Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.08.23. 19:05:35

ferninho írta:
itt a lényeg,erre válaszoljatok már madridisták.
az lehet, hogy a médiában nyalják a barcát (vmikor jogosan, de majdnem mindig túlzásba viszik), meg szidják a Realt ,meg lehet, hogy jópár Real- Legenda is odaszólt már, és jópár szakértőnek mondott emberke is(nem a felsoroltakról beszélek) de ez egy nagyon, de nagyon csekélyke réteg, ha belegondoltok... :wink:

Akkor mi számít nagynak? a ti fórumotok,ahol van pár megmondóemberke,és akkor ők a hangos többség?

Nehogy már spanyolország vezető sportmédiumai,plusz európa neves sportnapi/hetilapjai nem elég mérvadóak... :roll:

Komolyan,akkor kíváncsian várom,hogy kik szavára lehet adni,ha a barca vs real vitáról van szó? mert úgy néz ki,hogy amíg a sportszakma a barcát dícséri,addig semmit sem jelent ez...majd ha titeket fog,akkor meg máris rögtön mérvadó lesz.

Az az igazság,hogy a barcának most rengeteg az irigye. Mint ahogy nektek is rengeteg irigyetek volt a 2000es évek elején.
Csak azért -is- élesedik ki veletek a helyzet,mivel veletek találkozunk a legtöbbször.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
ALEXDP
Capitá del Barça

2011.08.23. 18:57:56

Az UEFA reagált José Mourinho szabálymódosító beadványára.

" Hosszas tanácskozás után úgy ítéltük meg, hogy a kívánt változtatások okainak indoklása nem elégséges!
Az UEFA nem tud több előjogot biztosítani a Real Madridnak annál, amit 1954-es megalakulása óta egyébként is fenntart- nyilatkozta Michel Platini,majd hozzátette az esélyegyenlőség sem szavatolható, hisz ehhez a Madrid lehetőségeit meg kellene kurtítsák.!!!
Elmondta továbbá, hogy a lőfegyverek esetében csak automata engedélyezése jöhet szóba, lévén a 6lövetű forgótáras fegyver nagy átfedést jelentene a Franco éra akkori gyakorlatával!

Hajlandó azonban a bekötött szemmel játszandó 2. félidők bevezetésére, ám csak abban az esetben, ha JM garantálja hogy soha többé nem alkalmazza, valamint tovább sem adja a Tito-n bemutatott 1szem nyomásos agyrobbantó technikáját!

José a hírekről értesülve elzárkózott a média elől, majd nyilatkozatában elmondta, aggályosnak tartja az ilyen(kis) mértékű különbségtételt, 2 (közel sem) egyforma tudású csapat között!

Jean Claude Van Damme, aki eddig csak a kreativitásért felelt, bejelentette, hogy a nem várt negatív elbírálás miatt, a jövőben a csapat tagjainak technikai felkészítéséért is Ő fog felelni, pusztán a pszichés ráhangolás marad Mou feladata, abban úgyis Ő a legnagyobb.

Beszélt arról is, hogy a csapat nagy része jól halad, kivétel ez alól a Xabi,Pepe,Arbeloa,Marcelo qvartett, hozzájuk álltalános iskolai tanár, valamint a Husqvarna egy erre szakosodott mérnökének a felfogadását sürgeti!

"azt vallom, hogy a csapat (h)arculatát megváltoztatni nem , tökéletesíteni és hatékonyságát fokozni viszont kell"!

Mint említette, ez a jó öreg David Carradine(akivel JM a hírek szerint minimum mentor-mentorált viszonyban volt) segítségével jobban menne, de nincs mese meg kell oldani nélküle!

Megígérte ezen felül, hogy ha ebben a szezonban még nem is, jövőre, vagy azután,vagy azután,de valamikor egészen biztos legyőzik a Barcelonát, legyen szó bármilyen küzdősportról, beleértve természetesen akár a "focit" is!

