Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2011.03.30. 01:39:52

Rendbe volt ez. A támadóink nagyon jól muzsikáltak. Egy jó 2. félidőt láthattunk. Ejj, de jól jött volna az a 1 pontocska.

A mostani holland csapat témáról:
Fura ez, mert pl. a 2002-es brazil válogatottat nagyon szerettem, vagy épp az akkori portugál csapat is szimpi volt, de ma már, egyiknek se tudok úgy szorítani. Szal ezekkel én is ugyanígy vagyok, mint sokan a hollandokkal.
Viszont Én tőlem akár 11 C.Ronaldo is játszhatna az Oranje-ba, akkor is a hollandoknak szurkolnék.
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
szkeptikus06
Jugador del Barça

2011.03.30. 00:53:25

Kalap1988 írta:Nem értek egyet sok gondolatoddal, de másképp látjuk, nem kell vitázni, viszont a végéhez annyit tennék hozzá, hogy NEM TŰZHETJÜK KI A 3. HELYET CÉLNAK. Ilyet nem lehet csinálni. A csapat célja az kell, hogy legyen, hogy minden meccsét megnyerje és második legyen. Aztán pont. Ezen felül mi szurkolók mondhatjuk azt ( én nem mondom), hogy a 3. hely a leginkább reális, de cél nem lehet. Egy válogatott sosem lehet szkeptikus, mint a nick neved. Te lehetsz, de ha te lennél a pályán, akkor te sem lehetnél. Itt természetesen nem vágy álmak dédelgetésére gondolok, mert azt sem teheti egy focista, de a cél csak a maradék meccsek megnyerése és a 2. hely lehet.
Abban egyet is értünk,hogy mindent meg kell tenni a 2. helyért és a győzelemért,de nem mehetünk neki úgy egy sorozatnak,mint pl.: Spanyolország, Hollandia vagy Anglia. Hidd el nekem, hogy pl.: az Almeria sem azzal vág neki a spanyol bajnokságnak,hogy minden meccset nyerjenek és bajnokok legyenek :D vagy a BL-ben sem a végső győzelem volt a cél a Debrecennek.
És éppen ez az,amit a magyar média is elszúr szinte minden egyes selejtezősorozatban. A játékosokat amellett,hogy motiválni kell, a realitás talaján kell tartani. Már évek óta az a sláger megy,hogy "na majd most!" egy sorsdöntő meccs előtt. A vége aztán persze mindig csúfos vereség.

Ez volt 2004-ben Horvátország ellen az első VB-selejtezőn Lothar Matthaus vezetésével, ugyanabban az évben 2 meccsel később a svédek ellen és ezzel a 2006-os VB-re történő esélyek el is szálltak, a bolgárok elleni döntetlennel meg aztán végképp. Aztán jöttek Bozsik Józsival a 2008-as EB-selejtezők. Megint nagy médiavihar a norvég-meccs körül,stb. és a végeredmény csúfos 1-4,majd később a törökök,görögök is megvertek és a norvégok mégegyszer, az olaszok elleni győzelem után volt megint nagy visszhang,ami után a törökökbe tört bele a bicskánk megint nem túl szépen,időközben elfogyasztottunk egy Várhidit. Majd jöttek a 2010-es VB selejtezők és a holland "csoda". Görögök ellen győztes meccs,extázis (persze csak barátságos meccs), valamint a vérszegény Dánok ellen egy döntetlen Pesten. A média megint hangos, van esély. Aztán Svédországban persze vereség, mint annak a rendje,de még mindig tart az öröm,mert "jól játszottunk" és utána pár győzelem gyenge csapatok ellen,aminek az lett a vége,hogy a svéd és portugál meccsek előtt jól állt a csapat, a média szinte tényként közölte a VB-re jutást,ami után persze megint bukta lett, 3 vereség, újabb kudarc. (Megjegyzem nem mindig az edző a hülye,mert most csak az utóbbi 3 torna selejtezőit részleteztem,de dolgozott nálunk holland, német,magyar edző egyaránt mégis mindig ugyanaz volt a nóta. Lehetséges,hogy végbéltermékből nem lehet várat építeni...,még Bill Gates-nek sem)
Ezek után szerinted van értelme célként kitűzni a 2. helyet ???
Ezek a játékosok ennyit tudnak,többre nem képesek, ez kb olyan,mintha egy szefóssal elhiteted,hogy képes lesz megoldani a relativitás elméletét kútfőből. Egyébként is meg vagyok arról győződve,hogy ezek a hiú remények nem tesznek jót a játékosoknak. Maguk is elhiszik,hogy van keresnivalójuk és ettől görcsösek lesznek,többet hibáznak, sokkal nagyobb terhet tesz a média és a szurkolók a csapat vállára,mint amit az elbír. Ettől voltunk ma jobbak,mint pénteken. Nem voltak elvárások, felszabadult játék volt. Az eredmény nem lett kedvezőbb,de a játék és a gólkülönbség igen. A svédek ellen sem kellene majd túlfűteni a csapatot,hogy aztán kipukkadjon. Mert gyengébbek vagyunk náluk jelenleg ez a helyzet,persze ettől verhetők,de nem úgy,ha sztároljuk előtte a csapatot és ezzel megnehezítjük a dolgukat.
d
Entrenador del Barça

