Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
samy85
Capitá del Barça

2011.06.16. 17:33:26

ozsimiki írta:Alonsonak se csak úgy jött, és az ottani, sokszori 0,6-0,8 reális? Ugyanmár.

Tavaly is láthattuk,hogy megvan ott is a sorrend. Ettől függetlenül vannak még pályák ahol Massa ügyesebben belövi a gépet,és van sansza menni Aloval, ahogy Webbernél is ez a helyzet.

De mind Alonso, mind Vettel jobb pilóta a csapattársánál, innentől pedig ha van is sorrend, teljesen felesleges (és csak köpködési szándék miatt) emlegetni, mert logikus.
ezek szerint 20 nagydíjból Massa 2-n tud autót beállítani? Vagy lehet megvab tiltva neki?...
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.16. 17:28:55

Alonsonak se csak úgy jött, és az ottani, sokszori 0,6-0,8 reális? Ugyanmár.

Tavaly is láthattuk,hogy megvan ott is a sorrend. Ettől függetlenül vannak még pályák ahol Massa ügyesebben belövi a gépet,és van sansza menni Aloval, ahogy Webbernél is ez a helyzet.

De mind Alonso, mind Vettel jobb pilóta a csapattársánál, innentől pedig ha van is sorrend, teljesen felesleges (és csak köpködési szándék miatt) emlegetni, mert logikus.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
samy85
Capitá del Barça

2011.06.16. 17:16:28

ozsi, szerintem ennyivel nem jobb Vettel mint Webber, vagyis a jelenlegi versenyhelyzet nem reális... úgy gondolom én is hogy a Német jobb pilóta, a forma aktualitás nem elhanyagolandó tavaly azért láttuk Webbert tündökölni még Vettel "köhögött"... és hát nem véletlen az sem hogy Vettelre készítik alő a jövő RB-ját...
szal úgy gondolom ez olyan is-is a 2 pilóta között... Vagyis.. Vettel egyértelmű elsőbbséget élvez Webberrel szemben, de jogosan látjuk hogy miért... a Ferrari nem jó példa ide, mert Alonso ezzel a géppel nem Massánál, de szerintem sokszor Button Hamiltonnál is jobb, v legalább szinten van velük... még Massa? nem tudom... Ezzel nem támadni akaromVettelt, csupán az előnye a csapaton belül nem csak úgy jött... persze lehet nincs is "megkülönböztetés"... azért webber a sajtónak kifakadt már... ez elég kényes pont minden csapatnál... :D
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.16. 16:35:39

B. írta:Szerintem, aki akarná, belátná, hogy a RB-nál nem tiszta minden (nem mondom, hogy másnál csunyaság elő sem fordul, de azért vannak komoly tények.)Ha a Vettel-Webber közti (jelenlegi) különbséget valaki a pilóták tudására alapozza :arrow: vicc.És hogy miért évközbe tiltják be, inkább annak örüljenek, hogy eddig mehettek vele.Nem vagyok mekis, meg ferkás sem, Vettellel sincs bajom, csak vakon ne védjük már.Millió elgondolkodtató cikket írtak már erről...
Erre csak annyit tudok írni, hogy Alonso-Massa? Persze ott a spanyol veri önerőből Massát, és nincs sorrend, míg a bikáknál van. Jaja.

Vagy itt is ott is, vagy el kell fogadni,hogy ez a két pilóta ennyivel jobb a csapattársaiknál. Ha lenne sorrend, akkor minden pályán lenne, és nem lenne sehol sem sansza egyiknek sem megszorítani,esetleg le is győzni, márpedig láthattunk ellenpéldát.

