Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
daffy
Madridista

2011.07.11. 14:36:27

lluisllach89 írta:A kezdő Costa Rica ellen:

Romero; Zabaleta, Burdisso, Milito, Zanetti; Mascherano, Gago; Aguero, Messi, Di Maria; Higuain.

Ez már vicc, komolyan mondom nem hiszem el. Végre Tevez és Lavezzi kikerül, és akkor ilyen előfordul. Se Cambiasso, se Banega, se Pastore.

Utóbbi érthető ilyen felállásnál, de nem értem Batista miért hiszi azt hogy ha berak 26 csatárt előre akkor abból gól lesz.

Remélem holnap leírhatom hogy mekkora hülyeséget írtam, és nem azon kell izgulni hogy az egyik legjobb csoport harmadikok legyünk. A legrosszabb csak nem fordul elő, 83-ban volt utoljára hogy nem jutottunk tovább a csoportból.
ebből akkora szpás lesz... :roll:
gago teljesítménye 0,sőt,még a többiekéből is levesz. higuain jót fog tenni a csapatnak,csak számomra rejtély,hogy ki juttatja el hozzá a bogyót.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.07.11. 14:34:05

A kezdő Costa Rica ellen:

Romero; Zabaleta, Burdisso, Milito, Zanetti; Mascherano, Gago; Aguero, Messi, Di Maria; Higuain.

Ez már vicc, komolyan mondom nem hiszem el. Végre Tevez és Lavezzi kikerül, és akkor ilyen előfordul. Se Cambiasso, se Banega, se Pastore.

Utóbbi érthető ilyen felállásnál, de nem értem Batista miért hiszi azt hogy ha berak 26 csatárt előre akkor abból gól lesz.

Remélem holnap leírhatom hogy mekkora hülyeséget írtam, és nem azon kell izgulni hogy az egyik legjobb csoport harmadikok legyünk. A legrosszabb csak nem fordul elő, 83-ban volt utoljára hogy nem jutottunk tovább a csoportból.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
daffy
Madridista

2011.07.11. 11:53:13

lluisllach89 írta:
daffy írta: ha átjön európába,akkor majd tanulhat. ezért nem szeretném,hogy nagy csapatban kezdje.

thiago egyértelműen előrébb tart. 2 éven belül akár melyik csapatot elirányítja
Igen. Viszont Ganso és Neymar remélem nem maradnak még egy fél évet otthon, klub vb ide vagy oda, egyszerűen nem engedhetik meg maguknak továbbra is ezt a lötyögést. Akárhová jönnének, legjobb lenne ha egy évet kölcsönben lehúznának mondjuk Portugáliában.
a helyzet az,hogy nem fognak kis csapatba igazolni,ha fél európa sorba áll értük. egy kis brazil hipi-hopi kell a népnek. neymar realos,ganso milanos lesz,de szerintem csak télen.
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.07.11. 11:51:33

Thiagot meg ne említsük - más kérdés hogy még nem kezdő a világ legjobb csapatában 20 évesen( shame on you Thiago)...
imádom a szarkazmust :D
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.07.11. 11:41:13

daffy írta: ha átjön európába,akkor majd tanulhat. ezért nem szeretném,hogy nagy csapatban kezdje.

Igen. Viszont Ganso és Neymar remélem nem maradnak még egy fél évet otthon, klub vb ide vagy oda, egyszerűen nem engedhetik meg maguknak továbbra is ezt a lötyögést. Akárhová jönnének, legjobb lenne ha egy évet kölcsönben lehúznának mondjuk Portugáliában.
Kép
daffy
Madridista

2011.07.11. 11:38:27

lluisllach89 írta: Nevetséges amit megengedhet magának, és miért ne engedhetné meg, eldöntheti a tehetségesebb játékos a brazil bajnokságban hogy akkor szólózzon vagy gólpasszt adjon. Tény hogy van benne potenciál, de fejben gyorsabbnak kéne lenni.