2011.03.30. 00:31:36

Amúgy Gundel ma is égette magát durván, az "i have a dream"-es beszólásával, nem tudom ki nézte az mtv-n a meccset tegnap. :D
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.03.29. 23:43:23

Fernando írta:Fülöp nálam is elvágta magát kicsit. Nem igaz, hogy megint kezdődnek a kapusgondok. Most akkor ki jön akibe bízni kell? Gulácsi? Nem is játszott idén még szerintem 1 percet sem.

Kalap! Ha teljes lesz a svéd keret, könnyen benne lehet egy x a hollandoknak Svédországban sajnos.
Benne lehet, de szerintem ez 70%-ban a hollandokon múlik. Mindenesetre egy svéd-holland x esetén sem úsztak el a reményeink. Nekik a finn bugi sem lesz egyszerű ( persze nekünk sem). Ezért írtam, hogy szerintem a mai hozzáállással hasonló esélyeink vannak, mint a svédeknek. Azt véletlenül sem állítom, hogy biztosan mi leszünk a 2-ak.
Fernando
Llegenda del Barça

2011.03.29. 23:40:47

Fülöp nálam is elvágta magát kicsit. Nem igaz, hogy megint kezdődnek a kapusgondok. Most akkor ki jön akibe bízni kell? Gulácsi? Nem is játszott idén még szerintem 1 percet sem.

Kalap! Ha teljes lesz a svéd keret, könnyen benne lehet egy x a hollandoknak Svédországban sajnos.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.03.29. 23:37:11

Fecooo írta:
Brian 20 írta:Érdekes mérkőzés volt. Megint lehet hinni a valogatottban.

Azonban, ahhoz hogy eredményesek legyünk, nem focizni kellene, mert ahhoz kevesek vagyunk a nagycsapatok ellen.
Focizzunk egy Moldova, Málta, San Marino, Luxemburg ellen. A mai játék egy ötös skálán fociban ötös, de eredményben sajnos egyes. Az ilyen meccseken hazai pályán is és idegenben is be kell állni 10 emberrel védekezni, aztán kontra és pontrúgások segítségével összehozni egy-két gólt. Ami már elég lehet.

Egyébként biztató volt nagyon ez a játék, de csak kis és középcsapatok ellen lehet elég. Nagy csapat ellen nem így kell játszani. Ahogy Barcelonába is eljön egy csapat focizni, rögtön kap 4 gólt. De ha beáll védekezni még pontot is visz. Remélem értik sokan mit akarok mondani
ezzel azért nem értek egyet, mert védekezni nem tudunk, a védelmünk botrányosan gyenge, az egyetlen esélyünk az lehet, ha minél kisebb nyomást engedünk az ellenfélnek, ha erre rásegítünk azzal, h bekkelünk, az öngyilkosság...

abszurd lesz, amit mondok, de a válogatottunkhoz a Barca-stílusú játék passzolna, természetesen szerényebb formában: labdatartás, labdajáratás és kiugratások... persze utóbbihoz nem ártana egy olyan csatár, aki tud labdát kezelni, mert Priskin aztán erre totálisan képtelen...
ha sikerülne a védelmet rendbe tenni, akkor már sokkal előrébb lennénk, de szigorúan tilos nekünk védekezni! nem azért, mert nem akarunk kiscsapathoz hasonlítani, hanem egyszerűen ilyen a csapatunk...
Igen, erről írtam lentebb, sajnos a mi védőink nem tudnak védekezni. Kis túlzással Dzsudzsák ( vagy nem is túlzás...) biztosabb hátul, mint bárki ( a jó formában lévő Juhászt kivéve, de ma ő nem volt jó formában). Ezekkel a kondíciókkal nem lehet védekezni. Persze nem feladni kell a védekezést és 4-2-4-et játszani mondjuk, hanem ez a 4-4-2 vagy 4-4-1-1ben minél több labdát kell szerezni és tovább tartani ( ami szerintem a legjobb védekezés) és gólratőrően, laposan, kreatívan kell játszani.
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.03.29. 23:33:32

Brian 20 írta:Érdekes mérkőzés volt. Megint lehet hinni a valogatottban.

Azonban, ahhoz hogy eredményesek legyünk, nem focizni kellene, mert ahhoz kevesek vagyunk a nagycsapatok ellen.
Focizzunk egy Moldova, Málta, San Marino, Luxemburg ellen. A mai játék egy ötös skálán fociban ötös, de eredményben sajnos egyes. Az ilyen meccseken hazai pályán is és idegenben is be kell állni 10 emberrel védekezni, aztán kontra és pontrúgások segítségével összehozni egy-két gólt. Ami már elég lehet.

Egyébként biztató volt nagyon ez a játék, de csak kis és középcsapatok ellen lehet elég. Nagy csapat ellen nem így kell játszani. Ahogy Barcelonába is eljön egy csapat focizni, rögtön kap 4 gólt. De ha beáll védekezni még pontot is visz. Remélem értik sokan mit akarok mondani
ezzel azért nem értek egyet, mert védekezni nem tudunk, a védelmünk botrányosan gyenge, az egyetlen esélyünk az lehet, ha minél kisebb nyomást engedünk az ellenfélnek, ha erre rásegítünk azzal, h bekkelünk, az öngyilkosság...

abszurd lesz, amit mondok, de a válogatottunkhoz a Barca-stílusú játék passzolna, természetesen szerényebb formában: labdatartás, labdajáratás és kiugratások... persze utóbbihoz nem ártana egy olyan csatár, aki tud labdát kezelni, mert Priskin aztán erre totálisan képtelen...
ha sikerülne a védelmet rendbe tenni, akkor már sokkal előrébb lennénk, de szigorúan tilos nekünk védekezni! nem azért, mert nem akarunk kiscsapathoz hasonlítani, hanem egyszerűen ilyen a csapatunk, ilyen a keretünk... márpedig egy válogatott lehet úgy is eredményes, h az erősségeire épít, ahelyett, h a gyengeségeit próbálja eltüntetni...

szóval látható, h nekünk a középpályánkban van lehetőség, akkor építsünk arra, ne a védelemre, és ne is a csatárainkra...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2011.03.29. 23:37:13-kor.
Brian 20

2011.03.29. 23:26:17

Érdekes mérkőzés volt. Megint lehet hinni a valogatottban.

Kalap1988
Director del Fútbol

2011.03.29. 23:24:20

szkeptikus06 írta:Én két dolog miatt vagyok ma este kicsit frusztráltabb: 1. a svédek győzelme illetve a sorsolás. A sorsolás ugyanis úgy hozta,hogy a hollandok kb utolsó meccse lesz a svédek elleni,tehát elviekben akkor biztos csoportelsők lesznek így nem nagyon kell magukat hajtani,szóval a svédeknek jóval könnyebb dolguk lesz Hollandia ellen.
A mai meccsről annyi a véleményem,hogy ez a holland válogatott akkor lőhetett volna nekünk gólt,amikor csak akar. Világbajnoki döntős csapat, esélyünk sem volt egy igazi tétmeccsen. Ha mindent beleadnak,akkor akár 10 gól is benézhetett volna nekünk,de nyilvánvalóan nem erre mentek,hanem pihentek.

