Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.27. 14:34:49

Kralo írta:
ozsimiki írta:Schumit ledarálta Petrov...
Schumi:
Az esetnél elég későn láttam meg Petrovot, és miután észleltem, hogy ott van, próbáltam minél később fékezni, hogy előtte forduljak el a kanyarban, de a féktávon blokkoltak az első kerekeim, és belecsúsztam oldalról. Egyértelműen az én hibám volt.
ezt is tudtam,hogy jössz vele, annyira kiismerhető vagy :lol: mondtam is pár embernek.

Amikor írtam még nem volt nyilatkozat, és addig mindenki (helyesbítek, verseny alatt inkább úgy látszott, amit hangsúlyoztak is) úgy látta,hogy Petrov volt inkább a hibás, pápuszi.

szerk: amit idéztél, még teljesen igaz, és nem jelenti,hogy Petrovot tartottam hibásnak, ha kötekedni akarnék, de nem akarok, őt tartottam hibásnak :)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Kralo
Entrenador del Barça

2011.06.27. 14:14:04

ozsimiki írta:Schumit ledarálta Petrov...
Schumi:
Az esetnél elég későn láttam meg Petrovot, és miután észleltem, hogy ott van, próbáltam minél később fékezni, hogy előtte forduljak el a kanyarban, de a féktávon blokkoltak az első kerekeim, és belecsúsztam oldalról. Egyértelműen az én hibám volt.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.27. 13:05:27

bali 15 írta:
valencia rém gyenge, unalmas, ingerszegény pálya. egyszerűen nem értem, h mi tartja benn a naptárban.
Tudom, hogy nem lesz ez tőlem egy patrióta kijelentés, de akkor ennyi erővel a Hungaroring miért van a naptárban?
Iszonyatosan unalmas verseny általában, a Monacoi után a legtaktikusabb pálya. Itt volt amúgy minden idők legunalmasabb versenye. Asszem 2000-ben. Egy előzés volt. Hakkinen a rajtnál megette Schumit azt így is maradt az egész mezőny...
Bizony, de az már itt van egy ideje, 85 óta ha jól tudom, itt a gond az,hogy a nemrég épített pályákat is így tervezik meg, ezt nem kellene.

Zolinak,meg Messithebestnek pedig kívánom,hogy még nagyon sokáig nézzék Vettel fejét a dobogón :lol: Úgy kb 10évet még min nézhetitek. Én is már 7-8 éve nézhetem ALo(ó) fejét sajna, ez van. Csak én nem a kinézete miatt nem bírom, bár értem hogy sokat nyom a latba ( :shock: :lol: )
Kép
Vito
Llegenda del Barça

2011.06.27. 13:02:19

a hungaroring sem egy adrenalinbomba, bár nekem sokkal inkább érdekes, mint pl valencia. ráadásul úgy tudom, h legalább a versenyzők élvezik, mert technikás.
vannak nézők, tribünök, van versenypálya, nem csak egy betonfallal elkerített útszakasz.
ezeknek is megvan a varázsa, de ez a valenciai számomra semmire sem jó. se íze, se bűze. mind az utcai, mind az épített pálya előnyei hiányoznak.
arra azért kíváncsi leszek, hogy a ringen hogy működik majd a DRS.
mert itt még az sem ment..
bali 15
Director del Fútbol

2011.06.27. 12:11:15

valencia rém gyenge, unalmas, ingerszegény pálya. egyszerűen nem értem, h mi tartja benn a naptárban.
Tudom, hogy nem lesz ez tőlem egy patrióta kijelentés, de akkor ennyi erővel a Hungaroring miért van a naptárban?
Iszonyatosan unalmas verseny általában, a Monacoi után a legtaktikusabb pálya. Itt volt amúgy minden idők legunalmasabb versenye. Asszem 2000-ben. Egy előzés volt. Hakkinen a rajtnál megette Schumit azt így is maradt az egész mezőny...
gianni
Entrenador del Barça