Thiagot meg ne említsük - más kérdés hogy még nem kezdő a világ legjobb csapatában 20 évesen( shame on you Thiago) - egyértelműen jobb mint Ganso.
ha átjön európába,akkor majd tanulhat. ezért nem szeretném,hogy nagy csapatban kezdje.

lluisllach89
Director del Fútbol

2011.07.11. 11:23:38

kennyke04 írta: Tény hogy ügyes a srác, van benne potenciál, de hogy elirányítani egy brazil válogatottat még sovány az biztos. Neki még csak nem is a tapasztalat kéne, hanem gyorsabban tenni azt a bogyót, ez nem a brazil bajnokság már látszik is.
gergo9 írta:Ganso meg egyenlőre azt bizonyította hogy ha nem a nevetséges brazil bajnokságban van két szántóföldnyi területtel akkor semmivel nem jobb a túlhype-olt bohóc youtube harcosoknál.
Off: Azt tudod hogy a Novák Laci volt a Herthánál próbajátékon a script szerint? :lol:

On: Itt a lényeg. Én nagyon bírom a kreatív kp-kat, de Ganso borzasztóan messze van egy európai élcsapattól. Xavi is mondta, hogy a La Liga tempója nagyon gyors volt amikor kezdte. Azóta nem kell mondani mennyivel gyorsabb lett a játék..

Nevetséges amit megengedhet magának, és miért ne engedhetné meg, eldöntheti a tehetségesebb játékos a brazil bajnokságban hogy akkor szólózzon vagy gólpasszt adjon. Tény hogy van benne potenciál, de fejben gyorsabbnak kéne lenni.

Thiagot meg ne említsük - más kérdés hogy még nem kezdő a világ legjobb csapatában 20 évesen( shame on you Thiago) - egyértelműen jobb mint Ganso.
Kép
Bokke
Barça B

2011.07.11. 08:46:53

Bob_Marley írta:
Bokke írta:Sziasztok!

Véletlenül nem tudja valaki, hogy Argentína mikor játsza utólsó csoport meccsét?

Előre is köszi!
Máról holnapra virradóra 2:45kor Cordobában!
Közben Kolumbia továbbjutott \:D/
Köszi szépen!

Hurrá, megint nem tudok fenn maradni! :)
"A játék az nem játék!"-Terence Hill
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.07.11. 08:36:44

Bokke írta:Sziasztok!

Véletlenül nem tudja valaki, hogy Argentína mikor játsza utólsó csoport meccsét?

Előre is köszi!
Máról holnapra virradóra 2:45kor Cordobában!
Közben Kolumbia továbbjutott \:D/
Kép
Kép
Kép
Bokke
Barça B

2011.07.11. 08:25:41

Sziasztok!

Előre is köszi!
"A játék az nem játék!"-Terence Hill
gergo9
Director del Fútbol

2011.07.10. 16:53:32

daffy írta:lució? csak 2 gólt kaptak róla. ha szerinted gansoban nincs potenciál,akkor hagyd a foci nézést.
Legközelebb rajzolok is hátha érthetőbb lesz. Lució is nyilván nem a tegnapi produkciója alapján hanem a tehetsége alapján amit már korábban bizonyított. Ganso meg egyenlőre azt bizonyította hogy ha nem a nevetséges brazil bajnokságban van két szántóföldnyi területtel akkor semmivel nem jobb a túlhype-olt bohóc youtube harcosoknál. Thiago is fényévekkel előtte jár és még rá sem mondám azt hogy teljesen megérett egy élcsapat kontrollálására.
De bizonyíthat még de nagyon-nagyon sokat kell javulnia.
Egyébként köszi a tanácsot majd egyszer átgondolom.
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.07.10. 13:37:38

