Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
kurdt
Megmentő :)

2011.07.12. 14:26:25

Tocy írta:Kicsit nosztalgiáztam, megnéztem egy-két régebbi összefoglalót...
Az elmúlt 10 évből nekem talán a kedvenceim ezek (25 fős csapat):
Kapusok: Kahn, Toldo

Védők: Sagnol, Zanetti, Puyol, Piqué, Carvalho, Thuram, Abidal, van Bronckhorst, Lizarazu, Mihajlovic (ó a szabadrúgásai!)

Középpályások: Davids, Hargreaves, Nedved, Zidane, Effenberg, Xavi, Iniesta

Csatárok: Elber, Ronaldinho, Ronaldo, Messi, Raul, Del Piero

de biztos kihagytam egy csomót...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Tocy
Director del Fútbol

2011.07.12. 14:16:10

Kicsit nosztalgiáztam, megnéztem egy-két régebbi összefoglalót...

Casillas-Zanetti,Puyol,Mal​dini-Gerrard,Lampard,Xavi,​ Giggs-Totti,Del Piero,Raúl. Egy álomtizenegy, akiket mindenki egy-egy klubbal köt össze, akik a hűség mintaképei, az emberi értékek képviselői a pénz, arrogancia, nagyképűség, "üzleti élet" helyett...nyilván lehetne sorolni még: Gattuso, Nesta, Mihajlovics, Scholes,Terry,Gary Neville...a klubhűség ugyan annyira nem igaz, de ide lehetne még venni Henryt, Zidanet, Roberto Carlost, Gutit, vagy nálunk talán Guardiolát, és most már Valdest, Iniestát...ti látjátok a mostani fiatalokban ezeket? Én a jelenlegi csapatunkból pl csak Messiben és Pedroban látom azt, hogy klubhűség, és nem a pénz az első...
Tocy
Director del Fútbol

2011.07.12. 13:15:43

daffy írta:
Tocy írta: Elképzelem, ahogy Pepe-Ramos-Lass nekiugrik...
lass nem fog,ő távozik,de mou lehet,hogy leküldené a castillába edzeni
Az a baj, h ráadásul most több, mint 5 ziccere volt...
neked ez a baj,nekem pedig az,hogy év közben is ez van
Amúgy meccsen ugye nem léphet pályára a Castillában?
daffy
Madridista

2011.07.12. 13:13:39

Tocy írta: Elképzelem, ahogy Pepe-Ramos-Lass nekiugrik...
lass nem fog,ő távozik,de mou lehet,hogy leküldené a castillába edzeni
Az a baj, h ráadásul most több, mint 5 ziccere volt...
neked ez a baj,nekem pedig az,hogy év közben is ez van
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.07.12. 13:11:43

daffy írta:
bence-barca írta:...
gagoról tudni lehetett,hogy hatalmas lúzer. higany pedig nem lehet fáradt,mert a szezon felében nem játszott. az ilyen teljesítményei miatt követeli mindenki,hogy ne lehessen kezdő madridban. 5 ziccer kell neki 1 gólhoz
Az a baj, h ráadásul most több, mint 5 ziccere volt... :roll: :x
Tocy
Director del Fútbol

2011.07.12. 13:05:32

daffy írta:
Tocy írta: Gansoban tizedannyi nagyképűség sincs mint Neymarban, akinek viszont Európában csúfos bukást jósolok...ekkora arccal nem lehet eredményt elérni. Gansoban több a remény, kell egy jó csapat neki, és némi türelem.
neymart ilyen nagyképű megoldások után,mint amiket bemutat,madridban összeverik
szerintem még mindig jobb,mint a l'pool-os lucas Smile
ne is mondd :D
Elképzelem, ahogy Pepe-Ramos-Lass nekiugrik...
daffy
Madridista

2011.07.12. 12:56:14

Tocy írta: Gansoban tizedannyi nagyképűség sincs mint Neymarban, akinek viszont Európában csúfos bukást jósolok...ekkora arccal nem lehet eredményt elérni. Gansoban több a remény, kell egy jó csapat neki, és némi türelem.
neymart ilyen nagyképű megoldások után,mint amiket bemutat,madridban összeverik
szerintem még mindig jobb,mint a l'pool-os lucas Smile
ne is mondd :D
szajko
Director del Fútbol

2011.07.12. 12:33:53

daffy írta:ramires nekem nem tetszik a csapatban továbbra sem,de ez van
szerintem még mindig jobb,mint a l'pool-os lucas :)
Tocy
Director del Fútbol

