Serie A / Coppa Italia

Foci a Barçán kívül
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2011.02.26. 11:46:08

BarcaFANFAN írta:
L.Messi 10 írta:Az Olasz Futball Legnagyobbja: :cry:
http://juventushungary.hu/index.php?opt ... Itemid=168
2012 június és vége egy 20 éve tartó szerelemnek! :(
Szomorú... Óriási focista, nagyon sokat tett az olasz fociért, mindenidők legnagyobb olasz focistája, kár, hogy nemsokára visszavonul :(
Ezt most találtam:
"Az első szerződésem, amit aláírtam a Juventusnál, kitöltetlen volt. Akkor is aláírom pályafutásom utolsóját, ha az is kitöltetlen lesz."

Alessandro Del Piero, A Juventus.

:cry: Ilyen egy igazi LEGENDA!, az Olasz foci legnagyobbja! Esküszöm mindjárt elsírom magam...
Kép
BarcaFANFAN
Barça B

2011.02.26. 11:27:12

L.Messi 10 írta:Az Olasz Futball Legnagyobbja: :cry:
Szomorú... Óriási focista, nagyon sokat tett az olasz fociért, mindenidők legnagyobb olasz focistája, kár, hogy nemsokára visszavonul :(
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2011.02.26. 11:16:21

Az Olasz Futball Legnagyobbja: :cry:
Kép
LM10
Director del Fútbol

2011.02.25. 21:49:06

Ilyen a futball. Generációk jönnek-mennek. Ez szerintem attól függ, hogy egy adott országon belül a klubok mennyire akarják a fiatalokat beépíteni. Na ez olaszban szinte zero. Angliában veszik a külföldi játékosokat, a fiatalokat is. Nekem európában a spanyol és a német utánpótlás módszerek tetszenek, és ebből is jobban a spanyol. Itt a klubcsapatok is nyugodt szívvel teszik be a B csapat játékosait, sokan erre is építenek(Villarreal,Espanyol-rajtunk kívül) Ez a spanyol generáció óriási, a fiatalok is azok, és ezelőtt hiába nem alkottak válogatott szinten sem, csak voltak nagy spanyol játékosok, akik a ligában alkodtak(Morientes,Raúl,Reyes,Hierro,stb)
bali 15
Director del Fútbol

2011.02.25. 21:23:53

Bali, azért ebben nincs igazad! Sztem nem ismered eléggé az olasz labdarúgást, ha úgy gondolod, h régebben csak a külföldi sztárok miatt voltak jók, és csak 3 olasz játékost tudsz kiemelni ebből az időszakból. Hidd el, én pont ezen az időszakon nőttem fel, és állitom, h nagyon is jó volt az olasz labdarúgás, mind klub, mind válogatott szinten, utóbbival egyben utalok is arra, h igenis nagyon sok kiváló olasz játékos alkotott ez időtájt. Pont az a gond, h ezt a generációt egy sokkal, de sokkal gyengébb követte.
Tudok én még felsorolni. Csak azok már mind védők. De azok jönnek még most is futószalagon. De ilyen kaliberű játékmesterek mint az imént általam felsorolt 3 nemigen lesz még. És ha valamit terveznek az olaszok még a közel jövőben akkor ilyenek kellenének.Biztos vannak még akiket lehet sorolni, csak bennem ők maradtak meg jobban. 9 éves koromban ragadt rám az első focis élmény, a 2000-es EB. Akkor ragadt meg bennem a Totti és Del Piero nevek. Meg amikor 2001-ben bajnok lett a Roma. :D , nem biztos, hogy helyesen fogalmaztam korábban.
De abban biztos vagyok, hogy azért van az olasz foci abban a helyzetben ahol van mert a fiataloknak nem adnak profi szerződést.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.02.25. 21:03:10

Én helyeslem, h csak 3 olasz mehessen, de nem feltétlenül gondolom azt, h egy német csapat legyen az olasz negyedik helyett, mert ők sem jobbak semmivel.
Barca14 kérdését módosítva egy kicsit: Mit néznénk szívesebben? Egy Juventust, egy Hamburgot v. mondjuk egy Man. Cityt/Liverpoolt/Tottenham-et a BL-ban? Én úgy gondolom, h egy angol 5. csapat is simán erősebb mint a német v. olasz 4., sőt!

