Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
d
Entrenador del Barça

2011.06.14. 20:23:03

Úgy tűnik csak fény derül arra, hogy miért is maradt ki Marcelo a brazil keretből...

In an interview with the SporTV channel Monday night, Menezes also hinted that Real Madrid defender Marcelo was left out because he recently asked to be released from the squad citing an injury he had not actually sustained. The coach said he found out that Marcelo told club officials that he was able to avoid the call-up to the national team.
forrás

Ejnye-ejnye, nem szép dolog sérülést színlelni...
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.06.13. 10:41:16

messideco írta:Amúgy van valaki aki nem az argentin-brazil párosnak szorít majd a kontinensviadalon? :D
Mexikót nézem még meg a Copán, bár elvileg nem fognak nagy erőfeszítést venni, mivel a fiatalokkal állnak majd ki. A meglepetés azonban még mindig velük van, ahogy 2007-ben is.
Kép
Kép
Kép
albicelesteX
A Vadász

2011.06.12. 19:18:52

El Comandante nekem is nagyon hiányzik az egyik kedvencem,hogy örültem amikor szóba került,hogy esetleg ideigazol aztán lett belőle Hleb... :roll: Most elhagyja a Marseille-t és lehet a Malagába köt ki bár egy esetleges római kalandnak jobban örülnék.Vamos Argentina!!!!
Kép
looka
Capitá del Barça

2011.06.12. 19:08:17

messideco írta:Amúgy van valaki aki nem az argentin-brazil párosnak szorít majd a kontinensviadalon?
Az Albiceleste az első számú kedvenc Dél-Amerikából, de a VB-n nagyon megtetszett Chile gólra törő, abszolút támadó stílusa is. Azóta edzőváltás volt ugyan, de remélem a stílus nem változott sokat. Szóval Argentína mellett (mögött) Chilének fogok még szurkolni.

De elsősorban annak, hogy megérje minden éjjel fennmaradni, és igazi latinos, jó foci legyen. :D
messideco
Presidente del Barça

2011.06.12. 19:07:00

Chile nekem is a második számú dél-amerikai csapat :)
Kép
"And my heart will leave you never."
daffy
Madridista

2011.06.12. 19:03:54

messideco írta:Nemcsak nekem hiányzik Lucho :)
Remélem a Copát megnyerik végre az argentinok, és Mascherano csk-ként a magasba emeli a serleget.
Amúgy van valaki aki nem az argentin-brazil párosnak szorít majd a kontinensviadalon? :D
ugyan a braziloknak szorítok,de nagyon-nagyon szimpatizálok chilével is
messideco
Presidente del Barça

2011.06.12. 19:02:38

Nemcsak nekem hiányzik Lucho :)
Remélem a Copát megnyerik végre az argentinok, és Mascherano csk-ként a magasba emeli a serleget.
Amúgy van valaki aki nem az argentin-brazil párosnak szorít majd a kontinensviadalon? :D
Kép
looka
Capitá del Barça

2011.06.12. 18:49:57

ronaldinho89 írta:visszaolvasgattam de nem találtam, ezért: fogja itthon valami közvetíteni a copa americat? ha igen melyik csatorna?
A Sport tv élőben adja.

Egyébként én sem hiányolom Demichelist, hajmeresztő dolgokra képes jelentéktelen szituációkban is. Még egy időzített bomba nem kell a védelembe, elég Milito is (ha nem kapja össze magát addig)...
A középpályáról én is hiányolom Lucho-t. Ha nem is Tévez helyett, de a gyenge idényt futó D. Milito helyett szerintem befért volna.
fcbarca0827
Director del Fútbol

2011.06.12. 18:48:54

ronaldinho89 írta:visszaolvasgattam de nem találtam, ezért: fogja itthon valami közvetíteni a copa americat? ha igen melyik csatorna?
Sport TV
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
ronaldinho89
Capitá del Barça

2011.06.12. 18:41:35

visszaolvasgattam de nem találtam, ezért: fogja itthon valami közvetíteni a copa americat? ha igen melyik csatorna?
Kép
II.Eurobarca sigverseny 2.helyzettje
http://filmorigo.blogspot.hu/ - blogom.
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.06.11. 20:07:01

bali 15 írta:Demichelis kell a fenének.
Henzie-t pedig max akkor ha még az a fiatalabb Manchesteri kiadás lenne, de már őt sem. Maxi Rodriguez helyére meg Di Maria tökéletes lesz.
Csak ne hánynék a gyerek látványától....
Szélső védőnek én az Independiene-ből felhoznám Lucas Mareque-t.
Nagyon tehetséges szélsőnek tartom.
Demichelis jó, ha nincs más. Márpedig nincs. Gaby, Demichelis kb. egy szinten van, tőlük jobb Samuel, de ő elég sérülékeny. Ayala óta nincsen igazán klasszis középhátvédünk, de talán majd az új generáció Fazióékkal, Musacchióékkal.