Ennek a magyar csapatnak a finn,San Marino, moldáv triót kell megvernie,amivel nem lesz gond,amennyiben ilyen hozzáállással játszunk. A svéd meccs más tészta. Ilyen teljesítménnyel akár nyerhető,de a döntetlen inkább reális eredmény.
Ha a realitás talaján maradunk,akkor a csoport 3. helye az, amit célul ki kell tűzni. Egyébként is,ha tegyük fel meglenne a 2. hely,akkor is csak pótselejtezőt játszhatnánk,ahol valószínűleg ki is esnénk,mert egy erősebb csapat kerülne az utunkba.
Nem értek egyet sok gondolatoddal, de másképp látjuk, nem kell vitázni, viszont a végéhez annyit tennék hozzá, hogy NEM TŰZHETJÜK KI A 3. HELYET CÉLNAK. Ilyet nem lehet csinálni. A csapat célja az kell, hogy legyen, hogy minden meccsét megnyerje és második legyen. Aztán pont. Ezen felül mi szurkolók mondhatjuk azt ( én nem mondom), hogy a 3. hely a leginkább reális, de cél nem lehet. Egy válogatott sosem lehet szkeptikus, mint a nick neved. Te lehetsz, de ha te lennél a pályán, akkor te sem lehetnél. Itt természetesen nem vágy álmak dédelgetésére gondolok, mert azt sem teheti egy focista, de a cél csak a maradék meccsek megnyerése és a 2. hely lehet.
szkeptikus06
Jugador del Barça

2011.03.29. 23:15:24

Én két dolog miatt vagyok ma este kicsit frusztráltabb: 1. a svédek győzelme illetve a sorsolás. A sorsolás ugyanis úgy hozta,hogy a hollandok kb utolsó meccse lesz a svédek elleni,tehát elviekben akkor biztos csoportelsők lesznek így nem nagyon kell magukat hajtani,szóval a svédeknek jóval könnyebb dolguk lesz Hollandia ellen.
A mai meccsről annyi a véleményem,hogy ez a holland válogatott akkor lőhetett volna nekünk gólt,amikor csak akar. Világbajnoki döntős csapat, esélyünk sem volt egy igazi tétmeccsen. Ha mindent beleadnak,akkor akár 10 gól is benézhetett volna nekünk,de nyilvánvalóan nem erre mentek,hanem pihentek.

Ennek a magyar csapatnak a finn,San Marino, moldáv triót kell megvernie,amivel nem lesz gond,amennyiben ilyen hozzáállással játszunk. A svéd meccs más tészta. Ilyen teljesítménnyel akár nyerhető,de a döntetlen inkább reális eredmény.
Ha a realitás talaján maradunk,akkor a csoport 3. helye az, amit célul ki kell tűzni. Egyébként is,ha tegyük fel meglenne a 2. hely,akkor is csak pótselejtezőt játszhatnánk,ahol valószínűleg ki is esnénk,mert egy erősebb csapat kerülne az utunkba.
d
Entrenador del Barça

2011.03.29. 23:13:29

Az 5 kapott gólból minimum 2 levédekezhetőnek kellett volna lennie, de egyébként én úgy vélem kaptunk volna helyettük másikat is, mert bennük volt, csak egygólos előnynél eresztettek le nagyon durván ellenfeleink.

Jó volt látni, hogy van életképes előre játékunk és tudunk látványosan is focizni olykor. Bár ilyenkor sajnálom, hogy nem élőben látom a meccset, mert Dzsudzsák az első félidőben a kamera látószögébe nem került, [auto_cenzúra] kint állt a szélen, nem tudták megjátszani, amint kicsit befele mozgott egyből veszélyessé vált. Az első félidőben teljesen féloldalas volt a csapat, jobb oldalról próbálkoztunk, aztán a második gól már kifejezetten balról indult, kellett ez a változtatás.

A védelemnek azért van szégyenleni valója.