2011.07.12. 12:33:30

daffy írta:
geridoss írta: Jól mondod daffy, a nagyképűség eredménye ez, mert nem hiszem el, hogy ezek a srácok nem tudnak focizni...
szerintem csak neymar van elszállva. ganso szimplán csak nem érzi a többieket. lucio viszont lassú már. luiz jobban lehozná a meccseket. ramires nekem nem tetszik a csapatban továbbra sem,de ez van
Gansoban tizedannyi nagyképűség sincs mint Neymarban, akinek viszont Európában csúfos bukást jósolok...ekkora arccal nem lehet eredményt elérni. Gansoban több a remény, kell egy jó csapat neki, és némi türelem.
daffy
Madridista

2011.07.12. 12:28:54

geridoss írta: Jól mondod daffy, a nagyképűség eredménye ez, mert nem hiszem el, hogy ezek a srácok nem tudnak focizni...
szerintem csak neymar van elszállva. ganso szimplán csak nem érzi a többieket. lucio viszont lassú már. luiz jobban lehozná a meccseket. ramires nekem nem tetszik a csapatban továbbra sem,de ez van
geridoss
Director del Fútbol

2011.07.12. 12:23:48

daffy írta:szerintem pedig kiesnek. ilyen összeszokatlansággal és neymar nagyképűséggel nem fognak továbbmenni.

Ha nem mutatnak valami hasonlót, mint az argentinok, akkor meg is érdemlik. Ez a mostani csapat katasztrófa, gyanítom, még a 38 éves Roberto Carlos is jobban odatenné magát.

Jól mondod daffy, a nagyképűség eredménye ez, mert nem hiszem el, hogy ezek a srácok nem tudnak focizni...
El vannak szállva maguktól, amit részben maguknak, és részben a sajtónak is köszönhetnek... Mert hiába mondaná rám valaki, hogy én vagyok az új Pelé, az nem biztos, hogy el is hiszem...

Brazíliában nem csak az eredmények a fontosak, a mutatott játék is nagyon fontos (még egy európai top klubhoz mérten is fontosabb talán), de eddig egyik sem jön. Nem tudom, mi lehet otthon, a szurkolókat megnyerni nagyon nehéz lesz, valami szemkápráztató joga bonitot kell Ecuador ellen bemutatni, csak kérdés, lehetséges-e ez?

Optimista vagyok, bízom a feltámadásban. Vagy csak elfogult? Két nap múlva okosabbak leszünk...
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
messibingyo
Jugador del Barça

2011.07.12. 12:15:55

bingyo
barca99
Llegenda del Barça

2011.07.12. 11:26:18

Nem volt ez egy rossz meccs, de nem biztos, hogy sok következtetést lehet belőle levonni. Ez az U23-as Costa Rica nem lehet szint az argentinoknak.

Én abban sem vagyok biztos, hogy ez új taktika lenne ennyire jó. Sokkal inkább abban látom a javulást, hogy most hasonlított leginkább a Barcára a válogatott, legalábbis abban a tekintetben, hogy birtokolták a labdát, és Costa Ricát benyomták a kapujába. Így Messinek kevesebbett kellett visszajárnia, sokkal többet lehetett a kapu előterében. Plusz egy gyengébb csapat értelemszerűen kevésbé tudja tartani, na meg a csatárok végre berúgták a passzait. Kolumbia ellen is adott két ziccerlabdát, kihagyták, és mindenki Messit vette elő, milyen vacakul játszik. Most egy gyengébb ellenfél ellen több kulcspasszt hozott le, de a lényeg, hogy valaki be is fejezte azokat.

Egy Chile ellen szerintem ez a taktika sem működne, és megint azon múlna a meccs, hogy Messi egy-egy villanásából lesz-e gól vagy sem. (Ha jól számolok, és Uruguay legyőzi Mexikót legalább két góllal, Chile és Peru pedig egy 0-0-át játszik, akkor Chile második lesz, és akkor Argentína - Chile párosítás lesz a negyeddöntőben.)
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.07.12. 10:17:20

Örömmel látom hogy Messi ismét jól játszott! Én meg ismét nem voltam képes felkelni. :? No mindegy, de az ismétlést ismét megnézem. :D Csak meglett a továbbjutás, mostmár a brazilokon a sor hogy kozmetikázzanak.