Bob_Marley írta:Ez kicsit hajaz Zozzy5 véleményére, ami érthető, de a modern fociban ez rohadtul nem működik, kiemelném a sétál szót!!!!! egy ilyen emberen elmehet a meccs!Sajnos Ronaldinho messze elmarad attól a szinttől amit képviselt anno, s jelenleg 0 akarás, motivákltság jellemezi, lehet ad 2 kötényt, de ezzel nem lehet meccset nyerni!Ki kell mondjuk még a jelenlegi brazil keretbe sem fér be, illetve a jövő szempontjából ez a Copa az összeérés Copája, fiatalokkal!
Persze ha csúcsformákat nézzük elmaradnak a régi nagy brazil focistáktól, de rengeteget változott is a futball, s mint írtam 1-1 "semmittevőn" meccseket lehet bukni!
Igazad van, de a sétálgatást, úgy értettem hogy ezek után még az sem érdekelne ha cserébe varázsolna. Számomra is nyilvánvaló hogy a jövőt nem ő jelenti, de az utóbbi időben viszonylag jól megy neki a Flamengoban, bár tudom hogy már csak szórakozgat a pályán és azon kívül is. Csupán nagyon ki vagyok már éhezve a joga bonitóra, és gondolom ezzel nem vagyok egyedül, ezért örültem volna neki ha még erre az utolsó tornára elviszik.
Az oké hogy ez az összeérés Copája! Csak egyelőre nagyobb a széthúzás, és a fejetlenség, és nem is ez a baj, hanem hogy én nem igazán látom egyeseknél hogy mit is akarnak valójában? Rendkívül kedvetlenül szaladgálnak, pl. Ganso helyenként mintha azt sem tudna hol van. Ez számomra érdekes.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
barca99
Llegenda del Barça

2011.07.10. 13:21:49

Ideje egy kis Cavintont szedni. :D Lucas eddig tényleg gyenge volt, de úgy tudom idén már a Pool drukkerek elégedettek voltak vele. De már nem bízok az emlékekben. :)
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.10. 13:12:03

barca99 írta:Lucas Leiva azért lehet ott a csapatban, mert a PL idei szezonjában ő szerezte a legtöbb labdát és 90% körüli pontosággal tovább is tette. :) A probléma a túlértékelt tinisztárokkal van, akik nagyjából semmit nem mutatnak a hatalmas tehetségükből. NST-s Copa blogról van, tanúlságos:

"hiába adott Ganso két gólpasszt, néha úgy tűnt el negyedórákra a mezőnyben, hogy nemhogy az iramot nem tudta diktálni, de lépést sem tudott tartani vele [...] Neymar pedig egyelőre inkább a következő Denilson, mint bárki más."

2002-ben a brazilok is így kezdtek (vagy nekik a kijutás volt nagyon nehéz?) 2006-ban meg a franciák, szóval még bárki összekaphatja magát, de egyelőre elég halvány mind a brazilok, mint az argentinok teljesítménye.
Pedig Lucas Leivát a Pool szurkplók is elég sokat kritizták. 2002ben a kijutás volt nehéz nekik, Romárió segitetett.
barca99
Llegenda del Barça

2011.07.10. 13:00:55

Lucas Leiva azért lehet ott a csapatban, mert a PL idei szezonjában ő szerezte a legtöbb labdát és 90% körüli pontosággal tovább is tette. :) A probléma a túlértékelt tinisztárokkal van, akik nagyjából semmit nem mutatnak a hatalmas tehetségükből. NST-s Copa blogról van, tanúlságos:

"hiába adott Ganso két gólpasszt, néha úgy tűnt el negyedórákra a mezőnyben, hogy nemhogy az iramot nem tudta diktálni, de lépést sem tudott tartani vele [...] Neymar pedig egyelőre inkább a következő Denilson, mint bárki más."

2002-ben a brazilok is így kezdtek (vagy nekik a kijutás volt nagyon nehéz?) 2006-ban meg a franciák, szóval még bárki összekaphatja magát, de egyelőre elég halvány mind a brazilok, mint az argentinok teljesítménye.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.10. 12:53:12

