Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2011.05.14. 23:33:05

Hogy a szba van ez a pontozás?
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.14. 23:32:26

Hát politizálást teljesen mellőzve, ill igyekszem, azért szépen megy a körbenyalás az országok között, legalábbis így nyilvánosan, amikor a 43 ország szavaz jelenleg, olyan produkciók kapnak sokat, eláll a szavam.

Nembaj, kell "ritkán" benyalni ekkora nézettségnél is. Ki jön a diplomácia itt is, abban meg ugye "jók" vagyunk.

nézői szavazatokra kíváncsi leszek nagyon...saját országból ugye nem lehetett szavazni saját kedvencre.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ozsimiki 2011.05.14. 23:33:38-kor.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
puyiii06
Jugador del Barça

2011.05.14. 23:26:52

ozsimiki írta:Eurovíziós Dalfesztivált senki sem nézte? M1 adja élőben.

Wolf Kati odatette, elég fülbemászó kis dal, de volt még pár nagyon jó produkció.

Most lesz az eredményhirdetés.
Na én pl. nézem. Van egy olyan érzésem, hogy Wolf Kati legjobb 5ben lesz.Hajrá.! :D
Barca & WHU & Fradi & Hali<3
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.14. 23:24:34

Eurovíziós Dalfesztivált senki sem nézte? M1 adja élőben.

Wolf Kati odatette, elég fülbemászó kis dal, de volt még pár nagyon jó produkció.

Most lesz az eredményhirdetés.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
kurdt
Megmentő :)

2011.05.14. 12:08:44

Kép
Your village called. Their idiot is missing.
El fanático
Entrenador del Barça

2011.05.13. 21:12:08

Fecooo írta: nálatok nem volt szolgáltató váltás?
A múlt havi számlával küldtek egy tájékoztatót, hogy a Fibenet beolvadt az Invitel vállalatba 2011.február 1.-ével és persze a szokásos bla-bla, hogy ez milyen nagyon jó lesz, mert színvonalasabb lesz a szolgáltatás meg személyre szabható csomagok lesznek...stb.

Nah, közben azért megnéztem és van már Sport2 - szóval csak átmeneti zűr lehetett.
Azért volt gyanús, mert az utóbbi időben is eltűnt vagy 2-3 adó műsora pár nap időtartamra - kíváncsi voltam, hogy csak erről van-e szó vagy elvették a Sport2-t aranyosan...
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.05.13. 21:02:46

El fanático írta:Azokat kérdezném, akiknek Fibernet-es kábel TV-jük van:
Nálatok van Sport2 ? Nálam már 3 napja nincs...
A hivatalos oldal szerint nem vették ki a csomagból...
A dolog most amiatt izgat, mert a meccsünket a Sport2 adja vasárnap...
nekem megy a sport2, angol másodosztályú playoff megy, igaz hivatalosan már nem fibernetes vagyok, mert a júpíszi megvette az itteni fibernetet ... nekem nem változott semmi :)

nálatok nem volt szolgáltató váltás?
El fanático
Entrenador del Barça

2011.05.13. 20:58:55

Azokat kérdezném, akiknek Fibernet-es kábel TV-jük van:
Nálatok van Sport2 ? Nálam már 3 napja nincs...
A hivatalos oldal szerint nem vették ki a csomagból...
A dolog most amiatt izgat, mert a meccsünket a Sport2 adja vasárnap...
Kép
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2011.05.13. 16:29:02

