Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.14. 20:23:34

Igen akkor már mindenki kapjon, úgy ahogy mindenki --> köv évtől. :lol:

Azért a RedBull mint olyan, már létezik 4-5 éve (arról a csapatról nem is beszélve, amibe beolvadtak...), és a Brawnos évben kezdtek feljönni, és meghatározók lenni, majd tavaly a legjobbá válni, idén azt folytatni.

Nem olyan hirtelen dolog ez azért, volt benne bőven munka,és előkészület, neves emberekkel.

Nah lezárhatjuk a témát, mert pár részletre a hszedben, ugyanazt tudnám már csak írni, mint előbb.

meglátjuk mi sül ki belőle,

GO SCHUMI, GO SEB! :D
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
miihii
KHAL

2011.06.14. 20:13:03

Azért böki a szemem a RB-nál a jelenség,mert pölö a Mekiket is átvizsgálták tavaly párszor a szezon előtt,sőt külön kérésükre még az első futam előtt pár nappal is,h ne legyen gond.Aztán az F csatorna történetét ismerjük.Pár hét múlva már mégsem tetszett az elképzelés,pedig korábban szabályosnak minősítették néhányszor.

Nem feltétlenül az aktuális leggyorsabbat kell csalózni,de azért több mint szembetűnő,h egy adott időmérőn belül is rendszerint előszednek plusz súlyos tizedeket,mp-et akár.Lényegében bármikor...Ekkora ugrás pedig azért minimum elgondolkodtató...

Alapvetően én sem értek egyet a FIA húzásaival,h minden hasonló fejelsztést tiltanak,mivel pont ezek adják meg a savát-borsát a F1-nek.Kitalálni vmit,amitől gyorsabbak leszünk,mint a többiek.Viszont ha ezeket a fejlesztéseket,találmányokat elkezdik irtani a F1-ből,akkor igenis a RB is kapja meg a magáét,ahogy mindenki más is.Ezért írtam a dögöljön meg a szomszéd tehene dolgot :P Nem feltétlenül gondolom jónak a döntéseiket -többnyire nem- ,de ha már ,akkor mindenkinek verjenek a fenekére.

Igen,majd ha hirtelen adnak a Mekik egy mp-et körönként a mezőnynek,akkor azonnal be kell tiltatni vmit,mert ez tűrhetetlen :lol:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.14. 19:57:20

Jó hagyjuk.

A flexis szárnyakat azért írtam, mert tavalyi évvel is jöttél, ott kezdődött az.

Persze ,tudom,h különbséget tudsz tenni.

Viszont azzal nem értek egyet, hogy azért mert a jelenlegi szigorított hülye szabályok ellenére is akad olyan csapat, (AKIKET ÁTVIZSGÁLVA sem találtak szabályszerűtlent!) akik gyorsabbak "csak úgy" mint a többiek, tökére kellene lépni. Szóval azért mert a jelen F1-e olyan, amilyen, még nem érzem igazságtalannak azt, ha egyik csapat csak úgy talál vmit a többiekhez képest.

Ezen logika alapján, mindig az aktuális leggyorsabb lesz a csúnya "csaló" banda, mert ők biztos szabálytalanul játszanak, hiszen a mai F1 szabályalkotói annyira okosak. --> tudjuk, hogy nincs így.

Szóval " a susmus a háttérben" dolgot ennyi erővel akkor kivetíthetjük bármelyik- aktuálisan leggyorsabb- csapatra, bármikorról is legyen szó...ez pedig nagyon rossz hozzáállás a FIA,és a szurkolók részéről is.

"De most elnézegették a Bikákat,pedig vmi kiskapu itt is érezhetően volt.Más kérdés h ezt mikor csukják be a nagyokosok."

megvizsgálták őket tavaly is párszor, még tavaly is módosítottak valamit (nem ugrik be,h mi volt az, de volt hátra kb 6-8 futam még),amitől az ellendrukkerek remélték, hogy hirtelen eltűnnek, de nem így történt.

Szal becsuktak tavaly is pár dolgot, de a kocsi megmaradt jónak.

Idén becsuknak egy olyat, amivel nem volt semmi bajuk, már a legtöbb csapat használja év elejétől, sőt tavalyi évben is alkalmazták itt ott, az okokat akkor hagyjuk...így 20adjára.

Az egész "vitánk" azon alapul, hogy szerinted teljesen jogos most a FIA lépése, sőt még jófejek is voltak,hogy eddig hagyták :) szerintem meg nem. De ennyi erővel valami susmust a Meki is kitalált, hiszen az utóbbi versenyeken jobb a versenytempójuk! Vmit gyorsan tiltsanak be náluk :lol:
Kép
miihii
KHAL

2011.06.14. 19:41:34

ozsimiki írta:Miihii!

Most azért mert nem egy régi nagy csapat nagyon gyors, máris kummaság van a háttérben? Meg eljárások hadának kellett volna lenni?

