kíváncsiságból benéztem a topikba, sláger-e még ez a "ha ez meg az lett vna dolog". szánalommal látom, hogy igen. másrészt örömteli, mert jó ideig nem kell komoly vetélytársra számítanunk. a győztesként híresztelt mourinho lassan a legnagyobb vesztesek közé süllyed.
bevallom, én tudtam értékelni, amikor megszervezte ellenünk sikerrel azt a betondzsungelt. igen, 10 emberből csinálta. de megcsinálta. volt, amikor le tudta venni a világ legjobbjait. valószínűleg nem sok ember van, aki még értékelte azt a játékot. engem viszont mindig is lenyűgöztek a stratégák akik valami újat tudtak mutatni. pl. tavaly az interrel; az első tavaszi classicon vagy a kupában végig azt figyeltem, hogy valósítják meg a real játékosok azt a hihetetlen szervezettséget. néztem ki merre, hogy mozog. mert pepe is amellett, hogy 5ből 1szer odataposott, 4szer el tudta venni a világ legjobbjától a labdát. csak, hogy a legutáltabb játékost hozzam példának.
lehetett belőle tanulni. na nem a yoga bonitot, hanem az ellenkezőjét. ami adott esetben ugyan úgy a futball része lehet szerintem.
a legnagyobb győztes tud lenni. feltéve, ha bejön a taktikája. onnantól kezdve, hogy bebukik vele a legalacsonyabb szintű vesztesek közé süllyed. nem érdekel, hogy az öltözőbe mit mond. az sem, hogy otthon milyen az asszonnyal. amit a sajtó előtt pszichológia néven művel a tudomány megcsúfolása és egy undormány. kummára nem azt a részét használja fel a pszichológiának, amelyre anno ezt kitalálták. sokkal de sokkal nagyobb áthágása a fair playnek az, amire ő ezt használja, mint az, hogy adott esetben busquets vagy pedro hanyatt vágja magát. pumpálja a játékosaiba, a szurkolóiba az agressziót, a megvetést és begyepesedett gondolkodást.
végül egy történet. 13! éves uncsitesómnak megnéztem múltkor egy meccsét a kislokiba. kikaptak. elég csúnyán, bár kiállítottak tőlük egy embert (nyilván nem vérontásért..

) meccs után kérdeztem tőle, hogy látta miért [auto_cenzúra] ki. "hát, mert szarok voltunk". na mondom rákérdezek valamire, kíváncsi vagyok, mit mond. "hát igen de ha nem állítják ki tőletek azt a srácot, akkor lehet nyertek, nem?". "nem Zoli. ne mutogass másra, ne mondd, hogy nem te vagy a hibás, hanem ő vagy ő vagy akárki. ez gyáva duma. láttam a rocky-s filmben". 13 éves. Mourinho meg special 1...
talán nem akkora agytröszt Guardiola, mint Mourinho. De a szíve a helyén van és azokat az embereket hívják győztesnek, mint akik azt képviselik, amit Pep.
Mourinhot és a azt a Real Madridot ami szintén azt a szennyet képviseli most, mint a portugál pedig most nem tudom semmibe nézni. Majd ha változtatnak a hozzáállásukon, akkor én is. persze nem mintha bárkit érdekelne Madridban, hogy én mit gondolok.
eljutottunk oda, hogy felesleges belenézni ebbe a topikba. szomorú.