megalázás, mi lesz még ha jön a lejtő :shock:

Thiago,Fontas ugymond enyhe mellőzésére az lehet a magyarázat hogy vszeg Thiago és Fontasban is megvan a potenciál hogy komoly konkurenciát teremtsen a kppályán és a védelemben is.
Csak ugye jelenleg ott a világ legjobbjai játszanak nem biztos hogy egézséges konkurenciát teremtene ez a csapaton belül.
Direkt késlelteti a teljes beépítésüket.
Lásd pölö Bojan is a holland felhozta a nagycsapathoz 3hónapig stabil kezdővé tette, majd ugye a Guardiola féle csapatban Eto,Henry,Messi melletti tartalékszerepkör elég rosszul érintette. Mostanra ott tartunk hogy nyilvánvaló adottságbeli hiányai mellett fejben is talán a leggyengébb az egész csapatból.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.01.21. 22:41:51

sjd írta:
B. Tamás írta: Az az óriási, hogy nem állnak meg 3-0-nál. Egyszerűen emberek, nem gépek, emberek, akik ha érzik, hogy kevesebb is elég, akkor kevesebbet nyújtanak.
Nekem ezzel nincs semmi problémám, de azt magyarázza már meg valaki, hogy miért van az, hogy Guardiola ezeket a 4-0-kat nem érzi elég biztosnak ahhoz, hogy a 85. percnél előbb pályára dobja Bojant vagy Thiagot?

Almeria ellen is már 5-tel kellett, hogy menjünk, mire nagy kegyesen becserélte Bojant a 60. perc környékén, és érdekes módon alig, hogy kapott 5 percnél több bizalmat egy kellően gyökér csapat ellen, rögtön lőtt is 2-t.

Egy 3-0és félidőnél pl. reális esély van arra, hogy az ellenfél kihoz vmit a meccsből, ha esetleg a Thiago-Jds-Mascherano kp állna fel? Vagy a Jeffren-Pedro-Bojan csatársor? Esetleg Fontás lő 3 öngólt ha behozza Pique helyére?
Értem az álláspontod de ez így túl "szép" lenne.

Van egy hierarchia, és szépen kell végiglépkedni a ranglétrán. Gondolj bele hogy a kp-n ez hogy néz ki..
Szerintem teljesen igazságtalan lenne ha például egy JDS jönne be csereként Mascherano helyett..
Sőt, Keitát is idevehetjük. Lehet szidni a két vkp-t de egyrészt nem egy posztra jönnek be, emiatt persze lehet Pepet szidni hogy Keita nem túl erős előrejátékban.

De ha jönne egy sérüléshullám ki játszana, ki lenne kezdő? JDS? Ugyanmár. (A mai hírektől eltekintve szigorúan)

Akik kezdők lehetnek az pont hogy Masch illetve Keita.

Ez főleg a kp sorra vonatkozik. Egyébként, ettől eltekintve, igazad van. Mert Ibinek, Bojannak, Thiagonak kellenek a percek és van hogy jegeli őket Pep 2 gólos előny birtokában is...
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
sjd
Llegenda del Barça

2011.01.21. 22:05:46

forcabarca10 írta:ez egy jókérdés, de guardiola biztoan jobban tudja hogy mi a jó és mi a nem jó :D
Akkor viszont legyen 90 percig folyamatosan világverő foci és befogom a számat
Tocy
Director del Fútbol

2011.01.21. 22:05:04

LM10 írta:Szerintem az a kérdés, hogy ki lesz a jobbvédő a meccsen. De szerintem Adriano.

Valdes,Adriano,Piqué,Puyol,Abidal,Busquets,Xavi,Iniesta,Messi,Villa,Pedro.
Sztem meg nem feltétlen az alapkezdő lesz :)
LM10
Director del Fútbol

2011.01.21. 21:57:25

Szerintem az a kérdés, hogy ki lesz a jobbvédő a meccsen. De szerintem Adriano.

Valdes,Adriano,Piqué,Puyol,Abidal,Busquets,Xavi,Iniesta,Messi,Villa,Pedro.
forcabarca10
Barça B

2011.01.21. 21:55:39

ez egy jókérdés, de guardiola biztoan jobban tudja hogy mi a jó és mi a nem jó :D
Tocy
Director del Fútbol

2011.01.21. 21:55:03

sjd írta:
B. Tamás írta: Az az óriási, hogy nem állnak meg 3-0-nál. Egyszerűen emberek, nem gépek, emberek, akik ha érzik, hogy kevesebb is elég, akkor kevesebbet nyújtanak.
Nekem ezzel nincs semmi problémám, de azt magyarázza már meg valaki, hogy miért van az, hogy Guardiola ezeket a 4-0-kat nem érzi elég biztosnak ahhoz, hogy a 85. percnél előbb pályára dobja Bojant vagy Thiagot?