Két dolog van,szntem te a hajlékony szárnyaknál ragadtál le, ennek amit most betiltanak,semmi köze ahhoz. De azt is úgy oldották meg,hogy adott egy szabálykönyv, adott ahhoz egy teszt, és ezeken megfeleltek. Utána a Ferrari is próbálkozott, csak nekik nem annyira tökéletes, ez van.

De ez már régi téma, amiről most nagyban szó van, semmi köze a flexibilis szárnyakhoz. És ezt a megoldást alkalmazza majdnem minden csapat, csak persze őket kevésbé fogja hátráltatni majd, mert náluk nem annyira kiforrott.

szóval ezt a részt,h "valami nem stimmel a vasakkal, kell kezdeni valamit már tavaly,stb,stb" nem igen vágom:D Akkor így utólag "köpjük" le a nagy Mekis korszakot Sennával és Prosstal, ott se stimmelhetett valami azokkal a McLarenekkel, feltűnően gyorsak voltak...Vagy a Ferraris korszakot, és még sorolhatnám.

már az rég baj, hogy ilyesmin kell vitázni, EGY FORMA 1-ben, hogy egyik csapat okosabb,ügyesebb, kreatívabb volt, ezáltal gyorsabb lett, és már tiltsuk be, vizsgáljuk szét, büntessük meg, stb,stb,stb :) Ezt nem neked írom, úgy általánosságban, egy ideje az F1 nem az az F1 ami volt régebben.

Ehhez most hozzájött,hogy már év közben is pofátlanul belenyúlnak, és teljesen egyértelműen azért,hogy izgivé tegyék a dolgokat.
Köszi,azzal azért még az én szerény képességeimmel is tisztában vagyok,h a flexi szárny meg a diffúzor köszönőviszonyban sincsenek egymással :wink:
Én annál ragadtam le,h a RB talált vmi nagyot tavaly,ami bevált és nemigen találták az okát.Simán hagyták h nézegessék a gépeket,mondván h úgysem jöttök rá a titokra.Cs azért nem lett kenterbe verve a mezőny,mert menet közben technikai és egyéb gondok akadtak,de idén már ez sincs jelen.És igenis én kummaságot orrintok a mai F1ben,ha vki kacagva talál minden helyzetben annyit,h az esetleges hátrányból laza 1 mp-es előnyt húzzon ki a kalapból.A hangsúly a mai F1-en van,amiben minden innovációra szinte azonnali vétó sújt le.(Ezzel talán át is lépnék a régi példáidon,mivel az más világ volt a F1-ben is.)Erre fel van egy csapat -tőlem lehet régi nagy,vagy az eddigi tökutolsó- akik ugyanannak a szabályrendszernek a keretein belül mégis ekkora különbséget találtak a többieken.Én is cs azért húzom a számat a RB-ok miatt,mert más csapatok újításait,amivel nyertek vmennyit,pár futamon belül megvétóztak az elmúlt években.De most elnézegették a Bikákat,pedig vmi kiskapu itt is érezhetően volt.Más kérdés h ezt mikor csukják be a nagyokosok.Mondjuk az hálás lenne,ha nem forgatnád ki a szavaimat,nem mondtam én eljárások hadát,cs annyit,h más csapatoknak már a tökére léptek 3-4 futam után,ha vmi újítást vezettek be,mégha előtte pár héttel el is foagdták azt.Namármost a RB-t ugye nem szankcionálták vmiért és idén még nagyobb lett a fölényük.Erre most reagált már a FIA ezzel a tiltással,mint ahogy mindenki másnál is szoktak újabban,aztán h az időzítés v maga a kezdeményezés milyen megítélés alá esik,ezt döntse el mindenki a maga álláspontja szerint.Én sztem már bőven kinézett nekik vmilyen vétó,mert a tapasztalatok alapján nem nézik odafönn jó szemmel az ilyen látványos(abb) fejlődéseket.
Mondjuk ez egy kicsit olyan dögöljön meg a szomszéd tehene is feeling :twisted:

Ehhez kapcsolódóan:
http://www.vezess.hu/forma1/f1_red_bull_nem/31219/
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.14. 18:36:56

Miihii!

Most azért mert nem egy régi nagy csapat nagyon gyors, máris kummaság van a háttérben? Meg eljárások hadának kellett volna lenni?

Két dolog van,szntem te a hajlékony szárnyaknál ragadtál le, ennek amit most betiltanak,semmi köze ahhoz. De azt is úgy oldották meg,hogy adott egy szabálykönyv, adott ahhoz egy teszt, és ezeken megfeleltek. Utána a Ferrari is próbálkozott, csak nekik nem annyira tökéletes, ez van.