Nem szeretnék bele kotnyeleskedni de egy-két dolog úgy megütötte a szemem és nem arról van szó h nem fogadnék el bármiféle ellenvetést vagy ilyenek.
ami ütközik? pl az eleje,a teremtés. az idő.
az életkorok,900év.
a mai bőrszínek. az már evolúció,nem biblia,ilyenek.
A teremtést nem tudjuk bizonyítékokkal alátámasztani, de én pl hiszek benne. De ha lenne bizonyíték rá, akkor többé nem hit lenne. :)
Az időről csak annyit, hogy sokak szerint azért nem lehet 6ezer éves a Föld, mert találtak olyan csillagokat amelyeknek fénye többmilliárd év alatt érne ide. Azonban annak a hinni akar, éppen elegendő magyarázat erre, hogy Isten amikor azt mondta legyenek csillagok, amelyek fényt adnak éjszaka, akkor látható világot (és fényt) teremtett. Ugyanúgy, ahogy egyből egy felnőtt embert teremtett, egy "felnőtt" világot is létrehozhatott.
A keresztények nem teljesen tagadják az evolúciót, pl a mikroevolúciót én is elfogadom. Az özönvíz a világnak egységes klímája volt, de utána évszakok alakultak ki, a földrészeken teljesen más éghajlatt lett, Ez lehet a magyarázat a megtalált csontávazaknak (nevezzük dinoszauruszoknak), és a megváltozott klímához alkalmazkodhatott a foróbb területekre vándorolt emberek bőre is.
A jelenlegi tudomány azt hirdeti és úgy vélekedik, h az egyenlítő környékén alakult meg az ember,ami azt vonzza maga után, h a védekezés miatt először is sötét bőrű volt az ember.Ezt lehet cáfolni vagy érvelni mellette,de csak nézzük meg a majmokat,akik a legközelebbi rokonaink az állatvilágból.Véleményem szerint sem kell komolyan venni a Bibliát teljes mértékben,de viszont az elgondolkoztató, h volt a nagy bumm,amihez energia kellett,ezt a kívülről jött energiát honnan nyerhette az a fekete lyuk amelyből végül megszületett a mai univerzum és ennek az energia löketnek köszönhetően a mai napig tágul.Ezt lehet úgyis venni h volt egy hangrezgés kívülről amit tulajdoníthatunk Istennek,de lehet venni egy kósza energia löketnek is.
Szerk.: Jah még az evolúcióhoz annyit, hogy bizonyíték nincs rá, viszont tudományos ellenérv annál inkább csak senki nem veszi figyelembe. A egész anyagi világra érvényes törvény a termodinamika második főtétele kimondja h egy magára hagyott rendszerben a részecskék rendezetlensége folyamatosan növekszik, nem pedig egy rendezett, méghozzá olyan tökéletes világ mint amilyen a miénk, jön létre
Magára az evolúcióra van bizonyíték mert rengeteg faj úgy alakult ki h volt egy közös ős és ez az evolúció,h változik az élet változnak az állatok és így tovább azt viszont nem tudjuk,h az első élőlények hogyan is keletkeztek.Vannak olyan egyszerűsíthetetlen élőlények,amiknek a származására a mai napig nem kaptunk választ és a véletlenek sokasága miatt jött létre teória megdőlőben van ezek által.Ezeket a teremtményeket lehet h valaki megteremtette és azért muzsikál úgy ahogy, vagy a véletlen,bár erre van egy elég egyszerű képlet egy telefont teljesen szétszerelsz csavarokra alkatrészekre belerakod egy dobozba és elkezded rázni a dobozt arra van esély h az össze áll újra telefonná,de nagyon csekély.Valahogy így képzelhető el az első teremtmény is és mostanában kezdem ezt elfogadni h Isten létezik,de a Földet magára hagyta ahogy megtette az első apró dolgokat.
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
Rinku
Director del Fútbol

2011.05.13. 12:08:26

Ment egy like, azért nagyon komoly a David Hasselhoff-os kép! :D Szakadok rajta! :lol:
Football, bloody hell. /SAF/
salas9
Entrenador del Barça

2011.05.13. 12:03:17

Sziasztok :!:

Arra szeretnélek kérni titeket, hogy akinek van facebookja az nyomjon egy tetsziket a képünkre :!: :wink:

Ez lenne a kép de előtte, hogy ezt meg tudjátok csinálni előtte ezt kell tetszikelni. Ennyi lenne az egész, mindösszesen két lépés :roll: Én pedig nagyon szépen köszönöm azoknak akik megteszik ezt értem(illetve a barátaimért) :D
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.05.13. 11:21:04