Ezzel egyetértek, bár idén Pep már jobban cserél önmagához képest, mint eddig...de a Thiago-Afellay kettőst én 3-0-nál azonnal hoznám, és szerencsére mióta Afellay itt van, azóta is volt már 3-0-ra példa...Mascherano sem azért áldozta be 1 évi fizuját, hogy kupameccseken játsszon.
sjd
Llegenda del Barça

2011.01.21. 21:47:46

csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.21. 21:30:58

detabarca írta:
Tudom, hogy nem fél órás témáról van szó. Nagyjából egyet is értek veled és sztem a többség is. A különbség az, hogy valóban sok a fiatal és te leállsz velük vitatkozni, míg a többség nem.
1 hozzászólás után le lehet szűrni, hogy kinek érdemes válaszolni, és ki az akivel nem lehet vitatkozni, de még értelmesen beszélni se.
Amit most írtál az megint jó példa, de eddig nem ezt írtad. Túl szélsőségesen akartad nyomatékosítani a mondandód lényegét. És amibe bele lehet kötni, abba itt bele is kötnek. De hát nem ma kezdted te sem, úgyhogy ezt tudnod kéne :wink:

Tudom,csak amikor már személyeskednek az irányomba,akkor én se fogok jófiú lenni.
Írtam az inter példát már tegnap is.

Én tartom az állításomat,lehet vele egyet érteni,és lehet bírálni. Nekem ez a véleményem. Viszont ez örömteli,hogy ennyi hibát látok a csapatban :)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
detabarca
Capitá del Barça

2011.01.21. 21:18:14

csababarca írta: egy napja vitatkozok,feleslegesen.
Azt,hogy visszaüthet a leülés,nem egy 4-0ás meccs esetében mondtam,hanem pl a tavalyi inter ellenit. Ahol rengeteg más tényező is hozzájárult a vereséghez,de az is,hogy a gól után látványosan visszavettünk.

De mondom,legyen igaza mindenkinek,lehet hurrogni,nevetni.
Tudom, hogy nem fél órás témáról van szó. Nagyjából egyet is értek veled és sztem a többség is. A különbség az, hogy valóban sok a fiatal és te leállsz velük vitatkozni, míg a többség nem.
1 hozzászólás után le lehet szűrni, hogy kinek érdemes válaszolni, és ki az akivel nem lehet vitatkozni, de még értelmesen beszélni se.
Amit most írtál az megint jó példa, de eddig nem ezt írtad. Túl szélsőségesen akartad nyomatékosítani a mondandód lényegét. És amibe bele lehet kötni, abba itt bele is kötnek. De hát nem ma kezdted te sem, úgyhogy ezt tudnod kéne :wink:
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2011.01.21. 21:14:30

Rugjunk az elso 10 percben 4 golt, gurigazzunk 80 percet, es tartsuk magunk mogott a legfobb ruvalisunkat!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.21. 21:05:54

detabarca írta:
csababarca írta:Nem érdekel mit mondtok, nekem unalmasak a meccseink ezen részei
:roll:
Ha csak ennyit mondasz, akkor sztem senki nem áll le vitatkozni veled. Az volt az elszólás, hogy ha visszavesz a csapat 60 perc játék és 4gólos vezetés után, az visszaüthet. Magyarán fél óra alatt kapunk 4 vagy több gólt :)
Erre vajmi kevés az esély. :)

egy napja vitatkozok,feleslegesen.

De mondom,legyen igaza mindenkinek,lehet hurrogni,nevetni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
detabarca
Capitá del Barça

2011.01.21. 20:55:35

csababarca írta:Nem érdekel mit mondtok, nekem unalmasak a meccseink ezen részei
Ha csak ennyit mondasz, akkor sztem senki nem áll le vitatkozni veled. Az volt az elszólás, hogy ha visszavesz a csapat 60 perc játék és 4gólos vezetés után, az visszaüthet. Magyarán fél óra alatt kapunk 4 vagy több gólt :)
Erre vajmi kevés az esély. :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.21. 18:26:35

Barcaforever írta: Tehát, miért hagyják abba a gól lövést 4-5nél miért játszanak mindig 7-8-9 gólos meccseket?Most van egy olyan csapatunk, akinek van lehetősége 3-4-5 gólokkal nyerni.Nem hinném, h ez annyira normális meccsenkénti 3as gól átlag. :roll:

Sztem nézzél inkább tükörbe, h ki az óvodás a fórumon. :wink:

Végülis igazad van visszaüt majd egyszer, h leülnek 4-0 után, mert sok csapat sokszor lő nekünk 3/4-0 után 4 gólt.