És, akár tetszik, akár nem ez a holland-drukkereknek, de nem kevesen vagyunk, akik számára ez az Oranje nem méltó az elődeihez, nekem ez ma is kicsit újra feltűnt, igaz ma nem is akartam nekik szurkolni.
Barcaádám
Capitá del Barça

2011.03.29. 23:12:29

elment ez a meccs, legalább gólgazdag volt! :D ez azért szebb vereség mint a pénteki..töketlen Priskin el baszott 2 ziccert, kár hogy sérült Szalai, ő úgy berúgta volna hogy csak lesünk hogy vezetünk 2-vel:D viszont védelem egy kalap .. már bocsánat! nem helyezkednek rendesen, nem támadnak le..2gól potya volt minimum.. DE! Afellay [auto_cenzúra],jó hogy megvette a Barca:)

Mindeesetre a csapatnak továbbra is így kéne, sőt ha még küzdősebbek lennének akkor további ilyen eredményeket lehetne szolgáltatni! a védekezésre kéne szerintem leginkább fókuszálni..

Hajrá Magyarok!
Kép

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.03.29. 23:09:17

Fernando írta:Semmi esélyünk nem lett volna, ha komolyan veszik a hollandok. Láthattuk, ha kellett mindig játszottak. Nekünk mindenesetre grat. Nem Hollandia a mi ellenfelünk, hanem Moldova, Svédország. Azért az bánt, hogy 2-vel kevesebbet játszottak a svédek.
Azért azt tegyük hozzá, hogy Svédország egyik lemaradt meccse a Hollandok ellen van, akik ellen szerintem nem nyernek és pontot sem nagyon szereznek ( bár jobban védekeznek, mint mi, de Ibra ide, Ibra oda, szerintem mi támadásban sokkal erősebbek vagyunk, kapni meg ettől a holland csapattól fognak). A másik úgymond elmaradt meccsük pedig, ha jól tudom a finnek ellen van, ami nekik sem egyszerű bugi... Ha mi ütjük őket és mindenki mást ( még a finn meccs lesz nehezebb, én moldovát elvárom és teszek is rá 80%-ot), akkor jó esélyünk mutatkozik a második helyre. Bár tény, hogy nem csak rajtunk múlik, hiszen, ha mi nyerünk mindent és svédek is mindent ( rajtunk kívül), akkor ők mennek tovább. De a hollandok a finnek és a magyarok ellen is legalább akkora esélyük van pontvesztésre, mint nekünk ellenük, illetve a finnek ellen. Ez 2-3 a mi javunkra, ha képzavar akarok élni. Ezek után én 50-50%-ot adok a pótselejtezőre ( svédek illetve mi köztünk). Vagy mondjuk 45-45 és 10-et a finneknek, ha valami embertelen sorozatot mutatnak be...
A védelemről: Sajnos ez van, ebből kell dolgozni, szerintem nem tudunk ilyen játékosokkal igazán ütős védelmet összehozni. Jól mondta Gera Zoli, hogy stabil védekezésből kell összehozni a támadójátékot, de nem úgy, mint Koeman alatt, akinél Huszti volt a középcsatár... Nem kell berakni még két-három töketlen magyar védőjátékost, mert nálunk a hátra húzódó valóban jó támadó játékosaink többet tudnak hozzátenni a védekezéshez... Nyugodtabb vagyok, ha Dzsudzsák kíséri a támadót mondjuk, mintha bármelyik védőnk. Ezért jobb, ha ebben a 4-4-1-1-ben vagy 4-4-2-ben játszunk. Meg azért, mert ekkor azért gólt is lehet rúgni... Koemannál az erősebb csapatok ellen gyakorlatilag feladtuk... Mert borítékolható volt, hogy ha 10 védővel kezdünk, akkor is kapunk egy gólt, hiszen annyira gyengék a magyar védők ( tisztelet a kivételnek), viszont gólt erősebb csapat ellen szinte képtelenek voltunk szerezni. Ha csak ennyit újított volna Egervári már jobb lenne. De ennél jóval több érdeme van. Persze lehetne ettől is jobb, de kis lépés az emberiségnek ( Magyarországnak jelen esetben..) hosszú lépést nekem :D Szerintem mindenki érti a gondolatmeneten, végre van támadójáték, mert rúgott gól nélkül nem tudunk pontot szerezni komoly csapat ellen. Ezt fel kell fognunk. Na meg üzenem az akadémiáknak, hogy a védő képzésre álljanak rá :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalap1988 2011.03.29. 23:19:26-kor.
FCB.Gabesz
Jugador del Barça