Hangulatos évnek nézünk elébe, annyi szent!
ferninho
Madridista

2011.08.23. 18:45:33

az lehet, hogy a médiában nyalják a barcát (vmikor jogosan, de majdnem mindig túlzásba viszik), meg szidják a Realt ,meg lehet, hogy jópár Real- Legenda is odaszólt már, és jópár szakértőnek mondott emberke is(nem a felsoroltakról beszélek) de ez egy nagyon, de nagyon csekélyke réteg, ha belegondoltok... :wink:
madridista
Sanama
Llegenda del Barça

2011.08.23. 18:03:27

soadroli írta:
ab1daL írta:Jó látni, hogy valaki tesz azért, hogy csillapodjanak a kedélyek a két klub között. Casillas egy vacsorát szeretne Xavival, Puyol-al, amire elakarja hívni Ramost, és Xabi Alonsot is.
Ennek mennyi a valóságalapja? :D
http://translate.googleusercontent.com/ ... 4t0yk-GtRw
soadroli
Llegenda del Barça

2011.08.23. 17:59:38

ab1daL írta:Jó látni, hogy valaki tesz azért, hogy csillapodjanak a kedélyek a két klub között. Casillas egy vacsorát szeretne Xavival, Puyol-al, amire elakarja hívni Ramost, és Xabi Alonsot is.
Ennek mennyi a valóságalapja? :D
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2011.08.23. 17:58:20

Szerintem meg del Bosque rabolja el mind2 csapatot és zárja őket össze a Mestallában.
Tocy
Director del Fútbol

2011.08.23. 17:55:50

Viszont ha Mourinhot vinnénk Vilanovával, Guardiolával, Pepével és Alvessel, minden oké lenne :D
Sanama
Llegenda del Barça

2011.08.23. 17:50:20

sjd írta:
ha ez tényleg így van, akkor respect (mondjuk válogatott csékától elvárható), csak ha Xavi már a telefont se veszi fel, akkor kérdés h elmegy-e
Ha ez igaz akkor szép gesztus,egy baj van vele. Ők a válogatottban muszáj,hogy jó(jobb) viszont ápoljanak... :)

Itt minimum Pepét kéne elvinni vacsorázni Messivel meg Marceloval kb, hogy a kedélyek csillapodjanak. Csak az a baj,hogy az vagy egy néma vacsora lenne,vagy egy szó szerint zúzós :)

De a kezdeményezés megsüvegelendő!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sanama 2011.08.23. 17:57:52-kor.
sjd
Llegenda del Barça

2011.08.23. 17:47:47

ha ez tényleg így van, akkor respect (mondjuk válogatott csékától elvárható), csak ha Xavi már a telefont se veszi fel, akkor kérdés h elmegy-e
ab1daL
Director del Fútbol

2011.08.23. 17:40:44

Jó látni, hogy valaki tesz azért, hogy csillapodjanak a kedélyek a két klub között. Casillas egy vacsorát szeretne Xavival, Puyol-al, amire elakarja hívni Ramost, és Xabi Alonsot is.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
sjd
Llegenda del Barça

2011.08.23. 17:09:26

Tocy írta:Na de picit haladjunk tovább: http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/pr ... ak-2091745
Na és ezt kinek és mikor kell letöltenie?

Az sztem egyértelmű, hogy a játékosok a következő aktuális szuperkupa odavágóját töltik majd a lelátón (ami jó eséllyel jövő ilyenkor lesz mindannyiuknak)
Viszont a két edzőt irracionális lenne a szuperkupáról eltiltani (meglepődnék, ha Mourinho részt venne még 12 spanyol szuperkupa meccsen), de ugye mivel futballszövetségről van szó, a vaskalapos (értsd: a szuperkupán elkövetett vétségért szuperkupán kell bűnhődni) és irracionális döntések elvárhatóak

Egyébként az csak Fifában, PESben, meg FM-ben létezik, hogy ha valakit brutálisan felrúgnak a pályán, akkor 3 meccs a minimum az elkövetőnek?
Nazario
Jugador del Barça

2011.08.23. 17:05:40

Igen, Rosell.
Nem jelentette fel, inkább cinikusan megjegyezte, hogy azért, mert még lelőnék az utcán.
A madridi buszokon lévő reklámok sem folyamatos provokációk voltak(?).
Tocy
Director del Fútbol

