ozsimiki írta:Amellett,h természetesen elismerem szakmai hozzáértésedet, és kritikáidat kurdt, de hogy ezen két film egyike ne legyen nálad a top 50ben, az enyhe kifejezéssel is FURCSA:D
kíváncsian várom,h mely filmek szorították ki egyiket,és mely filmek sorolták másikat egészen a 48.helyig hátra. Persze értem én, hogy szubjektív lista, szóval talán itt abba is hagyom az észrevételemet
Ozsi, egy nagyon fontos dolgot vetettél fel, köszönöm, hogy megtetted; tisztáznám is:
Kezdeném azzal, hogy mivel mindjárt összeszedem magam és kiposztolom a listát, mostmár nyugodt szívvel árulom el, hogy a Remény rabjai maradt ki az 50-ből...
Ez nem azt jelenti, hogy a 90-es években készült 50 jobb film. Mert nem készült, talán még 10 sem. Ugyanakkor van 50 film, amit ÉN jobban szeretek a Remény rabjainál. Ez alatt azt kell érteni, hogy nagyobb hatással volt a felnövésemre (emiatt majdnem bekerült egy Majomparádé c. film, ami tkp egy feature-length sitcom, tehát semmi filmértéke nincs), többször láttam (se ezen, sem az előző listán nincs olyan film, amit legalább 2-3 alkalommal ne láttam volna), vagy éppen mondjuk olyan stílusos film, hogy ihaj!
Tehát ez nem a legjobb 50 film, hanem az én kedvenceim (ha néha a top50 kifejezést használom, azt nézzétek el nekem); amik között persze a legtöbb egészen zseniális, adódik ez abból, hogy "finnyás" vagyok...
Sikerült megindokolnom, vagy hülyeség az egész?
szerk.: most láttam
Bob_Marley hsz-ét, amelyben szintén van két olyan film, ami nincs az ötvenben, sőt a Titanic a 170+-ba sem fért be