Mareque tényleg jó játékos, a hazai pontvadászatban vannak nagyon jó játékosok. Amikor arról volt szó például, hogy ki lehet Zanetti utódja jobbhátvéd posztján, mindig Paulo Ferrarira gondoltam. Nem egy elismert labdarúgó Argentínán kívül, de van annyira tehetséges, hogy többet mutasson, mint mondjuk Jonás Gutiérrez azon a poszton. :D Viszont már benne van lassan ő is a korban és nem úgy néz ki, hogy valaha a ligaválogatottnál többre viszi.
Kép
Kép
Kép
looka
Capitá del Barça

2011.06.11. 19:50:58

bali15 írta:Amúgy nem tudja valaki, hogy mi a helyzet mostanság Diego Buonanotte-val.
Most igazolt a Málaga-hoz. Én is kíváncsi vagyok, hogy mire jut Spanyolországban, szerintem a legjobb helyre került.
bali 15
Director del Fútbol

2011.06.11. 19:36:45

El fanático írta: Bár amúgy is olybá tűnik, Batista csínján bánik Maradona "liebling"-jeinek szerepeltetésével. Palermo ott sincs, ahogy Jonas Gutierrez sem, Ariel Garce-ról nem is beszélve :D
Viszont nincs se Maxi Rodriguez, se Gabriel Heinze, se Demichelis, sem pedig a veterán Verón. Walter Samuel pedig a sérülés miatt nincs a keretben.
Szóval van több arc a hazai bajnokságból Batista-nál is, Verón-t megértem, hogy nem hívta már meg, de Heinze és Demichelis jobb lett volna a fiatal, nemzetközi taőasztalattal nem rendelkező playák helyett, úgy is a védelem a leggyengébb láncszeme ennek a csapatnak.

Demichelis kell a fenének.
Henzie-t pedig max akkor ha még az a fiatalabb Manchesteri kiadás lenne, de már őt sem. Maxi Rodriguez helyére meg Di Maria tökéletes lesz.
Csak ne hánynék a gyerek látványától....
Szélső védőnek én az Independiene-ből felhoznám Lucas Mareque-t.
Nagyon tehetséges szélsőnek tartom.
Amúgy nem tudja valaki, hogy mi a helyzet mostanság Diego Buonanotte-val. Nagyon tehetséges gyerek, tök közel állt Európához, de egy igen komoly autóbaleset áthúzta a számításokat. Azóta már rég pályára lépett, de nem sok mindent hallani róla. Valószínűleg komolyan visszaesett a teljesítménye.
El fanático
Entrenador del Barça

2011.06.11. 18:22:47

Némi konkrétum is napvilágot látott már az Argentin kerettel kapcsolatban:

Az Argentina - Bolivia mérkőzésen, ami a 2011es Copa America nyitómeccse, a hazaiak 4-3-3as felállásban fognak játszani / ebben nem lett igazam, bár a későbbiekben ez még változhat /

A kezdőcsapatot illetően: Zanetti és Zabaleta helye biztos a védelemben, a középpályán Mascherano -é és Banega-é, Cambiasso nem tökéletesen egészséges, de ha felépül addigra, akkor ő, helyette viszont Gago kaphat szerepet / ??? - én nem őt játszatnám, de előzetesen úgy néz ki, hogy Batista igen / - a csatárok közül Messi a Barça-ban megszokott "fals 9es "-ként funkcionál majd, míg di Maria is elől kap szerepet és Agüero a tuti befutó.

Nem bírom ki, hogy ne említsem meg, hogy megmondtam: Tevez nem lesz a kezdőben! Előzetesen sem - egyenlőre.
Bár amúgy is olybá tűnik, Batista csínján bánik Maradona "liebling"-jeinek szerepeltetésével. Palermo ott sincs, ahogy Jonas Gutierrez sem, Ariel Garce-ról nem is beszélve :D
Viszont nincs se Maxi Rodriguez, se Gabriel Heinze, se Demichelis, sem pedig a veterán Verón. Walter Samuel pedig a sérülés miatt nincs a keretben.
Szóval van több arc a hazai bajnokságból Batista-nál is, Verón-t megértem, hogy nem hívta már meg, de Heinze és Demichelis jobb lett volna a fiatal, nemzetközi taőasztalattal nem rendelkező playák helyett, úgy is a védelem a leggyengébb láncszeme ennek a csapatnak.