2011.08.23. 17:02:41

Nazario írta:A média és az objektivitás két külön dolog.
A legendákról csak annyit, hogy nekik leginkább Mourinho személyével van bajuk. Ez érthető.
Ettől még igaz az, amit felvetettem. Nem kellene Rosellnek provokálnia a madridiakat, folyamatosan és ehhez hasonló finomságok. Akkor még talán el is lehetne hitetni mindenkivel, hogy különb a Barca és Mourinho az egyetlen felelőse az egésznek.
Viszont így nem.
Na ez most már tényleg sok. De türelmes vagyok.
Szerinted Rosell provokálja a madridiakat, mégpedig folyamatosan? Egyetlen egy idióta nyilatkozata volt, az 5-0 után. Most sem jelentette fel hozét, inkább a békés utat választotta. De ő provokál?! Felháborító már, komolyan mondom...és nem feltétlenül Mourinho személye a baj, illetve de, mert az ő személye generálja ezeket a belépőket Pepétől, Marcelotól, Ramostól, Arbeolától, Alonsotól, Carvalhotól, vagy még tavaly Adebayortól...illetve ő mond olyanokat, és enged meg magának olyanokat, amik miatt itt tart a két klub viszonya, ahol.
Nazario
Jugador del Barça

2011.08.23. 16:54:34

A média és az objektivitás két külön dolog.
A legendákról csak annyit, hogy nekik leginkább Mourinho személyével van bajuk. Ez érthető.
Ettől még igaz az, amit felvetettem. Nem kellene Rosellnek provokálnia a madridiakat, folyamatosan és ehhez hasonló finomságok. Akkor még talán el is lehetne hitetni mindenkivel, hogy különb a Barca és Mourinho az egyetlen felelőse az egésznek.
Viszont így nem.
socio66

2011.08.23. 16:46:59

csababarca írta: Én még nem láttam nagyon olyan sportújságot,ahol a barcát szidták volna,mert állítólagosan fetrengenek. Viszont olyat,ami a madrid hentesmunkáját ítéli el,hát nem is egyet.
Ez az értékmérő szerintem.
Vagyis szerintetek mondjuk ez sem,mert a kezünkben van a világ újságírása is.
ha egy meccs előtti felvezetésben olyan emberek,mint puhl sanyi, hegyi,várhidi,vagy dunai antal nem a ti véleményeteket osszák,az mondd valamit.
ha két kommentátor egymástól függetlenül (szerintetek) folyamatosan minket dicsér,az sem véletlen.
ha azt olvasod egy független angol,vagy bármilyen újságírótól amit mi mondunk,ott már elgondolkoznék.
aztán ha még olyan emberek,mint di stefano,vagy morientes is megszólalnak 'ellenetek',akkor már végképp nem bizonygatnám a saját igazam.
innentől szerintem nincs miről beszélni,ennél objektívebb érveket nem lehet felhozni.
Tocy
Director del Fútbol

2011.08.23. 16:43:06

ozsimiki írta:Nazario!

Annyit érts csak meg please,hogy a Nemzetközi média/régi Real LEGENDÁK! szava,véleménye kicsit többet nyom a latba, mint egy Bayern fan site :lol:

és JÓVAL OBJEKTÍVABB Madrid téren is.

bár ha szerinted DiStéfanóék szubjektivitásból szeretik köpködni a Reált a semmiért, akkor nem szóltam.
Ennyi lenne a lényeg, de jobb inkább mellébeszélni, és mást felhozni.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.08.23. 16:41:19

Nazario!