De ez már régi téma, amiről most nagyban szó van, semmi köze a flexibilis szárnyakhoz. És ezt a megoldást alkalmazza majdnem minden csapat, csak persze őket kevésbé fogja hátráltatni majd, mert náluk nem annyira kiforrott.

szóval ezt a részt,h "valami nem stimmel a vasakkal, kell kezdeni valamit már tavaly,stb,stb" nem igen vágom:D Akkor így utólag "köpjük" le a nagy Mekis korszakot Sennával és Prosstal, ott se stimmelhetett valami azokkal a McLarenekkel, feltűnően gyorsak voltak...Vagy a Ferraris korszakot, és még sorolhatnám.

már az rég baj, hogy ilyesmin kell vitázni, EGY FORMA 1-ben, hogy egyik csapat okosabb,ügyesebb, kreatívabb volt, ezáltal gyorsabb lett, és már tiltsuk be, vizsgáljuk szét, büntessük meg, stb,stb,stb :) Ezt nem neked írom, úgy általánosságban, egy ideje az F1 nem az az F1 ami volt régebben.

Ehhez most hozzájött,hogy már év közben is pofátlanul belenyúlnak, és teljesen egyértelműen azért,hogy izgivé tegyék a dolgokat.
Kép
miihii
KHAL

2011.06.14. 18:14:50

ozsimiki írta:A gond ott kezdődik Miihii, hogy nem vitás alkatrész, semmi szabályellenes nincs benne, csupán most jön az FIA a szokásos átlátszó költségkímélő, benzinkímélő szöveggel, hogy ezért tiltja be... persze :)

Tavaly sem volt benne semmi szabályellenes, nincs itt olyan,h engedték meg nem engedték :D

Ha már korábban gondolkodnak,az fair, megmondják tavaly év végén, hogy hagyják, akkor úgy tervezik a kocsit. De most nem igen tudnak belenyúlni (ill kisebb rá a sansz), szóval nem hiszem, hogy egy amúgy szabályos megoldás eddigi használatával őket segítették volna, csupán azt csinálták amiről szólnia kellene az F1nek. Most nem azt csinálja az FIA, főleg így,hogy szezon közben hoznak ilyen döntést.

Ha meg ténylegesen nagyon sokba fog ez kerülne a bikáknak, akkor badarság úgy beállítani azt részedről,hogy örüljenek,hogy ezen a 7 versenyen még bent volt, egyrészről amit írtam már-->szabályos volt, másrészről ha nincs benne nem így tervezik a kocsit, ugyanúgy összehozhattak volna egy nyerő gépet, de így meg a maradék "kevés" 12-13 futamra lehet hogy elszállnak az esélyeik a győzelmekre. Nem tudom melyik megoldás a jobb...azért még egy pici hátravan az évből.

Persze ha nem érzik meg nagyon, akkor mind1 az egész téma.

Azt meg,hogy miért a Mekit hangsúlyozom? Hát nem hiszem,h a Williams,vagy Force India,vagy a Mercedes a legveszélyesebb a bikákra, nem az a McLaren ami már így is felveszi versenytempóban a versenyt velük? Azt hangsúlyozom,akiknek a legnagyobb esélyük lesz így közelebb kerülni,vagy fordítani esetleg. Az meg a McLaren. Ők nyerik, nyerhetik ezzel a legtöbbet, nem a huszadrangú kiscsapatok.

Azt tudom,h te korrektül állsz Vettelhez, kb Te meg Bob ,illetve Scooby Bent Bwoy hszei objektívek annak ellenére is,hogy Meki drukkerek.
Igazad van,valóban inkább vitás alkatrész helyett vitás autót kellett volna írnom :D Tavaly már ugye állt a bál a RB-ok körül h vajon mitől lettek ilyen fenegyorsak.Utánanéztek,minden okés.Megváltoztatták a terheléses vizgálatot kissé,de nem bukott ki a trükközés,márpedig ez van a képlékeny autókban az tuti.Lehet h nem közvetlenül ezt az alkatrészt kellett volna tiltani és nem pont most,de azt tartom h tavaly már kellett volna kezdeniük vmit ezekkel a vasakkal,mert vmi nem stimmel velük az tuti.Nem hatásköröm megállapítani h mi is az,meg az sem h mivel és mikor büntessék,de azt meg lehet állapítani innét is,h kummaság van a dologban és nemhogy tavaly nem intézkedtek,hanem idén is cs félszezonnál.
Az időzítést másképp közelítjük meg,mivel én tartom h elkéstek az intézkedéssel,te meg azt h nem ebben a formában kellett volna.De egyben tuti egyet értünk:a FIA nem azt teszi most sem,amiről a F1-nek szólni kellene.Kezd egy kicsit sok lenni már a szabályaikból meg azoknak betartatásával,annak körülményeiről és ugy ánblokk,kabbe FIA.Hány évet kell visszalapozni,amikor nem úgy indult a szezon,h valamelyik -előzetesen szabályosnak ítélt- gépnél meggondolták magukat és el első pár futam során cenzúráztak vmit?Hihetetlenek,komolyan mondom...