2011.03.29. 22:51:23

az a helyzet h a kumma nagy mákuk volt,meg a mi szerencsétlekedésünk kihúzta őket ..onnan.
hihetetlen 3gólt rúgunk hollandiába...,áh hát én nagyon szomorú vagyok.
messibingyo
Jugador del Barça

2011.03.29. 22:47:48

Kellen e egy normalis kapus is szerintem mert ez a gyerek a rovidet nem birja amit egy kapusnak fontos dolog
bingyo
kennyke04
Entrenador del Barça

2011.03.29. 22:47:20

Fernando írta:Semmi esélyünk nem lett volna, ha komolyan veszik a hollandok. Láthattuk, ha kellett mindig játszottak. Nekünk mindenesetre grat. Nem Hollandia a mi ellenfelünk, hanem Moldova, Svédország. Azért az bánt, hogy 2-vel kevesebbet játszottak a svédek.
Ha nagyanyámnak pélója lett volna, ő lenne a nagyapám... Ez akkora hülye kifogás, ha komolyan veszik, persze, látszódott az arcokon, mennyire komolytalanul nézték, hogy kaptak 3 cumit... Ez a holland válogatott tud szépen játszani valóban ha akar, de elég langyos híg***ak voltak. Nem kell elvitatni az érdemeinket. 1pontot minimum érdemeltünk volna, akármilyen sztárok is a tulipánok.
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
PCsabi
aka Game90

2011.03.29. 22:46:23

Fecooo írta:1. egy dolog ismét bebizonyosodott: nekünk akkor van esélyünk a nagyobb csapatok ellen, ha laposan, kombinatívan játszunk, és erre képesek is vagyunk, vannak kreatív játékosaink...

2. a védelmünk botrányosan gyenge még mindig...

3. van potenciál a csapatban, egy normális, felkészült, keménykezű edzővel, aki ki tudná belőlük hozni a maximumot, nagyon jó kis csapatunk lehetne, de erre nincs esély, amíg a szövkap csak egy báb lehet... (megjegyzem Egervári még mindig az utóbbi évek legmeggyőzőbb bábja...)
nem befo.ós játékot játszhat, mint már mondtam, nekem ez számít! grat a kapitánynak!
+1!

Ha már védelem: Horváth Gáborral mi a helyzet? Sérült vagy csak nem játszik Hollandiában? Juhász - Lipták/Horváth tengellyel már kiegyeznék. Meg egy új kapus sem ártana (Bogdán? Gulácsi?). Priskin meg lassan Vanczák-szintjén van nálam.

Nagy grat a srácoknak, a pénteki 0-4 után egy ekkora meccset játszani a VB ezüstérmessel, taps taps taps! Megérdemeltünk volna egy döntetlent :) Ilyen teljesítménnyel meglehet a 2. hely.

Remélem mostantól ezt a 4-4-1-1-et fogjuk erőltetni, Vadócz-cal, Komannal, Rudolffal.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2011.03.29. 22:45:37

Le a kalappal a fiúk előtt. Bőven kijár nekik a taps! =D>

5-3-ra kikaptunk idegenben a hollandoktól. És hogy?

Nem adtak meg nekünk egy gólt. Kuyt második gólja beadás volt. Sneijderhez visszapattant a labda egy magyar játékosról. Van Nistelrooy gólja előtt az elmúlt meccsek messze legnagyobb védelmi bakiját követtük el.

Ebből az első három rajtunk nem múlt igazán. Ha ezeket nem nézzük, akkor 3-4 ide! És akkor nem is említettem, hogy megint alkotott a védelem az első gólnál is. 2 gólt adtunk nekik, kettőt kaptak a sorstól, egyet elvett tőlünk a bíró. Azért pontot érdemelt volna most a csapat. :)
De mindegy is, nem számítottam, nem is vártam pontot itt.

