Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
milito ilyen szezon után kezdő védő lesz? biztos jó az?Lionel85 írta:...
Értem én, hogy mire gondolsz... Ízlések és pofonok. Én anno Ronaldinho miatt (elsősorban....) szerettem meg a Barcát. Belegondolni is durva, hogy mi lett volna, ha Dinho nem ereszt le olyan gyorsan, és most egyszerre látnánk a pályán a csúcsformában játszó Messi, Dinho duót... Annyiban nem értünk egyet, hogy nekem ugyanolyan élmény nézni Messi játékát is.palesz77 írta:Láttam kb az összeset élő adásban, tudom miről beszélsz...
De nem egészen értetted meg a mondandómat. Vagyis de, mert a végén leírod a lényeget... Csak Messi teljesen máshogy cselez, mint a Dinho-Zidane-Bergkamp vonal. Beléjük annyi elegancia szorult, olyan technikai tudás, amiből simán megéltek. Messibe is szorult természetesen azért némi technika - iróniát érezni -, de emellett inkább a sebességét használja elsősorban - ami nem is baj, ha ettől lesz a legjobb hát tegye... Piciket tol olyan sebességgel, hogy lekövethetetlen. Ez is művészet, de én a klasszikus technikás labdazsonglőröket hiányolom... Ezt megérted gondolom. Nagyon feldobnák a mai focit, szerintem nagyon érződik a hiányuk... És tartok tőle, hogy már vissza se fognak térni, annyira elgépiesedik a foci.
És elismerem, hogy Messi egy földöntúli zseni, aki lassan minden elemében a legjobbja lesz a focinak, de szerintem sokan értik ha azt mondom, hogy hiányzik belőle valami, ami anno az akkori nagyokban megvolt... Persze lehet ezt azért mondom, mert rajtuk nőttem fel, és akkoriban csak ámultam és bámultam, hogy hogy lehet ilyet csinálni, szinte fel se fogtam mit művelnek...
Nekem ez a kedvenc videóm Messiről, nézd meg, szerintem tetszene...
KapusokPiqué írta:Amúgy valaki tudna linkelni egy argentin keretet,kíváncsi vagyok kiket favorizál a mester
Láttam kb az összeset élő adásban, tudom miről beszélsz...looka írta: Erős túlzás, hogy csak "egyszerűen" lefutja a védőit... Olyan esernyői, kötényei, briliáns testcselei vannak, mint keveseknek...
http://www.youtube.com/watch?v=jenupVFSzjs
Azok a hsz-ek szúrják a szemem igazán, amikben leírják, hogy csak a labdavezetéséből él.Kegyetlen rúgótechnika, a másodperc töredéke alatt hozott kiváló döntések, csodálatos passzok, amik mutatják, hogy milyen kiválóan lát a pályán...
Egyébként az éremnek két oldala van, Zidane csak szeretett volna ilyen labdavezető készséggel rendelkezni. Messi sokkal fordulékonyabb, a testcselek is jobban mennek neki. Az meg, hogy kinek melyik stílus áll közelebb a szívéhez, az ízlés dolga.
Erős túlzás, hogy csak "egyszerűen" lefutja a védőit... Olyan esernyői, kötényei, briliáns testcselei vannak, mint keveseknek...palesz77 írta:Persze Messi is szépen játszik, de ő inkább lefutja az emberét egyszerűen - persze vannak szép cselei, de értitek mit mondok szerintem -, míg Iniesta többször olyan váratlant húz, amivel semmit nem tud kezdeni a védő.
