Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.07.12. 04:08:12

Jaj, de szépek Messi gólpasszai, ma nincs vele semmi gond, ha nemlenne már gyász lenne ARGentínában...
Kép
looka
Capitá del Barça

2011.07.12. 03:57:18

geridoss írta:Amúgy ki lőtte rá kapásból a gól előtt?
Gago.

Ha nincs Messi, akkor gyakorlatilag nincs középpályás irányítás. Masch és Gago nem irányító.
Érthetetlennek tartom, hogy Pastore nem játszott még egy percet sem, legalább Lavezzi a helyén van, a padon, látszik is a játék képén.
Higuain valami borzasztó, Gago is gyenge... Messi egész jól játszik, ahhoz képest, hogy nem a posztján van megint. Ha ő nincs az argentínok simán kizúgtak volna a csoportból.
Innen nyerik ezt a meccset, de ha marad ez a játék, akkor a tornát semmiképpen nem fogják. Mérhetetlenül csalódott vagyok.
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.07.12. 03:55:02

geridoss írta:
Én nézem. Megérdemelten vezetnek az argentínok, már érett a gól. A játék megint nem szemkápráztató, és amíg - ahogy már írtad - ilyen Gago-k lesznek a középpályán, ne is várjunk mást. Higu tényleg katasztrófa. Ő is fáradt gondolom, de ez nem lehet kifogás. Amúgy ki lőtte rá kapásból a gól előtt?
Gago, legalább ez egy jó döntés volt tőle... :lol:
geridoss
Director del Fútbol

2011.07.12. 03:45:34

bence-barca írta:Hát srácok nem tudom ki az aki fennmaradt/ felkelt erre az Argentin-Costa Rica-ra.
Én nézem. Megérdemelten vezetnek az argentínok, már érett a gól. A játék megint nem szemkápráztató, és amíg - ahogy már írtad - ilyen Gago-k lesznek a középpályán, ne is várjunk mást. Higu tényleg katasztrófa. Ő is fáradt gondolom, de ez nem lehet kifogás. Amúgy ki lőtte rá kapásból a gól előtt?
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.07.12. 03:39:00

Hát srácok nem tudom ki az aki fennmaradt/ felkelt erre az Argentin-Costa Rica-ra.
Higuainnak 3 akkora helytete van, amiből 1t még én is berúgok egy rendes csatárnak meg a 3ból 2,99 t be kell rúgnia! A végén csak jött szerencsére egy Kun találat, de ha így maradt volna még jobban felszabom magam Higuainon.
A másik észrevétel: Banega-t, hogy szorította ki a kezdőből az a Gago, aki idén semmit nem játszott Madridban? :-k
Egy szép passza vlt külsővel, de azon kívül egy 5m-s passzt nem tudott pontosan adni, főleg olyan helyzetben, amiből akár gólt érő ziccerbe hozhatta volna egyik-másik társát... :roll:

Félreértések elkerülése végett, ez nem a Real ellen irányuló hszem, hanem csak nem értem Gago játszatását és mérges vagyok Higanyra :x
kakasugynok007
Capitá del Barça

2011.07.11. 23:07:18

Lionel85 írta:
LG írta:
socio66 írta:ahogy néztem,a 'külföldi-németek' nagyjából olyan arányban vannak,mint a felnőttcsapatnál,így nem meglepő.
Én ebben nem értem az összefüggést. Attól, hogy vannak olyan játékosok, akiknek nem németek az őseik, vagy esetleg honositott játékosok, még nem fog egy csapat szépen játszani. Inkább a német utánpótlást vezető szakemberek keze lehet a dologban, nem? :P
Socio szerintem arra gondolt, hogy azért nem a német edzők érdeme, ha netántán látványosan játszik a csapat, hanem azoké a gyerekeké, akiket fiatalon megszereztek. A génjeikben más kultúrájú futball él, ezt áthozzák a németekhez és ha sikerül eredményesen kamatoztatni, akkor a németeknek szerez dicsőséget. De maguk a német játékosok szerintem még mindig nem tudnak attraktívan futballozni. Egyszerűen nincs a génjeikben.
Janicsárokat nevelnek a Németek :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép
Visçค Єℓ Bคrçค Visçค Єℓ кคтคℓuภyค!
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2011.07.11. 22:20:07