Értem én az elvét,h miért a Mekiket hangsúlyozod ennyire,de kissé visszatetsző h 10 hsz-ből 8,5-ben úgy van beállítva,mintha cs a Mekik kedvére hozták volna meg ezt a döntést.Eddig nem volt jellemző h ennyire add az utat a wokingiakra,és remélem h cs átmeneti,mert nem biztos h hasznos ennyire ezt sulykolni,főleg ilyen felhanggal :wink:
Főleg,h azt sem tudjuk még,mennyire lesz befolyásoló tényező ez a változtatás...Már azon sem lepődnék meg,ha a RB-ok cs még gyorsabbak lennének ettől is :P
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2011.06.14. 18:01:02

Én nem nagyon akarok beleszólni ebbe a az egész dologba, annyit olvastam, hogy a mercinek kedvezhet, mert ők valahogy úgy oldották meg alapból, hogy most nem lesznek kakiba. Így remélem sikerül előre lépni Schuminak. Én annyit remélek tőle, hogy új vb indul és lesz izgalom az élen, lesz harc, nem csak a középmezőnyben. Persze ne olyan év legyen aztán mint 2009, mert akkor ideges leszek..
Amúgy meg ahogy halad előre az f1 és fejlődik, egyre egyre több ötlet merül fel, mit hogy lehetne megoldani, hogy előny származzon belőle, csak van ami már túl sok, ami szerintem az F csatorna is volt.

Amúgy roppant nagy pozitívum számomra, hogy ennyi idő után, van, vannak emberek, akik még mindig megtalálják a jó öreg Schumit. Egy ilyen pazar futam után is. Ez a világ, soha, de soha nem fog megváltozni, de lehet így jó ez. :)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.14. 17:53:38

A gond ott kezdődik Miihii, hogy nem vitás alkatrész, semmi szabályellenes nincs benne, csupán most jön az FIA a szokásos átlátszó költségkímélő, benzinkímélő szöveggel, hogy ezért tiltja be... persze :)

Tavaly sem volt benne semmi szabályellenes, nincs itt olyan,h engedték meg nem engedték :D

Ha már korábban gondolkodnak,az fair, megmondják tavaly év végén, hogy hagyják, akkor úgy tervezik a kocsit. De most nem igen tudnak belenyúlni (ill kisebb rá a sansz), szóval nem hiszem, hogy egy amúgy szabályos megoldás eddigi használatával őket segítették volna, csupán azt csinálták amiről szólnia kellene az F1nek. Most nem azt csinálja az FIA, főleg így,hogy szezon közben hoznak ilyen döntést.

Ha meg ténylegesen nagyon sokba fog ez kerülne a bikáknak, akkor badarság úgy beállítani azt részedről,hogy örüljenek,hogy ezen a 7 versenyen még bent volt, egyrészről amit írtam már-->szabályos volt, másrészről ha nincs benne nem így tervezik a kocsit, ugyanúgy összehozhattak volna egy nyerő gépet, de így meg a maradék "kevés" 12-13 futamra lehet hogy elszállnak az esélyeik a győzelmekre. Nem tudom melyik megoldás a jobb...azért még egy pici hátravan az évből.

Persze ha nem érzik meg nagyon, akkor mind1 az egész téma.

Azt meg,hogy miért a Mekit hangsúlyozom? Hát nem hiszem,h a Williams,vagy Force India,vagy a Mercedes a legveszélyesebb a bikákra, nem az a McLaren ami már így is felveszi versenytempóban a versenyt velük? Azt hangsúlyozom,akiknek a legnagyobb esélyük lesz így közelebb kerülni,vagy fordítani esetleg. Az meg a McLaren. Ők nyerik, nyerhetik ezzel a legtöbbet, nem a huszadrangú kiscsapatok.

Azt tudom,h te korrektül állsz Vettelhez, kb Te meg Bob ,illetve Scooby Bent Bwoy hszei objektívek annak ellenére is,hogy Meki drukkerek.
Kép
ab1daL
Director del Fútbol

2011.06.14. 17:43:10

Feszültség oldásként a követező: Vettel a NY Red Bulls-al edzett. :lol:
Kép:
Kép
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
miihii
KHAL

2011.06.14. 17:30:11

ozsimiki írta:Miihii!

Tavaly hozták, tavaly átvették a többiek, idénre mindenkinél ott figyelt már a teszt időszakban, csak persze nem olyan hatékonyan tudták beépíteni, mint aki eleve kitalálta :)

F-csatornát hiába vétózták meg, megmondták, h jövőtől tiltva lesz. Ennek megfelelően tudtak tervezni a szünetben. RBknek ilyet nem mondtak, többieknek se. Most látják,hogy a sok "nagy" csapatot kenterbe verik,és simán behúznák, ezért belenyúlnak IDÉNY KÖZBEN, amikor nem lehet áttervezni semmit sem. Szóval nem igen állja meg a helyét az okfejtésed.
Lehet,h CSAK ÉS KIFEJEZETTEN NEM A MEKI kedvéért lesz, de CSAK IS azért,hogy legyen sanszuk nekik is, többieknek is befogni a bikákat, pedig hát nem a FIAnak kellene pályán kívül döntenie arról, hogy ki mikor nyerjen bajnokságot,és milyen izgalmak legyenek. Hanem a csapatoknak a pályán. De mint írtam előbb, bízok a bikákban, kitalálnak majd valamit remélem, és még nagyobbakat röhögök ha nő a különbség a pontversenyben.