Hát igen, ez hiányzik nekem is a mai fociból... A kiemelkedő zsenik, akik olyan szépen játszottak az évezred elején-közepén még. Mikor fogunk újra ilyeneket látni valakitől is? Gourcuff stílusa hasonló, de ő meg nagyon messze van attól, hogy klasszis legyen... Manapság az egyetlen ember aki eszembe jut a legprofibb szinten, hogy ilyen könnyeden játszik, az Iniesta. Csak ő nem úgy trükközik mint anno Zidano és Dinho, de a játékában olyan játszi könnyedség van, hogy az szemet gyönyörködtető. Az a labdaátvétel 0:22-nél, vagy a lefodrulás 1:56-nál. Egyszerűen zseniális. Persze Messi is szépen játszik, de ő inkább lefutja az emberét egyszerűen - persze vannak szép cselei, de értitek mit mondok szerintem -, míg Iniesta többször olyan váratlant húz, amivel semmit nem tud kezdeni a védő. Nagyon remélem, hogy hamarosan visszatérnek az ilyen játékosok, és most csak "rossz generáció van", nem pedig kihalnak a túlzott "erőközpontú" foci miatt...LG írta: Igen, és attól félek, h ez majd egyre rosszabb lesz. Messi e tekintetben azért jobb mint Ronaldo, ő mondjuk az átmenet egy Ronaldinho és egy C. Ronaldo között. Az igazi labdaművészek egyre nehezebben érvényesülnek a mai labdarúgásba, a jövő nagy játékosainál már nem a zsenialitás fog érvényesülni, hanem a jó fizikum, az erő, a gyorsaság, és a hatékonyság. Kevesebb hiba, ugyanakkor kevesebb szép megoldás is. Olyanok lesznek mint egy gép.
bocsesz,nem a barcásra gondoltamBarcaman1993 írta: Te a Barcás Adrianora gondoltál? Talán idén volt élete formájában. Mellette elég gyors is. Most ugrik be, hogy Sandro a Spurs vkp-ja, nem? Ő elég jól tolja mondjuk. Lucas és Ganso játékát egyáltalán nem vágom. Robinho nekem is vicc kategória, de ha a felsorolt nevek közül kéne választanom, akkor inkább ő. Akkor egy ilyenre módosítanám a kezdőt:
Cézar-Maicon, Luiz, Silva, Santos-Alves, Sandro, Ganso, Adriano- Pato, Robinho
Te a Barcás Adrianora gondoltál? Talán idén volt élete formájában. Mellette elég gyors is. Most ugrik be, hogy Sandro a Spurs vkp-ja, nem? Ő elég jól tolja mondjuk. Lucas és Ganso játékát egyáltalán nem vágom. Robinho nekem is vicc kategória, de ha a felsorolt nevek közül kéne választanom, akkor inkább ő. Akkor egy ilyenre módosítanám a kezdőtdaffy írta:maiconnak már lejáróban az ideje,oda alves kell. santos nem értem miért kezdő,2 jobb játékos is van nála braziléknál. ramiers nem tud úgy védekezni,mint sandro. elano már a múlt,oda kell ganso,mert ő lát a pályám és nagyon ügyes(ha épp nem sérült). adriano már évek óta sehol nincs. a helyén lucast játszatnám,aki gyors,jól passzol és még lőni is tud. robinho pedig már-már vicc kategória.Barcaman1993 írta: Julio Cézar- Maicon, Luiz, Silva, Santos-Alves, Ramires, Elano, Adriano-Pato, Robinho
maiconnak már lejáróban az ideje,oda alves kell. santos nem értem miért kezdő,2 jobb játékos is van nála braziléknál. ramiers nem tud úgy védekezni,mint sandro. elano már a múlt,oda kell ganso,mert ő lát a pályám és nagyon ügyes(ha épp nem sérült). adriano már évek óta sehol nincs. a helyén lucast játszatnám,aki gyors,jól passzol és még lőni is tud. robinho pedig már-már vicc kategória.Barcaman1993 írta: Julio Cézar- Maicon, Luiz, Silva, Santos-Alves, Ramires, Elano, Adriano-Pato, Robinho
Tudom, hogy volt róla már szó, de milyen durva már, hogy a brazil csapat legjobb csapatrésze a védelem. A fiatalokat még annyira nem láttam játszani, úgyhogy olyannyira nem mérvadó a véleményem, mint mondjuk azé aki nézi a meccseiket folyamatosan. Szerintetek nem érné meg jobban, ha esetleg Dani Alves és Adriano lenne a két szélső? Nekem így nézne ki a kezdőm:daffy írta:kezdő:ab1daL írta:A hivatalos 22 fős brazil keret a Copa America-ra:
Kapusok: Julio Cesar, Victor
Védők: Lúcio, T.Silva, Luisao, David Luiz, Daniel Alves, Maicon, André Santos, Adriano Correia
Középpályások: Lucas Leiva, Sandro, Ganso, Ramires, Elias, Elano, Jadson, Lucas Moura
Csatárok: Fred, Pato, Neymar, Robinho
cesar,alves,luiz,silva,santos,sandro,ganso,?,lucas,pato,neymar
a kérdőjel talán robinho lesz.