szbalint88 írta:
messideco írta:Azért a kocát meg a mákot hagyjuk. A hollandok a második félidőben teljesen lefocizták a joga bonitos selecaot. Ehhez persze kellett Felipe Melo hadhatós segítsége, aki lőtt egy fél öngólt, majd kiállíttatta magát. A hollandok meg jobban bírták idegileg is azt a meccset. De ez már múltidő...
Az a meccs a brazilok kezében volt. Emlékszem meg is jegyezte a riporter hogy nem tudja hogy miként tudná megfordítani a meccset az oranje. Az öngól előtt gyakorlaitag helyzetük se volt, egy se. Aztán megzavarodtak a brazilok, érthető módon. Megesett ilyen már a Barcával is, minden csapattal. Emberelőnyben, úgy hogy megfordítasz egy meccset meg nyilván lelki fölényben vagy. A fociban nincsen ha, de mégis azt merem mondani hogy 10-ből nyolcszor a brazilok nyertek volna, egyszerűen jobb csapat volt. De ez már tényleg múltidő.
Igy van! Az elso félidoben lefocizták a brazilok a hollandokat, tobb góllal is vezethettek volna a helyzeteik alapján.. Csak aztán jott Felipe Melo, és eldontotte a meccset, Hollandiának...
zozó
Barça C

2011.07.10. 12:51:14

U17-es vb döntőt melyik csatorna adja?
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.07.10. 12:29:04

szbalint88 írta:Sokkal jobban jártak volna a brazilok ha hagyják Dungát dolgozni. lehet hogy nem volt Joga Bonito, de egy nagyon erős, egységes csapatot épített föl. Volt koncepció, volt CSAPAT. Hihetetlen malaccal verték meg a VB-n is csak a hollandok őket, az ilyen egy kieséses tornában benne van. Most van egy elképzelés nélküli, céltalanul cselezgető, lézengő csapatuk, akik még nézhetetlenebbül fociznak... Ráadásul hihetetlenül nagy az arcuk, a semmire gyakorlatilag. Én mindig is rajongtam a brazilokért de ezt a csapatot egyszerűen nem lehet szeretni. Értem én hogy a következő VB-re készülnek, de ebből így nem lesz semmi. Javulni fognak még ők sokat, egyénileg legalábbis biztos, meg ezen a tornán is lesznek ennél jobb meccseik, de én nem látom azt az alázatot a foci és egymás iránt ami kohéziót adna az egésznek, anélkül meg sose érnek föl az elődeikhez. Remélem tévedek...
Ezzel teljesen egyet értek! A mai modern fociban a legfontosabb a csapat, illetve hogy mindenki végre hajtsa a taktikai utasításokat! Jelenleg nagyon érződik az összeszokottság hiánya, nem tudják a játékosok mikor mit kell csinálni! Egyenként belelehetne menni, hogy ki milyen gyengén játszik...De a csoportból tovább mennek, onnantól meg az egyenes kiesésben jók lesznek! 2014ig sok idő van, s nem most kell remekelni! Azért akkora oltári probléma a Copán sincs, a játék döcög, de tovább fognak jutni a csoportból, s a tornák ezen szakaszában ez a legfontosabb!
Barcaman14 írta:
Legalább Ronaldinhot nevezték volna Copára, ha már ennyire könnyedén veszik. Meccsenként 15 perc, csak ennyit kérnék, Fred helyett mondjuk. És máris ott lenne a varázslat a pályán, az sem érdekelne ha végig sétálja a meccset. :) De erről már kár álmodozni. :roll:
Ez kicsit hajaz Zozzy5 véleményére, ami érthető, de a modern fociban ez rohadtul nem működik, kiemelném a sétál szót!!!!! egy ilyen emberen elmehet a meccs!Sajnos Ronaldinho messze elmarad attól a szinttől amit képviselt anno, s jelenleg 0 akarás, motivákltság jellemezi, lehet ad 2 kötényt, de ezzel nem lehet meccset nyerni!Ki kell mondjuk még a jelenlegi brazil keretbe sem fér be, illetve a jövő szempontjából ez a Copa az összeérés Copája, fiatalokkal!
Persze ha csúcsformákat nézzük elmaradnak a régi nagy brazil focistáktól, de rengeteget változott is a futball, s mint írtam 1-1 "semmittevőn" meccseket lehet bukni!
Kép
Kép
Kép
geridoss
Director del Fútbol

2011.07.10. 12:14:29

Kíváncsi leszek erre a brazil csapatra pár év múlva. Ne feledjük el, a 2002-ben vb-t nyerő csapat egy része a hazai bajnokságba játszott akkor, vagy európai kis csapatokban. Néhány játékos volt csak európai topklubok szolgálatában (Ronaldo, Roberto Carlos, Cafú, Roque Junior és Rivaldo)
A többiek javarészt a brazil bajnokságba játszottak, páran meg kisebb európai klubokban.