És igen, nyílt titok,hogy a Mercedes motoros autóknak kedvez, de ha a Mekiben nem az van, akkor bocsánat,és tényleg ez sem kedvez nekik, ahogy az sem,hogy egy verseny 10.körében egyből kiírják,hogy majd a futam után vizsgálják, 37.ben szintén, szerintem ha még felöklelnek pár gépet,akkor azt jövőre vizsgálták volna.

Ha nem lennének bent a mekis pilóták mostanában a balesetek 80%ban, nem lennének megtalálva. Nézd Vettel esetét, semmi rosszat nem csinál, és kb mindig meg van találva :lol: melyik az igazságtalanabb? :D

A Vettel/Alo/Hami szintet meg tartom, majd nézzük meg hogy mit fog csinálni, ha ő rajtol hátrábbról huzamosabb ideig, és olyan kocsija lesz,aminek a versenytempója annál a helynél jobbat tud.
Bizony,hibázott a FIA,amiért nem világították már át tavaly kellőképpen a Bikákat és engedték nekik még ebben az idényben is a működést,ennek köszönhetően a második VB is kinéz nekik.Ha már időben gondolkodnak,ahogy a korábbi esetekben is megtették,akkor nekik szintén cs egy szezonban lehetett volna használni a vitás alkatrészt,mint a korábbi esetekben.Én ezt fejtegettem.Uh lehet,h most szezon közben nyúlnak bele,de még így is több időt kaptak a vitézkedésre,mint a többiek akik kitaláltak vmi újat :wink:

Igen,nyílt titok h a Merci motoros kocsiknak kedvezhet a döntés,de Te ettől függetlenül kizárólag a Mekit hangsúlyozod,az elmúlt napokban úgy huszadszor,mintha senki mást nem is érintene.Erre próbáltam rávilágítani...

A Mekis balesetokozás nemtom h jön ide,én abban a Hami részben arra gondoltam,h mivel neki a mezőnyben kellett munkálkodnia a pontokért,ezért kellett nagyobb erőfeszítést tennie,mégha ez többször galibához is vezetett.Nem cs elautózgat a mezőny elején,a futam felétől félgázzal,hanem igenis a határon kell mennie ha az élen akar végezni.Az meg h ez több esetben is átmegy a határon,a hasonlítgatás szempontjából nem számít.

Arra meg én is kíváncsi leszek,h mire lesz képes Vettel,ha valóban nem cs harmadik fokozatba kapcsolva kell körözgetnie,hanem rendszeresen is a mezőnyben kell haladnia,egy elvileg méregfogától megszabadított vassal maga alatt.Mint tapasztalhattad,egy rossz szavam nem volt sosem rá,nem savazom a németet.Cs mindössze kíváncsian várom h végre autóversenyben is bizonyítsa azt a nagyon nagy tudását,amitől már ájuldozik a fél világ :wink:
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2011.06.14. 17:15:28

Szerintem Vettel (habár nagyon nem szimpatikus, de nem azért, mert nagy fölénnyel vezet, már az elejétől nem kedvelem) már elérte a Hamilton, Alonso szintet, és a legdurvább benne, hogy ilyen fiatalon így vezet. Versenyezni is tud, már láthattuk, előzött azért már nem keveset, igaz nem ebben a szezonban. Fejben is a mezőny fölött van, de ilyen autóval nem meglepő. Hamiltonnál érthető, hogy mentálisan nincs ott annyira, szerintem az összes pilóta közül rá nehezedik a legnagyobb nyomás(meg Webberre), tőle várják leginkább, hogy megverje Vettelt, de a kvalifikációkon kevés a gép, így versenyen kell minél többet és minél hamarabb előzni, hogy utolérje, de őt nem engedik úgy el (miért is tennék), mint például Vettelt Massa meg Button Törökországban. Jó példa a leírtakra, hogy messze az első szezonjában volt a legösszeszedettebb és legstabilabb (kivéve az utolsó futam eleje), akkor még nem vártak tőle sokat.

Kubica ralizásáról meg az a véleményem, hogy mivel ő szereti, a holtszezonban nyugodtan csinálja. Bármi más tevékenység közben megeshet hasonló súlyosságú baleset, sokan síelnek a pilóták közül, az is lehet veszélyes vagy ahogy a Gyula említette Webber biciklivel szenvedett balesetet.
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.14. 15:35:25

Miihii!

Tavaly hozták, tavaly átvették a többiek, idénre mindenkinél ott figyelt már a teszt időszakban, csak persze nem olyan hatékonyan tudták beépíteni, mint aki eleve kitalálta :)

F-csatornát hiába vétózták meg, megmondták, h jövőtől tiltva lesz. Ennek megfelelően tudtak tervezni a szünetben. RBknek ilyet nem mondtak, többieknek se. Most látják,hogy a sok "nagy" csapatot kenterbe verik,és simán behúznák, ezért belenyúlnak IDÉNY KÖZBEN, amikor nem lehet áttervezni semmit sem. Szóval nem igen állja meg a helyét az okfejtésed.
Lehet,h CSAK ÉS KIFEJEZETTEN NEM A MEKI kedvéért lesz, de CSAK IS azért,hogy legyen sanszuk nekik is, többieknek is befogni a bikákat, pedig hát nem a FIAnak kellene pályán kívül döntenie arról, hogy ki mikor nyerjen bajnokságot,és milyen izgalmak legyenek. Hanem a csapatoknak a pályán. De mint írtam előbb, bízok a bikákban, kitalálnak majd valamit remélem, és még nagyobbakat röhögök ha nő a különbség a pontversenyben.

És igen, nyílt titok,hogy a Mercedes motoros autóknak kedvez, de ha a Mekiben nem az van, akkor bocsánat,és tényleg ez sem kedvez nekik, ahogy az sem,hogy egy verseny 10.körében egyből kiírják,hogy majd a futam után vizsgálják, 37.ben szintén, szerintem ha még felöklelnek pár gépet,akkor azt jövőre vizsgálták volna.

Ha nem lennének bent a mekis pilóták mostanában a balesetek 80%ban, nem lennének megtalálva. Nézd Vettel esetét, semmi rosszat nem csinál, és kb mindig meg van találva :lol: melyik az igazságtalanabb? :D

A Vettel/Alo/Hami szintet meg tartom, majd nézzük meg hogy mit fog csinálni, ha ő rajtol hátrábbról huzamosabb ideig, és olyan kocsija lesz,aminek a versenytempója annál a helynél jobbat tud.
Kép
miihii
KHAL

2011.06.14. 14:30:29

ozsimiki írta: Mondom, a VB-s éveket hasonlítsuk össze, majd Vettelnek is lesz olyan időszaka amikor csak a 4-6. helyen lesz, megnézhetjük akkor mit tesz le az asztalra. Addig viszont egy erős kocsival, ugyanazt hozza mint Alonso egy erős Rönóval, vagy mint Hamilton egy erős Mekivel. Az a szint.
Hol volt Hami v Alo alatt ennyivel kiemelkedőbb vas,mint a német boj alatt!?Sehol.Nagyságrendekkel melósabb VB-k voltak azok,nem rajt-cél győzelem volt szinte az összes futam,nem találtak a vasban bármikor plusz 5-6-7 tizedet,h az élről indulhassanak.Plusz nem az össz versenytáv cirka 7%-ában volt egyáltalán lőtávolban hozzájuk valaki is,hanem azért kellett kapaszkodniuk rendesen.Ugye nem véletlen a Hamiról kialakult kép,h mennyire vaddisznó.Kellett jönnie,keményen tepernie (időnként túl keményen is ugye...) h előrejöjjön és minél több pontot szerezzen.Nem sétaautózgatva,különösebb megerőltetés nélkül begurulásztak a célba úgy h közben kábé minden 4. futamon kellett pár kört versenyezniük is.
Plusz az is várható volt,h a RB-oknak a tökére lépnek,bűzlik a gépük már tavaly óta.A FIA mindig beletenyerel,ha vki újít vmit és működik.Már tavaly furcsálltam h nem kaptak vmi szankciót,de mivel elmaradt a dolog,be is húzta Vettel a VB-t.Mint ahogy az eddigi előnyéből kifolyólag idén is meg fogja.Lehet mondani,h a többiek újításait cs a következő szezontól tiltották,de sztem a RB kapott így is a "következő szezonból" 7 futamot,amiken tulajdonképpen söprést mutattak be eddig.Uh cirka másfél szezont kaptak,mielőtt tiltólistára kerülnek,ellenben a többiekkel,akiknek a fejlesztését már pár futam után megvétózták (lásd F csatorna).
Nem összeesküvést meg hasonlókat sejtetek,cs azt h azért nem kellene talán olyan nagyon felháborodni amiért kapja az ívet a RB most,mert már jó ideje várható volt.És talán még jobban is jártak,h cs most,mintha még tavaly kapták volna és idén már átalakított géppel vágtak volna a szezonnak.Az meg már a vicc kategória,h ez is a Mekiknek kedvez.Az előzetes jóslások miatt várható ugyan,de nem cs és kifejezetten a Mekik kedvéért lett ez.Szerintem.De így is be lehet állítani,legalább megint lehet fikázni őket és lesznek a bűnbakok.Ez van...
lijacska
Jugador del Barça

2011.06.14. 12:56:39

nem hagyom magam.tudom, hogy amit írok nem vita anyag.egyszerűen csak elmondom amit látok.
egyelőre Vettel simán Hamilton anyag.Ha megnyeri az idei bajnokságot(95%) akkor már Alonso anyag lesz.

S Button nem volt hibás a Hamilton esetnél.
Ki ment bele a másikba? Le van zárva az út húzd ki a kocsit az útból.Ezért zavart nagyon a Maldonado eset. Ha az versenybaleset akkor ez is. Simán.

Akik azt mondják hogy Vettel nem Hamilton szint, mire alapozva mondják?
Nincs rákényszerítve hogy fusson a többiek után, nem jelenti azt hogy enm fog tudni.Idén a tavalyihoz képest stabil bajnokságot hozz.Nem előzz ott ahol 1 sikerülhet a 1oből?

Meg lesz az Alonso szint is...én még nem sorolom oda.Előbb húzza be a bajnokságot.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.14. 12:38:40

Kralo írta:Vagy épp ettől Alonso és Hamilton szint? Megvan benne is az agresszor? Hát ki tudja, jó lenne versenyben látni újra zet a gyereket, mert így megutáltatja magát, mint Schumi anno.
Mondom, a VB-s éveket hasonlítsuk össze, majd Vettelnek is lesz olyan időszaka amikor csak a 4-6. helyen lesz, megnézhetjük akkor mit tesz le az asztalra. Addig viszont egy erős kocsival, ugyanazt hozza mint Alonso egy erős Rönóval, vagy mint Hamilton egy erős Mekivel. Az a szint.

JÉÉÉ nem is tudtam,h Schumi azért utáltatta meg magát, mert egy esélyessé tette a vébét, én azt hittem,hogy a régebbi manőverei miatt nem kedvelted Te, meg még sokan.

Bár Vettel esetében ugye valamiért csak kell utálni ezt a gyereket, akkor most ez az ok. :D De ha azt írod,hogy Alonso, Hamilton egy hasonlóan erős géppel, nem aknázná ki a lehetőségeket, hogy nehogy bántsák (ha már ezért bántani kell Vettelt....), akkor értelek :roll:
Kép
Kralo
Entrenador del Barça

2011.06.14. 11:19:45

Kaotikus futam volt.

Alonso szurkolóként nem örültem az esőnek, mert szárazon nagy csatában gyűrhette volna le Vettelt. Aztán a peches kerékcsere... beleéreztem, hogy ott akkor rákezd megint az eső.. de hát tudjuk Alonso mázlista.
Button Schumacheri magasságokban kente falra Hamiltont. Ha nem vették volna le a bukót, kételkedtem volna, hogy akkor most ki- kicsoda.
Kétszer megvacsiztam a várakozás alatt.
Button-Alonso, hát újabb határeset, versenybaleset büntethető határon. Láttunk már ilyenért büntetést, most már láttunk ilyet is. Csak, hogy erősödjön a következetességük.
Aztán, amikor látám, hogy Schumi felbukkan.. kezdett rémálomérzetem lenni. :D
Ekkor arra gondoltam, hogy jöhetne Button, és rendbe tehetné a dolgokat, egy kicsit igazíthatna Schumin is.
Aztán jött is, megmutatta a DRS műviségét, Vettel pedig szintén megmutatta, hogy miért nem Alonso, vagy Hamilton szint, lehetett volna méltóságteljesebben is elveszteni az elvileg esélytelen csatát, óriási szerencséje volt (mintahogy az esővel, a vetélytársak kiesésével), hogy azon a lecsúszáson csak 1 helye ment el. Vagy épp ettől Alonso és Hamilton szint? Megvan benne is az agresszor? Hát ki tudja, jó lenne versenyben látni újra zet a gyereket, mert így megutáltatja magát, mint Schumi anno.

Összegezve, hát nézhető futam volt, sok vitát nyitott, sok gondolatot ébresztett még semleges szurkolókban is. Az év további szakaszában pedig herélik a Red Bullt, mint az ahogy az év elején gondolható volt, hogy az FIA nem hagyhatja, hogy érdektelenné váljon a szezon második fele.
A kérdés már csak az, hogy ki lehet komoly ellenfele Vettelnek? Senki, elegendőek a dobogós helyezések. Grat a vb címért. Remélem azért versenyben is bizonyítja ismét a rátermettségét.

Jah és Gyula a szélkakas.. csodálom, hogy nem kopott még el a nyelve.
+1:
RTL Klub híradó: Button nyerte a futamot, akit vizsgálnak, miatta esett ki a versenyből Hamilton és Massa(!).
Fernando
Llegenda del Barça

2011.06.14. 11:00:09

Biztos vagyok benne, hogy vissza fog térni, de én inkább attól félek, hogy nem lesz a régi. Egy baleset, akármekkora is, megmarad az emberben, remélem le tudja győzni nem úgy, mint Massa pl.

