Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Tourenál nem írtam h a pénz miatt ment volna el.Ronaldinho&Barca írta:Noname, részben egyet értek a mondandóddal, de Tourét meg kell, hogy védjem. Ő tojt a pénze, hogy mennyit kap és mennyit akar.. ő egyszerűen játszani akart, játékperceket akart, amit a cityben megkap.
Ha valaki akkor őt a pénz kvára nem érdekli..
Nem mint Buszkecc, aki már nyavalygott amikor épp, hogy felkerült a nagycsapatba, hogy fizetésemelés jó lenne..
Gondoltam kifejtem a véleményem én is a témáról, de hozzászólásod után fölöslegesnek tartom. Minden egyes szavával tökéletesen egyetértek!noname írta:Mondj egy olyan szélsőt, aki Pedronál jobb lenne nálunk(én max CR-t tudom elképzelni), mondj egy olyan támadót, aki Villánál jobb lenne nálunk!
A mi csapatunkat nem az egyének teszik annyira naggyá, hanem a hihetetlen csapategység. Messi,Xavi,Iniesta vakon is tudják hol áll a másik, lassan ez már Pedrora is igaz. Puyol és Pique is remek párost alkotnak.
Nálunk a csapategység a lényeg. Alves se lenne feleennyire se jó, ha az oldalán nem egy Messi lenne. Aki ugyan irányító, de mégis inkább a jobb oldalra húzódik ki, ezért Alvesnek sok területe van rendszerint. Alves a csapategységet meggyőződésem h rontja, ezzel a hozzáállásával, egy elkényeztetett kölyök. Ugyanaz van vele, ami annyira jellemző a brazilokra. A foci a nyomornegyedből ragadja ki őket, aztán van elhíznak, vagy hisztiznek, hogy 6 vagy 7 millió eurót kapjanak, miközben 10-15 évvel azelőtt a kilátásaik szerint 2 élet alatt se kereshettek volna meg feleannyit se!
Cruyffnak igazat adok. Ő mindenkinél jobban szereti a Barcát és igencsak nagy szaktekintély, rendszerint jó döntéseket hozott a múltban is. Ha Alves nem akar hosszabbítani, mehet, ezen semmi bonyolult sincs. Első perctől tudta h nem fog itt 10 millió körüli összeget kizsarolni, startból tudta h menni fog. Ha maradni akart volna, nem kér ennyit. Toure is menni akart, elengedték, kaptunk egy valag pénzt és meg se éreztük a hiányát, Mascherano kifogástalanul teljesít, nemegyszer a meccs embere volt. Ugyanez lesz Alvessel is, ha elmegy. Jön helyette Van de Wiel vagy Lahm és alig fog érződni a hiánya. Persze nem haragszom ha végre marad, Toure maradásának is örültem volna, de ha menni akar, márpedig aki nem elégszik meg 6 millióval, hanem kb 1,5x annyit kér, az menni akar, akkor menjen amerre lát!
Szánalmas h egyeseknek mennyire elveszi az eszét a siker. Toure is egyáltalán nem tűnt akkora durranásnak, amikor jött, nagyon jó lett, nem is tűrte h fél évig padozzon. A siker elveszi az emberek eszét!
Alves nem világbajnok, nem volt sose az Aranylabda szavazáson a legjobb 3 közt, már mi a francért kapna annyit mint Xavi, Iniesta vagy Messi. A világbajnokoknak a marketing értékük is sokkal nagyobb, de a jó teljesítménye miatt mégis úgy gondolom érdemel annyit mint Villa, de egy centtel se többet. Rosell-ék jól teszik ha precedenst teremtenek. Ibra is nevetségesen nagy fizut kapott, lejjebb kell a fizetéseket vinni, ha megadják a hisztiseknek, amit kérnek, csak feljebb mennek a fizuk mind.
Igen, de én ezzel Iniesta érdemeit szerettem volna nyomatékosítani.Alberto10 írta: Persze, hogy nem kockáztatta a köv. szezonját, VB-t stb, mert nem is tehette, hiszem eltiltás miatt nem játszhatott a BL döntőn!
ha pedro, villa és valdes van olyan jó a posztján, mint alves, akkor elvileg pedronak kellene a legjobb szélsőnek lennie, villának a legjobb támadónak, valdesnek meg a legjobb kapusnak a világon.noname írta:Alves, 4. elfontosabb????kristop írta:szerintem a csapatnak a negyedik legfontosabb játékosa, így a negyedik legmagasabb fizetést is érdemli. puyol érdemeiért folyamatosan megkapta az új szerződéseket folyamatos emelésekkel. de, ha ezt így nézed akkor villa meg piqué is baj, hogy annyit kap, mint puyol?