Jah, persze forrás: az argentin sajtó - Olé, Clarín
Kép
messideco
Presidente del Barça

2011.06.10. 14:25:40

Nekem egy tökéletes argentin kezdőcsapat így nézne ki.
Kapus (az kizárt dolog, mert nem tudom) talán Romero
Zanetti- Milito-Samuel- Burdisso
Cambiasso-Mascherano
Pastore/Lucho
Messi-Di Maria/Agüero
Tevez

Nem tudom ez gyakorlatba ültethető-e...
Kép
El fanático
Entrenador del Barça

2011.06.10. 13:58:57

bali 15 írta:
Higuain mivel érdemelte azt ki,hogy a kezdőbe raktad?
Azért Teveznek jobb szezonja volt.
Egészen egyszerűen azzal, hogy egyértelműen nincs meg a bizalma Tévez felé Batistutának - ha elolvastad volna, amit írtam DE csak neked leírom mégegyszer - és mivel ő állítja össze csapatot, nem valószínű, hogy az lesz kezdőjátékos, akit nevezni sem akart, ezért minek írjam be?!
Előbb fog kezdeni Agüero vagy Diego Milito vagy akár Lavezzi - tetszés szerint helyettesítsd a három közül akármelyikkel Higuaínt - aki ugyan sokáig sérült volt, emiatt nem is lehetett jó idénye, de a kezdőben lesz, viszont leírva legalább nem fogja bökni a szemed.
Sajnos Téveznek a pályán kívüli dolgai nem szimpatikusak sokaknak, az jön le a nyilatkozataiból, mintha nem akarna ő már focizni, csak felmarkolni a sok lóvét - ezt tette vele a Man.City. Tavaly még a visszavonulást is fontolgatta.
Akkor miről beszélünk?
Kicsit szálljon vissza előbb a földre, akármilyen idénye is volt Kis-Kuvait City-ben.
A többi játékos akarja a sikert, ő meg talán még saját maga sem tudja mit akar, úgy szét van csúszva - jobb is lenne, ha megvenné az Inter a nyáron, mert minden további év egyre jobban kikészíti őt.
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.06.10. 13:43:07

bali 15 írta:Remélem, hogy az Argentinok elérnek végre vmit.
Ha normális edző ülne a kispadjukon, akkor szerintem tavaly nyerhették volna negyedik VB címüket.
2002-ben nem az alig kijutó Brazilok voltak az esélyesek hanem az Argentinok. Crespo-Batistuta páros stb. Erre elvéreztek csoportkörben.
És most nemrég 2010-ben a hülye Maradona nem viszi magával Zanettit és Cambiassot, akik kiemelkedőt nyújtottak. De elviszi azt a csicska Palermot.

Most is egy iszonyat jó generációjuk van az Argentinoknak.
A védelmet még nagyon össze kell kapni.
Az a gond, hogy Zanettin és Militon kívül senki mást nem ismerek tőlük. Így nemigazán tudok véleményt alkotni róluk.
Valaki fel tudna világosítani engem afelől, hogy milyen minőségű jelenleg az
Albiceleste védelme?
Kár lenne a erős középpályát megbontani és padra ültetni akár Cambiassot akár Pastorét azért, hogy Tévez kezdő legyen
Igazad van, de a 2002-essel vitatkoznék. Lehet, hogy a brazilok nehezen jutottak ki, ettől függetlenül brutál erős keretük volt és a legszebb, legjobb focit játszották. Nem hiszem, hogy az akkori argentin csapat képességekben egy lapon lett volna emlegethető velük. Most, 2010, illetve 11-ben ( a vb-ét is beleértve), a helyzet szerintem fordított, az argentinok jobban képességekben. Legalábbis a védelemtől elölre.
bali 15
Director del Fútbol

2011.06.10. 13:37:19

Remélem, hogy az Argentinok elérnek végre vmit.
Ha normális edző ülne a kispadjukon, akkor szerintem tavaly nyerhették volna negyedik VB címüket.
2002-ben nem az alig kijutó Brazilok voltak az esélyesek hanem az Argentinok. Crespo-Batistuta páros stb. Erre elvéreztek csoportkörben.
És most nemrég 2010-ben a hülye Maradona nem viszi magával Zanettit és Cambiassot, akik kiemelkedőt nyújtottak. De elviszi azt a csicska Palermot.