azért németországban nem egészen úgy mennek a kisebbséges dolgok. nyilván van muszlim munkanélküli ott is de azért ott még divat az, hogy dolgozzál ha már idejöttél ha nem tetszik takarodjál haza (mert a törököt legalább van hova hazaküldeni...). ez így ebben a formában bizonyos szinten vállalható, legalábbis biztos jobban, mint ami itthon folyik. törököt ne vegyük egy lap alá a cigányokkal, tisztes nép volt ez mindig is a történelemben kultúrával és hagyományokkal.
albicelesteX
A Vadász

2011.07.11. 22:11:28

Van ott azokkal is elég baj.Sz@r semmire való népség mint itthon a rokonaik.Az hogy egy kettő focizik az csak egy dolog,ráadásul nekem a régi német válogatott szerethetőbb volt sokkal,akármilyen focit is játszott,mint ez a mostani tarka barka.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.11. 21:50:15

albicelesteX írta:
A Német muszlimosítás meg nekem nem fér bele szerintem gáz... :twisted: :P
Ez van. Németországba rengeteg muszlim telepul be, aminek persze sokan nem orulnek. De legalább a német futballon lenditettek, nem mint a mi kisebbségeink, akik csak lopnak, csalnak, hazudnak.
daffy
Madridista

2011.07.11. 21:45:32

albicelesteX írta: A Német muszlimosítás meg nekem nem fér bele szerintem gáz... :twisted: :P
nekem az egész honosítás dolog nem tetszik. ha egy játékos megszületik egy országban,akkor az én nézeteim szerint annak a mezét viselje. ne klubcsapatosodjon el a vb,eb,stb.
albicelesteX
A Vadász

2011.07.11. 21:41:17

Hiányzik a középpályáról egy Lucho!

A Német muszlimosítás meg nekem nem fér bele szerintem gáz... :twisted: :P
Kép
socio66

2011.07.11. 21:35:34

Lionel85 írta:Socio szerintem arra gondolt, hogy azért nem a német edzők érdeme, ha netántán látványosan játszik a csapat, hanem azoké a gyerekeké, akiket fiatalon megszereztek. A génjeikben más kultúrájú futball él, ezt áthozzák a németekhez és ha sikerül eredményesen kamatoztatni, akkor a németeknek szerez dicsőséget. De maguk a német játékosok szerintem még mindig nem tudnak attraktívan futballozni. Egyszerűen nincs a génjeikben.
pontosan,erre gondoltam csak nem volt már kedvem leírni. :)
nincs bajom ezzel az új német stílussal,mert egyértelműen jobb focit játszanak mint régen,csak ez meg valahogy nem az övék. a klasszikus német játékos nálam olyan,mint ballack,schweinsteiger,vagy régebbről effenberg,matthaus,ehelyett most özilek szaladgálnak a pályán.
nem tudom a németek hogy viszonyulnak ehhez,de kétlem hogy ugyanúgy magukénak érzik ezt a csapatot,mint a régebbieket.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.07.11. 20:35:29

Alberto10 írta:...
A kp sornak egy az egyben így kéne kinéznie, nagyon jól vázoltad fel a dolgokat. Csak nem olyan egyszerű lekopírozni a Barca játékát, meg nincsenek olyan képességű játékosok.

De akkor Banega mélyebbről oszthatná el a labdákat, olyan Xavisan, Cambiasso szűrne, viszont nincs meg az összhang, nincs annyi mozgás sajnos. Pastore tuti nem fog játszani pedig egyértelmű lenne, a jobb oldalra ilyen szituban viszont a forma számít szvsz, ezért Kunt tenném oda.

