Huh, skacok... Ma három órakor lesz vizsgám horgászatból

Hogy meglegyen a horgászengedélyem. Semmi köze sincs az egyetemhez, az egyetemmel már végeztem. Hobbiszinten akarom üldözni a horgászatot.
Tavaly rabsicként horgásztam, s el is kaptak majdnem. Oltári nagy szerencsém volt:
Éppen pergettem, és gondoltam, hogy a széles patak másik oldalán talán sikerrel járok. Gondoltam hogy szólnom kéne a havernak hogy átmegyek a másik oldalra, mivel a híd az kb 20 méternyire volt tőlünk. De mégsem szóltam neki, majd látjuk egymást a szemközti partról.
A wobbler készletemet meg otthagytam mivel senki nem volt ott csak mi, haverom meg 15 méterrel odébb pecázott a tesójával (a tesójának sincs engedélye, mivel megvonták), s nem láttunk egymást, mert a bokrok takarták. Na megyek át a pecabottal a másik oldalra, és mikor készültem bedobni a csalit a másik oldalon, megállt egy jeep kocsi közvetlenül a wobbler készletem előtt, s kiszállt a kocsiból 2 kigyúrt izomagyú halőr. Mondom aztabazz, elbújtam a bokrok között. Micsoda időzítés volt, totál véletlenszerencse. És persze ideges is voltam, mert ott hagytam a wobblerkészleteimet táskával. Haverom tesója akart szólni nekem hogy tegyem le gyorsan a botot, de nem talált engem, mivel a patak másik oldalán voltam. Kérdezték a halőrök hogy kié ez a wobblerkészlet meg a táska, erre előbukkan a haverom horgász engedéllyel, hogy az az övé xD Én meg bújkáltam a bokrokban...
És a halőrök persze gyanút fogtak, hogy van itt egy horgász aki illegálisan pecázik. Ott is maradtak félórát, arra vártak hogy visszamenjek a készletemért. Dobtam sms -t a havernak hogy megvagyok, bújkálok az erdőben. Visszaír, hogy megse moccanjak, mert dühösek az őrök mert lóvá tettem őket, és ráadásul az egyik őr kocsival körözött is. A másik őr meg ott maradt a parton.
Én meg mélyebbre mentem az erdőben és elbújtam az árokba botommal, közvetlenül az út mellett. Kikukucskálok az árokból, erre arcomtól kb 5 méternyire ment el a halőr kocsi lassan. Mégjó hogy nem vette észre a fejem.
Ott is maradtam vagy egy óráig, miközben azon vettem észre hogy kulancsok mászkálnak rajtam... Most döntenem kellett:
1. Vagy kilépek az árokból és lerázom magamról a kulancsokat, de ezzel el is kapnak.
2. Vagy ott maradok még mindig, és fekve leszedem magamról a kulancsokat.
Kettes oppozíciót választottam...
Végül haver ír sms -t hogy le kell lépnünk mert necces a helyzet. Majd kocsival odaállt az árok mellé, én meg berepülök a kocsiba, és GÁÁÁÁZzzzz. Én meg közben a hátsó ülésen bújtam el mint egy szökevény.
Tisztára Prison Break feelingem volt. Jó buli volt
Azóta nem mentem pecázni. Úgyhogy most ma megyek vizsgázni horgászatból, hogy ne legyek rabsic...