A csapat játéka támadásban zseniális, viszont a válogatott mintha ketté lenne vágva a középpályán. Előre már bőven elég (főleg Szalaival, aki tuti átemeli a kapus fölött, nem úgy mint Priskin...), hátul meg egyszerűen semmi. Használhatatlan az a rész. Ott valamit nagyon gyorsan kell kezdeni, mert ez nem állapot. A támadó szekció meg néha olyat villant, hogy csak néztem. Gera második gólját a Barca is megirigyelte volna. Vadócz meg óriási labdát adott Priskinnek, aki labdával impotens kb. Bár jól meg tudta tartani és letenni.

A lényeg, hogy támadás jó, de védekezni is meg kell tanulni ahhoz, hogy vigyük valamire. :)
Fernando
Llegenda del Barça

2011.03.29. 22:41:36

Semmi esélyünk nem lett volna, ha komolyan veszik a hollandok. Láthattuk, ha kellett mindig játszottak. Nekünk mindenesetre grat. Nem Hollandia a mi ellenfelünk, hanem Moldova, Svédország. Azért az bánt, hogy 2-vel kevesebbet játszottak a svédek.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
FCB.Gabesz
Jugador del Barça

2011.03.29. 22:40:46

NA KI MERI MÉG SZÍDNI A MAGYAROKAT?
ritka nagy szerencsés ezt a holland csapat,szetem nagyon nem érdemelték meg ezt a győzelemet főleg két góllal,persze dúl bennem még a feszültség,de nem beszélek félre nagyon.
neobarca
Director del Fútbol

2011.03.29. 22:38:47

Szép volt! Büszke vagyok a csapatra! Kár a végeredményért... :(
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.03.29. 22:38:45

Tim írta:
Victor_Valdes írta:
messideco írta:Mindig találtok okot, hogy a hollandokat szídjátok...
Két meccs alatt 9-et lőttek...
:shock: :lol: :lol:
Sőt,ha az utolsó négy meccset vesszük alapul,akkor 22 gól..Nincs egy súlycsoportban a két csapat.
nem erről van szó. egy DB meccsről van szó, a mairól, nem érdemeltünk x-et? összeadva a két félidőt szerintem súlycsoport ide vagy oda, X.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.03.29. 22:36:19

Pechesek vagyunk olyan téren is,hogy még a fontos szakaszban játszottuk mindkét meccset a Hollandokkal, Svédek mikor játsszák ellenük a 2.at? addigra lehet, sőt biztos,h csoportelsők lesznek, remélem azért akarnak ismét egy 100%os kört,és mindent megtesznek,h megverjék őket,de benne lehet az x.

Svédeknek ugyanannyi pontjuk van,és 1el kevesebbet játszottak, nagyon úgy fest,h mindenképp meg kell verni őket itthon, hogy legyen esélyünk a második helyre. Nem egyszer játszottunk jobban az évek során hazai (ritkán még idegenben is) környezetben náluk, mégis vereségek jöttek, most már illene Fortunának mellénk állni.

HAJRÁ MAGYAROK!

szerk: de a védekezéssel kell tenni vmit, támadni már merünk, tudunk, de védekezésben előjön a lámpaláz majdnem mindenkinél. az sem ártan ha az aktuális kapusunk kifogna néha fontos pillanatokban egy-egy helyzetet.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
messideco
Presidente del Barça

2011.03.29. 22:31:55

Az a félő, hogy az utolsó fordulóban svéd-holland és magyar-finn :roll: A hollandoknak az már teljesen mindegy lesz, de remélem megverik a svédeket...
Kép
"And my heart will leave you never."
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.03.29. 22:31:49

messideco írta:Nem is tagadtam soha, hogy holland-fan vagyok.
Ozsi: igazad van. Az a 98-2002 közötti csapat maga volt az etalon.

Igen. a 2000-es EB sajnáltam őket, nekik drukkoltam, kár,hogy az elődöntőt elrontották.

De ez a mostani csapat...nincs játékos aki szimpatikus lenne. Na jó, Afellay( már a psv-ben is, aki visszalapozna éveket az átigazolási topikban, az tudná,hogy régóta favorizáltam) plusz Emanuelson. Többit rühellem, Sneijderrel az élen. Ő nálam az utálatban Cr-el egy szint.

Grat a fiúknak, jó lenne,ha máskor is képesek volnának ilyen teljesítményre, pl majd ősszel a svédek ellen.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Válasz küldése