Egyetértek, nem csak allegorikusan kell értelmezni, kevesen tudják, de a Biblia nagy része a történészek számára is értékes és hasznos dokumentum. Ezzel egyetértek, én csak a megkérdett dolgokra írtam, hogy nem kell feltétlen szó szerint érteni.
FCBandi
Barça B

2011.05.13. 11:17:37

Bocs, hogy beleszólok egy lezárt beszélgetésbe, de talán több vélemény átfogóbb képet adhat. :)
Úgy, hogy a bibliában és máshol leírt dolgokat nem szó szerint kell értelmezni! Azt hiszem, hogy a csak tudományosan gondolkodni tudó emberek agya ezért kicsit egydimenziós.
Szerintem a Bibliát hiba csupán allegorikusan értelmezni, természetesen a legtöbb történetnek megvan a maga "üzenete", de ezek az események ezzel együtt meg is történtek. A második résszel teljesen egyetértek, csak tudományosan nem értelmezhető világunk, hiszen nyilvánvalóan van természetfeletti része. Ha csak azt nézzük, hogy sok ember szerint a humán csupán test (azaz anyag), akkor hogy magyarázzuk azt, hogy rengeteg a lelki eredetű betegség? De ez csak egy érv a több közül.
az életkorok,900év.
A teremtést nem tudjuk bizonyítékokkal alátámasztani, de én pl hiszek benne. De ha lenne bizonyíték rá, akkor többé nem hit lenne. :)
Az időről csak annyit, hogy sokak szerint azért nem lehet 6ezer éves a Föld, mert találtak olyan csillagokat amelyeknek fénye többmilliárd év alatt érne ide. Azonban annak a hinni akar, éppen elegendő magyarázat erre, hogy Isten amikor azt mondta legyenek csillagok, amelyek fényt adnak éjszaka, akkor látható világot (és fényt) teremtett. Ugyanúgy, ahogy egyből egy felnőtt embert teremtett, egy "felnőtt" világot is létrehozhatott.
A keresztények nem teljesen tagadják az evolúciót, pl a mikroevolúciót én is elfogadom. Az özönvíz a világnak egységes klímája volt, de utána évszakok alakultak ki, a földrészeken teljesen más éghajlatt lett, Ez lehet a magyarázat a megtalált csontávazaknak (nevezzük dinoszauruszoknak), és a megváltozott klímához alkalmazkodhatott a foróbb területekre vándorolt emberek bőre is.
a világ vallásairól mi a véleményed? miért alakulhatott ki ennyiféle és ennyire sok mindenben eltérő nézetek tömege?
Véleményem szerint ahogy az emberiség részekre szakadt (rasszokra, népekre), és izolált területekre vándoroltak, ezzel együtt Isten ismeretétől is elszakadtak. Azonban voltak olyan jelenségek (természeti csapások stb.) amelyeket nem tudtak rációval megmagyarázni és egyszerűen félni kezdtek. A legtöbb jelenséghez valamilyen istent kapcsoltak.
A monoteista vallások a zsidóságnak adott kinyilatkoztatással kezdődtek, és egészen a kereszténységig az egyetlen ilyen jellegű vallás a judaizmus volt. Szerintem a kereszténység (nem a katolicizmus) nem értelmezhető a hangsúlyozottan a zsidóságnak adott Ószövetség nélkül. Nem csak Isten közös, hanme a hagyományok is, de ami a legfontosabb a Messiás, Jézus, vagy ahogy a héber mondja Jeshua Ha'Mashia.
A muszlim vallás sokban kapcsolódik a másik két monoteista villágvalláshoz, de ezt (legalábbis szilárd nézetem szerint) ember hozta létre, Mohamed próféta uyge. Ő pedig zsidó diaszpóra-törzsek környezetében élt és nagy hatást gyakoroltak rá.
Nyilván mindem embernek szíve joga eldönteni szerinte melyik vallás az igaz út, de ezt egzaktan soha sem fogjuk tudni bizonyítani. Ez hit és megtapasztalás kérdése.
Szerk.: Jah még az evolúcióhoz annyit, hogy bizonyííték nincs rá, viszont tudomáynos ellenérv annél inkább csak senki nem veszi figyelembe. A egész anyagi világra érvényes törvény a termodinamika második főtétele kimondja h egy magára hagyott rendszerben a részecskék rendezetlensége folyamatosan növekszik, nem pedig egy rendezett, méghozzá olyan tökéletes világ mint amilyen a miénk, jön létre
daffy
Madridista