Nálam meg ez tartozik a vakon "köpködés" kategóriájába, amikor a RedBullnál megemlítik az esetleges csapatsorrendet, másnál meg csak azzal tudnak jönni,hogy hú mekkorát ment, és a csapattársa meg sehol sincs a béna...
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2011.06.16. 16:16:14

Eazzy írta:Mindig ez van öcsém, ha valakinek megy a szekér, akkor azt lépten nyomon szidják, mint a bokrot. Emlékszem mit kapott itt Alonso anno, amikor sorra nyerte a futamokat, most meg hirtelen mindenki elismeri, és őt tartják Hamiltonnal az etalonnak, hozzá hasonlítgatják Vettelt. Ami rendben is van, és helyén való, csak nem értem korábban pl minek kellett a sárga földig szidni.
Amikor Button nyert, őt is mindenki megtalálta, hogy látványtalan meg ilyesmi, persze azt senki nem figyelte, hogy pl Brazilban is milyet előzött, amikor kellett, meg többször is.
Ugyanígy Vettel is kapja. Az év elején nekem is komolyan szemet szúrt, hogy egy fényévekkel jobb kocsival milyen könnyű, és hogy amihez igazi tudás kell, azt nem láttuk tőle. De aztán bizonyított egy-két remek és agresszív előzéssel kulcs szituban.
Még ettől mindig nem tartom Alonso szintnek, de jó úton halad, és még rettentő fiatal.
Nőjünk már fel, és értékeljük az erőfeszítéseket!

Ozsi neked csak annyit tudok mondani, hogy addig örülj, míg mindenki utálja. Bárcsak Alonsot is szidnák itt mindenhol, mert azt jelentené, hogy a csúcson van megint.
Jól beszélsz :)
B.
Jugador del Barça

2011.06.16. 15:34:26

Szerintem, aki akarná, belátná, hogy a RB-nál nem tiszta minden (nem mondom, hogy másnál csunyaság elő sem fordul, de azért vannak komoly tények.)Ha a Vettel-Webber közti (jelenlegi) különbséget valaki a pilóták tudására alapozza :arrow: vicc.És hogy miért évközbe tiltják be, inkább annak örüljenek, hogy eddig mehettek vele.Nem vagyok mekis, meg ferkás sem, Vettellel sincs bajom, csak vakon ne védjük már.Millió elgondolkodtató cikket írtak már erről...
B.
samy85
Capitá del Barça

2011.06.16. 14:56:21

Látom m1 a vélemény kinyilvánítás, azért bemásolom.... :D

A Red Bull-istálló megpróbálja megakadályozni, hogy a Nemzetközi Automobil-szövetség a Brit Nagydíjon bevezesse a trükkös kipufogókra vonatkozó szabály szigorított változatát, amely szerint, ha a pilóta nem nyomja a gázpedált, legfeljebb tíz százalékos erővel áramoljon ki a gáz a kipufogóból a diffúzorra. A vb-éllovas istálló – amely a szakértők szerint a legtöbb hasznot húzza a megoldásból – nem tudja, milyen alapon találta szabálytalannak a megoldást az FIA.
„Két gondunk van a tervezettel – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. – Az egyik a csapatokra gyakorolt hatása, beleértve minket is. A másik a döntés pontos indoklása, mert még mindig nem értjük, miért szabálytalan ez a megoldás. A technikai munkacsoport heti ülésén tárgyalni fogunk erről, van néhány kérdésünk, amelyre választ szeretnénk kapni."

A trükkös kipufogó lényege, hogy a leszorítóerő növelése érdekében a diffúzorra irányított kipufogócsőből akkor is nagy erővel ömlik ki a gáz, amikor a pilóta már nem nyomja a gázpedált. Az FIA már a Spanyol Nagydíj előtt be akarta tiltani a megoldást, de a csapatok jelezték: nem tudják olyan rövid időn belül átprogramozni motorjaikat.

Az FIA ezután elhalasztotta a tilalmat, amelyet a Brit Nagydíjon léptet életbe. 2012-től pedig alapból eltiltja a diffúzorra irányított kipufogócsövet.

A Red Bull sokak szerint ennek a trükknek köszönheti teljesítménybeli fölényét (főleg az időmérőkön), Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke még azt is megkockáztatta, hogy a Brit Nagydíjon új világbajnokság kezdődik, méghozzá a mostaninál gyengébb Red Bull-istállóval.

