kamaj írta:Nekem kicsit most úgy tűnik, hogy a Videoton inkább igazol ilyen-olyan légiósokat, mintsem a meglévő értékeire építene. Nincs semmi bajom azzal, hogy igazolnak, de egy kicsit sok lesz így a külföldi.
Messa Te például, hogy értékeled az igazolásokat? Kíváncsi vagyok, hogy egy Vidi drukker, hogy látja ezeket?
Így látom én is, a szezon előtti "30-35%-át kicseréljük a csapatnak" mostmár úgy 70-75% lesz lassan, és ez a szám folyamatosan nő. Ha külföldről csak olyan játékosok jönnének, mint mondjuk Oliveira a Parmából, vagy éppen most Caneira, senki nem szólna egy szót sem. De sajnos eddig az új játékosoktól (kivétel nélkül mind külföldi) csak 1-2 jelent erősítést, és épp ezért rengeteg kritikát kap már most Sousa.
Sokan hiányolják egyébként a bajnokságot nyerő játékosokat, de őszintén szólva nem hinném, hogy azzal a kerettel még egyszer révbe lehetne érni, még itthon sem. Azért a Sándor Gyuri-Polonkai középpálya nem volt túl acélos, szinte a bajnoki pontok felét Alvesnek köszönhetjük.
A szezon előtt szó volt róla, hogy magyarok, külföldiek vegyesen érkeznek majd, magyar eddig még nem érkezett. Bár őszintén szólva nem csodálkozok. Az NB1-ben nem tudom ki jelenthetne nemzetközi szinten is előrelépést, külföldről meg magyart hazahozni...
Ott van pl Buzsáky esete. Volt róla szó, hogy Sousa leigazolná, de hát Premier League/NB1...
Összefoglalva, természetesen én is a magyar játékosokat preferálom, abba bele sem merek gondolni, hogy majd csak légiósokkal fogunk felállni egy meccsen... A legboldogabb akkor lennék, ha 3 év múlva összejönne egy BL csoportkör 3. hely, legalább 3-4 magyarral a kezdőben.
Egyébként Horváth Gábor az ADO Den Haag-nál játszik tovább, Lipták pedig összebalhézott a csapattársakkal, ezért a kapitányi karszalagot is elvették tőle. Elvileg valami olyasmi volt, hogy a Siófok elleni bajnokin mikor kezdőt hirdetett Sousa, kijelentette, hogy ő nem fogja magát égetni a spanyolokkal... Azóta az nb2-ben játszik a tarcsiban, sérült címszó alatt... Valószínűleg ő is távozik. Így a kezdőben marad egészpontosan 2 magyar játékos...