Ez tipikus esete, amikor kínunkban már nem tudunk mibe belekötni, h miért ülnek 4-0 után. :lol: Nem akarlak kigúnyolni, de ez tényleg vicces.

Mostmár csak azt nem értem, h az Almeriának miért nem rúgtunk vagy 15öt. :lol:

Nem lehúztam a teljesítményünket. Mert az brutális,amit a csapat csinál két és fél éve. Nem ezzel van a gond.

Csak elmondtam,hogy unom a barca meccseinek nagy részét a 60. perctől. És ezzel nem vagyok egyedül. Nekem igenis unalmas,hogy az utolsó 25-30 percben Piqué,Puyol és Valdes gurigáznak egymással.
Nem érdekel mit mondtok, nekem unalmasak a meccseink ezen részei. De biztos poénból fügyülgettek a Malaga elleni meccsünkön a szurkolók is,mikor már 10 perce hátul passzolgattak a védőink.

De most én vagyok a rossz,hogy "kritikát" mertem megfogalmazni a csapat felé...

Nem érdekel mit mondtok, nekem unalmasak a meccseink ezen részei

Barcaforever
Director del Fútbol

2011.01.21. 18:18:57

csababarca írta:

jobban jártál volna,ha nem szakítod meg ezt a sorozatodat.
Neked is fogalmad nincs arról,hogy mit beszélek. Van pár ember aki megértette,van néhány,mint te,aki teljesen félreértelmezted a mondandómat.
Óvodások fóruma ez már lassan. Nem csoda,hogy sokan itt hagyták már a fórumot emiatt.
Én szurkoló vagyok,és elvárom,hogy 90 perces meccsen 90 percig tartson a foci. ennyi. És pont azért,mert most van ilyen csapatunk,most lenne lehetőség erre,amiről beszélek.

De nem baj, igazatok van, legyen.
Majd amikor visszaüt az ilyen jellegű leülés,itt fogtok sírni,hogy miért kellett leülni ennyire a sima vezetés után.
Tehát, miért hagyják abba a gól lövést 4-5nél miért játszanak mindig 7-8-9 gólos meccseket?Most van egy olyan csapatunk, akinek van lehetősége 3-4-5 gólokkal nyerni.Nem hinném, h ez annyira normális meccsenkénti 3as gól átlag. :roll:

Sztem nézzél inkább tükörbe, h ki az óvodás a fórumon. :wink:

Végülis igazad van visszaüt majd egyszer, h leülnek 4-0 után, mert sok csapat sokszor lő nekünk 3/4-0 után 4 gólt.

Ez tipikus esete, amikor kínunkban már nem tudunk mibe belekötni, h miért ülnek 4-0 után. :lol: Nem akarlak kigúnyolni, de ez tényleg vicces.

Mostmár csak azt nem értem, h az Almeriának miért nem rúgtunk vagy 15öt. :lol:
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.21. 18:02:44

B. Tamás írta:...

Én szurkolói szemmel nézem ezt a kérdést elsősorban. Tisztában vagyok vele,hogy nem lehet 90 percet végighajtani,főleg nem 5-0 előnynél.
Csak néha unatkozom mostanában a meccsek utolsó felében/harmadában,mert semmi sem csinálunk. Ez zavar.

Tartja a mondás,hogy evés közben jön meg az étvágy. Én most így vagyok vele,hogy minél többet akarok. Mert látom a srácokon,hogy többre képesek még ennél is.
Nincs bajom a csapattal,mert a hozzáállás példás, minden a legnagyobb rendben,legszebb korszakát éli a klub. Csak én telhetetlen vagyok és még többet akarok. :)

De köszönöm a reakciót. Lezárom magamban a témát. De majd lesznek olyanok,akik elő fogják ezt még venni,ha esetlegesen egy ilyen leülés miatt pontokat veszítünk.
Lezárt