kezdő:ab1daL írta:A hivatalos 22 fős brazil keret a Copa America-ra:
Kapusok: Julio Cesar, Victor
Védők: Lúcio, T.Silva, Luisao, David Luiz, Daniel Alves, Maicon, André Santos, Adriano Correia
Középpályások: Lucas Leiva, Sandro, Ganso, Ramires, Elias, Elano, Jadson, Lucas Moura
Csatárok: Fred, Pato, Neymar, Robinho
Nem tudom mennyire reálisak az összegek, például a fizetések pontos összegét elvileg nem lehet tudni, nem?daffy írta:ehhez valaki tud vmi-t hozzászólni?
reális,nem reális?
Szerintem egy 2005-2006ban játszó Ronaldinho még ma is a legjobb lenne, hiába Messi és Ronaldo. A baj szerintem az, h nincsenek már ilyen játékosok, és ez nekem eléggé hiányzik.daffy írta:mondjuk ez is igaz. mégis félteném dinhot a mai futballban,mert úgy lépnek oda már,hogy félelmetes. a technikát leváltotta a fizikai erő és sebesség.kanty írta: Ronaldinho nem a cselezésből élt. Kivételes lát/látott a pályán, ezt azt gondolom a passzai is bizonyítotték és megvolt benne az a plusz, amivel mindenki fölé emelkedett.
Minden az ellenőrzéstől függ. És itt jön be az UEFA korruptsága is. A FFP rengeteg könyvelői trükkel kijátszható, amit vagy felderít az UEFA, vagy nem. Nem vagyok túl optimista, pedig az alap ötlet amúgy nem rossz.daffy írta:ehhez valaki tud vmi-t hozzászólni?
reális,nem reális?
mondjuk ez is igaz. mégis félteném dinhot a mai futballban,mert úgy lépnek oda már,hogy félelmetes. a technikát leváltotta a fizikai erő és sebesség.kanty írta: Ronaldinho nem a cselezésből élt. Kivételes lát/látott a pályán, ezt azt gondolom a passzai is bizonyítotték és megvolt benne az a plusz, amivel mindenki fölé emelkedett.
S.Agüero írta:Ronaldo(az igazi) befejezte a profi labdarúgást.
http://sporthirado.hu/cikk-labdarugas-r ... ideo-50725
Ronaldinho nem a cselezésből élt. Kivételes lát/látott a pályán, ezt azt gondolom a passzai is bizonyítotték és megvolt benne az a plusz, amivel mindenki fölé emelkedett.daffy írta:biztos,hogy nincs. a modern labdarúgásban sajnos nem élne meg valaki kizárólag a cselezéssel. ez már nem az a világ.LG írta: Majd meglátjuk, de én egyáltalán nem vagyok benne biztos, h ezek között ott van az új Ronaldinho.
biztos,hogy nincs. a modern labdarúgásban sajnos nem élne meg valaki kizárólag a cselezéssel. ez már nem az a világ.LG írta: Majd meglátjuk, de én egyáltalán nem vagyok benne biztos, h ezek között ott van az új Ronaldinho.
Majd meglátjuk, de én egyáltalán nem vagyok benne biztos, h ezek között ott van az új Ronaldinho.lbasse írta:Az egyik legnagyobb kérdés számomra, és a leginkább reménykedek benne hogy "kitermelnek" még a brazilok legalább 1 játékost aki megközelíti egyiküket.
Szerintem minden esély megvan rá.Rengeteg igéretes fiatal brazil játékos van pl:
1.Giuliano Victor de Paula
2.Danilo Luiz da Silva
3.Dentinho Bruno Ferreira Bonfim,
4.Rafael Carioca,
5.Wellington Alves da Silva
6.Elkeson
7.Taison Barcellos Freda
8.Welliton Soares de Morais
Neymart,illtv Gansótt is ide sorolva persze.De innentől ez már Daffy asztala.
Az egyik legnagyobb kérdés számomra, és a leginkább reménykedek benne hogy "kitermelnek" még a brazilok legalább 1 játékost aki megközelíti egyiküket.