Sergio Busquets
Nem azért nagyobbak az elvárásaim Busquetssel szemben, mint Alvessel, mert Daninak nincs alternatívája és nem volt hasonlóan magas szintű elődje. Alves egy zsoldos, Busquets viszont a mi kutyánk kölyke, barcelonai, katalán, neki példaképpé kellene válnia.
- Lionel85
- Llegenda del Barça
Ez esetben természetesen más nevében nem tudok szólni, a magaméban igen. Nekem nem ez a vezérelv. Ha nem lenne olyan ember, amilyen, csupán a játékát nyújtaná, még kedvelném is. Sajnáltam én is, hogy elment Yaya, de annak már egy pár éve. Azóta már mindenki kiheverte (gondolom én) és már más idők vannak. Ahogy írtam korábban, idő kell, hogy Busi feje benőjjön.

Nem a viselkedést befolyásolja az előd, hanem az elbírálást/megítélést.Lionel85 írta:Hát ez már más kérdés, de amikor Alvés vacillált nem is olyan régen a szerződése mellett, úgy voltam vele, ha nem tetszik, akkor mehet ahová akar.Nem kötelező itt lenni. Azt aláírom, hogy kivételes játékos, minőségi jobbhátvéd, amilyen mégegy nincs több a Földön. De van más alternatíva. Senki sem pótolhatatlan. Én személy szerint ettől nem vagyok elájulva. De ez már Alvés-topikba való. Nem értem még mindig, mi köze az elődnek ahhoz, hogy hogy viselkedik Busquets a pályán?

H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
- Lionel85
- Llegenda del Barça
Hát ez már más kérdés, de amikor Alvés vacillált nem is olyan régen a szerződése mellett, úgy voltam vele, ha nem tetszik, akkor mehet ahová akar.
Nem kötelező itt lenni. Azt aláírom, hogy kivételes játékos, minőségi jobbhátvéd, amilyen mégegy nincs több a Földön. De van más alternatíva. Senki sem pótolhatatlan. Én személy szerint ettől nem vagyok elájulva. De ez már Alvés-topikba való. Nem értem még mindig, mi köze az elődnek ahhoz, hogy hogy viselkedik Busquets a pályán?

Továbbra is tartom, hogy ha Alvés teszem azt egy fénykorában lévő Cafú helyett jött volna, akkor ő se lenne ennyire befogadva.Lionel85 írta:MichaaBee, szerintem nem találtad telibe. Nem arról van szó (legalábbis a részemről), hogy azért unszimpatikus ember Busi, mert Tourét miatta küldték el. Ez a kettő nem függ össze. Ha Busi mindig is itt lett volna és Touré soha, a stílusa akkor is ilyen és az a lényeg, amit a pályán mutat fetrengésekkel. És nem csak őt ítélem el, az általad említett Alvést, valamint Villát, Messit és Pedrót is. A legnagyobbak is képesek alakítani, de amit ez a gyerek csinál, már CRonaldói kategória. Ráadásul sumák is, lehet emlékezni a kézzel eltakart arc mögüli kukucskálására. Ez elitélendő. Akár volt Touré, akár nem!

LG jól leírta: Alvés helyére nem volt előzőleg és nem is lesz sehol minőségi pótlás, míg Busquets esetében bőven van. Kb. ennyi a különbség, aztán lehet jönni, hogy kinek ki a szimpatikusabb Busquets vagy Alvés, de ez már szubjektív.
H a t t r i c k
- Lionel85
- Llegenda del Barça
MichaaBee, szerintem nem találtad telibe. Nem arról van szó (legalábbis a részemről), hogy azért unszimpatikus ember Busi, mert Tourét miatta küldték el. Ez a kettő nem függ össze. Ha Busi mindig is itt lett volna és Touré soha, a stílusa akkor is ilyen és az a lényeg, amit a pályán mutat fetrengésekkel. És nem csak őt ítélem el, az általad említett Alvést, valamint Villát, Messit és Pedrót is. A legnagyobbak is képesek alakítani, de amit ez a gyerek csinál, már CRonaldói kategória. Ráadásul sumák is, lehet emlékezni a kézzel eltakart arc mögüli kukucskálására. Ez elitélendő. Akár volt Touré, akár nem!

Így van, de ezt meg is jegyeztem a hsz-ban. Amúgy Alves-el kapcsolatban is igazad van. Én már vele kapcsolatban is kifejtettem, h számomra rendkívül ellenszenves, de mivel a dolgát nagyon jól végzi, és nem tudnék jobb alternatívát a helyére, ezért elfogadom, és elviselem, h itt játszik nálunk, de szeretni sosem fogom. Sergio esetében viszont ott az a plusz tüske is, amit említettél.MichaaBee írta:Mindamellett, hogy egyetértek LG-vel abban, hogy nem az a szerethető játékos a magatartása miatt, azt azért szeretném megjegyezni, hogy Ti sem lennétek ennyire ellenszenvesek vele, ha nem küldik el Tourét miatta.Ha hiányposzt lett volna a vkp 1-2 évig és úgy jött volna Busquets a B-ből, mint tehetség, akkor most ő lenne a megmentő csodabogár, akinek csak annyi a hibájka, hogy némi színészi vénája is van, mint pl. Alvésnek. Megjegyzem a brazil is dettó ugyanaz, mint Busquets (fizetésemelés, fetrengések), csak ő egy olyan posztra érkezett, amit egy bizonyos Oleguer és egy legszebb napjain rég túllévő Zambrotta hagytak maguk mögött... Busquetsnek nincs szerencséje, mert egy közönségkedvencnek kellett távoznia miatta, így bármit csinálhat, sose lesz maximálisan elfogadva (legalábbis itt, ezen a fórumon). Persze ezzel nem védeni akarom, mert amit mutat az nem szimpatikus, de itt is van azért két oldala az éremnek.
Mindamellett, hogy egyetértek LG-vel abban, hogy nem az a szerethető játékos a magatartása miatt, azt azért szeretném megjegyezni, hogy Ti sem lennétek ennyire ellenszenvesek vele, ha nem küldik el Tourét miatta.
Ha hiányposzt lett volna a vkp 1-2 évig és úgy jött volna Busquets a B-ből, mint tehetség, akkor most ő lenne a megmentő csodabogár, akinek csak annyi a hibájka, hogy némi színészi vénája is van, mint pl. Alvésnek. Megjegyzem a brazil is dettó ugyanaz, mint Busquets (fizetésemelés, fetrengések), csak ő egy olyan posztra érkezett, amit egy bizonyos Oleguer és egy legszebb napjain rég túllévő Zambrotta hagytak maguk mögött... Busquetsnek nincs szerencséje, mert egy közönségkedvencnek kellett távoznia miatta, így bármit csinálhat, sose lesz maximálisan elfogadva (legalábbis itt, ezen a fórumon). Persze ezzel nem védeni akarom, mert amit mutat az nem szimpatikus, de itt is van azért két oldala az éremnek.

H a t t r i c k
- Lionel85
- Llegenda del Barça
Már bocsánat, de mi sem vagyunk rosszakarók, akik azt szeretnék, hogy igenis tiltsák el. Egyszerűen nevelési szándéka van az egésznek. Mivel eddig Guardiola nem volt képes gatyába rázni, egy fontos döntőről való eltiltás csak kinyitná a csipáját. Túl sok jó, túl sok siker hullott az ölébe azóta, hogy felkerült a nagycsapatba. Nem tudja jól feldolgozni ezeket és ő lett a kiskirály. Na ezt kéne megváltoztatni. Tény, hogy jól játszik, de nem mindegy, milyen paréj ember mellette.Rivaldo11 írta:Még hogy eltiltástért ríjjak a saját játékosunknak...pfffffff.