2011.05.13. 10:53:22

köszönöm,akkor ennyi lett volna a kérdésem
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.05.13. 10:50:09

daffy írta:
Kalap1988 írta: Szerintem azt nem kell szó szerint értelmezni. Bár vannak vallásos emberek, akik az evolúcióban nem hisznek, de pl én igen és úgy magyarázom, hogy maga az Ádám-Éva ( első két ember nyilván volt, mindegy, hogy miként nevezzük őket és milyen történetet gyártunk életük köré) egy szükséges mese az eset köré, miközben Istennek az a szerepe, hogy mint egy gépész, megalkotta a földet az első mikroorganizmusokkal és az evolúció lehetőségét, mint tulajdonságot ő teremtette számukra.
köszönöm. az egyetlen kérdésem még,amit csak egy mélyen vallásos tudna megválaszolni,de hátha.
- a világ vallásairól mi a véleményed? miért alakulhatott ki ennyiféle és ennyire sok mindenben eltérő nézetek tömege? nyilván minden vallás követői a sajátjukban hisznek,de elismerik/elismeritek a többi ember vallását is vagy csak 1 létezik?
Szerintem a vallások létrejötte történeti folyamatok eredménye és az adott társadalom erkölcsi állapotát és gondolkodásmódját tükrözik. Ezért alakulhatott ki ennyiféle vallás, bár azért igen sok rokontényező van. Hogy elismerjük-e a vallásukat? Persze, szívük joga. Mi kicsit másképp gondoljuk. Persze az alapelveikben már nem kell egyetérteni. A muszlim vallás például igen közel áll a keresztény egyházakhoz, még ha sokszor nem is tűnik úgy. A buddhizmus kicsit más, de erre jó magyarázat a teljesen eltérő környezet és külső hatások. A zsidó vallás pedig látszatra közel áll, de, ha jól a mélyére nézünk, akkor csak az Isten közös és a muszlim sokkal közelebb van.
daffy
Madridista

2011.05.13. 10:28:56

Kalap1988 írta: Szerintem azt nem kell szó szerint értelmezni. Bár vannak vallásos emberek, akik az evolúcióban nem hisznek, de pl én igen és úgy magyarázom, hogy maga az Ádám-Éva ( első két ember nyilván volt, mindegy, hogy miként nevezzük őket és milyen történetet gyártunk életük köré) egy szükséges mese az eset köré, miközben Istennek az a szerepe, hogy mint egy gépész, megalkotta a földet az első mikroorganizmusokkal és az evolúció lehetőségét, mint tulajdonságot ő teremtette számukra.
köszönöm. az egyetlen kérdésem még,amit csak egy mélyen vallásos tudna megválaszolni,de hátha.
- a világ vallásairól mi a véleményed? miért alakulhatott ki ennyiféle és ennyire sok mindenben eltérő nézetek tömege? nyilván minden vallás követői a sajátjukban hisznek,de elismerik/elismeritek a többi ember vallását is vagy csak 1 létezik?
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.05.13. 10:17:18

