szbalint88 írta:Sokkal jobban jártak volna a brazilok ha hagyják Dungát dolgozni. lehet hogy nem volt Joga Bonito, de egy nagyon erős, egységes csapatot épített föl. Volt koncepció, volt CSAPAT. Hihetetlen malaccal verték meg a VB-n is csak a hollandok őket, az ilyen egy kieséses tornában benne van. Most van egy elképzelés nélküli, céltalanul cselezgető, lézengő csapatuk, akik még nézhetetlenebbül fociznak... Ráadásul hihetetlenül nagy az arcuk, a semmire gyakorlatilag. Én mindig is rajongtam a brazilokért de ezt a csapatot egyszerűen nem lehet szeretni. Értem én hogy a következő VB-re készülnek, de ebből így nem lesz semmi. Javulni fognak még ők sokat, egyénileg legalábbis biztos, meg ezen a tornán is lesznek ennél jobb meccseik, de én nem látom azt az alázatot a foci és egymás iránt ami kohéziót adna az egésznek, anélkül meg sose érnek föl az elődeikhez. Remélem tévedek...
Ezzel teljesen egyet értek! A mai modern fociban a legfontosabb a csapat, illetve hogy mindenki végre hajtsa a taktikai utasításokat! Jelenleg nagyon érződik az összeszokottság hiánya, nem tudják a játékosok mikor mit kell csinálni! Egyenként belelehetne menni, hogy ki milyen gyengén játszik...De a csoportból tovább mennek, onnantól meg az egyenes kiesésben jók lesznek! 2014ig sok idő van, s nem most kell remekelni! Azért akkora oltári probléma a Copán sincs, a játék döcög, de tovább fognak jutni a csoportból, s a tornák ezen szakaszában ez a legfontosabb!
Barcaman14 írta:
Legalább Ronaldinhot nevezték volna Copára, ha már ennyire könnyedén veszik. Meccsenként 15 perc, csak ennyit kérnék, Fred helyett mondjuk. És máris ott lenne a varázslat a pályán, az sem érdekelne ha végig sétálja a meccset.

De erről már kár álmodozni.

Ez kicsit hajaz Zozzy5 véleményére, ami érthető, de a modern fociban ez rohadtul nem működik, kiemelném a sétál szót!!!!! egy ilyen emberen elmehet a meccs!Sajnos Ronaldinho messze elmarad attól a szinttől amit képviselt anno, s jelenleg 0 akarás, motivákltság jellemezi, lehet ad 2 kötényt, de ezzel nem lehet meccset nyerni!Ki kell mondjuk még a jelenlegi brazil keretbe sem fér be, illetve a jövő szempontjából ez a Copa az összeérés Copája, fiatalokkal!
Persze ha csúcsformákat nézzük elmaradnak a régi nagy brazil focistáktól, de rengeteget változott is a futball, s mint írtam 1-1 "semmittevőn" meccseket lehet bukni!