2011.06.27. 11:22:24

Fernando írta:Ugyan nem Forma 1, de nézi valaki rajtam kívül a GP sorozatokat, azon belül is inkább a 3-mat, ahol Kis Pál Tomi is van? Van ott egy srác, nem gyengén tolja, Mitch Evans. Iszonyat jó pilóta már most, és azt hozzá kell tenni, hogy most töltötte be a hétvégén a 16-ot! Asszem vezeti a vb-t most. :wink:
Rendben van a gyerek,ő lehet a köv. generáció nagy alakja!
Fernando
Llegenda del Barça

2011.06.27. 10:45:21

Ugyan nem Forma 1, de nézi valaki rajtam kívül a GP sorozatokat, azon belül is inkább a 3-mat, ahol Kis Pál Tomi is van? Van ott egy srác, nem gyengén tolja, Mitch Evans. Iszonyat jó pilóta már most, és azt hozzá kell tenni, hogy most töltötte be a hétvégén a 16-ot! Asszem vezeti a vb-t most. :wink:
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Vito
Llegenda del Barça

2011.06.27. 10:22:14

a red bull-lal meg már nekem is az az érzésem, hogy tényleg azt csinálják, amit akarnak. ha kell plusz fél másodperc, akkor megtalálják. ráadásul úgy néz ki, hogy a mclaren (aki az első számú kihívója volt) jelen pillanatban harmadik erő. nem tudom, h csak a pálya nem feküdt nekik, vagy ennyire lemaradtak a fejlesztésben.

és már megint vettel hihetetlenül idióta fejét és ujjongását kell néznem hallgatnom.
Capon
Llegenda del Barça

2011.06.26. 19:43:50

Ez egy különben is unalmas hangultalan pálya szóval nem tudom milyen versenyre számítottatok.
Összehasonlítani a Schumis egyeduralkodós évekkel akkor sem lehet ha ilyen nagy most a pontkülönbség Vettel számára. A futamok ettől még elég változatosak. Ha nem csak az első helyezett kilétével foglalkozunk akkor látni lehet a különbséget az akkori és a mostani futamok között.

Az pedig külön öröm számomra hogy Hamilton eléggé kizökkent az utóbbi futamokon.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
El fanático
Entrenador del Barça

2011.06.26. 19:33:23

A tippverseny állása:

1. El fanático 119 pont
2. Mogyi 117 pont
3. Miihii 109 pont
4. Xanthor 108 pont
5. Game90 107 pont
6. Snide 93 pont
7. Bob Marley 82 pont

Következő futam a Brit Nagydíj július 9.-10. Tippek leadásának határideje: Július 8. délelőtt 10:59!
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2011.06.26. 19:25:28

Szerintem 2004 rosszabb volt, meg 2002 is. Sőt, szerintem az utóbbi években a versenyek nem voltak ilyenek mint most. Most jó, izgalmas futamok vannak, változatos minden, ami nem változik, az Vettel fölénye. De neki is már nem egy izgalmas futama volt, csak éppen a végén szinte mindig ő jön ki győztesként, ezért vezet ennyivel. A tabella az 1. helyet tekintve sima, maguk a futamok viszont egyáltalán nem. Más kérdés, hogy ez a mai elég ratyi volt. Silverstone-ban szerintem a McLaren nyer egy újabb futamot, aztán később Alonsonak is sikerül. Szerintem a Red Bull visszaesik, de nem nagyon vészesen, Vettel nem fog simán nyerni, hanem az 1-3. helyekért küzd, Webber pedig visszaesik az 5. hely környékére.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.06.26. 19:17:39