Messi,Xavi,Iniesta,Pique,Puyol - utóbbi mér nem fiatal, de ő a kapitány
Alves max 6., bár Pedro is van már annyira jó a maga posztján mint Alves és Villa is, sőt, Valdes...
a-aa, az atletico madrid ellen állt be jeffren helyett jobbvédőnek, miután az teljesen bolond volt. meg idén játszott a ceuta ellen oda-vissza középhátvédet. az alkata pedig ilyen. szerintem az ilyen magas, hosszú lábú, vékonyabb emberekből nem lesz szélsőhátvéd.Andris írta:kristop, kényszermegoldás volt az ? nem lehet hogy simán úgy kezdtük valami kupameccsen ? nem emlékszem, mindenesetre lehet hogy keverem akkor valakivel a srácot, de alkatilag nem egy piqué vagy Lucio volt, az tuti. Ők az alkatilag középső védők, szélesek vagy magasak. Ettől függetlenül lehet h az Athleticben középen játszik, dehát Puyol meg még Van Gaalnál az A-ban is jobb bekk volt, aztán mégse ott alkotott maradandót.
egyetértek. én is ezt bírom az egyik legjobban benne, hogy a többi folyamatosan támadó szélsőhátvédhez képest mennyire jól védekezik. rémlik roberto carlos? vagy elől lerendezi már, vagy visszaér és elnyomja őket. olyan meg nem is nagyon volt, hogy egyazegyben folyamatosan megverték volna egy meccsen.ziipp írta:Engem Alves játékában mindig az nyűgöz le, hogy a védő feladatait is jól ellátva képes olyan nyomás helyezni az ellenfél jobb oldalára, hogy gyakorlatilag teljesen elfojtja azt. Taktikailag nagyon fegyelmezett, ha kell, akkor kevesebbet megy fel, elképesztő mennyiségű munkát végez, és remekül illeszkedik a csapatba.
ezek is nagyon hiányoznának.. a második részével is egyetértek, de mint már mondtam, még egy picivel többet próbálnék neki adni, és ha akkor is xavi/iniesta szintjét akarja, akkor sajnos elkell mennie.sjd írta:és remélem emlékszünk még ERRE
Amit mondani akarok, hogy takarodjon ha nem elég neki a pénz, de ne vigasztaljuk magunkat azzal, hogy nem is volt fontos játékos és tökéletesen pótolható
jeffrent én is bírtam ott. annyira bizonyítani akart, hogy le is kellett hozni nehogy kiállítsák. megetették, megetették párszor, dehát felrúgta az illetőt, nem jó?BlauGranaGroc írta:jaj ne már...
nem kell ennyire túldimenzionálni Danikát
simán el leszünk nélküle is
tartom, hogy Jeff 1in1 tudná pótolná, de sokan vannak még akik védekezésben legalább olyan jók, mint a brazil, a támadás részét pedig megoldjuk majd máshogy
Tavaly volt egy meccs, hogy muszájból odakerült Jeffren. Hát mit ne mondjak. Egy félidő alatt vagy 3 pirosat is begyűjthetett volna, csak a bírón múlott, hogy nem szórta ki. Plusz majdnem gól(ok)at kaptunk róla.BlauGranaGroc írta:jaj ne már...
tartom, hogy Jeff 1in1 tudná pótolná, de sokan vannak még akik védekezésben legalább olyan jók, mint a brazil, a támadás részét pedig megoldjuk majd máshogy
Miért veszed ezt ráugrásnak?Gyurinho írta:nem azt írtam ,hogy erősebb lenne, de akkor másképp fogalmazok azokban a kontrákban amikor Alves fönnt ragad és a helyén indulnak el( márpedig nem egy ilyen volt) azt egy VÉDEKEZŐBB játékossal tudnánk csökkenteni.(Egyébként tudtam ,hogy valaki ezt félreolvassa és rá fog ugrani..)
Egy biztos az ő távozásával nem tudnánk azt pótolni ,hogy fönnt mindig van egy emberünk aki Messit támogatja.
Jeffren tudna potolni??BlauGranaGroc írta:jaj ne már...
- naaa, azért durváskodni nem kell, evvel még viccelni is rossz!szajko írta:Én szerintem hozzuk vissza Oleguert.
