Kalap1988 írta:
Ez egy nagyon jó videó, én is láttam pár hete és valóban vetíteni kellene sok helyen,de azért ezzel a logóval és céggel vigyázni kell... Árultak indonéziai és kínai terméket is magyar címke alatt. Mindenesetre már magáért a videóért megéri terjeszteni, mert tanulságos. Illene többet termelni és akkor nem szorulna az ország szemétbehozatalra.
Hej,de nehéz ügy ez..Első körben normális szabályozás kellene,mert jelenpillanatban az is magyar terméknek minősül amit itthon csomagolnak.
Legyen szó például tengeri sóról,fűszerpaprikárol amely 50%-ban brazil importból származik.Megkapja az 599xxxxxx vonalkódot,és máris rá lehet nyomtatni hogy magyar termék. Szemétbehozatalra csakugyan nem szorulunk,mivel házon belül is elég jó a felhozatal.Mert mi mást lehetne mondani az itthon előállított "reggeli italokra",tejre(ami 51% tejet tartalmaz)a húsipari nyesedékekből előállított vörösárukra,felvágottakra? És mindez teljesen elfogadott mivel megfelelnek a törvényi szabályozásnak. Ugyanakkor például ez a szabályozás nem teszi lehetővé,hogy a marhahúst érlelje a hentes(hacsak nem akar büntetést fizetni),hogy a mangalicát ridegen tartsd(Ausztriában viszont igen,ezért sok étterem onnan hozatja a húst).És tegyük fel a kérdést,mitől lenne jobb
a boltban kapható magyar sápadt,vízizű paradicsom,a marokkói sápadt vízizű paradicsomnál? Nem is annyira a mennyiséggel van itt gond,hanem a minőséggel,illetve a hozzáállásról.Mert amíg a piacon,boltban,kiöregedett
tejelő marhát adnak el borjúként,birkát bárányként,és az "őstermelő" a nagybani piacról szerzi be az árut,nem nagyon lesz változás..
Szerencsére vannak kivételek,próbálkozások amik előre mutatnak.Például
több helyről is hallani hogy a gazdák összefogtak,és a tejet nem leadták a felvásárlóknak hanem elkezdték kihordani házhoz.És máris jobban járt mindenki. Vannak kisebb üzemek,akik drágábban ugyan de jó minőségű élelmiszereket állítanak elő. Én szívem szerint inkább őket támogatnám ebből a pénzből amit rossz marketingre költenek(ismét).
Nem véletlenül említem a marketinget,mert amit a magyar borral is művelnek már évek óta,attól rögtön kinyílik a bicska a zsebemben