Bali, azért ebben nincs igazad! Sztem nem ismered eléggé az olasz labdarúgást, ha úgy gondolod, h régebben csak a külföldi sztárok miatt voltak jók, és csak 3 olasz játékost tudsz kiemelni ebből az időszakból. Hidd el, én pont ezen az időszakon nőttem fel, és állitom, h nagyon is jó volt az olasz labdarúgás, mind klub, mind válogatott szinten, utóbbival egyben utalok is arra, h igenis nagyon sok kiváló olasz játékos alkotott ez időtájt. Pont az a gond, h ezt a generációt egy sokkal, de sokkal gyengébb követte.
bali 15
Director del Fútbol

2011.02.25. 20:54:10

Az olaszoknak nem jósolok szép jövőt. Olyan volt mint most a Premier League. Verték a mellüket, hogy az ő bajnokságuk a legerősebb. Ja a külföldi sztárok miatt. Kaká,Crespo,Shevcsenko,Ronaldo,Davids,Zidane.
Másik nagy gond az, hogy ott a fiatalok nem kapnak profi szerződést. Kizárt dolog, hogy náluk egy Pedro vagy Bojan korú játékos kiemelkedjen. Luca Toni például már asszem 28 éves volt amikor feltűnt a 2006-os VB-n. Vagy nekem például nagyon tetszik a Boriello. Erre most nézem,hogy már ő is 28.
Pár éve meg nagy botrány volt mer SAF elhozott egy játékost (nagyon fiatal) a Lazio utánpótlásából akit Totti-hoz hasonlítottak. Hát bazz, a gyerek semmit nem fog fejlődni ha még mindig a 40 éves ikon van a csapatban aki többet árt már a csapatnak mint használ és foglalja a helyet.
Az meg már egy másik gond, hogy az olaszoknál kb. 10 évenként születnek olyan játékosok akik miatt egyáltalán érdemes leülni a TV elé. Volt a Baggio, aztán beállt egy kis szünet. Most volt a Del Piero és a Totti. És már ők is matuzsálemek. A jelenlegi Olasz foci csak gladiátorokból áll, akik küzdősportnak hiszik ezt a játékot. Őszintén remélem, hogy ezentúl a válogatott seregszemléken a Spanyolok átveszik az olaszok helyét mint a kontinens nagyhatalma.
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2011.02.25. 20:43:34

LM10 írta:Nálam is lent van a serieA a listámon...nagy kivétellel szoktam nézni, mikor a nagyobb nevek egymással játszanak. Pl középcsapatok meccseit, egy Udinese-Laziot semmi pénzért nm néznék meg.
Én is szívesebben néztem Bundesligákat anno, mikor még a Sportklub közvetítette.
Sajnos a jelenlegi tabellát nézve, ha rangadóra vágysz, simán nézhetnél Lazio-Napoli meccset is... Ideje lenne már valamit produkálni, mert ennek nem lesz jó vége.
Kép
LM10
Director del Fútbol

2011.02.25. 20:41:49

Nálam is lent van a serieA a listámon...nagy kivétellel szoktam nézni, mikor a nagyobb nevek egymással játszanak. Pl középcsapatok meccseit, egy Udinese-Laziot semmi pénzért nm néznék meg.
Én is szívesebben néztem Bundesligákat anno, mikor még a Sportklub közvetítette.
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.02.25. 20:37:49

Barcaman14 írta:Lehet hogy a Bundesliga erősebb mint a Seria A, de nem tudom melyik csapatot néznénk szívesebben a BL-ben, egy Juventust vagy egy Hamburgot pl. Bár kit érdekel az hogy mi mit néznénék szívesebben?! :roll:
Én a HSV-t, mivel szeretem is őket... :D

A baj az, h Olaszországból már nem a nagyok jutnak be, elég régen jutott be egyszerre a 4 "nagy". Szerintem inkább nézik a Hamburgot, mint pl. a Napoli-t és nem lebecsülöm a Napoli-t nagyon jók, de a HSV-nak nagyobb a hírneve és arra többen kapják fel a fejüket.
Lehet vitatkozni, de én így látom. Meg én amúgy is nézek inkább Bundesliga-t, mint Seria A-t. Egyszerűen egyáltalán nem vonz az olasz foci. Ha jobban teljesítenének és nem kapnának ki Leccektől meg Cesenaktól stb... a nagyok, akkor persze szívesebben látnám a nagyokat a BL-ben, de ameddig nem mutatnak semmit, meg is érdemlik!
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2011.02.25. 20:24:51