Igazából örülök valamennyire, de mégis ez ocsmány dolog az Fia-tól... kíváncsi leszek mi lesz a magyarázat...
Kép
Eazzy
Entrenador del Barça

2011.06.15. 18:23:03

Mindig ez van öcsém, ha valakinek megy a szekér, akkor azt lépten nyomon szidják, mint a bokrot. Emlékszem mit kapott itt Alonso anno, amikor sorra nyerte a futamokat, most meg hirtelen mindenki elismeri, és őt tartják Hamiltonnal az etalonnak, hozzá hasonlítgatják Vettelt. Ami rendben is van, és helyén való, csak nem értem korábban pl minek kellett a sárga földig szidni.
Amikor Button nyert, őt is mindenki megtalálta, hogy látványtalan meg ilyesmi, persze azt senki nem figyelte, hogy pl Brazilban is milyet előzött, amikor kellett, meg többször is.
Ugyanígy Vettel is kapja. Az év elején nekem is komolyan szemet szúrt, hogy egy fényévekkel jobb kocsival milyen könnyű, és hogy amihez igazi tudás kell, azt nem láttuk tőle. De aztán bizonyított egy-két remek és agresszív előzéssel kulcs szituban.
Még ettől mindig nem tartom Alonso szintnek, de jó úton halad, és még rettentő fiatal.
Nőjünk már fel, és értékeljük az erőfeszítéseket!

Ozsi neked csak annyit tudok mondani, hogy addig örülj, míg mindenki utálja. Bárcsak Alonsot is szidnák itt mindenhol, mert azt jelentené, hogy a csúcson van megint.
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2011.06.15. 17:27:55

Vettel nyilatkozata az ügyről:
http://www.f1hirek.hu/f1/20110615-vette ... satol.html

Gondolom sejt valamit, esetleg van nekik b-terv.
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
miihii
KHAL

2011.06.15. 17:25:38

ozsimiki írta:[
Hamilton az F1 Sergio Ramosa, ha bepöccen, tarol mindenkit, és még neki áll feljebb :D (bocsi Miihii, Erika, ti ezt nem érdemlitek, csak személtetek Gergő barátunknak:D)
Ez aljas volt :D
Valld be,h az a bajod vele h fekete :mrgreen:

Am "humor topic" ide v oda,nem egy gondolatunk cseng össze Gergőével,így én nem tudom komolytalannak venni,amiket ír.Sokmindenben egyet tudok érteni vele,bár lehet ez cs azért van,mert mi ilyen vicces fiúk vagyunk :P

Bizonyára én is vicces fiú lennék, ha általam nem kedvelt pilótáról írogatna, és neked is csak addig lesz vicces fiú, amíg nem Hamilton ellen ír hasonlókat :D bár ugye az nehéz lesz, házi nyúlra sose lő :D Ozsi
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Tocy
Director del Fútbol

2011.06.15. 15:16:10

Mikaos írta:A diffúzor-ügy:
az ilyen szabályváltoztatások mellett én sosem látok más csapatokkal kapcsolatos dolgokat (kinek kedveznek most ezzel, McLaren vagy Ferrari?, stb.), sokkal inkább azt érzem, hogy a legjobbat mindig vissza kell egy kicsit fogni.
Ez üzlet -akár tetszik, akár nem-, s "az nem lehet", hogy minden versenyen ugyanaz az ember nyer, mert akkor előbb-utóbb senki nem fog kimenni a pályára, senki nem fogja bekapcsolni a TV-t vasárnap 2-kor.
Amióta F1 az F1, mindig volt ilyen jellegű visszahúzás. Lehet arról vitatkozni, hogy igazságos-e, vagy sportszerű-e ez, de meglehet, hogyha ilyen lépéseket nem tenne meg az FIA, akkor a csapatok fele lehúzhatná a rolót 1 év alatt (szponzori pénzek hiányában pl.). Nem akarok túlzottan apokaliptikus lenni, de akár az egész F1 is tönkremehetne, ha nem lenne efféle regulázás évről-évre.
Ugyanakkor vegyük észre, hogy ezek a változtatások általában max. 1-2 tizeddel sújtják a kiszemelt áldozatokat. Avagy pont annyira, hogy izgalmassá lehessen tenni egy szezont. Ha nem lépik ezt meg, akkor Vettel kb.5 futam múlva már VB. Utána ki fogja nézni az F1-t?
Persze, csak a RB beleölte a pénzét ebbe, míg mások másba, az övékét betiltják, ezzel totál kárba veszett a lóvé. Na mind1, Vettel így is világbajnok lesz, aztán kész :)
Mikaos
Director del Fútbol