Annyit érts csak meg please,hogy a Nemzetközi média/régi Real LEGENDÁK! szava,véleménye kicsit többet nyom a latba, mint egy Bayern fan site :lol:

és JÓVAL OBJEKTÍVABB Madrid téren is.

bár ha szerinted DiStéfanóék szubjektivitásból szeretik köpködni a Reált a semmiért, akkor nem szóltam.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Tocy
Director del Fútbol

2011.08.23. 16:36:35

Nazario írta:
Tocy írta: Te komolyan nem érted meg, amit írtam pl én is? NEM A SZOMSZÉD PISTA BÁCSI véleménye alapján utálják a csapatod, hanem madridi illetőségű emberek nyilatkozták azt, amit, valamint az összes nemzetközileg nívós sportlap elítéli Mourinhot és ezt a gusztustalan produkciót.
Ez már kezd sok lenni, de türelmes vagyok.
Már írtam neked, hogy Mourinho személye nem vita tárgya, én is utálom. De ez csak az egyik része a dolgoknak és nem az egyetlen.
A baj akkor van, ha mindig csak az egyik felét vizsgáljuk.
Az 5-0 után nem kellett volna gusztustalanul viselkedni hónapokig és akkor a spanyol válogatott tagjai között sem ott tartana a dolog, ahol tart. Mourinho ide, Mourinho oda.

Ez a legszomorúbb az egészben. Mármint, hogy a válogatott szívja meg ezt az egészet.
És szted miért is viselkedtünk mi gusztustalanul? Rosell nyilatkozatán kívül...ti most egy 2-2 után is lenéztetek minket, szrba se vettetek, egy 5-0 után mit művelnétek? De persze, mi viselkedünk bunkón, a madridi részről érkező elképesztő hazugságok és társai, na az meg hát ugyanolyan szintű. Értem én, hogy elismered hogy Mou fallosz, de az, hogy mi voltunk a taplók, hát ez elég erősen kérdőjeles. És szerintem, rajtad kívül nem is nagyon emlegeti senki...és a válogatott ezért megy tönkre, persze....nem azért, mert José uszítja egymás ellen őket, és már Casillasból és Xabiból is vadállatot csinált, nem...
Nazario
Jugador del Barça

2011.08.23. 16:29:06

lluisllach89 írta: Enélkül a gondolatmenet nélkül nem tudhattam eleve hogy mire akarsz kilyukadni, de ha most idéztél akkor eddig meg miért nem?
Közvetlenül a kolléga hozzászólása után következett az enyém, egyértelmű volt. No mindegy. :)
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.08.23. 16:25:05

Nazario írta:
lluisllach89 írta:
Mivel leírod hogy a bayernesek nincsenek odáig meg vissza a Realért, akkor annak mi köze van csababarca realos barátaihoz? Szerintem ezzel épp arra reagálsz amikor csababarca mondta hogy csak ti látjátok így.
Tehát leragadtál a kiindulópontnál, nem baj. Segítek.
Az a lényeg, hogy én azért írtam a bayernes fórumot és nem azt, hogy az én Barcás haverjaimnak ég a pofája a színész-válogatottjuk miatt, mert nem akartam nevetségessé válni, a haverodhoz hasonlóan.
A szomszéd Pista bácsi, aki ősmilános, ő is utálja ezt a viselkedést. Na bumm. :wink: Ha ez a szint, hát legyen.
A ki mit mondott a piacon és a leírt dolgok között van a különbség. Na, talán most tiszta lesz. De nem volt ez olyan nagy dolog, csak egyből meg kellett volna értened.
A személyeskedés meg úgy mellesleg a Te repertoárodban is ott van.
Enélkül a gondolatmenet nélkül nem tudhattam eleve hogy mire akarsz kilyukadni, de ha most idéztél akkor eddig meg miért nem?
Amúgy meg amit eredetileg szerettem volna, az talán már napirendre kerülhet a kis intermezzo után, de a többiek leírták. Szerintünk mérvadó a nemzetközi sajtó véleménye.

A személyeskedés valóban nem szép dolog, mert megtettem, de te közben meg több emberrel is egy Barca fórumon. Ezért mondtam azt amit, ha egyből levágnánk a lószrt talán még futballról is tudnánk beszélni :D

Apropó futball. Antifoci, szerinted 100%-on pörgött a szuperkupa alkalmával a Barca? :D
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
d
Entrenador del Barça

2011.08.23. 16:13:42

Én látom, és azt hiszem minden normális Barca drukker látja a hibákat, olykor szégyenérzetet keltő dolgokat Ennek ellenére baromira hidegen hagy, hogy a többi klub szurkolótábora mit gondol a csapatomról. Rommá vernek a srácok mindenki már évek óta, a csapból is mi folyunk, elhiszem, hogy unják. Én is baromira untam, amikor a galaktikusokról szólt minden és amikor minden nyomorult Real-drukker belénk törölte a sz@ros cipőjét. A Barcára akkor is büszke lehetett az ember. Ami több, mint amit a Real elmondhat magáról.