Barcaman14 írta:Lehet hogy a Bundesliga erősebb mint a Seria A, de nem tudom melyik csapatot néznénk szívesebben a BL-ben, egy Juventust vagy egy Hamburgot pl. Bár kit érdekel az hogy mi mit néznénék szívesebben?! :roll:
Hát igen, elég nagy blama ez a beelőzéses dolog. Itt mondjuk ott kezdődik a gond, hogy az Olasz csapatok 90%nak csak egy semleges kupa, ami nem érdekli őket, ezért nem is hajtanak annyira. Viszont a németeknek itt van lehetőség bizonyítani, és ezért hajtanak. Na meg az sem elhanyagolható tényező hogy ebben a FIFA pontrendszerben annyit pontot ér egy EL győzelem, mint a BL...
Kép
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.02.25. 20:21:18

Lehet hogy a Bundesliga erősebb mint a Seria A, de nem tudom melyik csapatot néznénk szívesebben a BL-ben, egy Juventust vagy egy Hamburgot pl. Bár kit érdekel az hogy mi mit néznénék szívesebben?! :roll:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Capon
Llegenda del Barça

2011.02.25. 17:00:33

LM10 írta:http://www.nemzetisport.hu/bajnokok_lig ... n-2066204/

Az olasz foci hanyatlása folytatódik.
Hát igen erről már tavaly is beszéltünk, hogy ha idén nem domborítanak az Olasz csapatok akkor ez lesz.Ez is szépen mutatja merre halad éppen a Seria A színvonala.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
LM10
Director del Fútbol

2011.02.25. 16:50:43

http://www.nemzetisport.hu/bajnokok_lig ... n-2066204/

Az olasz foci hanyatlása folytatódik.
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.02.23. 18:22:20

Sőt! Nso-n a Roma már 5-t is cserélt :lol:
Akkor itt valami renddszerhiba történt :lol:
MatyiG
Adminisztrátor

2011.02.23. 18:21:20

bence-barca írta:Aki nézi a Bologna-Roma meccset az megtudná mondani mi történt? Mert a 16. percben hármas csere történt és valahol hármas sérülésnek írták a Bologna részéről :o
szerk.: Meg ahogy látom Roma-nal is
El sem kezdődött még nem? :lol:
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.02.23. 18:19:14

Aki nézi a Bologna-Roma meccset az megtudná mondani mi történt? Mert a 16. percben hármas csere történt és valahol hármas sérülésnek írták a Bologna részéről :o
szerk.: Meg ahogy látom Roma-nal is
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2011.02.22. 18:58:39

puyiii06 írta:Szerintem a pofázás helyett inkább el kéne kezdeni focinia a Juvnénak. Kezdenek hasonlítani a tavalyi Marca cikkekre miszerint a birok minden meccsen a Barcát segitik, s különben nem nyernénk.
Ahogy nézem mostanában a Juventus meccseket, igen csak edzőbuktató játék szag van... Ha csak nem Capello vagy Spalletti jönne, kibirhatnák a nyárig. Mondjuk azt nem értem hogy egy Intert verünk, egy 17. Leccét nem. Leszrom hogy a Milan és az Inter is 1 pontal jött el, egy Juventusnak kötelező a győzelem gy tanyacsapat ellen...
Kép
puyiii06
Jugador del Barça

2011.02.22. 18:46:00

[quote="L.Messi 10"]Moggi ismét beszólt :lol: :

A Juventus korábbi átigazolási guruja, Luciano Moggi állítja, az igazi Calciopoli most zajlik le a háttérben, méghozzá az Inter és a Milan szereplésével. Moggi szerint a játékvezetők egyaránt segítik ebben a szezonban a két milánói klubot.

A Juventus korábbi átigazolási igazgatója azok után szólalt fel, hogy a hétvégén a Milan és az Inter is egy-egy szabálytalan góllal győzött.

Szerintem a pofázás helyett inkább el kéne kezdeni focinia a Juvnénak. Kezdenek hasonlítani a tavalyi Marca cikkekre miszerint a birok minden meccsen a Barcát segitik, s különben nem nyernénk.
Barca & WHU & Fradi & Hali<3
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2011.02.22. 18:36:58

Moggi ismét beszólt :lol: :

A Juventus korábbi átigazolási guruja, Luciano Moggi állítja, az igazi Calciopoli most zajlik le a háttérben, méghozzá az Inter és a Milan szereplésével. Moggi szerint a játékvezetők egyaránt segítik ebben a szezonban a két milánói klubot.

A Juventus korábbi átigazolási igazgatója azok után szólalt fel, hogy a hétvégén a Milan és az Inter is egy-egy szabálytalan góllal győzött.

