Hamár szőrszálhasogatunk, akkor különböztessük meg a drogot és a kábítószert. A kávé is lehet drog. A kábítószer drog, de nem minden drog kábítószer is. A cigaretta is drog. Drog lehet minden, ami függőséget okoz.
Vannak újszülött kábítószer függők is (terhesség alatt kábszerező anyáktól). Én nem mondom, hogy a kábszeresek nem tehetnek semmiről, de olyat nem tudtok elképzelni, hogy valaki rosszkor van rossz helyen? Lehet, hogy hárításnak tűnik, de nem biztos, hogy sok dohányos, ha nem a cigaretta lett volna elérhető, akkor nem más szerhez nyúl.
A dohányosok is tudják, hogy nem minden szál élvezet, sőt egyre kevesebb lesz az. Attól józan bírsz maradni, mégis rágyújt az ember, akkor is mikor nincs kedve fázni kint télen a teraszon stb. Ez, hogy a józan pillanatában látnia kellene, nem állja meg a helyét, rengetegen látják. Csak valami náluk erősebbel kezdtek ki.
Én mondjuk a részeg sofőrökre sokkal jobban haragszom, de nem mondom, hogy, ha egy balesetben kimegy a mentő, és megállapítja, hogy részeg, akkor dögöljön meg.
Ítélkezni könnyű, s az csak még nagyobb problémákat indukál. Elég megnézni a drogpolitikai helyzetet.
Barca99!
Ne szívd mellre, nem reagáltam rájuk, elfogadtam a véleményed, emészthető stílusban fogalmaztál. csak ki akartam fejezni, hogy általában nem értek veled egyet (bár inkább csak a minden más kategóriában, többi topicba nem ásom bele annyira magam), de látszik, hogy ezzel a problémával még nem találkoztál.
Xanthor írta:Érdekes nekem sose jutott eszembe se, hogy drogozzak és ha le lennék csúszva akkor is így lenne. Mit segít az az ember helyzetén? Pénz és szétrombol.
(Ez persze a kemény drogokra vonatkozik.)
Ezt azért igazán nem tudhatod.