Most is egy iszonyat jó generációjuk van az Argentinoknak.
A védelmet még nagyon össze kell kapni.
Az a gond, hogy Zanettin és Militon kívül senki mást nem ismerek tőlük. Így nemigazán tudok véleményt alkotni róluk.
Valaki fel tudna világosítani engem afelől, hogy milyen minőségű jelenleg az
Albiceleste védelme?
Kár lenne a erős középpályát megbontani és padra ültetni akár Cambiassot akár Pastorét azért, hogy Tévez kezdő legyen
El fanático
Entrenador del Barça

2011.06.10. 13:20:09

Valószínűbb, hogy 4-4-2es szerkezettel fogunk kiállni és akkor egy ilyen azért ütős lenne:

Romero - Burdisso, Zanetti, Pareja, Zabaleta - Cambiasso, Masche, Pastore, Banéga - Messi, Higuaín

A legprímább felállás ebből a keretből. Kár lenne a erős középpályát megbontani és padra ültetni akár Cambiassot akár Pastorét azért, hogy Tévez kezdő legyen - és ahogy alább leírtam: amennyire nem akarta őt a csapatba Batista, úgy nem valószínű, hogy sűrűn lesz kezdő.
Kép
ab1daL
Director del Fútbol

2011.06.10. 12:59:05

Ebből az argentín keretből még 4 ember kiesik. Nálam ilyesmi lenne:
Romero - Zanetti, Burdisso, Milito, Zabaleta/Rojo - Cambiasso, Masch, Banega - Di María, Leo, Agüero
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
El fanático
Entrenador del Barça

2011.06.10. 12:42:39

messideco írta:Löjjetek le, de Lucho Gonzalez miért nincs ismét ott?
Úgy tudom - majd Lionel85 kijavít, ha nem - hogy Lucho nevezve lett volna és tavaly novemberben még talán nyilatkozott is erről, de Tévez végül kisírta a helyet, pedig Batista nagyon nem akarta őt a keretbe, mert az utóbbi évben nagyon balhéssá vált, álandóan sír, hogy nem jó neki a Man.Cityben, nyíltan csalja a feleségét...stb.

Lucho amúgy el akar jönni a Marseille-től, előzetes becslések szerint 10 millió körüli összeget kér érte a klub. A Málaga, a Roma és a Milan a jelöltek.

Forrás:

http://soccernet.espn.go.com/news/story ... le?cc=5739
Kép
d
Entrenador del Barça

2011.06.09. 21:20:38

palesz77 írta:Ez is művészet, de én a klasszikus technikás labdazsonglőröket hiányolom... Ezt megérted gondolom. Nagyon feldobnák a mai focit, szerintem nagyon érződik a hiányuk... :cry: És tartok tőle, hogy már vissza se fognak térni, annyira elgépiesedik a foci.
Mondták itt lejjebb többen is, hogy Ronaldinhokon nőttek fel, nem néztek olyan régóta focit, úgyhogy vigasztalásképpen: nem először temetik tévesen a labdarúgást, a leggólszegényebb olasz VB után, a catanaccio utolsó tündöklésével mindenki azt hitte, hogy kész, vége, kitalálták a tökéletes focit és bűn rossz nézni. Tévedtek. Enyhe FIFA-beavatkozás és a foci taktikai fejlődése ismét élvezhetőbb meccseket hozott.

A mai foci valóban nem kedvez a labdazsonglőröknek. Szó nincs arról, hogy eltűntek volna a tehetségek, egyszerűen Európában nem erre nevelik a játékosokat, mert nem sok sót esznek meg a korábbi művészek. Messi a típuspéldája a modern focinak, sallangmentes, tökéletes, célra törő a játéka. Egy csepp felesleges mozdulat nélkül. A másik gond, hogy a dél-amerikai fociiskola néha döbbenetesen le van maradva taktikailag, azért is bukik el a sok újpelé és újmaradona, mert olyan típusú játékosok, olyan posztokon, akiket európában nem is használnak már.

A válogatottak témában:
Az argentin csapat elmegy-elmegy, annyira nem tudnék nagy hiányzót mondani, de a brazilban Marcelo kihagyását nem értem, Fred már egyszer megbukott, elég soványka így a támadósor.
Azért jó copát remélek!
messideco
Presidente del Barça

2011.06.09. 21:04:46

Löjjetek le, de Lucho Gonzalez miért nincs ismét ott?
Kép
looka
Capitá del Barça

2011.06.09. 20:52:21

daffy írta:milito ilyen szezon után kezdő védő lesz? biztos jó az?
Ki kezdjen helyette? Garay? ő sem játszott sokat emlékeim szerint, akkor már a rutin miatt inkább Milito...

Egyébként elég jó ez a keret, főleg a támadósor + a kp. A védelemmel viszont komoly gondok lehetnek. A brazilok ebben a csapatrészben biztosan az Albiceleste fölé nőnek majd...
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.06.09. 20:51:57

daffy írta:
Lionel85 írta:...
milito ilyen szezon után kezdő védő lesz? biztos jó az?
Batista bízik benne. Esetleg Pareja lehetne kezdő, de Milito szerintem még összekapja magát a Copára. Amúgy is az elmúlt két meccset a B csapat csúnyán elcseszte, ennél már nem lehet rosszabb, "sajnos" így Milito lesz a vezér a védelemben, de még van benne kurázsi.
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése