Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Köszi,azzal azért még az én szerény képességeimmel is tisztában vagyok,h a flexi szárny meg a diffúzor köszönőviszonyban sincsenek egymássalozsimiki írta:Miihii!
Most azért mert nem egy régi nagy csapat nagyon gyors, máris kummaság van a háttérben? Meg eljárások hadának kellett volna lenni?
Két dolog van,szntem te a hajlékony szárnyaknál ragadtál le, ennek amit most betiltanak,semmi köze ahhoz. De azt is úgy oldották meg,hogy adott egy szabálykönyv, adott ahhoz egy teszt, és ezeken megfeleltek. Utána a Ferrari is próbálkozott, csak nekik nem annyira tökéletes, ez van.
De ez már régi téma, amiről most nagyban szó van, semmi köze a flexibilis szárnyakhoz. És ezt a megoldást alkalmazza majdnem minden csapat, csak persze őket kevésbé fogja hátráltatni majd, mert náluk nem annyira kiforrott.
szóval ezt a részt,h "valami nem stimmel a vasakkal, kell kezdeni valamit már tavaly,stb,stb" nem igen vágom:D Akkor így utólag "köpjük" le a nagy Mekis korszakot Sennával és Prosstal, ott se stimmelhetett valami azokkal a McLarenekkel, feltűnően gyorsak voltak...Vagy a Ferraris korszakot, és még sorolhatnám.
már az rég baj, hogy ilyesmin kell vitázni, EGY FORMA 1-ben, hogy egyik csapat okosabb,ügyesebb, kreatívabb volt, ezáltal gyorsabb lett, és már tiltsuk be, vizsgáljuk szét, büntessük meg, stb,stb,stbEzt nem neked írom, úgy általánosságban, egy ideje az F1 nem az az F1 ami volt régebben.
Ehhez most hozzájött,hogy már év közben is pofátlanul belenyúlnak, és teljesen egyértelműen azért,hogy izgivé tegyék a dolgokat.
Igazad van,valóban inkább vitás alkatrész helyett vitás autót kellett volna írnomozsimiki írta:A gond ott kezdődik Miihii, hogy nem vitás alkatrész, semmi szabályellenes nincs benne, csupán most jön az FIA a szokásos átlátszó költségkímélő, benzinkímélő szöveggel, hogy ezért tiltja be... persze
Tavaly sem volt benne semmi szabályellenes, nincs itt olyan,h engedték meg nem engedték![]()
Ha már korábban gondolkodnak,az fair, megmondják tavaly év végén, hogy hagyják, akkor úgy tervezik a kocsit. De most nem igen tudnak belenyúlni (ill kisebb rá a sansz), szóval nem hiszem, hogy egy amúgy szabályos megoldás eddigi használatával őket segítették volna, csupán azt csinálták amiről szólnia kellene az F1nek. Most nem azt csinálja az FIA, főleg így,hogy szezon közben hoznak ilyen döntést.
Ha meg ténylegesen nagyon sokba fog ez kerülne a bikáknak, akkor badarság úgy beállítani azt részedről,hogy örüljenek,hogy ezen a 7 versenyen még bent volt, egyrészről amit írtam már-->szabályos volt, másrészről ha nincs benne nem így tervezik a kocsit, ugyanúgy összehozhattak volna egy nyerő gépet, de így meg a maradék "kevés" 12-13 futamra lehet hogy elszállnak az esélyeik a győzelmekre. Nem tudom melyik megoldás a jobb...azért még egy pici hátravan az évből.
Persze ha nem érzik meg nagyon, akkor mind1 az egész téma.
Azt meg,hogy miért a Mekit hangsúlyozom? Hát nem hiszem,h a Williams,vagy Force India,vagy a Mercedes a legveszélyesebb a bikákra, nem az a McLaren ami már így is felveszi versenytempóban a versenyt velük? Azt hangsúlyozom,akiknek a legnagyobb esélyük lesz így közelebb kerülni,vagy fordítani esetleg. Az meg a McLaren. Ők nyerik, nyerhetik ezzel a legtöbbet, nem a huszadrangú kiscsapatok.
Azt tudom,h te korrektül állsz Vettelhez, kb Te meg Bob ,illetve Scooby Bent Bwoy hszei objektívek annak ellenére is,hogy Meki drukkerek.
Bizony,hibázott a FIA,amiért nem világították már át tavaly kellőképpen a Bikákat és engedték nekik még ebben az idényben is a működést,ennek köszönhetően a második VB is kinéz nekik.Ha már időben gondolkodnak,ahogy a korábbi esetekben is megtették,akkor nekik szintén cs egy szezonban lehetett volna használni a vitás alkatrészt,mint a korábbi esetekben.Én ezt fejtegettem.Uh lehet,h most szezon közben nyúlnak bele,de még így is több időt kaptak a vitézkedésre,mint a többiek akik kitaláltak vmi újatozsimiki írta:Miihii!
Tavaly hozták, tavaly átvették a többiek, idénre mindenkinél ott figyelt már a teszt időszakban, csak persze nem olyan hatékonyan tudták beépíteni, mint aki eleve kitalálta
F-csatornát hiába vétózták meg, megmondták, h jövőtől tiltva lesz. Ennek megfelelően tudtak tervezni a szünetben. RBknek ilyet nem mondtak, többieknek se. Most látják,hogy a sok "nagy" csapatot kenterbe verik,és simán behúznák, ezért belenyúlnak IDÉNY KÖZBEN, amikor nem lehet áttervezni semmit sem. Szóval nem igen állja meg a helyét az okfejtésed.
Lehet,h CSAK ÉS KIFEJEZETTEN NEM A MEKI kedvéért lesz, de CSAK IS azért,hogy legyen sanszuk nekik is, többieknek is befogni a bikákat, pedig hát nem a FIAnak kellene pályán kívül döntenie arról, hogy ki mikor nyerjen bajnokságot,és milyen izgalmak legyenek. Hanem a csapatoknak a pályán. De mint írtam előbb, bízok a bikákban, kitalálnak majd valamit remélem, és még nagyobbakat röhögök ha nő a különbség a pontversenyben.
És igen, nyílt titok,hogy a Mercedes motoros autóknak kedvez, de ha a Mekiben nem az van, akkor bocsánat,és tényleg ez sem kedvez nekik, ahogy az sem,hogy egy verseny 10.körében egyből kiírják,hogy majd a futam után vizsgálják, 37.ben szintén, szerintem ha még felöklelnek pár gépet,akkor azt jövőre vizsgálták volna.
Ha nem lennének bent a mekis pilóták mostanában a balesetek 80%ban, nem lennének megtalálva. Nézd Vettel esetét, semmi rosszat nem csinál, és kb mindig meg van találvamelyik az igazságtalanabb?
A Vettel/Alo/Hami szintet meg tartom, majd nézzük meg hogy mit fog csinálni, ha ő rajtol hátrábbról huzamosabb ideig, és olyan kocsija lesz,aminek a versenytempója annál a helynél jobbat tud.
Hol volt Hami v Alo alatt ennyivel kiemelkedőbb vas,mint a német boj alatt!?Sehol.Nagyságrendekkel melósabb VB-k voltak azok,nem rajt-cél győzelem volt szinte az összes futam,nem találtak a vasban bármikor plusz 5-6-7 tizedet,h az élről indulhassanak.Plusz nem az össz versenytáv cirka 7%-ában volt egyáltalán lőtávolban hozzájuk valaki is,hanem azért kellett kapaszkodniuk rendesen.Ugye nem véletlen a Hamiról kialakult kép,h mennyire vaddisznó.Kellett jönnie,keményen tepernie (időnként túl keményen is ugye...) h előrejöjjön és minél több pontot szerezzen.Nem sétaautózgatva,különösebb megerőltetés nélkül begurulásztak a célba úgy h közben kábé minden 4. futamon kellett pár kört versenyezniük is.ozsimiki írta: Mondom, a VB-s éveket hasonlítsuk össze, majd Vettelnek is lesz olyan időszaka amikor csak a 4-6. helyen lesz, megnézhetjük akkor mit tesz le az asztalra. Addig viszont egy erős kocsival, ugyanazt hozza mint Alonso egy erős Rönóval, vagy mint Hamilton egy erős Mekivel. Az a szint.
Mondom, a VB-s éveket hasonlítsuk össze, majd Vettelnek is lesz olyan időszaka amikor csak a 4-6. helyen lesz, megnézhetjük akkor mit tesz le az asztalra. Addig viszont egy erős kocsival, ugyanazt hozza mint Alonso egy erős Rönóval, vagy mint Hamilton egy erős Mekivel. Az a szint.Kralo írta:Vagy épp ettől Alonso és Hamilton szint? Megvan benne is az agresszor? Hát ki tudja, jó lenne versenyben látni újra zet a gyereket, mert így megutáltatja magát, mint Schumi anno.
Ez legnagyobb részben a Renault hibája. Keménynek kellett volna lenni a vezetőségnek, és azt mondani, hogy nem, nem fogsz rallyzni addig amíg nálunk dolgozol. Más kérdés, hogy azért hatalmas balszerencséje volt, ilyen 100 évente egyszer van, hogy pont ott kap el egy 20 méter hosszú korlátot, ahol össze van illesztve, és akkor ráadásul sz.rul...Messithebest írta:Kb. Monaconál olvastam, hogy ugye nem ment ki pedig közel lakik, azt nyilatkozta ha jól emlékszem a menedzsere, hogy most tart ott, hogy a tollat megtudja fogni vele és írni...Mihu írta:Ebből minden lesz, csak Forma1-es pályafutás nem...így elszabni az életét....Szóval szerintem tényleg nem fog visszatérni...
![]()
Kellett neki rallyznia....
![]()
Kb. Monaconál olvastam, hogy ugye nem ment ki pedig közel lakik, azt nyilatkozta ha jól emlékszem a menedzsere, hogy most tart ott, hogy a tollat megtudja fogni vele és írni...Mihu írta:Ebből minden lesz, csak Forma1-es pályafutás nem...így elszabni az életét....
Hali!Eazzy írta:Nem tudom valaki felhozta ezt, de a Renault trükkös első felfüggesztését, amire a kocsi épült, szintén év közben tiltották be. Meg is látszott nem kicsit. Mégsem rinyál senki. Majd megoldja a RedBull ezt is.
A vicces az, hogy elvileg a Ferrari motoros kocsiknak is nagy hátrányt jelenthet, mert nekik is ehhez alakították, szemben pl a Merci motorokkal.