barca44 írta:Még annyit hozzátennék, hogy valakit divatszurkolónak titulálni eléggé képlékeny, mert mindenki valamikor divatszurkolóként kezdte.
Ez így van, csak a sikeres időszakokban megszerzett divatdrukkerek egy része később lemorzsolódik, másik része meg felnő, bölcsebb lesz, többet megtud a fociról és mindenekelőtt megtanulja kontrollálni a megnyilvánulásait és nem dühödt tinédzserként vezeti le a dühét a fórumokon. Nem tudom, lehet ez arrogáns vélemény, de néha az itthoni Barca drukkerek egy részére egyáltalán nem vagyok valami büszke. És sajnos itt is elég sokszor igaz, hogy annak a legnagyobb a hangja, akinek legkevésbé kellene megszólalnia.
Én évekig úgy véltem, hogy itt nálunk Magyarországon hagyományosan jó viszony van a Barca és Arsenal drukkerek közt, de sajnos ez kezd lerombolódni némileg. Ha tetszik, ha nem, de részben erről a csapat is tehet gondolok itt Henry eligazolására, de még inkább a nagyrészt média által kreált Fabregas ügye (amihez speciel az angol bulvársajtó is rakott egy nagy lapáttal, de a Barca játékosai sem ártatlanok).
És remélem nem sértek meg senkit, de igenis oka ennek a jelenségnek az a rengeteg új fiatal, irritáló Barca drukker, akiket felszedett a csapat mostanában.
És egyáltalán nem utolsósorban az a hihetetlen média hype, ami a csapatot körülveszi. Néha a csapból is a Barcelona folyik, a riporterek is nyalják fenekünket ahogy kell, legjobb példa, hogy már a Sport TV-s 'Blanco' Ferit is néha Barca-drukkernek érzi az ember.
És bár mindezek egyáltalán nem jelentenek semmilyen mentséget az ilyen buta és nyíltan provokatív szándékú blogbejegyzéseknek, de azt igenis érthetővé teszi, hogy a szurkolók nem Barca-drukker egy részéből miért vált ki már tömény undort a csapat. Legalábbis azok számára bizonyosan, akik átéltek már rosszabb korszakokat is a csapattal és hánytak némileg hasonlóan a Galaktikusoktól vagy a nagy Manchestertől pédául.
De minket vigasztalhat az a tudat, hogy mindez annak köszönhető, hogy mennyire baromira jól megy most a szekér a kedvenc klubunknak!