A játék milyenségét viszont összehasonlítani sem érdemes, mert ez a csapat még a csoportból való továbbjutáshoz sem elég, egyénileg és csapatként sem közelítik meg a 2002-es világbajnokokat.

A fejlődés, mint lehetőség fennáll, viszont teljesen egyetértek azokkal, akik a kisebb csapatnál látnák szívsebben ezeket az óriási tehetségeket. Lehet, hogy ott maradnak, beleszürkülnek (mint Diego..), de számos ellenpéldát lehet felhozni, maradjunk 2002-es csapatnál:

itt a 2002-es vb keret, és a játékosok akkori csapata.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
albicelesteX
A Vadász

2011.07.10. 11:29:42

B. Tamás írta:Én sem értem azt, hogy Ganso mitől akkora klasszis. Meglátásai nagyon jók, ez tény, de a jó passzai mellett van 12 pontatlan és rossz is, ami lássuk be, nem egy nagy csapat középpályájára való.

A tehetség meg van benne, de hogy rögtön a Milanba igazoljon, az nem kevés kockázat a Milanra nézve. Európai középcsapat pár évig a helyes megoldás lenne szvsz.
És utána akkor ott is marad,vagy elvész mint a szürke szamár a ködben.Lásd. Diego és még sokan mások.Én ezeket a youtube hősöket fenntartásokkal kezelem.De nem csak a brazilokat,hanem most a Roma úgy néz ki megveszi az "Új Messit" :x :roll: (eleve ezek az "ÚJ ez meg azok" lefárasztanak),Erik Lamelát,hát kíváncsi vagyok rá is,volt itt már annyi új Maradona...
Kép
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2011.07.10. 11:19:11

Én sem értem azt, hogy Ganso mitől akkora klasszis. Meglátásai nagyon jók, ez tény, de a jó passzai mellett van 12 pontatlan és rossz is, ami lássuk be, nem egy nagy csapat középpályájára való.

A tehetség meg van benne, de hogy rögtön a Milanba igazoljon, az nem kevés kockázat a Milanra nézve. Európai középcsapat pár évig a helyes megoldás lenne szvsz.
.
albicelesteX
A Vadász

2011.07.10. 11:12:32

Kép
szbalint88
Jugador del Barça

2011.07.10. 10:59:58

messideco írta:Azért a kocát meg a mákot hagyjuk. A hollandok a második félidőben teljesen lefocizták a joga bonitos selecaot. Ehhez persze kellett Felipe Melo hadhatós segítsége, aki lőtt egy fél öngólt, majd kiállíttatta magát. A hollandok meg jobban bírták idegileg is azt a meccset. De ez már múltidő...
Az a meccs a brazilok kezében volt. Emlékszem meg is jegyezte a riporter hogy nem tudja hogy miként tudná megfordítani a meccset az oranje. Az öngól előtt gyakorlaitag helyzetük se volt, egy se. Aztán megzavarodtak a brazilok, érthető módon. Megesett ilyen már a Barcával is, minden csapattal. Emberelőnyben, úgy hogy megfordítasz egy meccset meg nyilván lelki fölényben vagy. A fociban nincsen ha, de mégis azt merem mondani hogy 10-ből nyolcszor a brazilok nyertek volna, egyszerűen jobb csapat volt. De ez már tényleg múltidő.
messideco
Presidente del Barça

2011.07.10. 10:50:08

Azért a kocát meg a mákot hagyjuk. A hollandok a második félidőben teljesen lefocizták a joga bonitos selecaot. Ehhez persze kellett Felipe Melo hadhatós segítsége, aki lőtt egy fél öngólt, majd kiállíttatta magát. A hollandok meg jobban bírták idegileg is azt a meccset. De ez már múltidő...
Kép
"And my heart will leave you never."
Válasz küldése