Persze, hogy nem kockáztatta a köv. szezonját, VB-t stb, mert nem is tehette, hiszem eltiltás miatt nem játszhatott a BL döntőn!Fernando írta:de ne felejtsük el, ő nem játszott a BL döntőben, nem játszott sérülten, kockáztatva a köv. szezonját, vb szereplését, nem kergette oda-vissza azon a meccsen ronaldot mint Puyol.
Pár szezonnal ezelőtt Messi oda vissza fütty-fütty.. Én nem tartom akkora ásznak Lahmot. Alvés a posztján a legjobb. Talán ott van a top5-ben Lahm is.Fernando írta:Elég fontos lenne őt megtartani, de ha semmi áron nem megy, akkor egy régiúj név: Lahm, senki más nem képviseli ezt a stílust megfizethető áron belül.
Pár szezonnal ezelőtt Messi oda vissza fütty-fütty.. Én nem tartom akkora ásznak Lahmot. Alvés a posztján a legjobb. Talán ott van a top5-ben Lahm is.Fernando írta:Elég fontos lenne őt megtartani, de ha semmi áron nem megy, akkor egy régiúj név: Lahm, senki más nem képviseli ezt a stílust megfizethető áron belül.
Én ezt egyáltalán nem így látom. Szerintem nagyon is függ Alvestől a játékunk. Ugyanis ő adja meg azt a pluszt, hogy támadásoknál gyakorlatilag egyfajta 3-3-4-es felállásban toljuk, ugyanakkor védekezésben is visszazár, és a 4-3-3-ba váltunk ismét vissza. És ezt a hihetetlen munkát, futómennyiséget senki nem képes elvégezni rajta kívül ezen a poszton.Sanama írta: Hála Istennek a játék nem függ annyira tőle,mint Xavi-Messi-Iniesta hármastól.
Igen, én is így gondolom. Ha nem fogadja el az ajánlatot, akkor mehet amerre lát, de a tökéletes pótlása azonnal szinte lehetetlen. Lehet, hogy van olyan spíler aki idővel ráérezne a stílusra, de hosszú ideig meglátszana a játékunkon.sjd írta: Amit mondani akarok, hogy takarodjon ha nem elég neki a pénz, de ne vigasztaljuk magunkat azzal, hogy nem is volt fontos játékos és tökéletesen pótolható
Kis túlzással ezt Messiről is elmondható (sőt, neki még kontrasztként ott is van a válogatott)...palesz77 írta:
Lehet hogy Xavi és Ini 4-et adtak, de Alvesnek kb az összes gólpassza előtt ők tették ki... Persze enyhe túlzás, de remélem érted.![]()
Lehet hogy Xavi és Ini 4-et adtak, de Alvesnek kb az összes gólpassza előtt ők tették ki... Persze enyhe túlzás, de remélem érted.sjd írta: Idén 7 gólpassz (Xavi, Iniesta 4nél tart)
Előző két szezonban 10 és 11 gólpasszt adott
Azért annyira nem rossz mutatók...
Idén 7 gólpassz (Xavi, Iniesta 4nél tart)LG írta: Azért a jobbhátvéd poszt eleve nem annyira fontos a futballban, mint a csatár. Alves nélkül lehet gyengülne valamelyest a jobb oldalunk, de nem hinném, h komoly visszaesés lenne a játékban.
nem azt írtam ,hogy erősebb lenne, de akkor másképp fogalmazok azokban a kontrákban amikor Alves fönnt ragad és a helyén indulnak el( márpedig nem egy ilyen volt) azt egy VÉDEKEZŐBB játékossal tudnánk csökkenteni.(Egyébként tudtam ,hogy valaki ezt félreolvassa és rá fog ugrani..)ziipp írta:Erősebb lenne a védelmünk nélküle?Gyurinho írta:az a baj ,hogy itt sokan túlaggódják ezt a jobbvédő kérdést, ha elmegy Alves a világ (egyik) legjobb jobb védője elmegy ,de most sokan azon gondolkodnak ,hogy miképp lehetne pótolni? - 100%osan nyilván sehogy,de más taktikával többen is ,szóval más jhátvéd ha nem is futna annyit föl de a védelmünk erősebb lenne arrafelé akkor azzal ugyanannyit nyernénk.Ha menni akar menjen, nem ő a legfontosabb elem itt.
Engem Alves játékában mindig az nyűgöz le, hogy a védő feladatait is jól ellátva képes olyan nyomás helyezni az ellenfél jobb oldalára, hogy gyakorlatilag teljesen elfojtja azt. Taktikailag nagyon fegyelmezett, ha kell, akkor kevesebbet megy fel, elképesztő mennyiségű munkát végez, és remekül illeszkedik a csapatba.