Ma mindkét meccs jónak ígérkezik. Chile-Peru, és Uruguay-Mexikó! Remélem mind a 4 csapat betalál ma, mert a tippmixemnek jót tenne! :)
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.07.12. 09:54:44

socio66 írta:nagyon jól oldotta meg messi ezt a szerepkört ma,igaz nem is volt annyira szorosan fogva mint eddig,ezért messzemenő következtetéseket nem nagyon lehet levonni.
higuain kár hogy rossz napot fogott ki,messi így megállt két gólpassznál,pedig lehetett volna négy-öt is.
pastore is beállt végre,biztatóan is mozgott,igaz a vége felé az ellenfél már csak a lefújást várta,szóval nem volt nehéz egy kis lendületet tenni a meccsbe.
összességében jók voltak,csak kérdés hogy elég lesz-e ez egy komolyabb csapattal szemben,a kövi körben uruguay vagy chile ellen kiderül.
:P
Végre megérte felkelni :P

Amúgy én is számolgattam mennyi gólpassza lehetett volna: 2+ amit Agüero fölélőtt, pedig szép kontra volt, Higu egy finom beadásba nem tudott belefejelni, Lavezzi kapufát lőtt, hihetetlen.

Ezúton elfelejteném Lavezzit, Higuval nem tudom mi legyen. Szerencsére előbbi nem játszhat a következő meccsen. Szvsz Gago nem volt rossz, bár a kezdeti lendület elfogyott, de odatette magát, főleg a szereléseknél.

MOM: Messi. Minden akcióban benne volt, kiszolgálta a többieket, brutálisan nagyot játszott. Agüeroval remekül megértették egymást, mekkora összjáték volt az minek a végén Messi fejelt és ráesett a kapusra, mondjuk les volt..

Batistának egy dologért jár a piros: a Higu-Pastore cseréért mindenképp. Gondoltam hogy őt hozza le, így Pastore került Messi pozicíójára, Messi pedig eggyel feljebb, legalábbis ez lett volna az elképzelés szerintem, kár hogy alig volt vissza idő.

A játék közepes volt, a helyzetkihasználás viszont kevés lesz egy komolyabb csapat ellen.

Szerk.: Tocy! Teljesen egyetértek, meggyőződésem hogy a végére Batista gólt akart lövetni Messivel. Pastore nem tudom hogy milyen lenne, maradni fog ebben a szerepkörben Leo, ez valami fenomenális volt tőle.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
socio66

2011.07.12. 09:34:30

nagyon jól oldotta meg messi ezt a szerepkört ma,igaz nem is volt annyira szorosan fogva mint eddig,ezért messzemenő következtetéseket nem nagyon lehet levonni.
higuain kár hogy rossz napot fogott ki,messi így megállt két gólpassznál,pedig lehetett volna négy-öt is.
pastore is beállt végre,biztatóan is mozgott,igaz a vége felé az ellenfél már csak a lefújást várta,szóval nem volt nehéz egy kis lendületet tenni a meccsbe.
összességében jók voltak,csak kérdés hogy elég lesz-e ez egy komolyabb csapattal szemben,a kövi körben uruguay vagy chile ellen kiderül.
:P
Tocy
Director del Fútbol

2011.07.12. 09:24:35

Nem kell nekünk Fabregas, Batista irányítót farag Leoból, megvan Xavi pótlása :D Ez már a 3. poszt, ahol világklasszis teljesítményt nyújt a srác. Di Mariat én nagyon bírom, eltekintve attól hogy a Madridban tolja, most is bizonyította sztem, hogy lehet rá számítani. Higuian meg...tényleg inkább üljön le, küldjük a helyére Messit, és játszassuk Pastoret. Bár ki tudja, ha Leo hátrébb van, legalább valaki tud passzolni, indítani, mert Banegatól nem nagyon láttam még ilyet.
daffy
Madridista