2011.06.15. 15:07:44

A diffúzor-ügy:
az ilyen szabályváltoztatások mellett én sosem látok más csapatokkal kapcsolatos dolgokat (kinek kedveznek most ezzel, McLaren vagy Ferrari?, stb.), sokkal inkább azt érzem, hogy a legjobbat mindig vissza kell egy kicsit fogni.
Ez üzlet -akár tetszik, akár nem-, s "az nem lehet", hogy minden versenyen ugyanaz az ember nyer, mert akkor előbb-utóbb senki nem fog kimenni a pályára, senki nem fogja bekapcsolni a TV-t vasárnap 2-kor.
Amióta F1 az F1, mindig volt ilyen jellegű visszahúzás. Lehet arról vitatkozni, hogy igazságos-e, vagy sportszerű-e ez, de meglehet, hogyha ilyen lépéseket nem tenne meg az FIA, akkor a csapatok fele lehúzhatná a rolót 1 év alatt (szponzori pénzek hiányában pl.). Nem akarok túlzottan apokaliptikus lenni, de akár az egész F1 is tönkremehetne, ha nem lenne efféle regulázás évről-évre.
Ugyanakkor vegyük észre, hogy ezek a változtatások általában max. 1-2 tizeddel sújtják a kiszemelt áldozatokat. Avagy pont annyira, hogy izgalmassá lehessen tenni egy szezont. Ha nem lépik ezt meg, akkor Vettel kb.5 futam múlva már VB. Utána ki fogja nézni az F1-t?
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.15. 14:45:37

gergo9 írta::lol:

Nem tudtál érdemben hozzászólni , ezért kiragadtál egy olyan mondatot amit elég nyilvánvaló volt hogy poénnak szántam és kiforgattad.
De azért még leírtad hogy humor kategória =D>
Egyébként a másik kedvencedet Pacman-t hasonlítgattam a cselzihez :D
Nem idéztelek :)

Nagy poén, Barcásoknak ellenszenves figurákhoz hasonlítani mások favoritját, akár annak szántad, akár nem.

Am az egész magyarázatodnak szántam a humor kategóriát, hiszen azzal is kezdtem. Szerencsére a szakemberek nem ilyen poénos emberkék, és elismerik azt akit illik. No meg a címek is :wink: :D
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2011.06.15. 13:39:12

:lol:

Nem tudtál érdemben hozzászólni , ezért kiragadtál egy olyan mondatot amit elég nyilvánvaló volt hogy poénnak szántam és kiforgattad.
De azért még leírtad hogy humor kategória =D>
Egyébként a másik kedvencedet Pacman-t hasonlítgattam a cselzihez :D
samy85
Capitá del Barça

2011.06.15. 13:24:04

tavaly a Brawn gp-kkel is volt valami szabály kivétel ha már itt tartunk.. nem? valami olyasmi rémlik hogy azzal nyertek sokat, hogy olyat engedtek nekik -hogy eltudjanak indulni az első futamon,ugye éppen hogy összerakták az autókat- amit a többiek is szerettek volna alkalmazni már előzőleg de nem engedték meg nekik... ebből volt is vita.. de lehet h rosszul emlékszem, és csak álmodtam? :D :oops:
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.15. 13:12:04

Tocy írta:Most már tényleg én is azt várom, hogy essen vissza a Red Bull, és Vettel mutassa meg annak, aki elfelejtette, hogy mit tud...mondjuk az azért érdekes, hogy a csapattársára vert rendszeres és töménytelen időmennyiséget senki nem nézi. Az meg szintén, hogy ha bírja a nyomást és nyer, akkor FIA-Red Bull miatt, ha hibázik, mert esetleg éppen ő is kockáztat, akkor meg béna, szerencsétlen, túlhypeolt kisgyerek, aki fényévekre van Hamiltontól és Alonsotól...akik persze sosem hibáznak. Na mind1, szerintem váltsunk témát, mert úgysem győzi meg itt senki a másikat :) peace.