De a lényeg hogy Messi pozíciója biztosítva legyen, azt meg ezzel a kp sorral lehetne csak elérni..
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.07.11. 19:30:59

LG írta:
socio66 írta:ahogy néztem,a 'külföldi-németek' nagyjából olyan arányban vannak,mint a felnőttcsapatnál,így nem meglepő.
Én ebben nem értem az összefüggést. Attól, hogy vannak olyan játékosok, akiknek nem németek az őseik, vagy esetleg honositott játékosok, még nem fog egy csapat szépen játszani. Inkább a német utánpótlást vezető szakemberek keze lehet a dologban, nem? :P
Socio szerintem arra gondolt, hogy azért nem a német edzők érdeme, ha netántán látványosan játszik a csapat, hanem azoké a gyerekeké, akiket fiatalon megszereztek. A génjeikben más kultúrájú futball él, ezt áthozzák a németekhez és ha sikerül eredményesen kamatoztatni, akkor a németeknek szerez dicsőséget. De maguk a német játékosok szerintem még mindig nem tudnak attraktívan futballozni. Egyszerűen nincs a génjeikben.
Kép
Kép
Kép
Alberto10
Capitá del Barça

2011.07.11. 17:45:06

Ide áthozva az argentin kérdést, hogy ne legyen off:
A legversenyképesebb argentin összeállítás szerintem úgy nézne ki, hogy a védelem előtt a Mascherano, Cambiasso, Pastore középpályás-trió játszana, előttük, amolyan false 9-esként Messi (ahogyan a Barcában megszokhattuk), őt támogatná balról Di Maria, jobbról pedig Lavezzi.
Ugyanis ez nemcsak józan ésszel a leghatékonyabb játékrendszer, hanem, amit Batista hangoztatott a Copa előtt, hogy megpróbálnak a Barcelonához hasonlóan játszani, és megtalálni Messi azon pozícióját a játékban, ahol a legjobban ki tudja játszani az erősségeit, nos ez lenne erre a célra a legalkalmasabb hadrend mindenféle szempontból. Nyilvánvalóan kell Messi mögé még egy szervezni képes középpályás, ugyanakkor Pastore stílusából fakadóan nem engedhető meg, hogy ne Cambiasso játsszon mellette, ugyanis a védekezésben nyilvánvalóan erősen ki kell segíteni a palermoit. Cambiasso ilyenformán amolyan Keita-szerepet töltene be, míg Messinek biztosíthatnák a szabad játékot és a védekezésben is semlegesíthetnék olyan százalékban, ami nem megy a játékának tompítására, veszélyességének romlására. Di Maria remekül zár vissza védőjével vagy akár még hátrébb, ezt a clásicodömpingen tapasztalhattunk, így mindenféle szempontból megoldódna a védekezésbeni probléma.
A jobb oldali támadó posztra, egy adott esetben pozíciót váltó, befelé húzódó, ám taktikailag mindenképp fegyelmezett és fejlett játékos szükségeltetik, eme kitételek miatt esik a választásom Lavezzire, Agüero ellenében. Ráadásul a Napoliban is hasonló szerepkörben focizik, így nem idegen tőle. Bár eddigi formája nem sok jót ígér, de mivel a poszt taktikailag kulcsfontosságú eleme a felvázolt szisztémának, és így nem férne bele az elképzelésbe Agüero játéka, mely több területet és szabadságot igényelne, ám ez nem adatna meg Messi és Pastore kettőse miatt.
A védelem kérdése persze így is felvetődik, ez esetben maradnék az eddigi Zabaleta, Burdisso, Milito, Zanetti négyesnél, Demichelis vagy Garay szerintem nem hozna sem minőségi, sem szervezettségi szempontból javulást. Mascherano középhátvédként való szerepeltetése jogosan vetődik fel, látva a Barcelonában e poszton való remeklését, ám inkább nem kockáztatnám meg a középpálya stabilitását, s így marad a fent taglalt alap elképzelés.
Persze minden csak feltételezés, és fikció, ám mégis talán ez a szisztéma lenne a dolgok nyitja. :)
barca99
Llegenda del Barça