Idén 100, hogy nem látjuk már, de jövőre biztos vagyok benne, hogy újra a Renaultot fogja vezetni. :wink:

Egyébként csak halkan jegyzem meg: a balesete előtt reménykedtem, hogy fut egy jó szezont és Alonso csapattársa lesz a Ferkánál Massa helyén. Két jóbarát egy istállónál.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2011.06.14. 10:21:56

Ne feledjük, hogy ezek a képek februárban készültek, amit a lap nyilvánosságra hozott. A keze az ami leginkább necces. Azt 100%-osra kizárt, hogy rendbe jön. :? A forma 1-ben pedig extra terhelést kap a szervezet. Sose szabad feladni a reményt, nagyon nagy egy pilóta, én várom vissza, hiányzik azért ebbe a mezőnybe egy igazi Kubica.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
samy85
Capitá del Barça

2011.06.14. 10:18:40

Kövezzetek meg, de nem tartom megérdemeltnek Button győzelmét... az odáig rendben van hogy a 21. helyről nyert futamot... ezt még el is ismerem... sőt gratulálok neki... csak a baj az hogy Egy hamitont felrakott a falra, és egy Alonsot kilökött... semmi gond.. a verseny igazgatóság meg egy töketlen majmok csoportja, mert ezt kitudta magyarázni... ezt ki lehet? Főleg a Hamilton estét... és akkor még megkérdezi mit csinál hamilton.. PFFF
Végülis nem csinált semmit csak sokkal gyorsabb volt mint Button... bent volt már mellette... ez meg ráhúzta a kormányt... Buttont eddig sem csíptem ezután még lejjebb megy a létrán nálam...
Alonsonak meg ilyen Pechet ááááááá tényleg ha csak egyszer lenne egy kis szerencséje?? de jó volna...
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
Mihu
Director del Fútbol

2011.06.14. 09:52:40

Messithebest írta:
Mihu írta:Ebből minden lesz, csak Forma1-es pályafutás nem...így elszabni az életét....
Kb. Monaconál olvastam, hogy ugye nem ment ki pedig közel lakik, azt nyilatkozta ha jól emlékszem a menedzsere, hogy most tart ott, hogy a tollat megtudja fogni vele és írni... :? Szóval szerintem tényleg nem fog visszatérni... :? :? Kellett neki rallyznia.... :? :?
Ez legnagyobb részben a Renault hibája. Keménynek kellett volna lenni a vezetőségnek, és azt mondani, hogy nem, nem fogsz rallyzni addig amíg nálunk dolgozol. Más kérdés, hogy azért hatalmas balszerencséje volt, ilyen 100 évente egyszer van, hogy pont ott kap el egy 20 méter hosszú korlátot, ahol össze van illesztve, és akkor ráadásul sz.rul...
Messithebest
Director del Fútbol

2011.06.14. 08:50:34

Mihu írta:Ebből minden lesz, csak Forma1-es pályafutás nem...így elszabni az életét....
Kb. Monaconál olvastam, hogy ugye nem ment ki pedig közel lakik, azt nyilatkozta ha jól emlékszem a menedzsere, hogy most tart ott, hogy a tollat megtudja fogni vele és írni... :? Szóval szerintem tényleg nem fog visszatérni... :? :? Kellett neki rallyznia.... :? :?
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
messideco
Presidente del Barça

2011.06.14. 07:31:41

Még jó, hogy ennyire rendbejött. Szerintem a visszatérése sem elképzelhetetlen. Én drukkolok neki.
Kép
"And my heart will leave you never."
Mihu
Director del Fútbol

2011.06.14. 06:12:11

Ebből minden lesz, csak Forma1-es pályafutás nem...így elszabni az életét....

Kép
Kép
Kép
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.13. 21:52:34

Eazzy írta:Nem tudom valaki felhozta ezt, de a Renault trükkös első felfüggesztését, amire a kocsi épült, szintén év közben tiltották be. Meg is látszott nem kicsit. Mégsem rinyál senki. Majd megoldja a RedBull ezt is.

A vicces az, hogy elvileg a Ferrari motoros kocsiknak is nagy hátrányt jelenthet, mert nekik is ehhez alakították, szemben pl a Merci motorokkal.
Hali!

Gondoltam,h ezt megemlíti valaki, de közel sem azonos a szitu! Ugyanis azt egyik másik csapat sem tudta már alkalmazni a kocsiján, nem is vették át így, így azért szüntették be. Az utóbbi években viszont minden ilyesmit átvettek a csapatok, és maradhatott az évben. Majd esetleg a köv évtől betiltották. Egészen mostanáig. De igazából tenni ellene úgy se tud senki, ebben igazad van, meglátjuk hogy eléri e a célját a FIA...utána akár át is nevezhetnék az F1et "majdmimegmondjukhogykimikorlegyenjóésvégigszoroslegyen" egyesületté.

Utolsó bekezdésed miatt is írtam már,hogy ha nem tudtam volna,h Todt Ferraris volt, az utóbbi időkben Mekire tippelnék mint munkaadó...:)
Kép
Eazzy
Entrenador del Barça

2011.06.13. 21:44:52

Nem tudom valaki felhozta ezt, de a Renault trükkös első felfüggesztését, amire a kocsi épült, szintén év közben tiltották be. Meg is látszott nem kicsit. Mégsem rinyál senki. Majd megoldja a RedBull ezt is.

A vicces az, hogy elvileg a Ferrari motoros kocsiknak is nagy hátrányt jelenthet, mert nekik is ehhez alakították, szemben pl a Merci motorokkal.
Válasz küldése