Amúgy én még mindig ott tartok, hogy SCHUMACHER!!! :D :D
Most én írom, hogy hagyjad :)

Gergő itteni szereplése, legalább átment humor kategóriába nálam, lehet csak jót akar tenni, és nevettetni :D

Főleg,hogy mostanában jön mindig ezzel a párhuzamokkal, Rafa a tenisz Chelseaje, Horner lenne Mourinho most meg:D ezt úgy kell elképzelni,hogy aki neki nem szimpi, párhuzamot von a szintén nem szimpik ellen, és azt igaznak véli :lol: :lol: biztos valami órán meggyőzték, hogy ha ezt teszi, igaz is lesz :D

Várj kipróbálom én is:

Hamilton az F1 Sergio Ramosa, ha bepöccen, tarol mindenkit, és még neki áll feljebb :D (bocsi Miihii, Erika, ti ezt nem érdemlitek, csak személtetek Gergő barátunknak:D)

Ezzel a Vettel középmezőnyben mit alkot témához tedd már hozzá, hogy a Mekisek,Ferrarisok (Ferrari esetében kivételt képez a RedBull,és Meki többnyire) az időmérőn rosszabbak,de versenytempójuk megelőzi az esetlegesen időmérőn előtte végzőéket. Akkor lesz értelme hasonlítgatni, ha a RedBulloknál is ez lesz a helyzet.
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2011.06.15. 08:28:33

Most már tényleg én is azt várom, hogy essen vissza a Red Bull, és Vettel mutassa meg annak, aki elfelejtette, hogy mit tud...mondjuk az azért érdekes, hogy a csapattársára vert rendszeres és töménytelen időmennyiséget senki nem nézi. Az meg szintén, hogy ha bírja a nyomást és nyer, akkor FIA-Red Bull miatt, ha hibázik, mert esetleg éppen ő is kockáztat, akkor meg béna, szerencsétlen, túlhypeolt kisgyerek, aki fényévekre van Hamiltontól és Alonsotól...akik persze sosem hibáznak. Na mind1, szerintem váltsunk témát, mert úgysem győzi meg itt senki a másikat :) peace.

Amúgy én még mindig ott tartok, hogy SCHUMACHER!!! :D :D
gergo9
Director del Fútbol

2011.06.15. 01:37:49

samy85 írta:igazából tényleg kiirtják a küzdést a találékonyságot az f-1-ből... és lassan értelmét veszti a sorozat... a Ferrarikról leszedették azt hátsószárnyas koncepciót, pedig ők is egy kiskaput próbáltak kihasználni... náluk egyből meszelés volt... nem tudom hova jutunk így...
Tyűűűű hát azért nem teljesen így volt , asszem egy V alakú bemélyedést csináltak asszem a hátsó szárnyon arra van szabály ugye mennyi lehet a hátsó szárny felülete ez passzolt is csak a kocsi lett magasabb a megengedettnél. Mert ugye erre szintén van szabály.

Nem tudom én nem panaszkodnék a Red-Bull helyében a gumi autójukkal kaptak két vb-t, nem tudom milyen régen volt mikor a FIA szemethunyt ilyen kaliberű dolog fölött ilyen hosszútávon.
120Xjára is leírva a tesztekkel csak az volt a baj hogy semmi értelme nem volt, tavaly pusztán annyi történt hogy megnövelték a terhelést a teszteken semilyen kiskaput nem csuktak be csak adtak a [auto_cenzúra] egy jó nagy pofont.
Ami alapján buktatni lehetett volna hogy a vezetőszárny az alváz síkján túlhajlott(túlhajlik) milliónyi kép, videó bizonyítja.
Ezekután cseppet sem érzem unfairnek hogy betiltanak egy dolgot évközben megesett régebben is , Renaultnál az ellensúlyos lengéscsillapító vagy mikor a Meki megkérdezte a FIA-t (azt hiszem tripla-diffúzorral kapcsban de ez tipp csak) hogy jó lesz e az idióták mondták hogy persze semmi gond majd asszem első futam előtt betiltották.
Red-Bull bőven tett azért hogy népszerűsége ott legyen ahol most van.
Horner a Forma 1 murinnyója a csapata meg az f1 anzsi mahalacskája(vagy hogy kell írni) :mrgreen:

Most már ugye több embernek is szemetszúrt amiról akartam írni hogy a Red-Bull bármikor előszedett annyi tizedet amennyi kellet.
Röviden a lényeg pont ezért nem mutatta meg a Red-Bull valójában mire képes hogy picit tolja a FIA közbelépését.
Főleg mikor Vettel Monacoban a "pokoli" nyomás alatt az 50körös lágy utolsó 20körében gyakorlatilag nem vesztett a köridőből.
Ami azért vicc.
A tavalyi motorhibák is elmaradoznak ugyanazzal a motorral annak ellenére hogy a fújt diffúzor igen kemény plussz terhelést ró ki a motorra(az a 90% versenytávon urban legend) max időmérőn egykörön amire próbáltam utalni hogy elvesztheti az időmérős fölényt).
Nem láttuk a Red-Bull valós tudását eddig, lehet hogy nem sok van még bennük de hogy van az hótziher.
Szó se róla vigyorogva nézném ha Silverstonban vért kéne izzadni a q3-hoz :mrgreen:
Nagyon szívesen megnézném már hogy Vettel mit alkotna mezőnyben , hogy fejlődött e tavalyhoz képest érettebb lett e stb.
Ezek után nagyon-nagyon kíváncsi vagyok.
samy85
Capitá del Barça

2011.06.14. 22:32:16

igazából tényleg kiirtják a küzdést a találékonyságot az f-1-ből... és lassan értelmét veszti a sorozat... a Ferrarikról leszedették azt hátsószárnyas koncepciót, pedig ők is egy kiskaput próbáltak kihasználni... náluk egyből meszelés volt... nem tudom hova jutunk így... tulajdonképp az lesz a cél, hogy az első 7 futamra olyan autót kell gyártani(uj szezonra) amelyikkel be lehet biztosítani a vb cimet... mert kb azt 7. nagydijon (fejlesztést) ugyis betiltják... max ezért éri meg fejleszteni majd....
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.14. 22:19:08

socio66 írta:Ozsi,be vagy itt feszülve mint a horgászdamil. :mrgreen:
én már nem merek írni semmi rosszat a kis kedvencedre,mert jössz és helyreteszel. :)
egy kis káröröm,meg ellenszurkolás sosem árt,ugyanúgy kapja hamilton is az ívet nevetséges dolgokért,nem hiszem hogy itt minden negatív hangvételű hozzászólásra reagálni kellene,egyszerűen csak nem csípjük sokan és kész.
nem kell mindent komolyan venni.
Akkor jövök, ha valótlant írsz, és ezt felhasználva kárörvendesz :)

Ha elolvasod a válaszom,és a te hszed, látod mik voltak azok amibe belekötöttem, ha tudod cáfold meg. Hamiltont akkor szokták megtalálni, amikor vki versenyét ilyen olyan okok miatt (nem mindig ő feltétlen a hibás) tönkreteszi, Vettel esetében akkor is jön mindenki, ha saját magának okoz galibát, és vét egy apró hibát.

Valamint tavaly török nagydíjon ment az örömujjongás és a bénázás szöveg a két bikára, most ezek a szurkolók erőteljesen hallgatnak a Button vs Hami esetnél.

tanácsod köszi, attól hogy reagálok rá, még nem szabja el a napom, és túlteszem magam rajta, elhiheted, attól még ha valótlant vélek felfedezni, reagálok.
Kép
Vito
Llegenda del Barça

2011.06.14. 21:31:56

Tocy írta:
Ez így van, csak mást nem utál a fele nép, és nem csalózzák lépten-nyomon :) pedig pl a Brawn GP, az Alonso-féle Renault, a Schumi-Ferrari, a Hakkinen-McLaren '98-ban, előtte a Williams-Renault, vagy még korábban a Senna-Prost féle McLaren is biztos csalós autó volt...
dehogynem csalózták őket. -némelyiket a mai napig..
az aranykor meg más tészta, a '90-es évek előtt nem ilyen volt a Forma1
socio66

