Kalap!
Én értem mire próbálsz kilyukadni, de az érvelésed rossz, itt most a Föld teljes népességéről beszéltünk és azt állítottam, hogy a folyamvölgyi civilizációkban összpontosult a jelentős része, azaz lehetett azokon a hatalmas vidékeken amiket írsz, népesség, de pont a területi elszórtságuk miatt valószínűtlen, hogy a számuk meghaladta volna a folyamvölgyi civilizációk népességét.
Egy sarkított példa, Tokióban élnek ma 20 millióan (elővárosokkal együtt) Mongóliában több ezerszer akkora területen 3 millióan.
A népesség koncentráció nem véletlen, hogy a városiasodott területeken jelentkezik.
Azt írod régészeti bizonyítékok vannak az ott élőkre, ez rendben is van, de annakl a nagy tömegű népességnek nyomot kellett volna, hagynia, pont a koncentráció miatt, ha meg nem koncentrálódtak, akkor nincs városiasodás és nincs fejlett földművelés...
A másik, hogy nem tudom elképzelni, hogy fejlett földművelés nélkül, egy népcsoporton belül a népesség nagymértékben megnövekedjen. Márpedig, ahol megnövekedett a népesség, ott az ellátást meg kell szervezni, ergo még írásbeliséget és államiságot is feltételez. Így ennek is nyoma kellett volna, hogy maradjon.
Várom a cáfolatot