2011.07.11. 16:41:12

Ezekben igazad van, de Sahin pl. az egyik legnagyobb tehetség a generációjában, és akár a Nationalelf kezdőbe is beférne. Mégis a törököket válaszotta. Nem mindenki veszi elő a mérleget és pakolgatja az érmeket és serlegeket, van akinak az is elég, hogy törökként a török válogatottat képviselheti (bár őszintén fogalmam sincs milyen lehet egy Németországban született és felnőtt török srácnak). Vannak, akikben erősebbek a török gyökerek, van, akiben nem. Ez csak azért fontos, mert a mostani U17-es csapatból nyolc meghatározó ember is török származású, és egyelőre nem igazán megjósolható, hol fognak majd játszani, szóval nem tekinteném olyan biztosnak a németek utánpótlását.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.11. 16:09:38

barca99 írta:
LG írta:A német felnőtt válogatott már nem a gépies erő focit játsszák, amiért sokan nem szerették őket, és elnézve az utánpótlást a jövőben sem azt fogják. :wink:
Feltéve persze, hogy maradnak is a német válogatottban. Sahin német utánpótlás válogatott volt, most török válogatott. Ekici is Münchenben született, végigjárta az összes utánpótláscsapatot, felnőtt szinten mégis a törököknél mutatkozott be...

Yesil 6 góllal és 6 gólpasszal vette ki a részét a mostani sikerből, de mi biztosítja, hogy nem fogadja majd el a török szövetség behívóját?
Úgy gondolom, h azért a németek is igyekeznek a legtehetségesebbeket megtartani. Sztem a német válogatott vonzóbb lehet a fiatalok számára, viszont nehezebb beférni, és emiatt választatják a törököket. Nem új keletű a dolog, pl. Senna, Pepe, vagy Motta esete is ott van, akik mind3an brazilok, de más válogatottaknál játszanak. Meg kicsit hasonló a Barca esete is. Sok a kinevelt tehetség, de fér be mindenki a felnőtt csapatba, vkiknek menniük kell. Aztán néha vissza sírják az illetőt.
Yesil valóban nagyon jól játszott, és tehetségesnek tűnik. Meg kell nézni mit mutat a jövőben, és ha töretlenül fejlődik szvsz jönni fog majd a behívó a felnőtt csapatba. Persze az még messze van, és lehet, h a törökök hamarább küldenek neki, de ha kicsit átgondolja a dolgokat, akkor beláthatja, h érdemes türelmesnek lenni. Németország minden tornán esélyes a végső győzelemre, az érem pedig szinte garantált. Ezzel szemben a törököknél ez jóval bizonytalanabb. Nekik is ugyan van egy VB bronzérmük 2002-ből, és 2008-ből egy EB bronzuk. De közötte, és utána ki sem tudtak jutni a tornákra, ami azért nem dicséretes.
barca99
Llegenda del Barça

2011.07.11. 15:47:40

LG írta:A német felnőtt válogatott már nem a gépies erő focit játsszák, amiért sokan nem szerették őket, és elnézve az utánpótlást a jövőben sem azt fogják. :wink:
Feltéve persze, hogy maradnak is a német válogatottban. Sahin német utánpótlás válogatott volt, most török válogatott. Ekici is Münchenben született, végigjárta az összes utánpótláscsapatot, felnőtt szinten mégis a törököknél mutatkozott be...