2011.06.14. 21:29:21

Ozsi,be vagy itt feszülve mint a horgászdamil. :mrgreen:
én már nem merek írni semmi rosszat a kis kedvencedre,mert jössz és helyreteszel. :)
egy kis káröröm,meg ellenszurkolás sosem árt,ugyanúgy kapja hamilton is az ívet nevetséges dolgokért,nem hiszem hogy itt minden negatív hangvételű hozzászólásra reagálni kellene,egyszerűen csak nem csípjük sokan és kész.
nem kell mindent komolyan venni.
Tocy
Director del Fútbol

2011.06.14. 21:29:06

Vito írta:
Tocy írta:
Hiába írod Ozsi, nem fog senki egyetérteni, elfogadni...az az elfogadott, hogy mivel a privát Red Bull veri a McLarent meg Ferrarit, ezért biztos csal, űrhajóval megy, igazából turbós az autó, és Vettel meg nem is versenyző, hanem csak egy bábu, akit odaraktak, hogy mosolyogjon.
nem kell belekeverni a - szegény, ám találékony vándorlegény vs. gonosz földesúr - romantikát a dologba.
egyrészt a red bullt nem kell félteni egy vagon pénzzel és egy neweyval a fedélzeten, másrészt pedig évek óta jellemző, h a nagy előnyre szert tett csapatokat lefékezi a FIA, ha kezd túl unalmassá válni a VB.
pláne ez történik, ha van is valami megmagyarázhatatlan és félig illegális abban a bizonyos űrautóban. márpedig a hajlékony RB minimum véleményes és vitára ad(ott) okot.
azért vannak ezek a szigorú, átláthatatlan, értelmezhetetlen és flexibilis szabályok, h a nagy testvér bele tudjon nyúlni az unalmas szezonokba.
ez megy évek óta,most is csupán ennyi történt..
Ez így van, csak mást nem utál a fele nép, és nem csalózzák lépten-nyomon :) pedig pl a Brawn GP, az Alonso-féle Renault, a Schumi-Ferrari, a Hakkinen-McLaren '98-ban, előtte a Williams-Renault, vagy még korábban a Senna-Prost féle McLaren is biztos csalós autó volt...
Vito
Llegenda del Barça

2011.06.14. 21:18:30

Tocy írta:
Hiába írod Ozsi, nem fog senki egyetérteni, elfogadni...az az elfogadott, hogy mivel a privát Red Bull veri a McLarent meg Ferrarit, ezért biztos csal, űrhajóval megy, igazából turbós az autó, és Vettel meg nem is versenyző, hanem csak egy bábu, akit odaraktak, hogy mosolyogjon.
nem kell belekeverni a - szegény, ám találékony vándorlegény vs. gonosz földesúr - romantikát a dologba.
egyrészt a red bullt nem kell félteni egy vagon pénzzel és egy neweyval a fedélzeten, másrészt pedig évek óta jellemző, h a nagy előnyre szert tett csapatokat lefékezi a FIA, ha kezd túl unalmassá válni a VB.
pláne ez történik, ha van is valami megmagyarázhatatlan és félig illegális abban a bizonyos űrautóban. márpedig a hajlékony RB minimum véleményes és vitára ad(ott) okot.
azért vannak ezek a szigorú, átláthatatlan, értelmezhetetlen és flexibilis szabályok, h a nagy testvér bele tudjon nyúlni az unalmas szezonokba.
ez megy évek óta,most is csupán ennyi történt..
Tocy
Director del Fútbol

2011.06.14. 20:54:05

ozsimiki írta:Igen akkor már mindenki kapjon, úgy ahogy mindenki --> köv évtől. :lol:

Azért a RedBull mint olyan, már létezik 4-5 éve (arról a csapatról nem is beszélve, amibe beolvadtak...), és a Brawnos évben kezdtek feljönni, és meghatározók lenni, majd tavaly a legjobbá válni, idén azt folytatni.

Nem olyan hirtelen dolog ez azért, volt benne bőven munka,és előkészület, neves emberekkel.

Nah lezárhatjuk a témát, mert pár részletre a hszedben, ugyanazt tudnám már csak írni, mint előbb.

meglátjuk mi sül ki belőle,

GO SCHUMI, GO SEB! :D
Válasz küldése