„Már előre láttam 2006-ban, hogy az olasz futball meg fog fordulni, és azt mondtam: ’az olasz labdarúgás a két milánói klub kezébe fog kerülni, akik megosztva fognak nyerni’. Most a két milánói csapatot támogatják a játékvezetők, és ez látható volt az utolsó forduló érintett mérkőzésein is, ahol mindkét fél szabálytalan góllal nyert. Ha a Juventus nyert volna így, most botrány lenne, de az olasz média most hallgat. A 2006-os ítéletek egy bizonyos nézőpontot mutattak be, de ami történt, az egyáltalán nem volt méltó egy olyan országhoz, mint Olaszország. A végsőkig harcolni fogok, hogy bebizonyítsam az igazam, valamint azok igazát, akiknek tönkretette az életét a 2006-os botrány.” – mondta Moggi a Gold TV-nek.
Kép
Boixos
Llegenda del Barça

2011.02.21. 16:35:32

jaja, meg a gyökér ledesma, aki előszeretettel rúgdosta anno a capitanot még leccseiként, meg hát most is, ha vmelyik derbyn játszik a lazióban.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.02.21. 16:30:14

igen, Bozsinov és Vucsinics, de asszem még "csév anton" is ott mutatta meg először magát komolyabban :D (utána vitte el a Monaco...)

jah meg Casetti...
Boixos
Llegenda del Barça

2011.02.21. 16:28:25

Fecooo írta:megnéztem, h állnak a bajnokságban:

24 meccs 11 győzelem 3 döntetlen 10 vereség, 53 lőtt és 44 kapott gól :shock:

hát ez tényleg az a híres Zeman-foci! ezt a stílust lehet szeretni, sőt!!!

egyébként köszi az infókat, vmi ilyesmi rémlett nekem is! ;)
:lol: :lol: :lol: :lol:

hát nem azok a sima 0-0lás meccsk, az tuti! az öregnél régen sem lehetett unatkozni. (mellesleg vucsinicset ő kezdte el pörgetni még a leccsében bozsinov mellett és főleg a bolgár lelépése után. ők voltak annak a brigádnak a legjobbjai, főleg bozsinov, aki azóta sajnos meglehetősen elszürkült.)

Fecoo, Capon nincs mit, örülök, ha segíthettem!
PUYOL-XAVI-INIESTA
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.02.21. 16:23:21

megnéztem, h állnak a bajnokságban:

24 meccs 11 győzelem 3 döntetlen 10 vereség, 53 lőtt és 44 kapott gól :shock: (mondanom se kell, h magasan a legtöbbet lőtték és kapták... ;) )

hát ez tényleg az a híres Zeman-foci! ezt a stílust lehet szeretni, sőt!!!
ha vkinek van stílusa és azt képes is a csapatára rávetíteni, az egyértelműen az öreg Zdenek!

egyébként köszi az infókat, vmi ilyesmi rémlett nekem is! ;)
Boixos
Llegenda del Barça

2011.02.21. 15:59:28

Fecooo írta:egyébként pontosan mi történt Zemannal? mert csak 1-2 kósza "legendát" hallottam az ellehetetlenítéséről...

sajnos én csak a Leccére emlékszem Zeman-nál, de az nagyon tetszett! az volt az igazi kamikaze-foci!

a szavaidból azt veszem észre, h bírod :)
az egy dolog, h én is csípem Zemant, de a kinti szurkolók nagy része is rendkívüli módon tiszteli őt, nem véletlenül. amikor anno 2005ben kérdezték a népet, h ki legyen a főnök asszem magasan ő nyert, de a 90es évek végi olasz - főleg a "patyolat" juventust érintő - doppingbotrány óta, amit Zdenek Zeman robbantott ki*, egyszerűen nem edzhet komoly csapatot, így lett akkor az edző spalletti. ez az olasz futball egyik mocska, h egy ilyen kaliberű embert is kinyírhatnak, ha akarnak és senki nem szól egy kumma szót sem ez ellen, már a szurkolókat kivéve, de velük meg nem foglalkoznak ugye...

amúgy most foggiában melózik (serie c1... ugye), és ugyanazt az atomállat focit játssza velük.

*konkrétan arról volt szó, h a mister nem értette, h milyen norbiupdate menütől lett a 30 kilós, nyüzüge delpiero és a másik sovány vialli pár hónap alatt terminátor 3 és 4., plusz ugye volt akkoriban a még parmai (későbbi púpos) cannavaro ügye, aki egy moszkvai szállodai szobában röhögcsélve szúrta magát egy kupameccs előtt vmi szrral. na ezeknek a dolgoknak akart utána járni Zeman, de azt érte el, h még az év végén mennie kellett az ASRtől, és mehetett a törökökhöz edzősködni...
PUYOL-XAVI-INIESTA
Válasz küldése