Yesil 6 góllal és 6 gólpasszal vette ki a részét a mostani sikerből, de mi biztosítja, hogy nem fogadja majd el a török szövetség behívóját?
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.11. 15:20:29

socio66 írta:
ahogy néztem,a 'külföldi-németek' nagyjából olyan arányban vannak,mint a felnőttcsapatnál,így nem meglepő.
socio66

2011.07.11. 15:13:01

ahogy néztem,a 'külföldi-németek' nagyjából olyan arányban vannak,mint a felnőttcsapatnál,így nem meglepő.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.11. 15:11:45

albicelesteX írta:Nem tudom,lehet hülyeség,de én úgy tudom Messi 12 éves kora óta játszik Spanyolországban,na most nem tudom pontosan,hogy mennyi idő kell ahhoz,hogy megkapja a spanyol állampolgárságot-gondolom már meg is van neki-,nem,hogy várt volna aztán Spanyol válogatott lett volna szerintem jobban menne neki válogatottban.
Lehetett volna spanyol válogatott, de Argentínát választotta.
albicelesteX
A Vadász

2011.07.11. 15:06:40

Nem tudom,lehet hülyeség,de én úgy tudom Messi 12 éves kora óta játszik Spanyolországban,na most nem tudom pontosan,hogy mennyi idő kell ahhoz,hogy megkapja a spanyol állampolgárságot-gondolom már meg is van neki-,nem,hogy várt volna aztán Spanyol válogatott lett volna szerintem jobban menne neki válogatottban.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.11. 15:02:56

Na jöjjön megint egy kis u17-s VB, mert ott ugye a Copával ellentétben láthattunk focit is. Mind2 tippem bejött: Németország egy igazán parádés és fordulatos meccsen 4-3 legyőzte Brazíliát, ezzel megvan a bronz. Csak úgy megjegyezném, ha németek 24 :!: gólt lőttek a tornán, 7 meccsen, szóval 3 lőtt gól megvan meccsenként. 8) A német felnőtt válogatott már nem a gépies erő focit játsszák, amiért sokan nem szerették őket, és elnézve az utánpótlást a jövőben sem azt fogják. :wink:

Mexikó pedig egy szintén elég jó meccsen behúzta a döntőn 2-0ra Uruguay ellen. Volt ám öröm az Azték stadionban. :) 2005 után megvan a második VB arany. Továbbra is azt mondom, h nagyon jó kilátásaik vannak pl. a 2014-s VB-re. Addigra a 2005-d generáció teljesen beérik, és ebből a mostaniból is ott lehet pár ember. Én jelenleg őket tartom inkább esélyesnek 2014-re, mint Brazíliát v. Argentínát.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.07.11. 14:59:19

Fecooo írta:mintha maradona és batista is direkt Messit akarná bemocskoltatni... (úgyis tudjuk, ha nem nyernek akkor mindenki csak Leo-t fogja elővenni...)

értelmes középpálya nélkül 4 csatárral? elmebetegek ezek a latin-amerikai edzők... (kivéve Aguirre és Pelle...)

már most sajnálom Messit... (ugyanis az lesz a felállás, h Agüero-Higany-Mariska és mögöttük lesz ő az irányító MEGINT!)
Nem is tudom melyik eredmény lenne a legjobb. Az a baj, hogy sokkal értelmesebb emberek kerültek előre, és azért őket legyűrik, csak akkor lehet hogy Batista azt hiszi hogy ez így volt rendjén.

De Pastorét akkor miért hozta el? Meg eddig miért nem lehetett volna egyszer a pályán együtt Banega, Pastore és Messi? :roll:

Di Maria meg lehet hogy fejben nem egy Vágó István, de Messivel mindig jól játszottak együtt, örülök hogy visszakerült a kezdőbe.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.07.11. 14:46:00

mintha maradona és batista is direkt Messit akarná bemocskoltatni... (úgyis tudjuk, ha nem nyernek akkor mindenki csak Leo-t fogja elővenni...)

értelmes középpálya nélkül 4 csatárral? elmebetegek ezek a latin-amerikai edzők... (kivéve Aguirre és Pelle...)

már most sajnálom Messit... (ugyanis az lesz a felállás, h Agüero-Higany-Mariska és mögöttük lesz ő az irányító MEGINT!)
Válasz küldése