2011.07.12. 09:13:14

LG írta:
geridoss írta:
Reménykedek egy brazil feltámadásban is, hiszen mióta a focit kedvelem, ők a kedvenceim. Na nem ezek a mostani bohócok... Sajnos náluk nem látom azt az illetőt, akitől a csodát lehetne várni, mint az argentínoknál Messitől, Kuntól...
Hát igen. Jelenleg a braziloknál nincsenek igazi klasszisok, ami abszolút szokatlan tőlük. Kérdés, h náluk ki lehet megmentő? Vmelyik új Pelének össze kéne kapnia magát. :roll: Sztem a brazilok is továbbmennek, de megfognak szenvedni.
szerintem pedig kiesnek. ilyen összeszokatlansággal és neymar nagyképűséggel nem fognak továbbmenni.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.12. 09:06:52

geridoss írta:
Reménykedek egy brazil feltámadásban is, hiszen mióta a focit kedvelem, ők a kedvenceim. Na nem ezek a mostani bohócok... Sajnos náluk nem látom azt az illetőt, akitől a csodát lehetne várni, mint az argentínoknál Messitől, Kuntól...
Hát igen. Jelenleg a braziloknál nincsenek igazi klasszisok, ami abszolút szokatlan tőlük. Kérdés, h náluk ki lehet megmentő? Vmelyik új Pelének össze kéne kapnia magát. :roll: Sztem a brazilok is továbbmennek, de megfognak szenvedni.
mess2009
Director del Fútbol

2011.07.12. 07:22:51

remélem, mstmár Messi meg nyugszik, remekül adogatott, az a balfácán Higuain pont olyan mint a tavaszi Villa volt, mindent elszúr.Agüero-nak most minden bejön.... van ez így, az biztos, hogy remek focista, csak nehogy a Madridba menjen?!
daffy
Madridista

2011.07.12. 06:30:00

bence-barca írta:Hát srácok nem tudom ki az aki fennmaradt/ felkelt erre az Argentin-Costa Rica-ra.
Higuainnak 3 akkora helytete van, amiből 1t még én is berúgok egy rendes csatárnak meg a 3ból 2,99 t be kell rúgnia! A végén csak jött szerencsére egy Kun találat, de ha így maradt volna még jobban felszabom magam Higuainon.
A másik észrevétel: Banega-t, hogy szorította ki a kezdőből az a Gago, aki idén semmit nem játszott Madridban? :-k
Egy szép passza vlt külsővel, de azon kívül egy 5m-s passzt nem tudott pontosan adni, főleg olyan helyzetben, amiből akár gólt érő ziccerbe hozhatta volna egyik-másik társát... :roll:

Félreértések elkerülése végett, ez nem a Real ellen irányuló hszem, hanem csak nem értem Gago játszatását és mérges vagyok Higanyra :x
gagoról tudni lehetett,hogy hatalmas lúzer. higany pedig nem lehet fáradt,mert a szezon felében nem játszott. az ilyen teljesítményei miatt követeli mindenki,hogy ne lehessen kezdő madridban. 5 ziccer kell neki 1 gólhoz
Leomessi14
Entrenador del Barça

2011.07.12. 04:36:13

Kovetkezo meccsektol egy ilyet kene nyomatni:

Romero-Zabaleta-Milito-Burdisso-Zanetti-Cambiasso-Mascherano-DM-Pastore(Messi)-Messi(Aguero)-Aguero(Tevez)

A csatarok cserelgethetnek a helyuket.
Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.07.12. 04:27:35

Higuaint végre lehozták, Pastore-nak örülök!
De DM-et minek hozták le? Gago-t kellett volna lekapni, DM lendületben vt, Gago meg bele se jött...
szerk.: na a harmadik csere sem Gago volt... :roll:
Amúgy észrevettem Kun mindenképpen Messivel akart gólt lövetni... :)
Lavezzi kapufa... áááá :?
geridoss
Director del Fútbol

2011.07.12. 04:18:03

bence-barca írta: NA! 3-0, szép vt Di Maria, eddig is tetszett a játéka, most megkoronázta a teljesítményét :P

És ki adta a gólpasszt? :lol: Messi magára talált.
A két assziszton kívül is rengeteg jó labdát ad, láthatóan jobban érzi magát a pályán, mint eddig.
Higut el kéne felejteni. Egy Kun-Messi csatársor, mögöttük Pastoreval lehet eredményesebb lenne. Messit minél közelebb kell küldeni a kapuhoz, bár még lehet a kapuban is láthatjuk!

A játékvezetés tényleg katasztrófa...
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.07.12. 04:09:25

A játékvezetésről akkor még nem is szóltam... :roll:
Eddig lazán 3 tizenegyes gyanús esetet intett tovább az Argentinoknak, ebből a 3ból 2 biztosan az volt. De Costa Rica-val szemben is voltak kétes ítéletei...
Higuain előző 10 percben megint 2 óriási helyzetet szórakozott el... :roll:

NA! 3-0, szép vt Di Maria, eddig is tetszett a játéka, most megkoronázta a teljesítményét :P
Válasz küldése