Kb. ennyi a lényeg. + azt se felejtsük el, h még mikor semmit nem tett le az asztalra, már akkor fizetésemelésért picsogott.Boixos írta:folyamatos jó játéka? ez így nem kicsit erős.
ez a gyerek valószínűleg azért szúrja pár embernek a szemét (függetlenül a műsoraitól), mert innen kívűlről, hatszázezer kilométerről, erősen úgy fest, h apuka és az edző évtizedes barátságának a "gyümölcse" a folyamatos játéklehetősége.
pláne akkor zavaró ezt látni, ha belegondol az ember, h kit szórtak ki miatta(?)...

Egy beképzelt, pénzéhes, protekciós, színészkedő játékosról van szó, aki miatt az utóbbi időben sokan megtalálják a csapatot. Hozzá kell tenni, h tényleg sokat fejlődött játékban, de Touré szintjétől még mindig messze van. A magatartása viszont abszolút méltatlan ehhez a csapathoz.
Azzal meg hagyjatok, h szeretni kell, mert jó játékos, csak színészkedik, de más is ezt csinálja....és akkor mi van pl. CR-el? Ő nála ez nem mentség? Hagyjátok már...semmivel nem jobb mint az itt a fórumon állandóan köpködött portugál, és én nálam pedig nem lesz kettős a mérce.
Busquets tud jól passzolni, labdátszerezni, cselezni, letámadni, középhátvédet játszani. Ennyi a Barcában bőven elég. Főleg egy ilyen típusú játékban.
- Messi-Ini
- Capitá del Barça
jó persze elküldték Touret,én is jobban birtam őt,de azért Busquets képességeit is el kell ismerni!!!Idén szerintem nem játszik nagy formában,legalábbis szerintem tavaly jobb volt,de azért azt el lehet,sőt el kell ismerni hogy most sem egy rossz játékos,és mekkora lehet még,mert csak 22 éves!!!Jelenleg nálam avilág legjobb védekező középpályása Toure,utána Cambiasso,Essien,és utána pedig nálam már Busquets jön,és nem azért mert Barcás,hanem mert én egy nagyon jó játékosnak tartom!Boixos írta:folyamatos jó játéka? ez így nem kicsit erős.
ez a gyerek valószínűleg azért szúrja pár embernek a szemét (függetlenül a műsoraitól), mert innen kívűlről, hatszázezer kilométerről, erősen úgy fest, h apuka és az edző évtizedes barátságának a "gyümölcse" a folyamatos játéklehetősége.
pláne akkor zavaró ezt látni, ha belegondol az ember, h kit szórtak ki miatta(?)...

-
- Llegenda del Barça
folyamatos jó játéka? ez így nem kicsit erős.
PUYOL-XAVI-INIESTA
- Messi-Ini
- Capitá del Barça
Nem ez a helyes hozzáállás,de máshol ezt 6-7 ember csinálja,méghozzá azért,mert focizni nem tudnak,akkor majd fetrengenek!Nálunk itt van Busquets,aki szeret heverészni a fűben,de azért mellette nem rossz zsugás,szóval szerintem emiatt nem lehet,és nem is kell ennyire megszólni,nálam ezt az egyetlen egy unszimpatikus dolgot bőven ellensúlyozza a folyamatos jó játéka!!!Sanama írta:Ez a helyes hozzáállás, sőt buzdítsuk a játékosokat,hogy színészkedjenek,mert mások amúgy is csinálják...![]()

Ez a helyes hozzáállás, sőt buzdítsuk a játékosokat,hogy színészkedjenek,mert mások amúgy is csinálják...

- Rivaldo11
- Llegenda del Barça
Örülök, hogy játszhat Busi, sokakkal ellentétben azt mondom, bizony nagyon kell ő a középpályára. Én nagyon bírom a JÁTÉKstílusát, amilyen könnyedséggel tud futballozni. Nagy szerepe van abban, h. folyékony a játékunk!
Azt meg, h. színészkedik konkrétan leszrom. Még hogy eltiltástért ríjjak a saját játékosunknak...pfffffff.
Nem ő az egyetlen futballista a földkerekségen, aki ezt csinálja.
Ja, és marcelo meg egy majom ( függetlenül a bőrszínétől...)
Azt meg, h. színészkedik konkrétan leszrom. Még hogy eltiltástért ríjjak a saját játékosunknak...pfffffff.
Nem ő az egyetlen futballista a földkerekségen, aki ezt csinálja.
Ja, és marcelo meg egy majom ( függetlenül a bőrszínétől...)

Rivaldo-A Legnagyobb.
- albicelesteX
- A Vadász
Én a majom szót használom fehérre is.Szóval ez nem feltétlen rasszista jelző.Amúgy megérdemelte volna,hogy eltiltsák,mert Ő miatta támadják a legjobban a csapatot és még szolgáltat hozzá támadási felületet is.Egy nagyon pökhendi nagy képű embernek tartom,Személy szerinte ő az akit nem kedvelek a csapatból.

- Lionel85
- Llegenda del Barça
Az igazságot csak az érintettek tudják. Ez viszont nem menti fel Busquets-et a színészkedések alól, 180 fokos fordulatot kéne venni a hozzáállásban, mert marhára ellenszenves a pali. Nem ez jellemző erre a családias csapatra, jó lenne, ha beállna a sorba. Talán az idő múltával benő a feje lágya.

Azért nem véletlen dobálják banánnal a feketéket a világ minden részén, én kétlem, hogy a majom ott mást jelentene, más kérdés, hogy Marcelot láthatóan nem hatotta meg különösebben, ha egyáltalán valóban azt mondta Busquets.
-
- Llegenda del Barça
amúgy ha már a pejoratív értelmeknél tartunk, akkor a cserekapusunknak, pintonak sem lehet könnyű. vannak olyan spanyolnyelvű területek, ahol a "pinto" szóval a kispöxű embereket nevezik/csúfolják.

na off vége.

na off vége.
PUYOL-XAVI-INIESTA
- Varatrix
- Director del Fútbol
Tanulok spanyolt, de nem tudom hogy milyen a pejoratív értelme a "majom" szónak. A népművészeti cserépedény jelentése "népművészeti cserépedény", mégsem ebben a formában használjuk itthon. Szóval érdekes nyelvészeti vita lehetett a szövetségnél. De nem ér eltiltást, az biztos.LG írta:Amúgy érdekes dolog, h a majmozás miért rasszista megnyilvánulás. A fehér embereket is le szokták majmozni, de ők nem veszik a szívükre. Lehet a nigák érzik, h azért nem alaptalan a hasonlat?![]()
(háhh cenzúrázták is a fórumon, pedig nem csúnya szó)

"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
-
- Llegenda del Barça
az a helyzet, h azok jobban "érzik" a hasonlóságot, akik mondják.LG írta:Amúgy érdekes dolog, h a majmozás miért rasszista megnyilvánulás. A fehér embereket is le szokták majmozni, de ők nem veszik a szívükre. Lehet a nigák érzik, h azért nem alaptalan a hasonlat?![]()
talán ez lehet a probléma.
de.LG írta:Amúgy én sem ezért tiltanám buzkecet, hanem azért, mert egy gusztustalan, színészkedő féreg, és nem 5 meccsre, hanem örökre. És akkor visszajöhetne Touré, és minden csupa öröm és boldogság lenne. Vagy nem?
PUYOL-XAVI-INIESTA
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Egyik szemem sír a másik nevet, persze jó, hogy játszik Busquets, s el is kell a csapatban, viszont amit tett az nagyon nem volt szép!Lehet itt magyarázgatni a dolgokat, de ami mondott kifejezetten sértő volt egy színes bőrű embernek, nem mondom, hogy fátylat rá, mert egyik szívügyem a dolog, de továbblépek rajta, s kívánom Busquetsnek, hogy élete meccsét játssza az új Wembleyben!Mindenesetre bízom benne tanul belőle, s elkerüli, hogy ilyesfajta herce-hurcába belekeveredjen!