Amúgy meg a szuperkupás balhé már fele annyit sem ér meg, mint ami energiát ráfordítunk. Le van ejtve Mourinho, franc se foglalkozik Marceloval, Pepével, vagy a többivel, el lett kenve a szájuk megint és ez a lényeg. Kezdjük kicsit túllihegni már ezt a témát.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.08.23. 16:12:39

Nem tudom melyik a jobb?
Hivatkozni olyan emberekre akit ismerek évek óta,vagy egy bayernes fórumra.
Neked az én ismerőseim az ismeretlenek,és semmit mondó emberek,nekem meg a bayernes fórumozók.

De ott a lényeg,amit Tocy leírt.
Én még nem láttam nagyon olyan sportújságot,ahol a barcát szidták volna,mert állítólagosan fetrengenek. Viszont olyat,ami a madrid hentesmunkáját ítéli el,hát nem is egyet.

Ez az értékmérő szerintem.
Vagyis szerintetek mondjuk ez sem,mert a kezünkben van a világ újságírása is.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Nazario
Jugador del Barça

2011.08.23. 16:11:44

Tocy írta: Te komolyan nem érted meg, amit írtam pl én is? NEM A SZOMSZÉD PISTA BÁCSI véleménye alapján utálják a csapatod, hanem madridi illetőségű emberek nyilatkozták azt, amit, valamint az összes nemzetközileg nívós sportlap elítéli Mourinhot és ezt a gusztustalan produkciót.
Ez már kezd sok lenni, de türelmes vagyok.
Már írtam neked, hogy Mourinho személye nem vita tárgya, én is utálom. De ez csak az egyik része a dolgoknak és nem az egyetlen.
A baj akkor van, ha mindig csak az egyik felét vizsgáljuk.
Az 5-0 után nem kellett volna gusztustalanul viselkedni hónapokig és akkor a spanyol válogatott tagjai között sem ott tartana a dolog, ahol tart. Mourinho ide, Mourinho oda.

Ez a legszomorúbb az egészben. Mármint, hogy a válogatott szívja meg ezt az egészet.
Tocy
Director del Fútbol

2011.08.23. 16:08:30

Tocy
Director del Fútbol

2011.08.23. 16:05:31

Nazario írta:
lluisllach89 írta:
Mivel leírod hogy a bayernesek nincsenek odáig meg vissza a Realért, akkor annak mi köze van csababarca realos barátaihoz? Szerintem ezzel épp arra reagálsz amikor csababarca mondta hogy csak ti látjátok így.
Tehát leragadtál a kiindulópontnál, nem baj. Segítek.
Az a lényeg, hogy én azért írtam a bayernes fórumot és nem azt, hogy az én Barcás haverjaimnak ég a pofája a színész-válogatottjuk miatt, mert nem akartam nevetségessé válni, a haverodhoz hasonlóan.
A szomszéd Pista bácsi, aki ősmilános, ő is utálja ezt a viselkedést. Na bumm. :wink: Ha ez a szint, hát legyen.
A ki mit mondott a piacon és a leírt dolgok között van a különbség. Na, talán most tiszta lesz. De nem volt ez olyan nagy dolog, csak egyből meg kellett volna értened.
A személyeskedés meg úgy mellesleg a Te repertoárodban is ott van.
Te komolyan nem érted meg, amit írtam pl én is? NEM A SZOMSZÉD PISTA BÁCSI véleménye alapján utálják a csapatod, hanem madridi illetőségű emberek nyilatkozták azt, amit, valamint az összes nemzetközileg nívós sportlap elítéli Mourinhot és ezt a gusztustalan produkciót.
Válasz küldése