Azért a z első ausztrál is jó volt, s a törökről nem is beszéltünk!
Véleményem szerint egyszerű a képlet az hogy kinek mi az izgalmas relatív!
És idén több az előzés, ez egy olyan számadat amelyik eldöntheti egyik vagy másik irányba a mérleg nyelvét!
Vettel és a kocsija túl jó egybevéve a többiek számára ez tény, de a mezőnyben jóval több az esemény!Ember nem tudja megjósolni melyik a jobb előbb kijönni kereket cserélni, vagy várni és később mint a többiek!Majdnem az összes pályán elmondható, hogy egyben van a mezőny, s 1-2 lekörözés is komoly gondot okozhat!
Ez a szezon akkor lenne tökéletes, ha szoros lenne a pontverseny, amelyik szoros is csak a 2ik helytől lefelé!De ez nem Vettelnek kell felróni vagy azt mondani a szemét elcseszi, most ennyivel jobb a "pakk"!
Tényleg találó példa amit múltkor írt valaki, Barca ellen is akkor lenne kiegyenlített ha mi csak 9 emberrel játszanánk?És Xavi-Iniesta nem léphet pályára???
Egyik oldal sem fogja meggyőzni a másikat, mint írtam én is örülnék ha pl Lewis feljebb kapaszkodna!
És még egy példa melyik a jobb bajnokság????Az angol PL vagy a spanyol La Liga????
Költői kérdés....És amelyik a jobb 2 "hadsereges háború"!

GO LEWIS, rohadjon meg Vettel az elején :mrgreen: :mrgreen:
Kép
Kép
Kép
Messithebest
Director del Fútbol

2011.06.26. 19:00:12

ozsimiki írta:Idén nem volt legalább 3-4 jó futam MÁR? és még a felénél sem vagyunk.

Nah mind1, rád hagyom.

Hmmm, maximum Kanadát, meg talán Kínát tudnám kiemelni, mást nagyon nem. Monaco is izgi lett volna, de ott a végét ellőtte az SC.
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.26. 18:58:14

Idén nem volt legalább 3-4 jó futam MÁR? és még a felénél sem vagyunk.

Nah mind1, rád hagyom.
Kép
Messithebest
Director del Fútbol

2011.06.26. 18:57:00

ozsimiki írta:
Messithebest írta:
ozsimiki írta: Láttunk jóval unalmasabb szezont.
Én speciel csak 2002t tartom unalmasabbnak ennél....

ha szerinted 2001ben, 2004ben pl jobb és izgalmasabb versenyek voltak,mint most?
2001 valóban unalmas volt, de nem ennyire, ott volt 1-2 jó futam. 2002ből maximum ausztrált tudnám kiemelni, 2004ben csomó volt. Monaco....... csak hogy egyet mondjak.... szerintem az elmúlt 10 egyik, hanem a legjobb futama volt.
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.26. 18:49:46

Messithebest írta:

ha szerinted 2001ben, 2004ben pl jobb és izgalmasabb versenyek voltak,mint most? Ott és akkor volt a Ferrari,aztán lemaradva a Meki,meg Williams, de nem voltak ilyen látványos versenyek. És még a győztestől is távolabb voltak a versenyeken. Arról nem is beszélve,hogy a 3.,4. helyekért se volt olyan látványos küzdelem mint idén,vagy akár tavaly. De még hozhatnék pár évet.

PONTVERSENYT tekintve tényleg UNALMAS.

Amúgy meg nem az év legunalmasabb versenye után kell általánosítani (mert ez a verseny tényleg uncsi volt nagyon), de mind1, legalább Bob még biztosan így látja, mielőtt azt hinném,hogy rossz tévét nézek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ozsimiki 2011.06.26. 18:57:29-kor.
Kép
Messithebest
Director del Fútbol

2011.06.26. 18:41:11

Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2011.06.26. 18:39:43

Az nektek izgalmas, hogy 70 valamennyi egységgel vezet fettel és mindenki a hátát nézi? Remélem brit nagydíjon történik változás, bár még az is kétséges, hogy ha vissza esne valamennyire az rb, akkor ezt az utca hossznyi előnyt be tudnák hozni.. Végül is a remény hal meg utoljára..
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.26. 18:06:08

Bob_Marley írta:Amúgy szerintem igazi kettős ez a szezon, mert Vettel előnye nem csekély, de a futamok jóval izgalmasabbak, s eseménydúsabbak mint mondjuk tavaly!Bár ha azt nézem 11 futam van hátra, s szimplán matematikai úton, ha Lewis megnyeri mind a 11et, s Vettel mindig második, akkor se tudja megelőzni a brit :lol: Azzal nem számoltak a szabálykészítők, hogy van egy kocsi+1 pilóta, amelyik jóval gyorsabb!Szerintem is szánalmas kategória, hogy szezon közben tiltanak be dolgokat!
De mindezektől függetlenül, a versenyeken több az előzés, a gyors gumikopásnak köszönhetően jóval nagyobb a taktikázás!
Teljesen egyetértek. Láttunk jóval unalmasabb szezont. Itt azért értékelik túl, mert nagy Vettel előnye, de jó pár verseny óta, csak a ponttáblázaton nagy. (igaz nekem így megfelel :D)

