Kaotikus futam volt.
Alonso szurkolóként nem örültem az esőnek, mert szárazon nagy csatában gyűrhette volna le Vettelt. Aztán a peches kerékcsere... beleéreztem, hogy ott akkor rákezd megint az eső.. de hát tudjuk Alonso mázlista.
Button Schumacheri magasságokban kente falra Hamiltont. Ha nem vették volna le a bukót, kételkedtem volna, hogy akkor most ki- kicsoda.
Kétszer megvacsiztam a várakozás alatt.
Button-Alonso, hát újabb határeset, versenybaleset büntethető határon. Láttunk már ilyenért büntetést, most már láttunk ilyet is. Csak, hogy erősödjön a következetességük.
Aztán, amikor látám, hogy Schumi felbukkan.. kezdett rémálomérzetem lenni.
Ekkor arra gondoltam, hogy jöhetne Button, és rendbe tehetné a dolgokat, egy kicsit igazíthatna Schumin is.
Aztán jött is, megmutatta a DRS műviségét, Vettel pedig szintén megmutatta, hogy miért nem Alonso, vagy Hamilton szint, lehetett volna méltóságteljesebben is elveszteni az elvileg esélytelen csatát, óriási szerencséje volt (mintahogy az esővel, a vetélytársak kiesésével), hogy azon a lecsúszáson csak 1 helye ment el. Vagy épp ettől Alonso és Hamilton szint? Megvan benne is az agresszor? Hát ki tudja, jó lenne versenyben látni újra zet a gyereket, mert így megutáltatja magát, mint Schumi anno.
Összegezve, hát nézhető futam volt, sok vitát nyitott, sok gondolatot ébresztett még semleges szurkolókban is. Az év további szakaszában pedig herélik a Red Bullt, mint az ahogy az év elején gondolható volt, hogy az FIA nem hagyhatja, hogy érdektelenné váljon a szezon második fele.
A kérdés már csak az, hogy ki lehet komoly ellenfele Vettelnek? Senki, elegendőek a dobogós helyezések. Grat a vb címért. Remélem azért versenyben is bizonyítja ismét a rátermettségét.
Jah és Gyula a szélkakas.. csodálom, hogy nem kopott még el a nyelve.
+1:
RTL Klub híradó: Button nyerte a futamot, akit vizsgálnak, miatta esett ki a versenyből Hamilton és Massa(!).