Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
samy85
Capitá del Barça

2011.05.22. 09:37:18

Nagyon várom már a futamot... Kíváncsi leszek a Az első 5-ös pozíció fogására, hogy ki kit akar fogni, és ez kinek válik előnyére illetve hátrányára... Rosberg Lehet aki előrébb keveredhet, na meg Schumacher se rossz rajtoló... Az hogy Hamilton, és Alonso egymás mellől rajtolnak, külön pikantériája a Rajtrács történéseinek... na ők ketten ha összeakadnak, akkor lehet félni, hogy ne legyen törés, kiesés! :D
Vettelnek ha nem lesz kers-e akkor megfoghatják, de Vettel mellett szól, ha egymással foglalkoznak előbb el tud fordulni mint a mögüle indulók...
És még Button is ott van...hihetetlen lessz ár a rajt... ráadásul 840 méteres a célegyenes, ratvonaltól, kb 600 méter a kanyarig... és a drs zóna, az egész célegyenesben ott van... Kovalainen tegnap szemtelenül szemfüles volt hatalas elismerés neki... ezt benézték a Force-nál... mindenkinek jó és izgalmas futamot kívánok.. én személy szerint minél jobb Alonso szerepléssel!
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2011.05.22. 01:55:46

Tocy írta:
Utoljára ilyen különbségek talán még a Williams-Renault időszakában volt, amikor akárkit ültettek bele, világbajnok lett...bár nem, akkor csak az autó volt annyival jobb, a pilóták nem voltak kiemelkedőek...
Williams Reanult-val Mansell, Prost, Hill és Villeneuve lett világbajnok! Tényleg nem kiemelkedő pilóták... Azért ők nem "akárkik". Mindegyik nagyon jó pilóta volt, nem véletlen kerültek abba a Williamsbe. Ebből a hsz-ből az jön le, h Vettel kiemelkedő, de az említett pilótáknak csak a kocsijuk volt jobb. Ilyet más is mondhatna, h Vettelnek is csak a kocsija jó, ő nem kiemelkedő, de feleslegesek az ilyen kijelentések. Vettel és a 4 Williams pilóta sem véletlen lettek világbajnokok. Az szurkolói szemmel bosszantó, ha egy kocsinak/pilótának ekkora fölénye van, főleg úgy, h nem ő a kedvenc, de ha az általam favorizált pilóta lenne ekkora fölénybe annak se tudnék 100%-osan örülni, jobb, ha kemény csatában szerzi meg a győzelmeket, persze szívesebben nézném a fölényét, minthogy néha nyer 1 futamot.
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2011.05.21. 22:54:02

Bízok benne, hogy izgalmas futam lesz. Webber Vettel páros már nagyon unalmas, meg egyenlő arányok meg minden, remélem elkapják őket.

Mercedes tempójára kíváncsi leszek nagyon, nem tűnik rossznak, persze versenyben kellene már bizonyítani. Schumi egy jó rajttal akár egy szép eredményt is elérhetne, nem ment rosszul eddig a hétvégén, viszont nem lehet kérdés, hogy lággyal induljon, óriási a különbség a két szett között.

Wéber Gabi pedig megmondta az igazat a ferrariról.. ennyi. Bár Alonso hosszabbítása sejthet valamit, talán.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.21. 16:34:06

Mihu írta:
ozsimiki írta:
Igen, max a versenyt, de nem az időmérőt.

Ha ez az egy lövéses dolog annyira bejött volna a nézőknek,meg mindenkinek, akkor nem változtatják meg azt a bizonyos időmérőt,ami volt a 2000es évek elején, amikor is mindenki 1 kört mehetett, fordított sorrendben,mint amit elért az előző versenyen. Marha izgi volt, meg főleg igazságos amikor változtak az időjárási körülmények,és nem reagálhatott rá senki :D
Miért, most szerinted olyan hűdek.rva izgalmas az időmérő? Valahogy nem tud a tv elé csalni az a forgatókönyv hogy Red Bull-McLaren első 4. Nem azon szeretnék izgulni hogy valamilyen csoda folytán Alonso vagy Rosberg oda tud-e érni a Mekik közé vagy sem. Bármit csinálhatnak az időmérő rendszerével, akkor is dögunalom lesz az egész, mert a Red Bull-ok akkor is sz.rrá verik a mezőnyt.
?

épp azt írtam,hogy amit a mostani helyzetből ki lehetne esetleg még hozni (ahol szűkebb a különbség, pl ma Hami-Alo-Button)mint izgalmat, még azt is elveszik a gumikímélés miatt.

Persze attól még az eleje nem lenne vérizgalmas, és? Ne hogy már pont neked kelljen magyarázni,hogy az F1ben mindig is voltak,és lesznek egyeduralmak, korszakok. Erről IS szól ez a sport.

Örüljünk inkább annak,hogy 2004óta eltelt 7 és fél évben csak 1-2 szezon volt olyan, ahol unalmassá vált az időmérő, esetleg maga a sorozat (bár a pontverseny egyik esetben se volt unalmas, lehet eddig az évig).

Szóval nem azt írtam,hogy ez most nagyon izgalmas, csak azt,h a szabályok még elvesznek +ba egy "izgalmassági" faktort. Persze ez a versenyen nézhetősége szempontjából előnyt JELENTHETNE, de senki sem rizikózik az időmérőn az élen állók közül...
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Mihu
Director del Fútbol

2011.05.21. 16:26:40

ozsimiki írta:

Ha ez az egy lövéses dolog annyira bejött volna a nézőknek,meg mindenkinek, akkor nem változtatják meg azt a bizonyos időmérőt,ami volt a 2000es évek elején, amikor is mindenki 1 kört mehetett, fordított sorrendben,mint amit elért az előző versenyen. Marha izgi volt, meg főleg igazságos amikor változtak az időjárási körülmények,és nem reagálhatott rá senki :D
Valahogy nem tud a tv elé csalni az a forgatókönyv hogy Red Bull-McLaren első 4. Nem azon szeretnék izgulni hogy valamilyen csoda folytán Alonso vagy Rosberg oda tud-e érni a Mekik közé vagy sem. Bármit csinálhatnak az időmérő rendszerével, akkor is dögunalom lesz az egész, mert a Red Bull-ok akkor is sz.rrá verik a mezőnyt.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.05.21. 16:16:59

Abszolút helytálló az érvelésed, de most azért más a rendszer, s mondjuk az időjárási feltételeknél meg már mások a gumik is, és akkor többször jönnek ki!
Nekem egyik rendszerrel sincs bajom, itt most kifejezetten izgalmas, hogy hibázni nem lehet, vagyis lehet, de akkor az még egy gumiszettbe kerül :lol:
Amiről te beszélsz valóban butaság volt, viszont most nicns ilyen, de ezt csinálják, ezért írtam ott az esély, hogy megpróbálok jobb helyet elérni, s kockáztatok!Lsd Kovalainen Q2-ben!
Kép
Kép
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.21. 16:06:25

Bob_Marley írta:Ozsi nagyon jól összefoglaltad, s valóban Vettelnek akár nehéz pillanatai is lehetnek a rajt után!
Viszont szerintem igaz akaratlanul jött így ki (a gumik miatt), de pont ez teszi szórakoztatóvá, hogy mindenkinek "egy lövése" van a Q3-ban!Oda kell koncentrálni arra a 3percre, s megmutatni!És pont a gumik miatt nagyon lehet taktikázni!És ez így szerinte pont jó, hogy lehet valaki rossz helyről indul, de van pár friss gumiszettje, esetleg keményen kezd stb!Ezek kifejezetten izgalmassá teszik véleményem szerint!

Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.05.21. 15:50:56

Ozsi nagyon jól összefoglaltad, s valóban Vettelnek akár nehéz pillanatai is lehetnek a rajt után!
Viszont szerintem igaz akaratlanul jött így ki (a gumik miatt), de pont ez teszi szórakoztatóvá, hogy mindenkinek "egy lövése" van a Q3-ban!Oda kell koncentrálni arra a 3percre, s megmutatni!És pont a gumik miatt nagyon lehet taktikázni!És ez így szerinte pont jó, hogy lehet valaki rossz helyről indul, de van pár friss gumiszettje, esetleg keményen kezd stb!Ezek kifejezetten izgalmassá teszik véleményem szerint!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2011.05.21. 16:15:51-kor.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2011.05.21. 15:46:20

ozsimiki írta:
samy85 írta:Hát a 2 bull közt lehet csata.. de az Alonso-Hamilton-Button szendvics erősebb trio lesz csata szempontból... kis előny a Meckiknek, hogy van teljesen uj szett lágy gumijuk.. mint a rb-nak.. mondjuk a bikákhoz sok köze senkinek sem lessz.. de bízom alonsoban... Gyerünk Fernandó
Mindenkinek van új szett lágya, mindkét RBnek, Mekinek, Ferrarinak, Rosbergnek, Schuminak meg 2.
Alonsonak nincs, Rosbergnek sincs asszem mert ők elhasználtak egyet q1-ben is. :wink:
piton
Capitá del Barça

2011.05.21. 15:41:00

Bizony Kers mindenképpen kell majd Vettel kocsijába, vagy legalább a rajt alatt működjön neki, mert anélkül biztos hátrébb csúszik.
A Red Bull amúgy is a legrosszabb végsebességű kocsik közé tartozik, mivel a kanyargós részekre koncentrálnak, így aztán az előzés nem lesz egyszerű a Kers-es kocsik ellen... :?
Alonso pedig fantasztikusat ment a Ferrarival, Massa kapott tőle kb. egy másodpercet. Sztem valamelyik Red Bullos fog nyerni, Alonsonak pedig ki néz a dobogó 2. v 3. foka.
Érdekes futam lesz. Sajna az időmérők már nem azok. :o :D
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.21. 15:39:40

samy85 írta:Hát a 2 bull közt lehet csata.. de az Alonso-Hamilton-Button szendvics erősebb trio lesz csata szempontból... kis előny a Meckiknek, hogy van teljesen uj szett lágy gumijuk.. mint a rb-nak.. mondjuk a bikákhoz sok köze senkinek sem lessz.. de bízom alonsoban... Gyerünk Fernandó
Mindenkinek van új szett lágya, mindkét RBnek, Mekinek, Ferrarinak, Rosbergnek, Schuminak meg 2.
Kép
samy85
Capitá del Barça

2011.05.21. 15:37:51

Hát a 2 bull közt lehet csata.. de az Alonso-Hamilton-Button szendvics erősebb trio lesz csata szempontból... kis előny a Meckiknek, hogy van teljesen uj szett lágy gumijuk.. mint a rb-nak.. mondjuk a bikákhoz sok köze senkinek sem lessz.. de bízom alonsoban... Gyerünk Fernandó
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.21. 15:31:35

először is:

grt Webbernek, nagyon érzi ezt a pályát, bár azon mosolyogtam,h Vettel Kers nélkül 0,200-re volt tőle. Működhetne már mindkettőben egyszerre jól, és huzamosan.

Azért alakíthatnának olyan szabályokat is,hogy ne legyen full érdektelen az időmérő, mert sok izgalom abban nincs,hogy egyetlen egy kört mennek a q3ban is, és utána bármi is legyen, meg sem próbálnak küzdeni az egyel jobb helyért (pl Button most),mert spórolni kell a gumikkal. Ha nem lenne így, akkor még kijött volna mindenki, igaz Vettel Kers nélkül így sem lett volna szntem első, de érdekes lett volna a Hami-Alo-Button 3as sorrend hogy alakul a 2. gyors körnél...ezeket elvették tőlünk a hülye kímélésekkel, ami a hülye szabályok következménye. Szóval az időmérőket sikerült rosszabbá tenniük a fejeseknek.

Versenyről:

Azért Vettel helyében én aggódnék, főleg ha a KERS holnap se lesz jó, mert a rajtnál nagyon fog kelleni, ugyanis a leghosszabb egyenes következik az első kanyarig, márpedig ha nincs KERS, szerintem 2-3an is megelőzik a németet, főleg, hogy a porosabb oldalról rajtol.

Még ha van,akkor is necces lesz tartani a 2.helyet.

Ha pedig elé kerültek, hiába van 4-5 tized előnye a kanyargós részeknél, ott nem igen lehet előzni, az egyenesekben pedig lesz DRS-e,viszont az ellenfélnek meg KERSE.

Ezt a szakértők se igen említették, nem tudom mit néznek.

Akik szerint meg Webber egy tragacsot kapott eddig,és azért kapott ki, láthatják, ahogy tavaly is, hogy az ausztrál kummára pályafüggő, ezt a pályát tavaly is, most is nagyon érzi, és esélye is van győzni. Az meg már ne legyen Vettel,és a RedBull sara,hogy a pályák 70-80%át meg a német vágja jobban:D

Szóval holnapra HA LESZ VETTEL KERS, akkor egy izgalmas csatára számítok az első helyért, HA NEM LESZ,akkor nagyon nehéz lesz a 2.helyet is tartania.
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2011.05.21. 15:19:53

Alonso szépen villantott egyet a végén. 8)
Ha jól rajtol holnap(ami elképzelhetetlen, mert ilyet nem tud. :D ) akkor odafurakodhat a 3 helyre és onnan már bármi lehet, mert a Ferrari versenytempója van olyan mint a RedBullé. :roll: :) :wink:
Vamos Alonso! :P
PCsabi
aka Game90

2011.05.21. 15:15:48

Webber 1 mp-cel volt gyorsabb a 3. Hamiltonnál...

Schumacher ki se jött a Q3-ban.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.05.21. 15:03:04

Nagyon jó kis időmérő volt!
Kovalainennek hatalmas pacsi, 15ik :shock: Heidfeldnek nem rakták össze a kocsit, Q2-ben Maldonaod-Buemi "csata", végén Alonso befurakodása a McLarenek közé, 3ezreddel azért csak jobb volt Hamilton, s idén először Webber az első!Jó kis futamra lehet számítani, s a gumicsata megint döntő lesz, főleg, hogy nem kicsit lassabb a kemény!
Kép
Kép
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2011.05.21. 14:06:02

ozsimiki írta:
Te emlékszel rosszul.

Időmérő az egy dolog, a versenyen osztják a pontokat, ott pedig mind 2002ben,de 2004ben is sokkal nagyobb előnye volt Schuminak, mint most Vettelnek.

Ott elrajtoltak 1-2ben Barival,és 2-3körön belül már 5-6 másodperccel mentek, és szinte minden verseny végére lett 20-30másodperc tiszta előnyük a dobogóssal, persze legtöbbször már 3asban mentek az utolsó 5-6körben,így feljöhettek 10-15re.

akkora fölény azóta sem volt,és idén sem lesz.

az idei különbség ellenére is, ezt az évet jóval inkább lehet nyíltnak nevezni, sokkal nyíltabbnak, mint 2002, vagy 2004et. Ott nem fordulhatott olyan elő,h valaki legyőzze őket, pl egy gyengébb gumi miatt (mint most Kína),mert addigra óriási előnyt szedtek össze.

szóval ha az élvezhetőséget nézzük, az a két év simán alulmúlja ezt is. RedBull fölény ide vagy oda.
Konkrétan itt most az időmérőre gondoltam :wink:
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.21. 13:29:18

Mihu írta:Én emlékszem rosszul, vagy tényleg nem volt ekkora különbség Schumacher és a többiek között 2002-ben? :? :? :? Persze megnyert minden időmérőt meg versenyt, de időkben én nem emlékszem ilyen különbségre :? Múltkor is Vettel 8 tizedet adott a 3.-nak. Azért a 3.-at mondom mert a 2. Webber volt. De még ő is kapott 3-4 tizedet :?
Te emlékszel rosszul.

Időmérő az egy dolog, a versenyen osztják a pontokat, ott pedig mind 2002ben,de 2004ben is sokkal nagyobb előnye volt Schuminak, mint most Vettelnek.

Ott elrajtoltak 1-2ben Barival,és 2-3körön belül már 5-6 másodperccel mentek, és szinte minden verseny végére lett 20-30másodperc tiszta előnyük a dobogóssal, persze legtöbbször már 3asban mentek az utolsó 5-6körben,így feljöhettek 10-15re.

akkora fölény azóta sem volt,és idén sem lesz.

az idei különbség ellenére is, ezt az évet jóval inkább lehet nyíltnak nevezni, sokkal nyíltabbnak, mint 2002, vagy 2004et. Ott nem fordulhatott olyan elő,h valaki legyőzze őket, pl egy gyengébb gumi miatt (mint most Kína),mert addigra óriási előnyt szedtek össze.

szóval ha az élvezhetőséget nézzük, az a két év simán alulmúlja ezt is. RedBull fölény ide vagy oda.
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2011.05.21. 12:57:40

Mihu írta:Én emlékszem rosszul, vagy tényleg nem volt ekkora különbség Schumacher és a többiek között 2002-ben? :? :? :? Persze megnyert minden időmérőt meg versenyt, de időkben én nem emlékszem ilyen különbségre :? Múltkor is Vettel 8 tizedet adott a 3.-nak. Azért a 3.-at mondom mert a 2. Webber volt. De még ő is kapott 3-4 tizedet :?
Utoljára ilyen különbségek talán még a Williams-Renault időszakában volt, amikor akárkit ültettek bele, világbajnok lett...bár nem, akkor csak az autó volt annyival jobb, a pilóták nem voltak kiemelkedőek...
gergo9
Director del Fútbol

2011.05.21. 12:49:20

Mihu írta:. Azért a 3.-at mondom mert a 2. Webber volt. De még ő is kapott 3-4 tizedet :?
Jah méghozzá úgy hogy Vettel keményen volt.
Van egy olyan érzésem nekem is hogy ezen a hétvégén is hallhatjuk az egyszerű német gyerek nem túl bő szókincsét.
El fanático
Entrenador del Barça

2011.05.21. 12:36:21

Heidfeld alatt kigyilladt a Renault a 3.szabadedzésen, valószínűleg teljes karosszéria - cserére lesz szükség, ha ez bekövetkezik, akkor Heidfeld a boxból rajtolhat csak a holnapi versenyen.
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2011.05.21. 12:32:41

Én emlékszem rosszul, vagy tényleg nem volt ekkora különbség Schumacher és a többiek között 2002-ben? :? :? :? Persze megnyert minden időmérőt meg versenyt, de időkben én nem emlékszem ilyen különbségre :? Múltkor is Vettel 8 tizedet adott a 3.-nak. Azért a 3.-at mondom mert a 2. Webber volt. De még ő is kapott 3-4 tizedet :?
Vito
Llegenda del Barça

2011.05.21. 12:17:01

Kép

másfél mp! szép futam lesz megint..
:?
fanbarca
Entrenador del Barça

2011.05.21. 12:12:16

Mihu írta:Kép

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8)
Ezigen :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: .

Gondolom ma nekik drukkolunk! :)
:lol:
Mindenesetre remélem Schumi feltámad s dobogóra lép ezen a hétvégén, s Vettel ismét nyer. Hajrá német delegáció! Mondjuk Alonso se égesse magát le hazai pályán. Ezzel lennék elégedett :

1Vettel
2Alonso
3Schumi
4Heidfeld
5Rosberg
(6Karthikeyan :lol: )

Nem tudom, hogy fog viselkedni a kemény, de szerintem már a Q1-ben rengetegen elhasználják az egyik, ha nem 2 lágy szettet.
més que un club
Messithebest
Director del Fútbol

2011.05.21. 11:21:31

Mihu írta:Kép

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8)
ennyi :D
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Válasz küldése