füst írta:...
Javarészt egyet értünk, én is így látom a dolgokat. Szintén az olyan játékosokat szeretem jobban, akik irányítanak egy csapatot, nem befejezik az akciókat... És ebben kétségtelenül Ronaldinhot - még - jobbnak érzem. Lehet, hogy Messi adta a legtöbb gólpasszt idén, de Alves és Pedro is tömték a társakat gólpasszokkal, mégsem ők irányították a csapatot, hanem Xavi és Ini... Ezt értitek szerintem. Messinek nagyon fontos szerepe van a támadásainkban ez tény, de azt a szerepet amit Dinho töltött be, az teljesen más. Sőt, szerintem még nagyobb labdákat is osztott mint most Messi szokott. A gólpassza Xavinak a Real ellen, Giulynek adott zsugája a Milan ellen stb. Nem azt mondom, hogy Messi rosszul passzol, mert ahogy megtalálja 2 ember között a lyukat és kiugratja a társát az is parádés. De Dinho ezeket a lyukakat meglátta félpályáról is kb, és meg is tudta játszani azt akár sarokkal, háttal, vállal, akárhogy...
Na meg azt a sambafocit amit ő hozott, azt nem lehet utánozni. Az meg számomra vicces, hogy Messi is tudna úgy cselezni ahogy Dinho, csak nem akar. Edzésen egészen biztos vagyok benne, hogy meg tudná csinálni hasonlóan jól azokat a trükköket, de élesbe őszintén kétlem. Teljesen más stílusban cseleznek... Messi a finom testcseleiből és a hihetetlen kezdősebességéből na meg a teljesen egyedi labdavezetéséből él. Ez így ötvözve zseniális és utánozhatatlan, ez tény. De viszont ahogy Dinho cselezett, arra nincsenek szavak szerintem. Annyira technikás, és olyan gömbérzékkel megáldott labdarúgó nincs még egy mint ő. Ezt ki merem jelenteni. Minden mozdulatából áradt a Joga Bonito, úgy átverte a védőket, hogy közbe mosolygott, és a szemnek kész orgazmust okozott...
Ezek mellé meg még a mozgása is annyira egyedi és laza volt, hogy egy sima passza is látványos volt kb... Ilyet azóta is csak Thiagoban láttam Nem azt mondom, hogy megközelíti majd Dinhot, de ő is teljesen egyedien bánik a labdával, és olyan természetességgel pöccinti tovább, ahogy tanulni nem lehet. Ebben jobb Messinél, de ennek semmi köze a tehetséghez vagy a küzdéshez és akaráshoz, egyszerűen látványosabb minden mozdulata, és ez tetszik a közönségnek... (Vannak kivételek is tudom, valakinek Messi jobban bejön, nem kell emiatt kioktatni majd, tudom én azt jól magamtól is...)
A hatékonysága meg sem közelíti Messiét, ezt nem vitatom. Viszont nem vagyok egyedül szerintem, ha azt mondom, hogy engem nem az érdekel, hogy egy szezonban hány gólt lőtt valaki, hanem az, hogy hogyan játszik. És Dinho a szememben a világ valaha volt leglátványosabb játékosa, egyedül azt sajnálom, hogy csak 1 éven keresztül láthattam tündökölni, utána meg 2 évig szenvedni - a 06/07-es szezonban már a góljai ellenére az a dinamika már hiányzott belőle... És mivel én élek halok a sambafociért, ezért nem kérdés, hogy kinek a játékát kedvelem jobban... Ezért mondom azt, hogy a 06/07-es C.Ronaldo sokkal jobb volt mint az idei, és ezért várom már Sánchez leigazolását és Thiago beépülését annyira.
Kösz ha elolvastad, kicsit hosszú lett, plusz ez az én nézőpontom teljesen, remélem nem nagy hülyeség...