daffy írta:
Kalap1988 írta:Daffy! Úgy, hogy a bibliában és máshol leírt dolgokat nem szó szerint kell értelmezni! Azt hiszem, hogy a csak tudományosan gondolkodni tudó emberek agya ezért kicsit egydimenziós. Egy erkölcsi iránymutatás köré szerkesztettek mitológiát. Nem minden egzakt és egyértelmű, ahogyan az életben sem. Azt sem tudhatjuk, hogy a jelenlegi tudományos eredmények mikor dőlnek meg. Egyébkét mondanál egy példát, ami egyáltalán nem fér meg egymás mellett szerinted?
értem,köszönöm.
Szerintem azt nem kell szó szerint értelmezni. Bár vannak vallásos emberek, akik az evolúcióban nem hisznek, de pl én igen és úgy magyarázom, hogy maga az Ádám-Éva ( első két ember nyilván volt, mindegy, hogy miként nevezzük őket és milyen történetet gyártunk életük köré) egy szükséges mese az eset köré, miközben Istennek az a szerepe, hogy mint egy gépész, megalkotta a földet az első mikroorganizmusokkal és az evolúció lehetőségét, mint tulajdonságot ő teremtette számukra.
daffy
Madridista

2011.05.13. 10:12:52

Kalap1988 írta:Daffy! Úgy, hogy a bibliában és máshol leírt dolgokat nem szó szerint kell értelmezni! Azt hiszem, hogy a csak tudományosan gondolkodni tudó emberek agya ezért kicsit egydimenziós. Egy erkölcsi iránymutatás köré szerkesztettek mitológiát. Nem minden egzakt és egyértelmű, ahogyan az életben sem. Azt sem tudhatjuk, hogy a jelenlegi tudományos eredmények mikor dőlnek meg. Egyébkét mondanál egy példát, ami egyáltalán nem fér meg egymás mellett szerinted?
értem,köszönöm.
az életkorok,900év.
de ebből nem akarok vitát,meg nézeteltéréseket,így talán privátban kéne.
vitát azért sem akarok,mert csak érdeklődöm.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2011.05.13. 10:09:29

Bocs hogy én mondok, de ez engem is érdekel... Ádám és Éva vs Evolúció? Amúgy én "Istenben" hiszek, de nem vagyok hívő katolikus, megvan a saját hitem.
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.05.13. 10:06:51

Daffy! Úgy, hogy a bibliában és máshol leírt dolgokat nem szó szerint kell értelmezni! Azt hiszem, hogy a csak tudományosan gondolkodni tudó emberek agya ezért kicsit egydimenziós. Egy erkölcsi iránymutatás köré szerkesztettek mitológiát. Nem minden egzakt és egyértelmű, ahogyan az életben sem. Azt sem tudhatjuk, hogy a jelenlegi tudományos eredmények mikor dőlnek meg. Egyébkét mondanál egy példát, ami egyáltalán nem fér meg egymás mellett szerinted?
daffy
Madridista

2011.05.13. 09:50:34

valaki,aki vallásos, legyen kedves írja le nekem akár ide,akár privátban,hogy a vallás és a tudomány által bizonyított dolgok hogy férnek meg az életében együtt(melyiknek hisz,stb). ezt több ismerősömtől,családtagomtól kérdeztem,de senki sem tudott normális választ adni,így kérnék meg innen valakit. nagyon megköszönném!
Meccsek előtt/után szoktam látni, mikor Valdés leveszi a kesztyűt, hogy néhány ujja "be van kötve". Mivel van az pontosan betekerve? mert gondolom nem szigetelőszalaggal
nekem több focista ismerősöm köt a bokájára szigetelőszalagot,az ujját pedig ragtapasszal köti össze :)
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.05.13. 08:55:17

kudu írta:Meccsek előtt/után szoktam látni, mikor Valdés leveszi a kesztyűt, hogy néhány ujja "be van kötve". Mivel van az pontosan betekerve? mert gondolom nem szigetelőszalaggal :D
Szvsz bandázs. :roll:
kudu
Entrenador del Barça

2011.05.12. 22:13:57

Meccsek előtt/után szoktam látni, mikor Valdés leveszi a kesztyűt, hogy néhány ujja "be van kötve". Mivel van az pontosan betekerve? mert gondolom nem szigetelőszalaggal :D
"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
Deus
Boixos Nois

2011.05.12. 17:23:03

KépKép
Válasz küldése