Nah mind1 is, lesz ez még így se.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.06.26. 18:00:12

Amúgy szerintem igazi kettős ez a szezon, mert Vettel előnye nem csekély, de a futamok jóval izgalmasabbak, s eseménydúsabbak mint mondjuk tavaly!Bár ha azt nézem 11 futam van hátra, s szimplán matematikai úton, ha Lewis megnyeri mind a 11et, s Vettel mindig második, akkor se tudja megelőzni a brit :lol: Azzal nem számoltak a szabálykészítők, hogy van egy kocsi+1 pilóta, amelyik jóval gyorsabb!Szerintem is szánalmas kategória, hogy szezon közben tiltanak be dolgokat!
De mindezektől függetlenül, a versenyeken több az előzés, a gyors gumikopásnak köszönhetően jóval nagyobb a taktikázás!Érthető a fanyalgás, én is ezerszer jobban örülnék, ha mondjuk Lewis állna 186 ponttal, de ez van!Ő mindent megtesz, de vagy a kocsi romlik el, vagy a fekete ellenes bírák büntetik :lol:
Kép
Kép
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.26. 17:22:39

Scooby Bent Bwoy írta:Ha meg nem tiltják be, a HRT vagy valamelyik csapat amelyik nem használja ezt a rendszert megóvja a versenyt. Ezt már év elején nem szabadott volna engeni, nem pedig most betiltani, ha szabálytalan.
Csak,hogy nem az. Mind1, hagyjuk már, megtörtént ami...az meg jó vicc,h HRT-sek fenyegetőznek :D:DD örüljenek,hogy megtűrik itt őket, bár remélem ha nem tudnak fejlődni, a többivel egyetemben, húznak el innen a fenébe, sok élményt nem nyújtanak, csak gondot mindenkinek.

lekörözéseknél...stb.
Kép
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2011.06.26. 17:10:49

Ha meg nem tiltják be, a HRT vagy valamelyik csapat amelyik nem használja ezt a rendszert megóvja a versenyt. Ezt már év elején nem szabadott volna engeni, nem pedig most betiltani, ha szabálytalan.
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
socio66

2011.06.26. 16:51:20

ozsimiki írta: Gondoltam, hogy valaki felhozza, ahogy azt is,hogy az a valaki arra már nem emlékszik,hogy magával a nézettel volt gondom,és azzal,hogy év közben, nem is egyet módosítanak, valamint kb 3szor hangsúlyoztam ki,hogy AZ EREDMÉNYEKTŐL FÜGGETLENÜL ítélem el emiatt a FIA-t, de ezzel nem vagyok egyedül.Szóval ha a következő 10ből 10et nyeri Vettel, akkor is elítélem a FIA-t,és nem tetszik :)
nyilván felhozom,mikor egész héten azt olvastam tőled hogy mekkora szemétség ez,aztán a versenyen egy ezredmásodpercet nem lassultak az üdítősök,meg kiderül hogy tulajdonképpen ez mindenkinek hátrány volt és nem is volt várható a változás..
persze az elv nekem sem tetszik,de ha annyira le akarnák lassítani vetteléket,azt nem így csinálnák..
MatyiG
Adminisztrátor

2011.06.26. 16:44:00

Alonso elég jól ment ma. Jól ment a Red Bullokkal és be is futott a 2. helyre.
egyszer már csak elkapja Vettelt. :)
Ami nem a kövi futam lesz, mert ott sztem a McLaren és az RB fog csatázni.
Kíváncsi leszek mennyit romlik az RB a következő futamtól.

Legalább a ferrari versenytempója javul. :)
Hajrá Alonso! :wink:
Válasz küldése